نقطه قوت آینده نگر چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگی هایی دارند؟

فهرست مطالب مقاله
نقطه قوت آینده نگر چیست؟ آیا تا به حال نام این نقطه قوت را شنیدهاید؟ افرادی که دارای این نقطه قوت هستند، چه خصوصیاتی دارند؟ نقطه قوت آینده نگر، یکی از 34 نقطه قوت گالوپ است. همانطور که میدانید انسانها برای ادامهی زندگی خود و دستیابی به موفقیت احتیاج به برنامهریزی و تعیین هدف دارند. یکی از ویژگیهای نقطه قوت آینده نگر، توجه به آینده و ایدهپردازی برای نیل به اهداف است. این نقطه قوت این امتیاز را به افراد میدهد تا با در نظر گرفتن زمان حال برای آینده برنامه ریزی و تصمیم گیری کنند. راههای رسیدن به اهدافمان متفاوت است و هر فعالیتی متناسب با ماهیت خود، دارای پیچیدگیهایی است که هر فرد باید با توجه به نقاط قوت خود برای رسیدن به آن تلاش کند.
این مقاله 5 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد. ما در این مقاله سعی کردیم، نقطه قوت آینده نگر را برای شما شرح داده و بررسی کنیم؛ پس اگر شما نیز مشتاق هستید تا بدانید آیا میتوانید با در نظر گرفتن شرایط حال برای آینده تصمیم گیری کنید یا خیر، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
نقطه قوت آینده نگر چیست؟
نقطه قوت آینده نگر(Futuristic)، یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است. این نقطه قوت که توسط کلیفتن ابداع شده است، زیر مجموعه تفکر استراتژیک است. افرادی که دارای این نقطه قوت هستند علاقمند به رویا پردازی و نگاه به دوردستها هستند و معتقدند که تصمیمات امروز است که آینده را میسازد. این افراد ایده پردازی را به شدت دوست دارند و و برای رسیدن به اهدافشان رویاپردازی میکنند و میتوانند با تجسم جزئیات، آینده را متصور شوند. با گذشت زمان و قرار گرفتن در مسیر مناسب این نقطه قوت، میتوانند به آن چیزی که در ذهن خود می پندارند دست پیدا کنند.
(همچنین بخوانید: سختی مسیر موفقیت و عدم دستیابی به اهداف)
آیا همه انسانها دارای نقطه قوت آینده نگر هستند؟
همانطور که میدانید انسانها دارای ویژگیهای متفاوت و متمایز از هم هستند، بنابراین نمیتوان گفت که همهی افراد دارای نقاط قوت یکسان هستند. برای اینکه بتوانیم نقطه قوت آینده نگر را در خود شناسایی کنیم، ابتدا باید با ویژگیهای آن آشنا شویم و بعد آنها را با ویژگیهای خود تطبیق دهیم. مطالعه، تطبیق و مقایسه این امکان را فراهم میآورد تا علاوه بر شناسایی خصوصیات نقطه قوت آینده نگر، دربارهی خودمان نیز اطلاعات کسب کنیم.
افرادی که دارای نقطه قوت آینده نگر هستند
1- با در نظر گرفتن زمان حال و شرایط فعلی، دربارهی مسائل آتی تصمیمی گیری کنند
برای مثال، فردی را فرض کنید که دارای یک فروشگاه بزرگ مواد غذایی (فروشنده) ست. وی باید اوضاع مالی و اقتصادی فعلی دولت و مشتریان را مورد بررسی قرار دهد و با توجه به آن برای اینکه بتواند در آینده فروش سودآوری داشته باشد، برنامه ریزی کند. این برنامه ریزی میتواند در نظر گرفتن تخفیفات برای مشتریان باشد.
2- علاقمند به رویا پردازی، تجسم و چینش جزئیات در کنار هم و نگاه به آینده هستند
فردی که میخواهد کسب و کار جدیدی را راه اندازی کند، به طور مثال تولید پوشاک و البسه. طبیعتاً احتیاج دارد تا از قوه تخیل و رویا پردازی برای طراحی محصولاتش استفاده کند. بعد از آن ویژگی ها و جزئیات محصولاتش را تجسم کرده و در کنار هم قرار دهد. در نهایت تصمیم بگیرد آیا در آینده میتواند کسب و کار موفقی داشته باشد یا خیر.
3- اعتقاد دارد آینده حاصل تصمیم گیری حال است
یک مشاور، برای اینکه بتواند مراجعین خود را به درستی راهنمایی کند؛ به نقطه قوت آینده نگر احتیاج دارد، زیرا؛ برای بهبود فرد باید شرایط کنونیاش را در نظر بگیرد و راهکارهایی را به آن پیشنهاد دهد که فرد در آینده بتواند بطور صحیح به زندگی خود ادامه دهد.
4- این افراد بسیار اهل یادگیری و دنبال کردن تکنولوژی و فناوری جدید هستند
یک مخترع میتواند از تکنولوژی و فناوری برای وسیلهی تازه اختراع شده خود استفاده کند. به طوری که با هر پیشرفت این تکنولوژی و فناوری، وی از این پیشرفت برای ارتقاء دادن وسیله خود استفاده بهینه کند.
5- این افراد میتوانند با ایده پردازی راه رسیدن به اهداف را هموارتر کنند
برای مثال کارآفرینی را در نظر بگیرید. وی برای انجام موفقیت آمیز فعالیت خود نیاز به نقطه قوت آینده نگر دارد. زیرا؛ این افراد برای رسیدن به اهداف خود، باید ایدهها و راهحلهایی را به کار ببرند تا دستیابی به هدف را برایشان مقدور سازد.
چگونه نقطه قوت آینده نگر را در خود تقویت کنیم؟
در کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید، پیشنهاد هایی توسط کلیفتن تعریف شده است. برای تقویت نقطه قوت آینده نگر شما میتوانید در نقش هایی فعالیت داشته باشید که درباره ی آینده ایده پردازی کنید.
سعی کنید درباره ی آینده فکر کنید، زمان صرف کردن برای این موضوع میتواند نقطه قوت آینده نگر را در شما تا حد بسیاری بهبود ببخشد.
ارتباط برقرار کردن و وقت گذراندن با افرادی که دارای این نقطه قوت هستند، موجب اشتراک گذاری و مشورت درباره ی ایده پردازی ها برای آینده میشود و همین امر شما را تحریک میکند تا به آن چیزی که برای آینده برنامه ریزی کردید دست پیدا کنید.
تلاش کنید تا نظراتی که برای آینده در ذهن خود دارید برای کسانی بگویید که به آن بها می دهند. توجه به آنچه که بیان کردید و تشویق شما برای رسیدن به نظراتی که بازگو کردید، برایتان انگیزه ایجاد میکند.
در اطراف خود آدم هایی را جمع کنید که به شما و نظراتتان حس خوبی داشته باشند. انرژی مثبت این افراد به شما قدرت و توانایی ادامه دادن در مسیر رسیدن به آنچه که می پندارید را میدهد.
مطالعه درباره ی نقطه قوت آینده نگر و راه های تقویت آن هم میتواند منابعی باشد که تصوراتتان را نسبت به آینده تقویت کند.
هم چنین به غیر از راه حل های ذکر شده در این کتاب، شما میتوانید برای تقویت این نقطه قوت یکسری محدودیت ها و الگوهای رفتاری را برای خودتان ترسیم کنید. بهطور مثال برای آینده یک هدف بلند مدت تعیین کنید و برای رسیدن به آن چهارچوب هایی را در نظر بگیرید و تلاش کنید طبق آن برای رسیدن به اهدافتان حرکت کنید.
پیشنهاد دیگری که به تقویت این نقطه قوت کمک میکند، فکر کردن قبل از کارهاست. پیش از آنکه فعالیتی را انجام دهید دربارهی نتیجه و عواقب آن بیاندیشید و از تصمیمات عجولانه و یهویی بپرهیزید. علاوه بر آن ویژگیهایی مثل نظم، انسجام و یکپارچگی در زندگی روزانه میتواند برای تقویت نقطه قوت آینده نگر مؤثر باشد.
معایب توجه بیش از حد به نقطه قوت آینده نگر
آیندهنگری، مزایا و معایبی دارد. افراد آینده نگر با خلاقیت بالا و ارائهی ابتکارات و ایدههای نو، کسب وکار را جلو میبرند اما در کارهای اجرایی ضعیف عمل میکنند؛ زیرا به جزئیات علاقهای نشان نمیدهند. مثلاً استیو جابز، انسان آیندهنگری بود که برای شرکت اپل به تیم کوک نیاز داشت تا رؤیاهای او تحقق ببخشند.
اما لازم است بدانید داشتن نقطه قوت آینده نگر همانقدر که میتواند برای افراد مفید واقع شود، اگر بیش از اندازه به آن بها داده شود می تواند به ضرر افراد تمام شود. زیرا؛ این افراد آن قدر غرق رویا پردازی و نگاه به آینده میشوند که کمالگرایی کاذب درونشان ایجاد میشود و همین امر باعث میشود نتوانند آنطور که توقع دارند به فعالیت خود ادامه دهند. در نهایت بازدهی و انگیزه آنها کاهش یافته و دلسرد میشوند.
(همچنین بخوانید: کمال گرایی و خصوصیات افراد کمال گرا)
یکی از عواملی که میتواند به انسانها کمک کند تا شغل مناسب خود را انتخاب کرده و به آن مشغول شود، شناسایی نقاط قوت مختص به خود است. یکی از این نقاط قوت، نقطه قوت آینده نگر نام دارد. این نقطه قوت این توانایی را به افراد میدهد تا با توجه به شرایط کنونی برای آینده تصمیمگیری و برنامه ریزی کنند. ما در این مقاله تلاش کردیم تا این نقطه قوت را به طور جامع و کامل برای شما شرح دهیم. اگر شما علاقه مند به شناسایی نقاط قوت خود هستید و دوست دارید که ویژگی های درونی خودتان را بشناسید، میتوانید با مراجعه به سایت “دوره جامع مسیر زندگی من“ را تهیه نموده و علاوه بر نقطه قوت آینده نگر، از سایر نقاط قوت خود نیز آگاه شوید تا بتوانید در مسیر درست خود گام بردارید. از اینکه ما را در سومین مقاله از استعدادیابی گالوپ همراهی کردید صمیمانه متشکریم. منتظر مقالات بعدی ما باشید.
(همچنین بخوانید: استعدادیابی به روش جان هالند)
حالا که تا انتهای مقاله با ما بودید، در قسمت نظرات بنویسید که آیا نقطه قوت آینده نگر جزء 5 نقطه قوت برتر شما هست یا نه؟
نویسنده: ارغوان سادات دلبری
میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد آراء: 4
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
22 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من ۶ میدم به ابن نقطه قوت ممنون
سلام من به نقطه قوت آینده نگر خودم نمره ۶ میدم چون فکر میکنم اگر دغدعه فکریم کمتر بود بیشتر به آینده فکر میکردم
سلام و وقتتون بخیر
ممنون برای معرفی این نقطه قوت این نقطه قوت برای جزء 5 نقطه برتر من بود و ویژگی های این نقطه و معایب اون رو به وضوح توی خودم دیدم
اینده نگری و تجسم اینده بدون عمل گرایی و همونطور کمالگرایی کاذب که باعث شده بود از شروع کردن کار غافل بشم و فقط اینده نگری کنم و فکر نمیکردم این میتونه یک نقطه قوت باشه و به چشم وقت تلف کردن و یک چیز بیهوده توی خودم میدیدم بازم ممنونم بخاطر معرفی موضوع خوب مقاله تون
تصویر سازی و تجسم قوی دارم و برای آینده ام تا حدودی برنامه ریزی و اهداف نسبتا روشنی دارم و افرادی در اطرافیانم دیده ام که قدرت پیش بینی و آینده نگری قوی دارند. به زمان حال توجه میکنم و برای ساخت آینده روشن برای رسیدن به اهدافم تلاش میکنم. در این نقطه قوت متوسط هستم
سلام وقت بخیر
این نقطه قوت جزو 5 نقطه قوت برتر من نیست ، اتفاقا برعکس من دچار ضعف این نقطه قوت هستم چون اصولا توی رویا و افکارم زیاد غرق میشم ، آینده رو تصور میکنم اما در عمل کاری انجام نمیدم ، زیاد هم اهل تکنولوژی و فناوری های جدید نیستم و از10 به خودم نمره 2 رو میدم
جزء ۵ نقطه قوت برترم نیست، اما گاهی زیاد ازش استفاده میکنم. به خصوص زمانی که خسته و ناراحتم و انرژیم پایینه. یه جورایی بازنگری به اهدافم و رؤیا پردازی درباره آینده برام تفریح حساب میشه و بهم انرژی میده که دوباره راهم رو ادامه بدم.
ممنون ازین متن مختصر و بسیار مفید.
با سلام خدمت شما و خسته نباشید،
این نقطه قوت جز ۵نقطه قوت برتر من است. همانطور که به رویاپردازی و نگاه به آینده علاقه دارم به ایده پردازی جهت تحقق اهداف در آینده نیز علاقه مندم. اهل تکنولوژی و یادگیری مباحث و فناوری های جدید و به روز هستم. به این معتقدم که آینده با قدم های ثابت و کوچک من در زمان حال تعیین میشود پس مطابق ان در بلند مدت به دنبال نتیجه دلخواه هستم. ترکیب این نقطه قوت با سایر نقاط قوت من از جمله درونداد به یادگیری های متمرکز تر بر اهداف بلندمدتم کمک شایانی میکند. اما گاهی اوقات نیز نسبت به رویاپردازی، اقدام گرایی کمی دارم و در عملی کردن ایده هایم مصمم نیستم همچنین خیلی از درگیر شدن با جزئیات مگر در موارد موردعلاقه خودم لذت نمیبرم و ترجیح میدهم مراحل اجرایی کار را برون سپاری کنم.
با تشکر از شما
من ویژگی های مثبت نقطه قوت اینده نگری و راهبردی رو دارم برای همین خوب میتونم برنامه بریزم برای رسیدن به هدف ولی چون ویژگی منفی نقطه قوت اینده نگری رو دارم دیگه این رو به عنوان نقطه قوت حساب نکردم و اون اینه که خیلی در افکار غرق میشم و خیلی کارهام رو عملی نمیکنم
سلام
علاقه به رویا پردازی دارم اما صرفا در حد یک رویا هست و در عمل ، هیچ اقدامی نمی کنم و جز نقطه ضعفه منه
در مورد علاقه به فناوری جدید بستگی دارد که اگر جز فناوری های مورد علاقه من باشد آره یکم علاقمندم
نمره ۴ از ۱۰
من خودم این نقطه قوت رو امتیاز ۵ دادم بهش چون اونقدری غرق نمیشم در آینده و در حدی هست که اگر بخوام برنامه ریزی کنم خیلی این نقطه قوت به کارم میاد و اول آینده رو اتفاقات رو پیش بینی میکنم و بعد برنامه ریزی میکنم. این مطالب واقعا به نظرم خوب بوده و منی که از هیچ کدوم از این نقطه قوت ها خبر نداشتم جالبه و هی الان با خودم فکر میکنم فلانی کدوم نقطه قوت رو داره.
سلام
رویاپردازی و آینده نگری در دراز مدت خیلی میتونه برای یه انسان مفید و موثر واقع بشه
من به خودم در این زمینه نمره ۹ رو میدم
با سلام ممنون از تیم بزرگ تلنتا
من تا حدودی آینده نگر هستم تا حدودی رویا پردازی میکنم و به اینده نگاه میکنم و به این اعتقاد دارم اینده با تصمیم های امروز ساخته میشود
سلام عرض ادب و احترام
من ابراهیم خوشقدم همه ی موارد زیر را که از ویژگی های یک فرد با نقطه قوت آینده نگر هست را در خود می بینم و اگر واقعا اینها نشانه یک انسان آینده نگر است پس من آینده نگر هستم و میتوانم به خود نمره 10 بدهم.
من از کودکی رویاهایی داشتم که بعضی از آنها هنوز زنده هستند و بعضی در بحره ای از زمان به خاطره ها پیوستند و بعضی بعد از مدتی از قطار من پیاده و دو باره به آن سوار شده اند و بعضی با گذشت زمان برآنها اضافه شده اند.
من با توجه به سبک زندگی و ناملایماتی که در زندگی داشتم و محیط نامناسب باعث شده که نتوانم هیچ کدام آنها را محقق کنم اما این باعث نشده که آنها رویشان کم شود و مرا تنها گذارند و من نیز دلبستگی شدیدی به آنها دارم اما انگار هردویمان امید وصالمان خاموش گشته دیگر تلاشی برای رسیدن بهم نمی کنیم. اما بی فروغ هنوز نشده ایم انگار هنوز کور سویی از امید در ما هست.
نگاهم به دور دست ضعیف می باشد من آینده را نمی توانم ببینم من فقط رویاهایم را می بینم حتی اگر رویایم برهنه باشد نمی توانم بر آن لباسی بپوشم و محیطی برایش تصور کنم فقط خود خود او را می بینم من وقتی چشمانم را می بندم دنیا را تاریک می بینم و هرچه تمرین می کنم نوری در آن نیست نه نوری و نه رنگی نمی توانم روشنایی و رنگ ها را در زمان بستن چشم هایم به دنیایم احضار کنم.
حال با این تفاسیر دقیقا نمیدانم در گروه اول قرار می گیرم یا نه.
اعتقادم که آینده با تصمیمات امروز ساخته میشود را هم دارم اما نمی دانم قبلا هم بر همین اعتقاد بوده ام یا اینها نتیجه ناکامی های امروز من است و مطالعه در باره گذشته ام که نارضایتی از امروز مرا مجبور به نگاه به دیروزم کرد و پی بردم که من دنیایم نتوانستم بسازم شایدم فکر نمی کردم که دنیا را من می توانم بسازم فکر می کردم که همانطور که بزرگ می شوم دنیا با من همسو می گردد و به من ارج میگذارد و به نسبت سنم با من رفتار می کند نمی دانستم که توجهی به بزرگ شدن من ندارد و برایش مهم هم نیستم .
من فکر می کردم امید داشتن دنیا را بهتر می کند ولی حالا فهمیدم که امید یک دروغ بزرگ است که به انسان ها گفته شده است امید شاید هم به غلط معنی شده باشد شاید شایدم ما از آن برداشت به غلط کردیم نمی دانم نه نه چرا شاید همین باشد برداشتمان از امید غلط بوده البته برداشت من
نه متوجه نبودم که امید یعنی خود من یعنی باور داشتن خود خود خودم
یعنی از دیگری رها شدن و در بند دیگری نبودن یعنی تنها شدن
من باید به این باور میرسیدم تا شاید بلند میشدم و برای زندگی بهتر تلاش می کردم.
من باید روی پای خودم می ایستادم درست است روی پای خودم اصلا به همین خاطر است که افرادی که به این درجه می رسند را دیگران دوست دارند و می گویند پخته شده و می تواند زندگیش را تنهایی راه ببرد.
حالا مرد شده دیگر میشود به آن اعتماد کرد و یک زندگی را به آن سپرد.
دیگر باید به پسرمان زن بدهیم و برایش همسر انتخاب کنیم.
من باید باور کنم که انسان ها با وجودیکه در کنار هم هستند ولی زندیگشان را باید به تنهایی به دوش بکشند درست مانند غایق سوارانی هستند که در رود خانه و در جهت رودخانه در کنار هم آن هم رودخانه بزرگی به وسعت زندگی پارو می زنند اما فقط پارو می زنند و در کنار هم به مسیر خود ادامه میدهند گاهی جلو می افتند و گاهی عقب می افتند اما باید بروند و اگر هم رودخانه متلاطم شود باید باز هم خودشان از پس آن برآیند حق ندارند به غایق دیگری سوار شوند انگار قایق فقط به اندازه همان یک نفر ساخته شد و دومی نمی تواند درون آن قرار گیرد. درست مانند انسان ها که حق ندارند بجای هم بمیرند حتی اگر عاشق هم باشند هر کس فقط می تواند خودش بمیرد. اینجاست که می فهمیم که پس نهایتا تنهاییست که متعلق به ماست باید با آن رفیق شویم تا از جنس خود او شویم و او هم ما را از خود بداند و آنگاه است که دیگر ماییم و ما.
حال من باید به این قسمت چند به خودم بدهم من که ساخته دیروزم اما امروزی فکر می کنم ایا فکر امروزمم دیروز خواهد شد و باز همین زندگی را برایم خواهد ساخت باید ببینم. اما چون از امروزم راضی نیستم میخواهم با این قانون همسو شوم هر چه بادا باد دیگر بدتر از امروز که نخواهم شد خدا را چه دیدی شاید این بهتر باشد.
پس من معتقدم که تصمیمات امروز است که آینده را میسازد.
البته اعتقاد در اول این جمله یکم مناسب من نیست چون هنوز جاهایی به آن شک می کنم ولی شاید بعدا درست شود به دلم بد نمی آورم و همان نمره کامل 10 نه یک نمره کمتر 9 میدهم
مورد سومی و چهارمی هم در باره من صدق می کند اما آخری زیاد تجسم جزئیات را نمی توانم بفهمم چون گاهی شفافند و بیشتر در فضای مه آلود.
پس در کل نمره من بین 8 تا 10 می باشد
• علاقمند به رویا پردازی و نگاه به دوردستها
• معتقدند که تصمیمات امروز است که آینده را میسازد
• افراد ایده پردازی را به شدت دوست دارند
• برای رسیدن به اهدافشان رویاپردازی میکنند
• میتوانند با تجسم جزئیات، آینده را متصور شوند
تا درودی دیگر بدرود
سلام.
اگه در کنار نقطه قوت آینده نگر، نقطه قوت گذشته نگر هم وجود داشته باشه، شخص میتونه از اشتباهات خودش درس بگیره و دید منطقیتری به آینده داشته باشه و آینده نگری اش به توهم ختم نشه.
همچنین اگه شخصی که آینده نگر هستش، هوش بصری-فضایی بالایی هم داشته باشه، از قوه تخیلش بهتر میتونه استفاده کنه.
این نقطه قوت تا حد زیادی در من وجود داره مخصوصا قسمت ایده پردازیش و فکر میکنم با توجه به شرایط کنونی افراد اکثر ادم ها تا حد قابل توجهی از این نقطه قوت بهرمند هستند و اون رو تقویت کردن چرا که با پیش بینی و یا اینده نگری درمورد مسائل اقتصادی و مالی شغلمون میتونیم بهتر عمل کنیم و فیدبک خوبی رو بگیریم. نه کامل درزمان حال زندگی کردن خوبه نه گذشته و نه اینده بلکه از نظر من هر سه ی اینها باید وجود داشته باشه بطوری که بتونیم با اصلاح اشتباهات گذشته و لذت بردن از لحظه ی حال برای اینده ی خود تصمیم بگیریم. این اینده میتونه فردا باشه، یک ماه بعد باشه و یا سالهای اتی رو دربربگیره. چیزی که مهمه اینه که بتونیم با تقویت نقاط قوت بیشتری در خودمون زندگی موفق تر و بهتری رو تجربه کنیم.
درود و عرض ادب
در حقیقت چیزی که در مورد این نقطه قوت فک میکنم اینه که همه افراد موفق باید این جزو ۵ نقطه قوتشون باشه و حتی شایدم جزو ۳ تای اول.
اما در مورد خودم بله این یکی از نقاط قوتم هست چون کلا”فردی هستم که رو به جلو نگاه میکنم و دوست دارم برای آینده هدفمند باشم،
البته احساس میکنم شدتش قبلا”خیلی بالا بود طوری که همه میگفتن تو خیلی بلند پروازی و اکثر چیزایی که میگفتم بقیه سخت یا غیرممکن میدونستن و سعی میکردن منو به زور بیارن پایین
تا پاهام رو زمین باشه
و اما الان با بالارفتن سنم تا حدوی کاهش پیدا کرده ،البته کلمه درستش شاید تعدیل شدن باشه خودمم نمیدونم!!
به هر حال کمی زندگی در حال رو هم قاطیش کردم
ولی در کل یکی از نقاط قوت بارزم اینه
و
خودمم دوسش دارم چون باعث میشه نسبت به دورو بریام فرد مدرن و به روزی باشم.
همین🙏
برخی فکر می کنند آینده نگری به معنی غیب گویی است و با چنین برداشتی افراد آینده نگر و نتایج فعالیت آ ن ها را مورد تمسخر قرار می دهند. در حالی که آینده نگری یعنی پیش از آن که رویدادی به وقوع بپیوندد یا سناریویی به واقعیت تبدیل شود، به آن واکنش نشان دهیم؛ یعنی «واکنش» پیش از وقوع رویداد، به عبارت دیگر آینده نگری یعنی واکنش به رویدادها پیش از واقعیت یافتن آن ها.
آینده نگری تلاشی سیستماتیک برای بررسی درازمدت آینده علم، فناوری، اقتصاد، محیط و جامعه به منظور شناسایی پدیده های نوظهور و حوزه های زیربنایی تحقیقات استراتژیک است که بیشترین منافع اقتصادی و اجتماعی را در برداشته باشد. بنابراین در جهان امروز، آینده پژوهی و آینده نگری یک ضرورت است. پیش بینی می شود که در هزاره سوم، زمینه برای مطالعات آینده پژوهانه افزایش یابد.
تفکر درباره آینده کار نسبتا آسانی است. همه ما تجربیات فراوانی در این زمینه داریم و در زندگی روزمره خودمان مرتبا از آن استفاده می کنیم مانند برنامه ریزی برای مسافرت تفریحی، نوشتن کارهای هفتگی که باید انجام دهیم و از این قبیل فعالیت ها که می بایست در روزهای آتی انجام دهیم. همه این اقدامات درحقیقت فکر کردن درباره اتفاقات آینده قبل از به وقوع پیوستن آنهاست. بنابراین می توان گفت که همه ما در زندگی شخصی واجتماعی خودمان یک آینده پژوه هستیم.
اگر زمین را به فضا پیما تشبیه کنیم تصویری از ساکنان زمین را می بینیم که در فضا شناورند و برای حفظ و بقای زندگی خود به یکدیگر و به منابع محدود آن وابسته اند. اما برای تکمیل این تشبیه، استعاره جالب دیگری نیز باید ذکر شود و آن عبارت است از تصویر زمین به مثابه ” ماشین زمان”. یعنی حرکت بی وقفه از زمان گذشته به سوی آینده.
بنابر این انسانها روی زمین تنها فضانورد نیستند بلکه زمان را هم در می نوردند. البته بلیط های آنها در حرکت زمانی شان یکسره است و فقط می توانند رو به جلو و به سوی آینده پیش بروند.
مردم برای آنکه عاقلانه عمل کنند، بایستی نسبت به پیامدهای اقدامات خود و دیگران، واکنش های آنها و همچنین نسبت به نیروهائی که خارج از کنترل آنهاست، آگاهی و شناخت کافی داشته باشند. نکته بسیار مهم این است که این پیامدها تنها درآینده خود را نشان می دهد. بدین ترتیب افراد نه تنها می کوشند امور در حال وقوع را بفهمند، بلکه می کوشند اموری را که شاید اتفاق بیفتد، یا بالقوه امکان وقوع دارد و یا تحت شرایط خاصی درآینده اتفاق خواهد افتاد، نیز بشناسند. افراد با استفاده از این شناخت حدسی موقعیت کنونی خود را تشخیص داده ، کارهایشان را دنبال کرده و از بستر زمان و فضای مادی و اجتماعی می گذرند.
آینده این افراد را شیفته خود میکندوجزییات اینده را می بیند انگار که تصویر ان بر دیوار نقش بسته واین جزییات اورا به جلو به سمت اینده پیش می راند .هر چند که محتوای دقیق این تصویر به توانمندیها وعلایق دیگر او مانندمحصولی بهتر و تیمی بهترو زندگی بهتر یا دنیاییبهتر وابسته است.در هر حال این تصویر برای او الهام بخش است.او رویا پردازی است که توان دیدن تصویر آنچه که می تواند در اینده وجود داشته باشد را دارد و در ذهن خود آن تصویر را می پر وراند
در زمانی که زمان حال برایش دلسرد کننده و اطرافیان او بسیار واقع بین باشند اوبه تجسم کردن تصاویری از اینده در ذهن خود می پردازد و این تصاویر به او و دیگران انرژی میدهد.در واقع بیشتر اوقات دیگران منتظرند اوتصاویری که از اینده می بیند را توضیح دهد.آنها خواهان تصویری هستند که که چشم اندازی را برایشان بوجود اوردواز این طریق به انها روحیه بدهد او توانایی ترسیم این تصویر را دارد.
من خیلی ادم اینده نگری نیستم و بیشتر در حال زندگی میکنم
اغلب وقتی به مشکل جدیی میخورم بعد براش فکری میکنم
مخصوصا در زمینه بیماری ها تا کامل مریض نشم و بهم ثابت نشه که حالم خوب نیست هیچ فکری نمیکنم و از قبل پیشگیری نمیکنم
اما قدرت تجسم اینده رو
خیلی دارم و حتی جزو ادم هایی هستم که مسائل و روابط رو پیش بینی میکنند
و از جمله دیدی گفتم استفاده میکنن
بیشتر میشه گفت ازش به عنوان یک زنگ خطر استفاده میکنم چون بیشتر ادم اجتماعیی هستم بیشتر در رابطه با ادم ها
در رابطه با اعداد و تخمیل سود اوری علاقه ای ندارم
هنوز کار جدیی رو شروع نکردم ولی باید تقویتش کنم تا بهم ضرری نرسونه
اکثر اشناهای ما که کارمند هستند
خیلی این نقطه قوت رو به خوبی دارند
انقدر برنامه ریزی شده درامدشون رو
تا اخر ماه برنامه ریزی میکنند و حتی
پسنداز میکنند که اگر
دوبرابر همون مبلغ رو به من بدند
واقعا یا هدرش میدم یا هیچ اتفاق خاصی نمیفته
واقعا این خصوصیتشون تحسین برانگیزه
این تیپ شخصیتی در پدر بزرگ ها دیده میشه و همه چیز رو ذخیره میکنن و میگوند که روزی به درد خواهند خورد و هزینه زیاد نباید کرد ، بنظرم این تیپ شخصیتی برای همگی نیاز هست چون بنظرم این افراد دیگر غم و قصه ندارند و پیش بینی آینده رو دوست دارند و از آینده استقبال میکنند و واقعا روزی بعضی چیز ها نیاز خواهد شد هر چند الان نه ولی در آینده حتما شاید خودشان نه اما لوازم جانبی خودشون مثلا کابل یا بخاری های قدیمی و… که قطعاتش میتونه درد بخورن و هرینه نمیخواد و خیات راحت هست میتونید عوض کنید بنظرم افراد امروزه باید این نگاه داشته باشند تا در زندگی موفق باشند ممنون از توجهتان ❤️🤍💚
جامعه ای رو تصور کنیم که افراد کمی دارای این نقطه قوت هستند، در نتیجه خلاقیت در این جامعه کمه و کمتر شخصی پیدا میشه که به دنبال اختراع یا کشف موضوعی باشه، یا به ارتقای سطح تکنولوژی کمک کنه، پس قدرت در این زمینه پایین میاد. افرادی که دارای این نقطه قوت هستند، خیال پردازی بالایی هم دارن میتونن ابعاد یه موضوع خاصی رو در نظر بگیرندو براش سناریو بنویسند. ادیتوری رو درنظر بگیریم که یه سری اطلاعات بهش داده شده و اون فرد باید با استفاده از قوت تخیل خودش و همچنین نقطه قوتش بتونه کلیپی رو آماده کنه.افراد دارای این نقطه قوت، خیال پردازن، امیدوارن به آینده و آینده رو روشن میبینن حتی اگر در حالشون تیرگی هایی وجود داشته باشه، اشخاصی که درباره ی جزئیات آینده فکر میکنند و درموردش حرف میزنن میتونن ابعاد آیندرو حدس بزنن. پس قطعا خلاقم هستند. معمولا یک معلم و مشاور و همچنین مخترع های باید دارای این نقطه قوت باشند چون اگر این نقطه قوت رو نداشته باشن، به سختی میتونن پیشرفت کنند.
با توجه به اهمیت بیماری های قلبی عروقی و MS و توجه روزافزون به کنترل این بیماری به نظر می رسد عوامل روان شناختی نقش مهمی در پدیدآیی و پیشگیری و درمان این دو بیماری دارد؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر مقایسه تیپ شخصیت D و حافظه اینده نگر و گذشته نگر در بین بیماران MS، قلبی عروقی و افراد عادی بود. روش روش تحقیق از نوع مطالعات علی-مقایسه ای و روش نمونه گیری در دسترس بود در این راستا 90 نفر آزمودنی(30 بیمار مبتلا به MS، 30 بیمار قلبی_عروقی و 30 نفر همراهان بیمار) انتخاب شدند و به وسیله پرسشنامه تیپ شخصیتی و حافظه اینده نگر و گذشته نگرموردسنجش و مقایسه قرار گرفتند. یافته ها تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و بررسی تفاوت دوبه دو متغیرها با استفاده از آزمون تعقیبی توکی نشان داد که بیماران مبتلا به MS و قلبی عروقی نمره بالاتری در تیپ شخصیت D و نمره بالاتری در حافظه اینده نگر و گذشته نگر نسبت به افراد عادی دارند، اما بین بیماران MS و قلبی عروقی تفاوت معنادار نمی باشد. نتیجه گیری بیماران قلبی و مبتلایان به MSنمره بالاتری در تیپ شخصیتی D، حافظه اینده / گذشته نگر، عاطفی منفی و بازداری هیجانی نسبت به افراد عادی دارند.