استعدادیابی به روش شخصیتشناسی MBTI
فهرست مطالب مقاله
آیا استعدادیابی به روش شخصیتشناسی MBTI را میشناسید؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که شغل و مسیر اصلی زندگی خود را براساس تیپ شخصیتی و استعداد خود برگزینید؟ باید بدانید بسیاری از انسانها بدون توجه به این موضوع وارد مسیر شغلی میشوند که برای آن ساخته نشدهاند و به همین دلیل از کسب موفقیت باز میمانند .حال ممکن است به این سوال رسیده باشید که چطور ممکن است؟ آیا راهحلی برای شناخت بیشتر خود وجود دارد؟ آیا میتوان با شناخت خود مسیر بهتری برای زندگی خود رقم زد؟ ما در این مقاله قصد داریم شما را با یک راهکار کاربردی به نام شخصیتشناسی MBTI آشنا کنیم که با کمک آن بتوانید شغل، مسیر تحصیلی و به طور کلی زندگی خود را با شخصیت خود همسو کنید. این مقاله 10 دقیقه از وقت شما را به خود اختصاص میدهد. در ادامهی این مقاله ما ویژگیهای 16 تیپ شخصیتی مختلف را بررسی میکنیم و در ادامه متناسبترین مشاغل را برای هر تیپ شخصیتی براساس تناسب ویژگیهای روانی فرد با ویژگیهای هر شغل بررسی می کنیم؛ همراه ما باشید.
(همچنین بخوانید: استعداد چیست؟ آیا همه انسان ها با استعداداند؟)
تست شخصیتشناسی MBTI چیست؟
کلمه MBTI مخفف عبارت Myers-Briggs Type Indicator است که در فارسی تحت عنوان تیپشناسی MBTI ترجمه شده است و اولین بار توسط کاترین کوک بریگز و دخترش ایزابل بریگز مایرز با هدف کمک به بهبود روابط میان انسانها ابداع شد. MBTI یک ابزار شناسایی ترجیحات شخصیتی است و در نهایت تیپ شخصیتی افراد را معین میکند. در حقیقت میتوان گفت؛ شخصیتشناسی MBTI ابزاری است که میتواند در زمینه خودشناسی، کشف استعداد و توانمندیها، انتخاب شغل مناسب، یافتن شریک عاطفی سازگار و پیشرفت کاری به انسانها کمک کند.
(همچنین بخوانید: استعدادیابی به روش جان هالند)
بررسی تست شخصیتشناسی MBTI و اهمیت آن
آزمون MBTI یکی از معتبرترین و کاربردیترین تستهای شخصیتشناسی در سطح جهان با اهداف کسب و کاری به شمار میرود. بریگز و مایرز با استفاده از نتایج تحقیقات و انجام برخی پژوهشها در حوزهی شخصیتشناسی، چهار بعد شخصیتی و شانزده تیپ شخصیتی را در افراد شناسایی کردند و بر اساس آن تست MBTI را طراحی کردند. ترجیحات شخصی ویژگیهایی هستند که بودن در آن شرایط یا انجام آنها برای افراد راحتتر و بهتر بوده و انجامشان نیاز به تمرکز و زمان کمتری دارد. در واقع این تست قصد دارد عنوان کند، که هیچ بهترینی در انواع تیپ شخصیتی وجود ندارد و هر فرد باید خود را با توجه به ارزشهای خود بسنجد و هرگز به سراغ مقایسه خود با دیگران نرود.
(همچنین بخوانید: راهکارهای افزایش تمرکز)
MBTI را میتوان در دو حوزه اصلی توسعه فردی و توسعه سازمانی مورد استفاده قرارداد.
کاربردها در حوزه توسعه فردی
1- خودآگاهی و خودشناسی
شخصیتشناسی سواد خواندن و شناختن خود و دیگران را به ما میدهد و باعث میشود دلیل عملکرد و رفتارهای متفاوت خود و دیگران را بفهمیم. اولین گام برای بهبود زندگی فردی، خودآگاهی است. تست شخصیتشناسی MBTI کمک میکند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید. به هر اندازه که با درون خود آشنا شوید کمتر آزمون و خطا میکنید و گامهای اشتباه برمیدارید.
2- انتخاب رشته تحصیلی
انتخاب رشته یکی از مهمترین انتخابهای زندگی هر فردی است که نمیتوان به سادگی از آن گذشت. هر فردی با شناخت خود بر این اساس که فردی درون گرا یا اجتماعی، شهودی یا حسی، منطقی یا احساسی، منعطف یا منظم است؛ میتواند انتخاب مناسب و آسانتری برای رشته تحصیلی داشته باشد. با توجه به این که امروزه وضعیت بازار کار به سمت استارتآپها سوق پیدا کردهاست، در نتیجه انتخاب رشته تحصیلی متناسب با شخصیت و استعداد هر فرد اهمیت بیشتری پیدا میکند. حال اگر فردی رشتهای را برگزیند که در مسیر استعداد و علائق او نباشد، در تمام دوران دانشجویی خود بدون هدفگذاری و انگیزه پیش میرود و تنها هدفی را که دنبال میکند، استخدام در یک ارگان دولتی و داشتن حقوق ثابت است. در حقیقت استعداد و خودباوری در فرد کشته میشود، زیرا به پرورش استعداد خود اهمیتی نداده است.
3- ارتباطات مؤثر و روابط عاطفی
یکی از مزیتهای بسیار مؤثری که شخصیتشناسی MBTI دارد استفاده از آن در روابط بینفردی است. MBTI به ما کمک میکند تا از قضاوت و برچسبزدن به اطرافیان خودداری کنیم و به درک متقابل برسیم. خصوصاً در روابط عاطفی، ما به جای پذیرفتن و درک یکدیگر شروع به ایرادگرفتن و تلاش برای تغییردادن طرف مقابل میکنیم و این هم به این دلیل است که طبیعت شخص مقابل را نمیشناسیم و ادعای اشتباه یا عجیببودن رفتارهای او را داریم. اما با شناخت تیپهای شخصیتی متفاوت دیدگاهمان نسبت به اطرافیان تغییر میکند و باعث میشود انتظارات واقعبینانه از یکدیگر داشته باشیم و مهارت سازگارشدن با هرشخصیتی را پیدا کرده و یاد بگیریم.
4- مسیر شغلی
هر فردی قابلیت و استعدادهای منحصر به فردی دارد و اصولاً در برخی کارها توانمندی بیشتری دارد. به زبان سادهتر، فرد میتواند کاری را سریعتر، بهتر و آسانتر از دیگران انجام دهد. در عوض ممکن است در انجام برخی کارها احساس ضعف کند. شخصیتشناسی MBTI راهنمای بسیار خوبی در این مسیر است و به شما کمک میکند تا با شناخت دقیق تیپ و ترجیحات شخصیتی خود و توانمندیهایی که به همراه آن میآید مسیر شغلی مورد علاقه و متناسب خودتان را بیابید و برای آن هدفگذاری کنید. در اینصورت است که موفقیت و رضایت شغلی شما بیشتر خواهد شد و امکان خلق ثروت و درآمدزایی بیشتری هم خواهید داشت.
(همجنین بخوانید: هدف گذاری به روس ماتریس آیزنهاور)
کاربردها در حوزه توسعه سازمانی
این حوزه بیشتر قابل توجه مدیران وصاحبان کسب وکارها میباشد و در مؤلفههای زیر مورد استفاده قرار میگیرد
1- انگیزش پرسنل
انگیزه در کارکنان یک مجموعه، مسئله بسیار مهم و جدی است زیرا باعث کارکرد بهتر فرد و سازمان خواهد شد. مدیران با کمک شناخت تیپشخصیتی کارمندان خود به خوبی میتوانند تشخیص دهند که هر کدام از کارکنان با چه شیوه و از چه منبعی انگیزه میگیرند و بر همان اساس به آنها انگیزه میدهند.
2- رهبری و تیمسازی
مهمترین نقطه قوت شخصیتشناسی MBTI کمک در تیمسازی است. با استفاده از این ابزار میتوان فهمید هر فردی در سازمان ترجیح میدهد به شکل و در چه سمتی کار کند و در نتیجه مدیر مجموعه با توجه به مهارت و توانایی افراد، آنها را در جایگاه شغلی که برایشان ساخته شدهاند؛ قرار میدهند. علاوه بر آن بر مبنای تیپ هر فرد میتوان تعارضات احتمالی بین افراد را پیشبینی و مدیریت کرد که این امر باعث بهبود روابط اعضا و بازدهی بیشتر مجموعه خواهد شد.
3- فروش و تبلیغات
مصرف کنندگان فقط به فکر خرید یک محصول نیستند؛ بلکه در کنار آن هم میخواهند مسائل خود را حل کنند. از آن جا که قسمتی از نگرش افراد ناشی از شخصیت آنها است، بررسی تیپ شخصیتی آنها اهمیت بیشتری مییابد. بیشتر سازمانهای بزرگ جهان دوره شخصیتشناسی MBTI را برای کارمندانشان اجباری کردهاند، زیرا با استفاده از آن میتوانند مشتریان بیشتری به سمت خود جذب کنند و درآمد بیشتری را عاید سازمان کنند. برای مثال، اگر خریدار فردی احساسی باشد، فروشنده تشخیص میدهد از چه راهی برای دادن اطلاعات و متقاعدکردن او استفاده کند.
4- مذاکره و متقاعدسازی
مدیران باید به خوبی بتوانند دیگران را متقاعد کنند تا با کمک آنها به اهداف موردنظر برسند. شناخت شخصیت طرف مقابل کمک میکند عکسالعملهای او را در شرایط خاص پیشبینی کنند و حدس بزنند او به چه فکر میکند. در مذاکره میتوان تا حدی تیپ شخصیتی طرف مقابل را شناسایی و ادامه مذاکره را بر طبق آن پیش ببرند. به همین دلیل شخصیتشناسی در مذاکره از اهمیت بالایی برخوردار است.
5- مصاحبه و استخدام نیروی انسانی
یکی از مهمترین فرآیندها در مدیریت منابع انسانی که نقش مهمی هم در موفقیت سازمان دارد، استخدام و جذب نیرو است. توجه به تیپ شخصیتی افراد و متناسب بودن با شغل آنها یکی از عوامل مهم موفقیت در استخدام است. با کمک شخصیتشناسی MBTI میتوان بر اساس نقش های مختلف موجود در سازمان ها، افراد مناسب هر نقشی را استخدام کرد.
عکس: قبل از پایان یافتن فرصتها، استعدادهایتان را پیدا کرده و اهدافتان را دنبال کنید.
استفاده جهانی از ابزار شخصیتشناسی MBTI
- برطبق گزارش سایت Business Insider، ابزار شخصیتشناسی MBTI مورد استفاده صندوقهای سرمایهگذاری بزرگ جهان قرار گرفته است.
- حدود 80 درصد از شرکتهای موجود در لیست صد شرکت برتر ایالات متحده به منظور افزایش بهرهوری سازمان و افراد از MBTI استفاده میکنند.
- سازمانهای بزرگ دیگری از جمله: IBM ،Bank of America ،USA Air Force ،Coca Cola از این ابزار استفاده میکنند.
در شخصیتشناسی MBTI انسانها از چهار منظر مورد بررسی قرار میگیرند
1- ترجیح کسب انرژی: انرژی ذهنیتان از درون تامین میشود یا بیرون؟
2- ترجیح دریافت اطلاعات: چگونه اطلاعات را جمعآوری میکنید؟
3- ترجیح تصمیمگیری: ترجیح شما در تصمیمگیری چیست؟
4- ترجیح سبک زندگی: دنیای بیرون را چگونه سازماندهی میکنید؟
1- ترجیح کسب انرژی: برونگرا (E: Extroversion)/ درونگر (اI: Introversion)
طبق نظریه شخصیتشناسی MBTI، برونگرایان انرژی خود را از محیط اطراف میگیرند؛ علاقه زیادی به برقراری ارتباط و انجام کارهای گروهی دارند و اصولاً اهل اقدام هستند. از این که درکانون توجه باشند لذت میبرند و در اکثر مواقع گوینده هستند تا شنونده، و اطلاعات خصوصی را به راحتی بروز میدهند. در مقابل درونگرایان از ایدهها، مفاهیم و خلوت خود انرژی میگیرند، کمتر عملگرا هستند و بیشترعلاقهمند به شنیدن و یا نوشتن هستند، تمایلی ندارند در کانون توجه باشند و ترجیح میدهند بیشتر زمان خود را صرف وقت برای خودشان و تنهایی کنند. همچنین در روابطشان محتاط عمل میکنند و علاقهای ندارند اطلاعات شخصی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
2- ترجیح دریافت اطلاعات: حسی (S: Sensing)/ شهودی (N: Intuition)
بنابر تعریف شخصیتشناسی MBTI، انسانهای حسی با حواس پنجگانهشان در ارتباط هستند و بیشتر بر پایهی واقعیات فیزیکی زندگی عمل میکنند و تمایل دارند با مسائلی درگیر شوند که عملی، در زمان حال و جاری است؛ برای این افراد جنبه عملی چیزی که تدریس میشود مهمتر از جنبهی تئوری آن است، اما انسانهای شهودی بیشتر از طریق بینش مسائل را درک میکنند و نه از طریق تجربیات عملی؛ این افراد اغلب به مسائل نظری و مفاهیم علاقهمند هستند.
3- ترجیح تصمیمگیری: منطقی (T :Thinking)/ احساسی (F :Feeling)
بنابر نظریه شخصیتشناسی MBTI، افراد منطقی به جای توجه به تأثیر تصمیماتشان در زندگی دیگران، تمام تصمیمات خود را بر مبنای منطق، سود و زیان، هزینهها و فرصتها میگیرند. در صورتی که افراد احساسی تصمیمات خود را براساس احساسات ومعیارهای شخصی خود میگیرند و در مقابل افراد منطقی صریح و رک هستند؛ و افراد احساسی در تصمیمگیری خود ملاحظات روابط و حالات انسانی را هم در نظر میگیرند.
4- ترجیح سبک زندگی: منظم (J: Judging)/ منعطف (P: Perceiving)
طبق شخصیتشناسی MBTI، انسانهای منظم زود تصمیم میگیرند، برنامهریزی میکنند و میخواهند به سرعت آن را اجرا کنند، چون بلاتکلیفی را دوست ندارند و مدیریت زمان برایشان اهمیت ویژهای دارد و در مقابل انسانهای منعطف مدیریت زمان ندارند و اصطلاحاً دقیقهنودی هستند، در قبال تصمیمگیری دچار اضطراب میشوند و آزادی عمل جزء اولویت آنها است.
(همچنین بخوانید: برنامه ریزی چیست؟ و اپلیکیشن های مدیریت زمان)
از ترکیب عوامل تست شخصیتشناسی MBTI، به تعداد 16 تیپ شخصیتی به وجود میآید. نکته اینجاست که هر فرد در هریک از فاکتورها رفتارهایی دارد و درصدی از شخصیت وی را تشکیل میدهد ولی نسبت بیشتر و ترجیحات شخص باعث میشود در تیپ شخصیتی خاصی جای بگیرد. طبق آمار مشاهده شده است که هر شخص به طور مطلق از یک بعد شخصیتی امتیاز نگرفته بلکه در هر زمینه درصد امتیازات بین دو فاکتور تقسیم شده است و در نهایت یک طرف ترجیح بیشتری به خود اختصاص میدهد. توصیه میشود اگر در بخش نتایج به شما چندین فاکتور مساوی ارائه شد آزمون MBTI را مجدد انجام دهید.
16 تیپ شخصیتی MBTI
- ENFJ: برونگرا- شهودی- احساسی- قضاوتی
- ENFP: برونگرا- شهودی- احساسی- ادراکی
- ESFJ: برونگرا- حسی- احساسی- قضاوتی
- ESFP: برونگرا- حسی- احساسی- ادراکی
- ESTJ: برونگرا- حسی- منطقی- قضاوتی
- ENTJ: برونگرا- شهودی- منطقی- قضاوتی
- ENTP: برونگرا- شهودی- منطقی- منعطف
- ESTP: برونگرا- حسی- منطقی- منعطف
- INFJ: درونگرا- شهودی- احساسی- قضاوتی
- INFP: درونگرا- شهودی- احساسی- منعطف
- INTJ: درونگرا- شهودی- منطقی- قضاوتی
- INTP: درونگرا- شهودی- منطقی- منعطف
- ISFJ: درونگرا- حسی- احساسی- قضاوتی
- ISFP: درونگرا- حسی- احساسی- منعطف
- ISTJ: درونگرا- حسی- منطقی- قضاوتی
- ISTP: درونگرا- حسی- منطقی- منعطف
در این مقاله سعی کردیم در مورد استعدادیابی به روش MBTI برای شما توضیح دهیم و سپس شما را با انواع ابعاد شخصیتی و همین طور 16 تیپ شخصیتی آشنا کردیم. اگر میخواهید با انواع کدهای شخصیتی MBTI آشنا شوید با ما در سری مقالههای MBTI همراه باشید.
اگر علاقهمند هستید که تیپ شخصیتی خود را شناسایی کرده و متناسب با ویژگیهای شخصیتی خود، شغلتان رو انتخاب کنید. پیشنهاد میکنم فرصت را از دست ندهید و همین الان برای پیدا کردن شغل مناسب و مسیر اصلی و رسالت خود در زندگیتان، اقدام کنید. در “دورهی جامع مسیر زندگی من” شما قادر خواهید بود که تیپ شخصیتی خود را به صورت کامل شناسایی کرده و با تمامی مشاغل مرتبط با تیپ شخصیتیتان را بشناسید. پس اگر شما نیز به دنبال کشف رسالت زندگی خود هستید؛ این دوره را از دست ندهید. قطعاً با کمک این دوره به تمام تواناییها و استعدادهای خود پی میبرید و راه درست را برای پیشبرد اهدافتان انتخاب میکنید.
از این که زمان خود را به مطالعهی این مقاله اختصاص دادید، بسیار سپاسگزاریم و امیدواریم با کمک این مطالب بتوانید به ابعاد وجودی خود پیببرید و از آنها در مسیر درست استفاده کرده و نتیجه مطلوبی کسب کنید. اگر سؤال، نظر و پیشنهادی دارید با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
نویسنده: زهرا عسگری هزاوء
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آراء: 2
19 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و خداقوت به تیم قدرتمند جناب عرفان رحیمی عزیزم
آنانکه طلبکار خدایید.خودآیید
خودشناسی.خودآگاهی مبحث خیلی بسیار مهم برای ادامه مسیر زندگی میباشد
شالوده زندگی انسانها برای موفقیت همین خودشناسی هستش اینقده مهمه که در ادیان هم اومده بهترین راه رسیدن به خدا شناختن خویشتن میباشد و از نظره بنده که دانشجوی دوره مسیر زندگی هستم.تست شخصیتشناسی MBTI بهترین روش خودشناسی و خودآگاهی از نظر علمی میباشد
سلام و درود بر شما واقعاً انسان وقتی خود را بشناسد راه زندگی خود را هم میشناسد و انسان ها همه باید تیپ های شخصیتی خود را شناسایی کنیم تا که بتوانیم در محیط اطراف خود برای خود آرامش بوجود بیاوریم این تیپ های شخصیتی را من زمانی که دانشجو بودم خوانده بودم اما این قسم دقیق نبود که بتوانم خود را بشناسم اما حالا خیلی خوب میتوانم تحلیل کنم و خود را درست بشناسم و از این به بعد اولین کاری که بکنم تیپ شخصیتی مراجعین خود را شناسایی میکنم
سلام وعرض ادب واحترام خدمت تیم پرتلاش تلنتا واستاد محترم. وجود تست های شخصیت شناسی بسیار راهگشا هستن میتونن به ما در رابطه با ارتباط های اجتماعی،رسیدن به خویشتن، شغل…. کمک های زیادی بکنن گرچه ما نباید فقط به یک تست اکتفا کنیم میتونیم شخصیت بازتاب رفتار خودمون رو در موقعیت های مختلف بسنجیم وبه یک دید جامع از خودمون برسیم. من به خاطر هدف م که کشف رسالتم بود وارد این دوره شدم اما درهای جدیدی به روم باز شد که دوست دارم بازهم اطلاعاتم بیشتر وبیشتر بشه. بازهم از مطالب ارزنده تون سپاسگزارم
سلام و خداقوت
ممنون از مقاله خوب و توضیحات کامل
من این تست رو زمان دانشجوییم یکبار داده بودم و وقتی نتیجه رو دیدم حس میکردم زیاد درست نیست این بار با کلاس های استاد و توضیحاتی که توی کلاس دادن و همونطوری که گفتن با شهود درونی به خودم نمره دادم و تیپ شخصیتی خودم رو پیدا کردم……بسیار ازتون ممنونم مطالب بسیار جامع مفید و عالی بود
سلام وقت بخیر
شناختن تیپ شخصیتی خود لازمه شناخت راه درست هست چون در همه بعد های زندگی به انسان کمک میکنه و باعث میشه که ما شغل مناسب انتخاب کنیم و بازدهی بالایی داشته باشیم ، روابط بهتری و همچنین رشته تحصیلی متناسب با شخصیت خودمون رو انتخاب کنیم که خب همه اینها در موفقیت ما تأثیر بسزایی داره ،
من قبلا چند بار این تست رو انجام داده بودم اما وقتی در طی دوره اون رو انجام دادم و استاد رحیمی به طور کامل همه تیپ ها رو توضیح دادن تازه متوجه معنی اصلی این تست و پاسخ اون شدم ، ممنون از توضیحات جامع و کامل شما
به نظر من از لحاظ اهمیتی که داره به پرسنل مدارس و ادارات و شرکت ها و کارخانه ها و مردم برای ورود به رابطه عاطفی و مشاوره تحصیلی و استخدام کارکنان لازم است آموزش داده شود. من تیپ شخصیتی ISFP هستم و مقداری هم با شناختی که از خودم دارم ENFP هستم چونکه در برونگرایی و درونگرایی ۵۰-۵۰ هستم تقریبا و در شهودی-حسی تقریبا ۵۰-۵۰ هستم ولی تیپ F و P در من غالب تره و اگر تیپ شخصیتی خودم را میشناختم مسیر بهتری برای خودم انتخاب میکردم.
با سلام خدمت شما و خسته نباشید،
از مطالب گفته شده در طول دوره و تست MBTI و تحلیل ها، NFP بودن من تایید شده است همزمان J بالایی دارم اما در مورد درون گرا و برون گرا بودن به احتمال زیاد جزو دسته میان گراها قرار میگیرم و طیفی از ویژگی های برون گرایی و درون گرایی را همزمان دارم. اما به طور کلی NF ها (ایده آل گرایان) کمال گرا هستند، به روابط اهمیت زیادی میدهند، هم درد و عمیق هستند، به ارزش های سطحی کم توجه هستند و اغلب به دنبال کنه مطالب و معنا هستند. دنبال مفهوم اتفاقات و پیداکردن جایگاه خودشان هستند. خیلی وقت ها پرشور و هیجان هستند، شدت احساسات در ایده آل گرایان زیاد است و اغلب عملگرایی در آنها دیده نمیشود. واقع بین نیستند و خیلی وقت ها خود مدار عمل میکنند. میخواهند دنیا را آن جوری که خودشان میخواهند و بر اساس آن ایجاد کنند، موضوع زندگی آنها انسان ها هستند. شدت احساسات در آنها نوسان دارد. خیلی چیزها بلدند خیلی چیزها خوانده اند و خیلی چیزها در ذهن دارند ولی در شروع و انجام دادنش مشکل دارند. در تخیلات خود هستند و پایشان به کلاس های خودشناسی زیاد باز میشود و همواره به دنبال این است که دنیا را جای بهتری برای زندگی کنند. و همه این ویژگی ها در من وجود دارند.
خیلی ممنون روزتون خوش
تشخیص تیپ شخصیتی با MBTI واقعا خیلی خوبه ولی با تست اصلا درست در نمیاد قبلا چندتا دوره دیده بودم ولی در دوره مسیر زندگی خیلی بهتر یاد گرفتم و بالاخره تیپ شخصیتیم رو پیدا کردم
I یا E: نحوه تامین انرژی شما چه جوریه در تنهایی یا در جمع
N یا S: نحوه جمع اوری اطلاعات شما به چه صورته به شواهد عینی اعتماد دارین یا حس ششم
T یا F: نحوه تصمیم گیری شما تو زندگی به چه صورته منطقی یا احساسی
J یا P: سبک زندگی شما چه جوریه منظم یا شلخته 🙂
سلام تیپ شخصیتی من istj هست .
من خودم آدم به شدت درونگرا هستم و عاشق تنهایی هستم.
به نکات خیلی توجه دارم و در دوره ی مسیر زندگی استاد اگر در یک عکس نقطه آخر خط گذاشته نمیشد چون علاقه زیادی به نوشتن دارم متوجه میشدم. به علاوه دوست دارم هر فرد با من له صورت منطقی برخورد کنم و دوست هایی که دارم همه برونگرا هستند و دوست دارم دوست های محدود اما صمیمی داشته باشم. من برنامه ریزی رو دوست دارم و اگر کاری غیر از برنامه ریزی ام برام پیش بیاد بسیار عصبانی میشم. و خیلیییییی دوست دارم در همه چیز بهترین باشم.
این دوره باعث شد که من بیشتر در خودم تحلیل داشته باشم و خودمو ارزیابی کنم. به نظر من ارزش این دوره زیاده. ممنون از مطالبتون. با تشکر
سلام
خوب تنها بودن برای به دست آوردن انرژی واقعا لازم هست و من این ویژگی رو دارم ،
اما در بچگی تا جایی که یادم میاد اجتماعی بودم و انرژی خودم از بقیه دریافت می کردم اما در تنهایی هم خیال پردازی می کردم
سلام
خودشناسی فقط با دونستن شخصیت MBTI خود، کامل نمیشه. برای شناخت کاملتر و دقیقتر خود، باید شخصیت شغلی هالند و نقاط قوت گالوپ و هوشهای چندگانه گاردنر و علایقمون رو هم در خودمون ارزیابی کنیم یعنی با یه پارامتر نمیتونیم به شناخت کامل خودمون دست پیدا کنیم.
نکته دیگه اینه که برای اینکه کد MBTI خودمون رو درست دربیاریم، فقط دادن تست MBTI کافی نیست چون تست MBTI در مقایسه با بقیه تست های شخصیت شناسی، خطای قابل توجهی داره. پس علاوه بر دادن تست، باید دانش MBTI رو هم تا حد مورد نیاز بدست بیاریم تا خودمون هم در مورد کد MBTI ای که داریم، اظهار نظر کنیم. یعنی بدست آوردن دانش MBTI و ارزیابی خودمون توسط دانشی که بدست آوردیم به نتیجه تست ارجحیت داره.
MBTI در واقع یک تست نیست؛ پاسخ صحیح یا غلط وجود ندارد و یک نوع شخصیت، بهتر از نوع دیگر نیست. هدف این تست، ارزیابی سلامت روان یا ارائه تشخیصهای دیگر هم نیست. همچنین برخلاف بسیاری از انواع دیگر تستهای روانی، نتایج شما با هیچ هنجاری مقایسه نمیشود. هدف از تست MBTI این است که بهجای مقایسه نتیجه تست خود با نتایج سایر افراد، اطلاعات بیشتری در مورد شخصیت منحصربهفرد خود به دست بیاورید.
بنظرم این تست ها و کلاس های این چنینی باید در تمام مدارس اجباری بشه
واقعا من الان متوجه مسیر های اشتباهی که رفتم شدم و چقدر راحت میتونستم با یک انتخاب درست الان جلوتر باشم .
چقدر اشتباه به دنبال معماری رفتم و اذیت شدم به خاطر اینکه یک سری از جزئیات رو همیشه یادم میرفت
چقدر خواستم در محیط های سازمانی کارکنم اما هر ثانیه داخل اون مجموعه برام هزار سال میگذشت و فقط سردرد میشدم
و اما برعکس چقدر خواستم به بقیه کمک نکنم و عذاب وجدان گرفتم چون احساسی بودن رو ضعف میدیدم
چقدر سعی کردم برون گرایی خودم رو نشون ندم و به قول اجتماع خانومانه رفتار کنم حرف نزنم که شخصی راجبم خدایی نکرده فکر بدی نکنه
چقدر ما آدما به خودمون و دیگران برچسب ناکافی بودن ، خوب نبودن رو زدیم در حالی که فقط باید متوجه میشدیم
داریم توی مسیر اشتباهیی راه میریم
چقدر دیگران و خودمون رو اشتباه قضاوت کردیم در حالی که هیچ شناختی نداشتیم
امیدوارم این آگاهی ها رو همه مردم بدست بیارن تا بتونیم زندگی بهتری داشته باشیم
راستش دو بخاین من خیلی خیلی با خودم درگیر بودم و حالا همچنان هستم که چه کسی هستم و یا رسالت من در این دنیا چیست چون باور دارم هر ادمی روی این کره ی زمین اومده تا رسالتش رو تموم کنه پس خیلی خوبه اگر دنبال پیدا کردنش باشید این رو بیشتر برای دوستان برون گرا پیشنهاد میکنم چون اکثر ما درون گرا ها به یک شکلی دنبال این کشفیات درونی خودمون هستیم چون مدلمون اینجوریه و دائم در خلوتمون درمورد فکر کردن به چیزهای مختلفیم که قطعا خودمون مستثنی نیستیم و جالبه که این مدل دوره ها تقریبا از افراد درون گرای بیشتری تشکیل داده شده. اما به نظرم من جدا از این برون گرایی و درون گرایی هر ادمی باید به یک خودشناسی و خوداگاهی برسه. چرا؟ چون نه تنها کمک میکنه که یکسری کارهای خودش رو درک کنه و توجیح کنه و توضیح بده بلکه دیگران رو هم میتونه درک کنه مثلا اینکه انقد بابای من گیر میده منظم باش چون J قوی ای داره😂 و یا مثال های دیگه که این شناخت خود و شناخت دیگران میتونه هم توی زندگی شخصیه و عاطفی ما و هم توی محل کارمون تاثیر زیادی بزاره. به طور مثال فکر کنید شما هیچ گونه اگاهی ای درمورد تیپ های شخصیتی ندارید و رئیس یا کارفرمای شما یک ادم منضبط و منطقیه اگر شما در قطب مخالف این ادم باشید ممکنه براتون ازار اور و یا حتی نفرت انگیز بشه چون شناختی ندارید و نمیتونید درکش کنید. این شناخت میتونه از طریق تست های مختلف که یکی از معروف ترین هاmbti هست صورت بگیره که در کنار تحقیقات خودتون و دوره ها و مشاوره ها قطعا به یک نتیجه عالی میانجامه.
سلام مجدد به همگی گل های دوره مسیر زندگی
طبق تیپ شخصیتی MBTI من که بنظرم ۸۰ درصد اون صحیح بود ISFJ بود و دلسوز مردم هستم و اگر کسی مشکل داره سعی دارم بهش کمک کنم و مشکلش حل بشه و تا همیشه سعی داشتم دوستان و همکلاسی هام رو از خودم راضی کنم که متاسفانه بد جور بهم ضربه زدن و ولکن شدم و الان دوستان محدودی دارم و بهشون اعتماد دارم اما ۸۰ درصد دلیلش این بود که از بچگی با کامپیوتر دوست بودم و تنها لذت زندگی ام گیم و تنهایی بوده و تا امروز عاشق کامپیوتر هستم و باهاش کار میکنم اما نمیدونم چرا شغل مورد پسند من پزشکی و پرستاری نیست من تجربی میخونم ولی حس میکنم اشتباه بزرگی کردم فنی مهندسی نخوندم و دقیق نمیدونم چه رشته واقعا مناسب ادامه تحصیل منه و واقع دوست دارمدر ضمینه کار کنم که خوشحال باشم و لذت ببرم
امیدارم این مشکلم حل بشه و برم پیش به سوی هدفم و سخت تلاش کنم و بدست بیارمش و دیگر دغدغه نداشته باشم
خوشحالم که در دوره مسیر زندگی شرکت کردم به امید موفقیت 🌹❤️
یکی از مهمترین ارکان موفقیت، شناسایی استعدادها و قدم بر داشتن در مسیر شکوفایی آنهاست. تحقیقات حاکی از آن است که درصد بالایی از دانش آموزان در کشورمان به دلیل عدم آگاهی نسبت به استعدادهای واقعی خود و انتخاب رشته هایی که مطابق با توانمندی های ذاتی ایشان نیست، در آینده موفق به دستیابی به دستیافته های بزرگ در دنیای شغلی خود نمی شوند.
شناخت استعداد و قابلیتها یكی از ابزارهای مهم در موفقیت تحصیلی و شغلی به شمار میره. شما با شناخت خود میتونید قدمهای موفقیتتون رو متناسب با قابلیتها و استعدادهاتون تنظیم و برنامهریزی كنید. شما میتونید با شناخت بهتر خودتون، درباره خودتون تصور واقعیتری داشته باشید. خودتون رو بهتر تحلیل كنید و انتخابهای بهتری رو در زندگی برای خودتون رقم بزنید. شما با شناخت خودتون تعامل بهتری رو با دیگران و اطرافتون به دست میارید و نگاه منطقیتر و امیدوارانهتری رو نسبت به آینده كسب میكنید
اهمیت خودآگاهی را حتی میتوان فراتر از حوزه کار دانست و بیان کرد که بهطورکلی شناخت اینکه شما در چه زمینههایی توانایی دارید برای موفقیت در کار و زندگی شما مهم است. آزمون های شخصیتی، راهی برای ایجاد شناخت و درک تصویر بهتر از خود هستند
اصولا” جهت گیری که ما در زندگی انجام می دهیم بیشتر مبنای علمی داشته باشد وشناخته شده باشد تا بتوانیم موثرتر در جهت جلو حرکت کنیم وهدفی که انتخاب می کنیم باید بر مبنای تیپ شخصیتی که داریم انتخاب شود تا تمرکز روی آن وحرکت در جهت آن برای ما را حت تر انجام گیرد.
انتخابهای ما هم بر اساس تیپهای شخصیتی که داریم می تواند متفاوت باشد حال هر چه انتخابها تطبیق پذیری بیشتری داشته باشد با تیپهای شخصیتیمان علاقه وانگیزه ما هم در جهت ان بیشتر هست زیرا راحت تر می توانیم آن انتخابهارا پیش ببریم.
باید انرا در نظر داشت که هیچ تیپی بر دیگری برتری ندارد هر کدام یک سری ویژه گی هستند .
شخصیت شناسی به روش mbti می تواند روی انتخاب شغل و مسیر زندگی ما و روابط ما و تصمیم گیری روی اهداف بلند مدت ما و انتخاب اهداف ما و دانستن نقاط ضعف و قدرت و خودشناسی ما بسیار کمک کننده باشد. هم می توانیم تیپ شخصیت خودمان را متوجه شویم و هم می توانیم در رابطه با یک دوست یا یک همکار یا در روابط دیگر طرف مقابل را بشناسیم و فکر نکنیم طرف مقابل با ما لجبازی می کند بلکه او را درک کنیم و سپس با هم صحبت کنیم و به راه حل برسیم.
مجهز شدن به ابزار قدرتمند شخصیت شناسیِ MBTI تاکنون زندگی و کسب وکارهای بسیاری را نجـات یا بهبود داده ، بگونه ای که خیلی از مخاطبان، آن را بهعنوان نقطـه عطـف زندگی خود نام بردهاند و افراد زیادی با تسلط به این ابزار کاربردی ، توانسته اند تغییرات شگرفی را در زندگیشان ایجاد کنند.
تعداد افرادی که در سراسر جهان از MBTI استفاده میکنند، سالانه افزون بر میلیونها نفر میشود. این افراد ضمن شگفتزدگی از عملکرد این ابزار، آن را دارای قابلیت فهم آسان، روشنگر و بینش دهنده در جهت تصمیمگیری و رفتارهای صحیح و محرک افکار در جهت رشد و پیشرفت در تمامی ابعاد زندگی، توصیف کردهاند.
سلام
قبلا تقسیم بندی من از شخصیت افراد بر اساس تجربه نه مطالعه اینطوری بود:
اجتماعی -گوشه گیر
زرنگ-تنبل
منظم-بی نظم
عاقل -ساده
و همیشه در برخورد با افرادی که مثل من نبودن یا حرص میخوردم یا حسرت، نمیتونستم افرادی که مثل من نبودن را درک کنم.الان خیلی دیدگاهم تغییر کرده.صبور تر شدم،سازگارتر شدم و حتی شادتر.
اینها تاثیر شرکت در چند جلسه” دوره مسیر زندگی من”و مطالعه مقالاتی از این دست هستش.
ممنونم
بنظرمن تمام تیپ های شخصیتی به یک اندازه ارزشمند هستند و هیچ تیپ شخصیتی به دیگری برتریت نداره و نمیشه گفت یه تیپی باهوشه و یا سالمه ولی تیپ دیگه در مقابلشه. اونچه که در این مسیر مهمه اینکه بدونیم خودمون و دیگران در مسیر زندگی چه جوری هستیم و چی به ما انگیزه میده،
درود و عرض ادب و احترام 🌸
مقاله رو به طور کامل خوندم،خیلی عالی و همه چیز مفید و به اندازه توضیح داده شده بود.
استفاده کردم.
ممنونم از استاد رحیمی عزیز🙏
✔سوال که ندارم!
(استاد اینقدر با بیان شیوا همه توضیحات رو میدن که جای سوال باقی نمیمونه)😊
✔در این مورد صاحب نظر هم نیستم که بخوام نظری ارائه بدم.🤗
✔پیشنهاد، چرا دارم 👇🏻
به نظرم یکی از بهترین کارهایی که میتونید برای رشد فردی و بسط نگرش خودتون انجام بدین شرکت در دوره “مسیر زندگی” و دادن تست MBTI و سایر تست های معتبر هست، تا یکبار برای همیشه تکلیفتون رو با خودتون و زندگیتون مشخص کنید.
شادکام باشید.💛