نقطه قوت متفکر چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟
فهرست مطالب مقاله
نقطه قوت متفکر چیست؟ آیا درباره ی خصوصیات این نقطه قوت اطلاعی دارید؟ نقطه قوت متفکر یکی از 34 نقطه قوت استعدایابی گالوپ است. همانطور که میدانید همۀ انسانهای روی کرۀ زمین دارای نقاط قوت منحصر به فرد خود هستند که میتوانند با به کار بردن این نقاط قوت در انتخاب شغل خود موفق ظاهر شوند. از جمله ویژگیهای نقطه قوت تعقل، میتوان به علاقه به اندیشیدن، اهل تفکر، علاقمند به نوشتن، خواندن کتاب و مقالات و اظهار نظر کردن درباره آنها هم چنین درونگرا بودن افراد اشاره کرد. راههای رسیدن به موفقیت برای هر فردی متفاوت است اما موضوعی که در این راه به افراد کمک میکند شناسایی نقاط قوت است. بنابراین برای هر انسانی ضروریست که با نقاط قوت خود آشنا شود و برای به کاربردن آن در مسیر مناسب تلاش کند.
(همچنین بخوانید: یادگیری تندخوانی با برترین کتاب ها)
این مقاله 7 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد. ما در این مقاله ویژگیهای نقطه قوت متفکر را به طور کامل به چالش کشیدهایم تا شما بتوانید با مطالعه و سنجش ویژگیهای ذکر شده از دارا بودن آن در خود اطمینان حاصل کنید. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید!
نقطه قوت متفکر و ویژگی های آن
نقطه قوت متفکر (Intellection)، که در کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید تحت عنوان نقطه قوت تعقل هم از آن یاد شده است، یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است. این نقطه قوت که در گروه تفکر استراتژیک قرار گرفته، توسط کلیفتن ابداع شده است. کسانی که دارای نقطه قوت تعقل هستند بیشتر ترجیح میدهند تا در خلوت و تنهایی به مسائل مختلفی بیاندیشند. شاید از دید اطرافیان انسانهایی منزوی به نظر بیایند اما در واقع اینگونه نیستند، زیرا؛ آن ها میتوانند در خلوت و سکوت تفکر کنند و به نتیجه برسند. تمایل دارند تا فعالیت ذهنی انجام دهند، این امر باعث میشود مغز و تفکرات خود را به چالش بکشند. نوشتن افکار آنها را شفاف سازی میکند.اگر در جمعی که حضور دارند دربارۀ مسائلی که علاقمند هستند صحبت شود، نقطه قوت متفکر آنها تحریک میشود.
ذهن این افراد باتوجه به علایق و سایر نقاط قوت فرد شروع به تفکر میکند و گاهی اوقات ممکن است این امر موجب کاهش تمرکز آنها برروی کاری در حال انجام آن هستند شود.
آیا من هم دارای نقطه قوت متفکر هستم؟
برای اطمینان از دارا بودن این نقطه قوت، ابتدا باید ویژگی های نقطه قوت متفکر را بهدرستی بدانیم!
علاقه به اندیشیدن، نوشتن، انجام ورزش های ذهنی، لذت بردن از تنهایی و… از جمله ویژگیهای این نقطه قوت است. اگر شما نیز از نوشتن، فکر کردن به موضوعات مختلف، انجام بازی های ذهنی لذت می برید و تمایل دارید تا زمانی را برای فکر کردن تنها سپری کنید، احتمالاً این نقطه قوت را در بین نقاط قوت خود دارید. برای اطمینان از دارا بودن آن، نیاز است تا خود را در زمینههای مختلف به چالش بکشید.
همچنین بخوانید: معرفی چند بازی برای افزایش تمرکز)
من نقطه قوت متفکر را دارم بنابراین
تنهایی را ترجیح میدهم، زیرا؛ به من این فرصت را میدهد تا درباره موضوعات مختلف بیاندیشم. تمایل به تنها بودن شاید از دید دیگران جالب نباشد اما باعث تجدید نیرو در من میشود و بعد از سپری کردن آن با توان بیشتری به مسیرم ادامه میدهم.
انجام ورزشها و معماهای ذهنی برایم لذت بخش است. گاهی وقتها کارهایم را برعکس انجام میدهم. مثلاً اگر با دست راست موهایم را شانه میزنم، بعضی مواقع این کار را با دست چپ انجام میدهم تا مغزم را به چالش بکشم.
من فردی درونگرا هستم و برای خودم سؤالات مختلفی را طراحی میکنم و تلاش میکنم تا به آنها پاسخ بدهم و از این کار لذت میبرم.
وقت گذراندن با خودم را لذت بخش میدانم زیرا باور دارم که بهترین همراه و یاری کننده در مسائل گوناگون خودم هستم.
من خواندن را دوست دارم و دربارة کتاب و مقالاتی که مطالعه کردهام نظراتم را بیان میکنم.
موضوعاتی که ممکن است فرد دارای نقطه قوت متفکر را اذیت کند
فکر کردن و اندیشیدن بیش از اندازه موجب خستگی و درگیری ذهنی در آنها میشود.
ممکن است در پاسخ دادن به سؤالاتی که برای خود طراحی کرده اند دچار مشکل شوند در نتیجه انگیزه خود را از دست بدهند.
ترجیح بیش از حد تنهایی گاهاً اعتراض اطرافیان را به همراه دارد.
شکست در کار یا در انجام دادن معماهای ذهنی حس ضعف را در آنها ایجاد میکند.
وقتی عملکرد خود را با افکارشان مقایسه میکنند، حس خفیف نارضایتی به سراغشان میآید.
(همچنین بخوانید: سختی مسیر و عدم رسیدن به موفقیت)
راههای تقویت نقطه قوت متفکر یا تعقل
1- در مسیرهایی که ذهن شما را به چالش میکشد گام بردارید چرا که از این کار لذت میبرید.
2- با انسانهایی که دارای نقطه قوت متفکر هستند ارتباط برقرار کنید زیرا به اشتراک گذاشتن نظراتتان و شنیدن نظرات آنها باعث ایجاد ایدههای جدید و افزایش تمرکز در هر دو طرف میشود.
3- به نظرات منفی دیگران دربارة ترجیح تنهایی بی اعتنا باشید زیرا شما در این زمان، فرصت اندیشیدن و خلق ایده های جدید را دارید و این امر به هیچ عنوان به معنی گوشه گیر بودن شما نیست.
4- موضاعاتی که به آن میاندیشید را در برگهای یادداشت کنید تا سرفرصت آنها را ادامه داده و به نتیجه دست پیدا کنید، این کار به شفاف سازی کردن افکارتان هم کمک میکند.
5- در تصمیم گیری های گروهی و پروژه هایی که نیاز به هم اندیشی دارد، از ابتدا شرکت کنید تا با در میان گذاشتن ایدههای فوق العادة خود، هم به تصمیم گیری درست کمک کنید و هم اعتماد به نفس خود را پس از شنیدن تعاریف دیگران افزایش دهید.
مشاغلی که برای نقطه قوت متفکر مناسب است
افرادی را در نظر بگیرید که در زمینه هایی مانند الهیات، روانشناسی، فلسفه، ادبیات و مشاغلی از این قبیل شروع به کار کرده اند. اگر دارای نقطه قوت متفکر باشند به راحتی میتوانند در این زمینهها فعالیت داشته و روز به روز موفق تر عمل کنند. اما اگر فاقد این نقطه قوت باشند در انجام دادن مشاغل خود دچار سردرگمی، کاهش بازدهی و کاهش انگیزه میشوند بنابراین اگر علاقمند به اینگونه مشاغل هستید، پیش از انتخاب و گام برداشتن در مسیر آن از دارای بودن نقطه تعقل در خود مطمئن شوید.
(همچنین بخوانید: استعدادیابی به روش شخصیتشناسی MBTI)
البته بیان این نکته ضروریست که
برای انتخاب شغل مناسب فقط وجود یک نقطه قوت موفقیت شما را در آن شغل تضمین نمیکند، بلکه گروهی از نقاط قوت باید وجود داشته باشد تا شما بتوانید ادعا کنید که اگر شغلی را انتخاب کرده اید، پس در آن موفق خواهید بود.
برای انتخاب شغل مناسب هرفرد، ابتدا باید نقاط قوت هر فرد مشخص شود. در واقع برای موفقیت در شغل و پیشرفت در آن باید استعداد انجام آن نیز وجود داشته باشد. نقطه قوت متفکر که یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است، برای مشاغلی از جمله ادبیات، روانشناسی، الهیات و … ضروریست. این نقطه قوت این امکان را به افراد میدهد تا درباره موضوعات مختلف تفکر کنند، ایده جدید پیشنهاد بدهند و ذهن خود را به چالش بکشند. ما در این مقاله تلاش کردیم تا نقطه قوت متفکر را به طور کامل برای شما بیان کنیم. اگر شما علاقه مند به شناسایی نقاط قوت خود هستید و دوست دارید که ویژگیهای درونی خودتان، استعدادها و تواناییهایتان را بشناسید، میتوانید با مراجعه به سایت “دوره انتخاب مسیر زندگی من“ را تهیه نموده و علاوه بر نقطه قوت متفکر، از سایر نقاط قوت خود نیز مطلع شوید تا بتوانید در مسیر درست خود گام بردارید. از اینکه ما را در ششمین مقاله از استعدادیابی گالوپ همراهی کردید صمیمانه متشکریم. منتظر مقالات بعدی ما باشید.
در قسمت نظرات برای ما بنویسید که تا چه اندازه دارای نقطه تعقل هستید؟ چه مشاغل و راه حلهایی را برای این نقطه قوت پیشنهاد میدهید؟
نویسنده: ارغوان سادات دلبری
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آراء: 2
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام خدمت شما و خسته نباشید،
این نقطه قوت در من جز نقاط متوسط رو به بالاست به این معنی که من اهل تفکر و فعالیت های چالش برانگیز ذهنی هستم و همواره ایده هایی برای انجام کارهای مختلف دارم و قطعا در زمان مقایسه میزان عملکرد خود با حجم ایده ها، دلسرد و ناامید میشوم. با نوشتن به آرامش فکری میرسم و معمولا غرق تفکر در مورد علایق و احتمالات وقوع و درگیری با آنها میشوم که این کار حتما از میزان تمرکز روزانه بر روی مسائلی که هدف گذاری کرده ام میکاهد اما بازهم فکر من از شدت علاقه متوقف نمیشود… خیلی علاقه دارم در جمع درباره موضوعات مورد علاقه ام صحبت شود و من در خلوت خود درگیر ان مباحث خواهم شد به این صورت متوجه گذر زمان نمیشوم.
خیلی ممنون