10 روش فوق العاده برای تقویت حافظه

فهرست مطالب مقاله
هرفردی ممکن است لحظاتی را دچار فراموشی شود. اگرچه این اتفاق کاملاً طبیعی است، اما داشتن حافظه ضعیف میتواند بسیار ناامیدکننده باشد.
همهی ما برای امتحان دادن نیازمند مطالعه هستیم، یا حتی اگر بخواهیم یک زبان جدید یاد بگیریم به یک حافظهی قدرتمند احتیاج داریم. لازمهی داشتن یک حافظهی قدرتمند این است که تکنیک های حفظی جدید را امتحان کرده یا تغییراتی اساسی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. در این مقاله 10 مورد از بهترین نکات و تکنیکهای تقویت حافظه را برای شما ارائه دادهایم. پس پیشنهاد میکنیم این مقاله را از دست ندهید.
1- شکر کمتری بخورید
خوردن بیش از حد قند، منجر به ایجاد بسیاری از بیماریهای مزمن از جمله کاهش عملکرد حافظه میشود. تحقیقات نشان داده است که یک رژیم غذایی مملو از قند میتواند به ضعف حافظه و کاهش حجم مغز، به ویژه در ناحیهای از مغز که حافظه کوتاه مدت را شامل میشود، منجر شود.
به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی بیش از 4000 نفر نشان داد که کسانی که مصرف بیشتری از نوشیدنیهای شیرین مانند سودا را دارند، در مقایسه با افرادی که قند کمتری مصرف میکنند، به طور متوسط حجم مغز کمتر و همچنین حافظه ضعیفتری دارند. کاهش قند نه تنها به تقویت حافظه شما کمک میکند بلکه سلامت کلی شما را نیز بهبود میبخشد.
2- برای مدیتیشن وقت بگذارید
تمرین مدیتیشن میتواند از بسیاری جهات بر سلامتی شما تأثیر مثبت بگذارد. مراقبه کردن، آرامش بخش و تسکین دهنده است و طبق تحقیقات مشخص شده که مدیتیشن از استرس و درد میکاهد، فشار خون را کاهش میدهد و حتی برای تقویت حافظه نیز بسیار مفید است.
این موضوع ثابت شده است که مدیتیشن باعث افزایش ماده خاکستری در مغز میشود. ماده خاکستری حاوی اجسام سلولهای عصبی است و با افزایش تدریجی سن، حجم ماده خاکستری کاهش یافته، و برحافظه و شناخت تأثیر منفی میگذارد.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داده است که دانشجویان دانشگاه تایوانی که مانند ذهن آگاهی مشغول تمرینات مدیتیشن هستند، دارای حافظه فضایی به مراتب بهتری نسبت به دانشجویانی که مدیتیشن را انجام نمیدهند هستند. پس سعی کنید مدیتیشن را در لیست کارهای روزانهی خود قرار دهید.
3- وزن مناسب داشته باشید
حفظ وزن مناسب برای سلامتی بسیار مهم است و یکی از بهترین راهها برای تقویت حافظه و روان است. در بررسیهای مختلف، چاقی، به عنوان یک عامل خطرناک برای کاهش توانایی حافظه شناسایی شده است. علوه بر این چاقی با خطر بیشتری مانند؛ ابتلا به بیماری آلزایمر همراه است. آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که به صورت تدیجی حافظه و عملکرد شناختی را از بین میبرد. جالب اینجاست که چاقی در واقع میتواند باعث تغییر ژنهای مرتبط با حافظه در مغز شود و بر حافظه تأثیراتی منفی بگذارد.
4- خواب کافی داشته باشید
خواب نقش مهمی در تحکیم و تقویت حافظه دارد. خواب فرآیندی است که در آن حافظهی کوتاه مدت تقویت شده و خاطرات به حافظهی بلند مدت انتقال پیدا میکنند. در یکی از مطالعات بررسی شده متوجه شده اند که پرستاران شاغل در شیفت شب اشتباهات ریاضی بیشتری دارند و 68٪ آنها در آزمون های حافظه در مقایسه با پرستاران شیفت روز امتیاز کمتری کسب کردند.
متخصصان بهداشت نیز به بزرگسالان توصیه می کنند که برای سلامتی مطلوب هر شب بین هفت تا نه ساعت بخوابند.
5- ذهن آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی یک حالت ذهنی است که در آن شما با حفظ آگاهی از محیط اطراف و احساسات خود بر وضعیت فعلی خود تمرکز میکنید.
ذهن آگاهی در مراقبه استفاده میشود، اما این دو یکی نیستند. مدیتیشن یک عمل رسمیتر است، در حالی که ذهن آگاهی یک عادت ذهنی است که میتوانید در هر شرایطی از آن استفاده کنید. مطالعات نشان دادهاند که ذهن آگاهی در کاهش استرس و بهبود تمرکز و تقویت حافظه موثر است.
تمرکز روی تنفس و بازگرداندن آرام آرام توجهتان، از تکنیکهای ذهن آگاهی است که میتوانید در برنامه روزمره ی خود بگنجانید.
6- مغز خود را آموزش دهید
استفاده از مهارتهای شناختی خود با انجام بازیهای مغزی ، روشی سرگرم کننده و موثر برای تقویت حافظه است.
(برای مطالعه بیشتر مقاله بازی برای افزایش تمرکز را بخوانید)
جدول کلمات متقاطع، بازیهای یادآوری کلمات، حتی برنامههای موبایلی که به آموزش تقویت حافظه اختصاص یافتهاند ، روشهای عالی برای تقویت حافظه هستند. مطالعهای بر روی 42 فرد بزرگسال با اختلال شناختی خفیف، نشان داده است که انجام بازیها در یک برنامه آموزش مغز به مدت هشت ساعت در طی یک دوره چهار هفته باعث بهبود عملکرد در آزمونهای حافظه میشود.
بعلاوه، نشان داده شده است که بازیهای آموزش مغز به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در بزرگسالان مسن کمک میکند .
7- سطح ویتامین D خود را آزمایش کنید
ویتامین D یک ماده مغذی مهم است که نقش های حیاتی بسیاری در بدن دارد. کمبود ویتامین D در بدن باعث کاهش عملکرد حافظه میشود.
مطالعه ای که به مدت 5 سال 318 فرد مسن را دنبال کرد، نشان داده است که کسانی که سطح ویتامین D خون آنها کمتر از 20 نانوگرم در میلی لیتر بوده است، حافظه و سایر توانایی های شناختی خود را سریعتر از افرادی با سطح طبیعی ویتامین D از دست دادند. علاوه بر این مقادیر کم ویتامین D بدن را با خطر بیشتر ابتلا به زوال عقل مواجه میکند. پس سعی کنید با تجویز پزشک ویتامین D را مصرف کنید.
8- بیشتر ورزش کنید
ورزش کردن به طور کلی تأثیر زیادی بر سلامت جسمی و روانی دارد. تحقیقات نشان داده است که ورزش کردن برای مغز مفید بوده و میتواند حافظه را در سنین مختلف، از کودکان تا بزرگسالان بهبود ببخشد.
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که ورزش ممکن است باعث افزایش ترشح پروتئینهای محافظت در برابر نورون شود و رشد و تکامل سلول های عصبی را بهبود بخشد و منجر به بهبود سلامت مغز شود. همچنین ورزش منظم در میانسالی با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در سنین بالاتر همراه است.
9- کاکائو به رژیم خود اضافه کنید
کاکائو نه تنها خوشمزه بلکه مغذی است، و دوز آنتی اکسیدانی قدرتمند به نام فلاونوئیدها را فراهم میکند. تحقیقات نشان میدهد فلاونوئیدها برای مغز بسیار مفید هستند. آنها ممکن است به تحریک رشد رگهای خونی و سلولهای عصبی کمک کرده و جریان خون را در قسمتهایی از مغز که با حافظه درگیر هستند و باعث تقویت حافظه می شوند را افزایش دهند.
مطالعه ای بر روی 30 فرد سالم نشان داد که کسانی که از شکلات تلخ حاوی 720 میلی گرم فلاونوئید کاکائو استفاده میکنند، حافظه بهتری در مقایسه با افرادی که شکلات سفید بدون فلاونوئیدهای کاکائو مصرف میکنند، دارند.
برای تأثیرگذاری بیشتر شکلات، شکلات تلخ را با محتوای کاکائو 70٪ کاکائو یا بالاتر انتخاب کنید. این به شما کمک می کند تا حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان مانند فلاونوئیدها باشد.
10- از نظر ذهنی فعال باشید
همانطور که فعالیت بدنی به فرم بدن شما کمک میکند، فعالیتهای محرک ذهنی نیز به فرم دهی مغز شما کمک میکنند. همچنین فعال کردن ذهن ممکن است خطر ازبین رفتن عملکرد حافطه را کاهش دهد. برای این کارشما میتوانید جدول کلمات متقاطع را انجام دهید. پازل بازی کنید. هنگام رانندگی مسیرهای دیگری را انتخاب کنید. نواختن یک ساز موسیقی را بیاموزید و به طور کل سعی کنید بر روی مهارتهای فردی خود کار کنید و ذهنتان را درگیر کنید.
نویسنده : یاسمن وزیرزاده
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء: 0
دیدگاهتان را بنویسید