هوش طبیعت گرا چیست و چگونه میتوان این هوش را تقویت کرد؟
فهرست مطالب مقاله
هوش طبیعت گرا (Naturalist Intelligence) هشتمین هوش از انواع هوشهای چندگانهگاردنر است. تا به حال دقت کردهاید که زمانی که در طبیعت هستید چه حسی دارید؟ اگر یک حیوان زخمی در خیابان ببینید چه واکنشی نشان میدهید؟ آیا تجربه کاشت گل و گیاه در باغچه منزل را دارید از این کار لذت میبرید؟ پاسخی که به این سؤالها میدهید میتواند معیاری برای ارزیابی هوش طبیعت گرای شما باشد. راستی! اگر در سطح خیابان یا پیاده رو زبالهای افتاده باشد، آیا باید آن را برداریم یا اینکه نیازی به این کار نیست و ماموران شهرداری این کار را انجام خواهد داد؟ یا اگر ببینید کسی زبالهاش را به راحتی روی زمین میاندازد به او تذکر میدهید یا خودتان نیز جزو همین افراد هستید و معتقدید انداختن یک زباله در محیط زیست مشکلی ایجاد نمیکند؟ برای اینکه کمی بیشتر با استعدادها و توانایی هایتان و همچنین هوش طبیعت گرا آشنا شوید توصیه میکنم ادامه این مقاله را از دست ندهید.
(همچنین بخوانید: استعداد چیست؟ آیا همه انسانها با استعداداند؟)
این مقاله 7 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد و بعد از خواندن آن میتوانید با هوش طبیعت گرا و همچنین با ویژگی افرادی که هوش طبیعت گرای بالایی دارند و مشاغلی که برای این افراد مناسب است آشنا شوید.
هوش طبیعت گرا چیست؟
هوش طبیعت گرا توانایی درک و برقراری ارتباط با طبیعت و پوششهای جانوری و گیاهی و همچنین دغدغه حفاظت از محیط زیست میباشد. هوش طبیعت گرا هر چیزی که مرتبط با محیط زیست میشود را در بر میگیرد. همچنین دغدغه حفظ محیط زیست و پیشرفت علوم مختلف بر اساس توسعه پایدار همگی در حوزه هوش طبیعت گرا بروز و ظهور پیدا میکند.
افراد دارای هوش طبیعت گرا بالا چه ویژگیهایی دارند؟
ویژگیهای افرادی که هوش طبیعت گرا بالا دارند به شرح زیر است:
1- عاشق پرورش گل و گیاه و نگهداری از حیواناتند
حتماً با افرادی مواجه شدید که زمان زیادی را در باغهای پروش گل و گیاه و همچنین کلاسهای آموزشی مربوط به آن سپری میکنند. این افرادی در حالت مبتدی سعی میکنند که هیچوقت خانه را خالی از گل و گیاهان آپارتمانی نگذارند و تراس خانه را نیز با گلدانهای زیبا آراسته کنند و در حالت پیشرفته یک باغچه زیبا درست کرده و انواع گل و گیاه و درخت را در آن میکارند و به خوبی پرورش میدهند. همچنین افرادی هستند که تمایل زیادی به نگهداری حیوانات و پرندگان دارند. آنها از هر فرصتی استفاده میکنند که پای یک حیوان را به خانه باز کنند. اگر پرنده یا حیوانی زخمی ببینند قلبشان به درد میآید و تمام تلاششان را میکنند تا آن موجود زبان بسته را از آن شرایط نجات دهند. همهی این افراد از هوش طبیعت گرای بالایی بهره میبرند. در کلیپ زیر یک کودک جانورشناس را تماشا میکنید که به شکل اعجابآوری روی گونههای حیوانی مسلط است و از هوش طبیعتگرای فوق العادهای برخوردار است.
2- عاشق طبیعتاند و در طبیعت احساس آرامش و نشاط درونی پیدا میکنند
شاید در میان آشنایان و اقوام خود فردی را میشناسید که از کوچکترین فرصت برای رفتن به کوه، طبیعت و حتی یک سفر کوتاه در دل جنگل نهایت بهره را میبرد. هروقت از او میپرسید به شما می گویند که به کوه و دشت و مسافرت رفته و هروقت با شما رو به رو میشود از تجارب و احساسات شگفت انگیزی که طبیعت برای او رقم زده با شما صحبت میکند. شاید وقتی او احساساتش را بیان میکند این امر برای شما ملموس نباشد و شما ترجیح ندهید که مثلاً 10 شبانه روز کامل بدون هیچ وسیله ارتباطی به همراه چند نفر دیگر به دل جنگل بروید و با سکوت عمیق جنگل و طبیعت بکر آن روحتان را جلا دهید. اما واقعیت این است که برای این افراد این اتفاق میتواند بهترین اتفاق زندگیشان باشد.
3- به گروههای حفاظت از محیط زیست یا حمایت از حیوانات میپیوندند
این افراد هیچ گونه ظلم و سو استفاده به طبیعت را بر نمیتابند. دیدن یک صحنه حیوان آزاری یا قطع درختان میتواند آنها را به شدت اندوهگین و احساساتشان را جریحه دار کند. به محض اینکه متوجه بشوند در منطقهای پوششی از گیاهان و جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارند سعی میکنند با فعالیتهای اجتماعی پر رنگ و تشکیل انجمنهایی، از موارد مذکور جلوگیری نمیاند. آنها همچنین تمام تلاششان را برای حفاظت از کره زمین میکنند. اگر محقق باشد سعی میکنند تحقیقاتی بر روی تغییرات اقلیم یا گرمایش جهانی انجام دهند و حتی مقالاتی نیز در این زمینهها منتشر کنند.
از دیگر ویژگیهای افراد با هوش طبیعت گرای بالا میتوان به موارد زیر اشاره کرد
4- تغییرات آب و هوا را به سرعت تشخیص میدهند.
5- به رشتههای مرتبط با علوم طبیعی، علاقه مند هستند.
6- به ابزارهای مختلفی که با طبیعت سر و کار دارند، مانند میکروسکوپ یا تلسکوپ آشنا هستند.
7- توانایی مسیریابی و جهتیابی دقیق و درست دارند.
(همچنین بخوانید: افزایش انگیزه از چه روش هایی امکان پذیر می باشد؟)
مشاغل مناسب برای افراد با هوش طبیعت گرا بالا
اینکه بر اساس یک هوش غالب، برای فردی شغل توصیه شود کار غلطیست. مشاغل شکلهای بسیار متفاوت و متنوعی دارند و در دنیای امروز شاهدیم که با سرعت بسیار زیادی مشاغل جدید بوجود میآید و همچنین مشاغلی نیز از بین میرود.
اما به طور کلی؛ میتوان گفت افراد با هوش طبیعت گرا بالا در فعالیتها و علومی مانند دامپزشکی، عکاسی طبیعت، گیاه شناسی، مربیگری حیوانات، کشاورزی، تدریس پرورش گل و گیاه، زمین شناسی، هواشناسی، مهندسی ژنتیک، جنگلبانی، ستاره شناسی و نجوم و … میتوانند موفق باشند.
راههای تقویت هوش طبیعت گرا چیست؟
شاید از اینکه چندان با طبیعت نمیتوانید ارتباط برقرار کنید ناراحتید و دلتان میخواهد از آفریدههای متنوع و رنگارنگ خدای بی همتا بیشتر بهره مند شوید. در ادامه مقاله 3 راهکار مفید و کاربردی به شما ارائه میشود تا به واسطهی آن بتوانید هوش طبیعت گرای خود را تقویت نمایید.
1- فیلمهای راز بقا ببینید
گاهی از آنجایی که ما در زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی غرق شدهایم، نمیتوانیم با طبیعت ارتباط برقرار کنیم. یک راهکار که موجب میشود این کمبود تا حدی برطرف شود دیدن فیلمهای معروف به راز بقاست. میتوانید مجموعهای از این فیلمهای جذاب را تهیه کنید و هر از گاهی با تماشایشان غرق در لذت شوید. هر چه زمان میگذرد، پیشرفت علوم گیاهی و جانوری و همچنین پیشرفت تجهیزات و روشهای مستند سازی، موجب شده این فیلمها بیش از پیش جذاب و مفید واقع شوند. میتوانید حتی این فیلمها را به همراه خانواده ببینید و بخشهایی از آن را که برایتان بسیار جذاب بوده برای دیگران تعریف کنید.
2- برای شروع یک گیاه را به خانه بیاورید و متعهدانه از آن مراقبت کنید
اشکال کار اینجاست که ما معمولاً به یکباره بخاطر جو روانی ایجاد شده به بازار گل میرویم و چندین مدل گیاه مختلف را به خانه میآوریم. بعضی از این گیاهان با شرایط منزلمان سازگار نمیشوند و برخی دیگر نیز روشهای نگهداری حرفهای و سختی دارند. بنابراین بعد از اینکه شاهد پژمرده شدن گیاهان میشویم از این کار دلسرد شده، بدون انگیزه میشویم و رهایش میکنیم. پیشنهاد من این است که برای شروع از یک گیاه مقاوم با شرایط نگهداری آسان شروع کنیم. اما تمام تعهدمان را به کار ببندیم تا از آن جانانه حفاظت کنیم. سخت نگیرید! تمام گیاهان زیبا هستند. ممکن است گیاهتان آن قدر پرو بال بگیرد که بتوانید از آن تکثیر کنید و با همان یک گیاه خانهتان را بیارایید و از این فعالیت احساس لذت وغرور کنید.
(همچنین بخوانید: افزایش انگیزه از چه روش هایی امکان پذیر می باشد؟)
3- مناظر طبیعی شهرتان را از نزدیک ببینید
فرقی نمیکند در یک کلان شهر زندگی میکنید یا در دل کویر! کمی دورتر یا کمی نزدیکتر به شما، مناظر طبیعی زیبایی است که به احتمال زیاد از آن جا دیدن نکردهاید. حتماً پارکهای جنگلی، کوهها و دشتهای زیبا، باغ گلهای فراوانی در نزدیکی شما هست که هنوز به آنجا نرفتهاید یا شاید چندین سال پیش یک بار از آنجا دیدن کردهاید. خودتان را در معرض ارتباط با طبیعت قرار دهید. از خانه خارج شوید و ببینید همین شهری که فکر میکردید مثل کف دستتان بر آن مسلطید، هنوز چقدر مکانهای ناشناخته دارد که از آن بی خبرید. وقتی به منطقهای سفر میکنید، حتماً زمان مناسبی را برای گردش در طبیعت و بازدید از آثار باستانی آن شهر در نظر بگیرید. به احتمال زیاد اجناسی که در پی خرید آنها هستید در شهر خودتان نیز کم و بیش یافت میشود اما آن منظره و یا بنای تاریخی را شاید در تمام عمرتان فقط یک بار فرصت دیدنش را داشته باشید.
افراد مشهور با هوش طبیعت گرای بالا
جان مویر
لویی پاستور
چارلز داروین
لیلا اسفندیاری
عظیم قیچیساز
برادران امیدوار
در این مقاله شما با آخرین هوش از هوشهای چندگانه گاردنر یعنی؛ هوش طبیعت گرا آشنا شدید. ویژگیهای افراد با هوش طبیت گرای بالا را شناختید و دریافتید که چگونه میتوان این هوش را در خود تقویت کرد و علاوه بر آن با انواع مشاغل متناسب با این هوش نیز آشنا شدید.
اگر دوست دارید با انواع هوشهای چندگانه گاردنر آشنا شوید و اطلاعات جدیدی کسب کنید؛ پیشنهاد میکنم در “دورهی انتخاب مسیر زندگی من” شرکت کنید.
در این دوره علاوه بر آشنایی با هوشهای چندگانه قادر خواهید بود در مورد روشهای دیگر استعدادیابی اعم از؛ استعدادیابی به روش 34 نقطه قوت گالوپ، MBTI، و همچنین استعدادیابی به روش جان هالند، و… اطلاعات کامل را کسب کنید. فرصت را از دست ندهید و همین الآن برای کشف مسیر زندگی و کشف رسالت خود؛ اقدام کنید.
از این که زمان خود را به خواندن این مطالب اختصاص دادید از شما بینهایت سپاسگزاریم. اکنون که هوش طبیعت گرا آشنا شدید، نظرات خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید و بنویسید که به هوش طبیعت گرای خودتان از 0 تا 10 چه نمرهای میدهید و چرا این نمره را انتخاب کردید؟
نویسنده: عرفان رحیمی – یاسمن وزیرزاده
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آراء: 2
15 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما،
من از کودکی علاقه زیادی به حیوانات داشتم و کودکی من با حیوانات خانگی ام گذشت. حس بودن کنار آنها برای من بی نظیر و غیر قابل توصیف بود و کنارشان خودم رو سرپرستی عاطفی، وظیفه شناس و از خود گذشته حس میکردم و رابطه ای عمیق برپایه رفتار نه گفتار بین ما شکل میگرفت رابطه ای خاص که از دید ناظر بیرونی هم قابل تشخیص بود. با دیدن گل ها گیاهان طبیعت و بسترهای گیاهی مختلف دور دنیا و اعماق دریاها، ستارگان سیارات و اجرام اسمانی شگفت زده میشوم و ذره ذره مخلوقات خداوند برایم زیباشناختی عجیبی دارد. همیشه با گیاهان و حیوانات خود حرف میزنم و سعی میکنم حس خوبی که از آنها میگیرم را به نوعی به آنها برگردانم. این هوش جزو سه هوش برتر من بوده و به شدت در حال خوب من تاثیر دارد. من به خودم در این هوش نمره ۸میدم.
زندگی تون سرشار از سلامتی.
سلام
هوش طبیعت گرای من در زمینه طبیعت بالاست،مثلا چندباری که به شمال رفتم واقعا بسیارزیاد لذت بردم و کیف کردم و دوست دارم دوباره برم و در زمینه پرورش حیوانات میشه گفت به نگهداری و پرورش مرغ و خروس خیلی علاقه مندم و حس خیلی خوبی رو بهم دست میده
من می تونم به این هوش خودم عدد 6 رو بدم ا زطبیعت به شدت لذت میبرم ا زهر فرصتی براای زدن به دل طبیعت استفاده میکنم ولی احساس میکنم بخشی از این علاقه به علت زندگی در شهر تهران و نداشتن بافت طبیعی است با حیوانت رابطه خوبی دارم و از کمک کردن بهشون بسیار لدت میبرم و نمیتونم از کنارشان بی تفاوت بگذرم ولی از طرفی خیلی در زمینه گل و گیاه اطلاعات و دفت کافی دارمو به همبن دلیل فکر میکنم نمره 6 نمره قابل قبولی برای این هوشس من باشه
من به هوش طبیعت گرایی خودم نمره 9 رو میدم . در تست گارنر هم این هوش من بالا بود
من عاشق طبیعت هستم و از ساعت ها ماندن در طبیعت و ریلکس کردن و توجه به صدای طبیعت لذت میبرم.
اهل پرورش گیاه هم هستم و یک دفتر دارم که درآن مراقبت های مختلف گیاهانی که دارم رو نوشتم مثلا چقدر وقت یک بار آب میخواهد، نیاز به اسپری آب دارد یا نه و….. این موارد رو هم از افراد مشاور گیاهان میپرسم هم در نت جست و جو میکنم .
یک نکته ای که در مقاله بهش اشاره شده بود اینه که اگر میخواهید پرورش گیاهان را شروع کنید. از یک گیاه راحت شروع کنید چون اگر از اول به سراغ گیاهان حساس تر بروید و اگر گیاه خشک شود از این کار زده می شوید.
گیاه احساس دارد درک دارد فقط آب دادن نیست، گیاه هم توجه میخواهد.
اگر گیاهی را به خانه می آورید نسبت به آن متعهد باشید و مسئول آن باشید ونهایت توجه را داشته باشید.
در کل سبزی و طراوت گیاهان به محیط و ما انرژی مثبت میدهد و پرورش گیاهان بسیار لذت بخش است. وقتی از گیاهی مراقبت میکنی و به آن آب میدهی. این رشد کردن، قد کشیدن، برگ های جدید در آوردنش بسیار بسیار کیف میدهد. و این قد کشیدن ها بعد از قدرت و اراده خدای متعال از آبیاری ماست و این لذت بخش است.
از دیگر جنبه های طبیعت گرایی که حیوانات بود باید بگم بسیار حیوانات رو دوست دارم و حیوان مورد علاقم پاندا، دلفین و سگ هست اما نه در خانه… و دوست ندارم در خانه حیوان داشته باشم.
در مورد بحث محیط زیست هم باید بگم انقراض حیوانات و اتش سوزی درختان بسیار ازرده ام میکند اما خب ادمی نیستم که کیلومتر ها مسافت را طی کنم و در انجمن ها برم.
در مورد مسیر یابی در جنگل هم بلد نیستم چون هم مطالعه نداشتم هم تجربه مسیریابی نداشتم.
ممنون از موسسه تلنتا
سلام. کلیپی که در بخش افراد دارای هوش طبیعت گرا بالا گذاشتید اشتباه است و مربوط به هوش بصری-فضایی هست.
سلام و درود
این مقاله را که خواندم یاد روزی افتادم که که برای چندمین بار خواستم تمرین تغییر در باور های غلطه ۵ دهه ای خود کنم آخه من از خدا حدود ۴۹ سال عمر گرفتم
با نوشتن خواستم شروع کنم
گفتم یک سایت یا وبلاگ بزنم
این کار را کردم
وبلاگی زدم و چند مقاله در آن نوشتم
خلاصه یکی از آن مقالات را که این مقاله مرا دوباره به یاد آن انداخت می نویسم.
مقاله من مربوط میشود به داستان یک پیچ
پیچ چرخ ماشین
این پیچ از پیچ بودن خود خیلی خیلی ناراضی بود
درست مثل خودم که از وضعیت جسمی و مالی و حافظه ام اصلا راضی نبودم.
همیشه غر میزد اصلا دلش نمیخواست جای خودش باشد
جای همه را بهتر از خودش میدید به بالشتک صندلی راننده حسودی می کرد و می گفت تو چقدر خوشبختی نه بالا میاری ( آخه هنگام چرخیدن چرخ سر گیجه می گرفت و حالش دایم بهم میخورد در ضمن میگرن هم داشت ) در گرما برات کلر روشن می کنند در سرما بخاری
آهنگ های متنوع گوش میدی حتی میتونی دست تو موهای راننده کنی و خلاصه این کار هروز و هر دقیقه اش بود.
من هم نمیدونستم چطور آرامش کنم و بهش هم حق میدادم.
تا اینکه بدون هیچ آگاهی فقط با دعوت دولت و اخبار مثبت بورس وارد بورس شدم و شکست بدی خوردم و حالم بدجور تر از قبل شد اما من نرفته بودم که شکست را تجربه کنم رفته بودم که زندگیم عوض بشه پس شروع کردم به مطالعه در مورد بورس و ضعف هایی که من در این کار داشتم هر چند زیاد در این کار پیشرفت نکرده ام اما تاثیرش را دز اخلاق رفتار و زندگیم می بینم در آن جا با بررسی نمودار ها در تایم فریم های بلند مدت و کوتاه مدت فهمیدم که آن زمانیکه من داشتم از شکست میسوختم و هر ثانیه اش قد یک دهه برایم بود چقدر کوتاه و کوچیک است وقتی در تایم فریم های بلند مدت به آن نگاه می کنی و اصلا هم پایین رفتن و منفی شدن نمودار شانس بد من محسوب نمی شد و بدبختی برای من نبود.
من جای بدی نایستاده بودم جام درست روی نمودار بودم درست در جاده بودم خارج نبودم فقط به سراشیبی رسیده بودم درست همونجایی که باید ترمز کنیم تا تند نریم و اتفاقا همونجایی که اگر نخواهیم بنزین مصرف کنیم ماشینو خلاص می کنیم( البته کار بسیار اشتباهی است و هرگز این کار را نکنید) همانجایی که کمترین فشار را به موتور و گاز وارد می کنیم.
آنجا بود که فهمیدم هیچ چیز بد وجود ندارد همه چیز نسبی است و مطلقی وجود ندارد جز خدا که آن را هم هنوز خوب درک نکرده ا م چون در درونشم و از بیرون نتوانستم به آن نگاه کنم چرا که او بی نهایت است و من محدود یا اینطور فکر می کنم که محدود باشم یا هنوز من بی نهایت خود را باور ندارم خلاصه فعلا در محدودیت هستم( البته این برداشت من است شاید علمی نباشد) و نگاه کل به جز را در آن جا شناختم
اکوسیستم را دریافتم کل سیستم را شناختم مجموعه هدفمند را درک کردم
و حال میدانم که چرا پیچ نالان است او درکی از مجموعه و سیستم ندارد او همیشه از درون به بیرون نگاه کرده او هیچ وقت فرصت از بالا نگاه کردن را نداشته او حتی به خود فرصت نداده فکر به آن بکنه او به ندانستن خود حتی آگاه نیست.
او در اولین مرحله صلاحیت یادگیری که نمی داند که نمیداند گیر است.
اینجا بود که شروع کردم به بیان جایگاه پیچ در کل سیستم ماشین و اهمیت وجود او برای سیستم و او را متوجه کردم که نه تنها وجودش بی ارزش نیست اگر نبود چه اتفاقی برای کل سیستم می افتاد( اگر علاقمند به دنباله این داستان هستید و میخواهید آن را مطالعه کنید بهم پیام دهید تا آدرس فراموش شده وبلاگم را براتون بفرستم شماره واتساپ من ۰۹۱۰۵۱۲۱۴۸۵
) آره خواندن مقاله پر معنای شما در باره هوش طبیعت گرا مرا به این دوباره رهنمون شد که چه دنیای جالبی داریم هر کس وظیفه ای و جایگاهی دارد درست است که مختلفند و این زیبای آن است اما هیچ یک بی دلیل نیست.
این عین عدالت است همه در یک سطح ارزشمندی با توانایی های گوناگون و مختلف هوش طبیعت گرا هم از آن تفاوت های شیرین است.
این ها دست اولند چون معلم واقعی دارند اولین معلم انسان
آره درسته اولین معلم انسان طبیعت است و چه سعادتی که تو هوشت طبیعت گرا باشد و در کلاس معلم طبیعت باشی
خوشا به سعادتتون.
روزگارتون طبیعی باد همیشه
بشخصه میتونم بگم تاحالا کسیو ندیدم که بگه از طبیعت لذت نمیبرم از درختان گیاهان و گل ها خوشم نمی آید و یا اواز پردنده ها در جنگل حالم را به هم میزند. پس قطعا همه ی ما دارای مقداری ازین هوش ها هستیم و میتونیم اونهارو تقویت کنیم. من فکر میکنم هوش طبیعت گرا از اون هوش هایی هستش که اگر بخایم تقویتش کنیم کلی حس خوب به خودمون بر میگرده و خیلی هم ساده میتونیم تقویتش کنیم. مثلا میتوانیم از اب دادن به یک گلدان شروع کنیم. من همیشه با گیاه ها و گل ها صحبت میکنم شاید این از نظر بعضی ها دیوانگی باشد اما حس خوبی به من میدهد. از اونجایی که ایده پرداز خوبی هستم هوش طبیعت گرا و تقویت اون به من ایده های نو و تازه ای میدهد. به طور مثال هروقت سری به باغچه ی داخل حیاط میزنم یا با حیوانات وقتم را میگذرانم حس خوبی که در من ایجاد میشود میتواند تا مدت ها اثر فوق العاده ای رو روی ایده ها و احساسات من بگذارد. واقعا طبیعت گردی رو نه تنها برای تقویت هوش طبیعت گرا بلکه برای دوباره زنده شدن سلول های بدنمون توصیه میکنم.
سلام
شاید کسی که هوش طبیعت گرای بالایی داره، هر سه ویژگی نام برده شده (۱- عاشق گل و گیاه و حیوانات بودن ۲- عاشق طبیعت بودن و آرامش گرفتن از طبیعت ۳- پیوستن به گروه های حفاظت از محیط زیست) رو همزمان در سطح عالی نداشته باشه. یعنی حتی اگه یکی از این ویژگی ها رو اون شخص در حد عالی داشته باشه، میتونه هوش طبیعت گرای بالایی داشته باشه.
نکته دیگه اینکه شاید حد خاصی از طبیعت گردی به همه آدم ها آرامش بده. یعنی شخص چه هوش طبیعت گرای بالایی داشته باشه و چه هوش طبیعت گرای ضعیفی داشته باشه، بالاخره با چند وقت یه بار رفتن به طبیعت، یه آرامشی از اون طبیعت میگیره. حالا اگه شخص هوش طبیعت گرای بالایی داشته باشه، ممکنه زود به زود بخواد طبیعت گردی کنه و اگه هوش طبیعت گرای ضعیفی داشته باشه ممکنه دیر به دیر بره طبیعت گردی.
من یکم با این هوش پنجاه پنجاهم
یعنی خیلی برام مهمه
که هیچ حیوانی اذیت نشه حتی از دیدن
زدن یک حیون یا گرسنه گذاشتنش اذیت میشم اما به شدت زیادیییی
از حیون ها میترسم حس میکنم بهم صدمه میزنن 🤷🏻♀️🙄
و اینکه قبلا هم امتحان کردم که یک حیون خونگی نگه دارم اما به محض اینکه
خریدمش ترسیدم و پسش دادم🥲
کلا در این باره خیلی جون و زندگی یک موجود زنده برام اهمیت داره اما
از نظر ارتباطی هیچ ارتباطی نمیتونم با یک حیوان برقرار کنم شاید دلیلش یک ترس از بچگی باشه
کلا نه بدم میاد که صدمه بزنم نه خیلی مجذوبشون میشم که کل وقتم رو با اشتیاق براشون بزارم 🙄
و راجب گیاه و طبیعت
علاقههه شدیدی به خونه های سبز دارم
نگهداری گل و گیاه
پرورش دادن یک میوه رشد درختچه و …
خیلیی مجذوب طبیعت میشم
مخصوصااا اگه دریا باشه 🤩
اما به شکل عجیبی فضاهای شهری ساختمون هارو به طبیعت ترجیح میدم
بیشتر از دیدن ترکیب ساختمون و گیاه روحیه میگیرم 😌
خیلی در تضادم با هوش طبیعت گرا
فکر کنم همون ۵ از ۱۰ میشم 🤔
توی اطرافیانم که نگاه میکنم کسایی که این هوش رو کامل دارن خیلیی انعطاف پذیر ترن کمتر در معرض مریضی قرار میگیرن حس میکنم انرژی مثبت خوبیی از طبیعت میگیرن 🙂
سلام
من ب خودم نمره ی ۴ میدم از تمام اونچه که گفته شد علاقه مندي من به گل و گیاه و سبزه و
..اس تا حیوانات.
احترام ب زیست هردو
اما نگهداری فقط گل و گیاه وسبزه
من به این هوش نمره 7 میدهم
چون من از همان دوران کودکی به حیوانات و گیا هان علاقه داشتم وهر حیوانی که می دیدم توجه مرا جلب می کرد وانرا از همه زوایا برسی می کردم و به نوعی حیوانات وگیاهان برای من جذاب و زیبا بودند و به فیلمهای راز بقاء که زندگی حیوانات وگیاهان را برسی می کرد علاقه داشتم.
همچنین با حیوانات وگیاهان و کلا” مجموعه طبیعت من یک نوع هماهنگی حس می کردم به گونه ای که نتنها هیچگونه ترسی نداشتم بلکه یک حالت ذهن اگاهی به من دست می داد ومن از بودن در طبیعت نهایت لذت را می بردم.
افرادی که هوش طبیعت گرا بالایی دارند به طبیعت علاقه فراوانی نشان می دهند. آن ها از گردش در طبیعت لذت می برند و در به خاطر سپردن گونه های مختلف گیاهان و جانوران مهارت دارند. هوش طبیعت گرا انسان ها را قادر می سازد تا ویژگی های مشخصی از محیط را شناسایی، دسته بندی و درک کنند. با کمک این هوش کودکان می آموزند که میان موجودات زنده (گیاهان و جانوران) و غیر زنده تمایز قائل شوند و نسبت به تغییرات طبیعی مثل ابری شدن هوا، زرد شدن برگ درختان و… حساس باشند.
کسانی که دارای هوش طبیعت گرا هستند به پدیدهها و عناصر طبیعی علاقه خاصی دارند و دلشان میخواهد بتوانند علت چگونگی هر یک از رخدادهای طبیعی را بیان کنند
این افراد دلسوز کره زمین و پیگیر مسائل و مشکلات محیط زیستی و در پی راه هایی برای حفاظت و دفاع از طبیعت هستند.
آنها کنجکاوی خاصی به پدیده های طبیعی دارند و همواره به دنبال افزایش اطلاعات خود در زمینه گیاهان و جانوران و بومشناسی هستند. ذهنیت این افراد به دنبال پیدا کردن نظم و انتظام در طبیعت و موجودات آن است.
آنها معمولا به شباهتها و تفاوتها در طبیعت تمرکز میکنند و هر پدیدهای در طبیعت را به صورت مسئله میبینند که میخواهند آن را حل کنند. این افراد توانایی تفکیک و تمایز میان موجودات زنده را دارا هستند. آنها الگوهایی را در دنیای طبیعی مشاهده میکنند که افراد عادی قادر به دیدن آنها نیستند.
افراد دارای هوش طبیعت گرا به خوبی میتوانند جزئیات مربوط به پرندگان، حیوانات، سنگها، ابرها، درختان و گیاهان را ببینند که از چشم سایر انسان ها پنهان است. آنها حیوانات را درک می کنند، با تغییرات آب و هوایی آشنا هستند و می توانند باغ های زیبایی پرورش دهند.
به گفته گاردنر، افرادی که از این نوع هوش سرشار هستند، با طبیعت سازگارتر هستند و اغلب علاقه مند به آموزش، کاوش در جهان و یادگیری در مورد گونه های دیگر هستند. این افراد باید از تغییرات بسیار ظریف در محیط خود آگاه باشند
با کمک این هوش کودکان می آموزند که میان موجودات زنده (گیاهان و جانوران) و غیر زنده تمایز قائل شوند و نسبت به تغییرات طبیعی مثل ابری شدن هوا، زرد شدن برگ درختان و… حساس باشند.
این هوش به خصوص در گذشته که اکثر انسان ها به کشاورزی، شکار و دامپروری می پرداخته اند کاربرد فراوان داشته و امروزه نیز برای کسانی که به تحصیل در علوم طبیعی علاقمند هستند ضروری است.
راهکارهای تقویت هوش طبیعت گرا
.
1. روزانه با طبیعت سر و کار داشته باشید
گاهی افراد تصور می کنند که برای افزایش مهارت های طبیعت گرای کودک خود لازم است به کلی زندگی شهری خود را کنار بگذارند و به دامان طبیعت پناه ببرند. اما چنین کاری در عمل ممکن نیست و فعالیت های فراوانی وجود دارد که می توانید در محیط زندگی فعلی خود انجام دهید تا هوش طبیعت گرای شما و کودکتان بهبود یابد.
اگر مایلید هوش طبیعت گرای خود و کودکتان را توسعه دهید لازم است قدم هایی آهسته و پیوسته در جهت آن بردارید. برای این کار می توانید کارهایی که به نوعی با طبیعت در ارتباط است را به طور روزانه انجام دهید. به عنوان مثال می توانید هر روز در پارک نزدیک به محل زندگیتان همراه فرزند خود قدم بزنید و ضمن قدم زدن به طبیعت اطراف خود توجه کنید یا چند گلدان کوچک بخرید و گیاهانی را درون آن ها با کمک فرزندتان بکارید.2. مشاهده طبیعت را تمرین کنید
پیاده روی، کوه نوردی، کمپ کردن در جنگل و… کارهای سرگرم کننده ای هستند که علاوه بر ایجاد شادابی و نشاط می توانند آموزنده نیز باشند. در صورتی که با حضور ذهن به طبیعت توجه نشان دهید، طبیعت می تواند یک منبع الهام فوق العاده برای ذهن شما و کودکتان باشد. به جای آن که مدام ذهن خود را درگیر مشکلات زندگی نمایید، حواس خود را به طبیعت اطراف خود معطوف کنید و آن را آگاهانه مشاهده نمایید.3. مشاهدات خود را بنویسید
دفتر یادداشتی را به نوشتن احساس روزانه خود و کودکتان از مشاهده طبیعت اختصاص دهید. وقتی آن چه دیده اید، شنیده اید، احساس کرده اید و به خاطر سپرده اید را می نگارید حافظه و هوش طبیعت گرا شما تقویت می شود.
پس از انجام این تمرین متوجه می شوید که بسیاری از جزئیات خاطره طبیعت گردی از ذهن شما پاک شده است. با نوشتن یادداشت های روزانه از این تجربه ها، حافظه حسی شما و کودکتان بهبود می یابد 4. عجله به خرج ندهید
اگر علاقمندید یک انسان دارای هوش طبیعت گرای بالا باشید و یک کودک دارای هوش طبیعت گرا بالا داشته باشید، حفظ آرامش و عجله نکردن برای شما ضروری است. انجام تمام تمرینات گفته شده در بالا در صورتی برای شما موثر خواهد بود که ذهن آرامی داشته باشید و از عجول بودن پرهیز کنید و همواره با کودک خود به صورت مداوم تمرین کنید. بالا بردن مهارت گرایش به طبیعت با آرامش و باز بودن ذهن به تجربه های جدید میسر می شود. وقتی به طبیعت می روید لحظه ای بنشینید و در سکوت به صدای طبیعت گوش فرا دهید، حواس پنجگانه خود را به محیط معطوف کنید و لحظه ای دغدغه های زندگی روزمره را کنار بگذارید.
سلام
من نمره ۹را به خودم میدم.واقعا دغدغه حفاظت و مراقبت از محیط زیست را دارم.اصلا به نظر بنده در دنیای امروز و با توجه به سبک زندگی مدرن و مشکلات همراهش،تقویت و توجه به این هوش از واجبات هستش.
قبلا آدمها در تعامل نزدیک با طبیعت بودن.اکثرا یا کشاورز بودن یا دامدار،نیازهای خوراکی،پوشاکی و دارویی و….مستقیم از طبیعت تامین میکردند و در دل طبیعت زندگی میکردند برای همین بیشتر متوجه اهمیت طبیعت بودن و این هوش به صورت خودکار از زمان کودکی در اونها تقویت میشد.اما در زندگیهای صنعتی امروز ما کمتر فردی را میبینیم که با انواع گونه های گیاهان و حیوانات آشنایی داشته باشه.
بعضی از گونه های گیاهان و حیوانات در خطر انقراض هستند ولی بعضی هم کاملا منقرض شدن.
حیات ما کاملا وابسته به حیات طبیعت هستش.پس چه خوبه که برای سلامت بیشتر جسم و روحمون همه ما در ایجاد،تقویت فردی و گسترش اجتماعی این هوش تلاش کنیم.
ممنون
افراد طبیعت گرا ویژگی های خوبی دارند:
دوست ندارد که طبیعت رو آلوده کنند و آشغال بریزند و کیسه بجای پلاستیک استفاده میکنند ، کمتر از ماشین استفاده میکنند و اعتقاد دارند به طبیعت آسیب کمتری وارد خواهد شد ، عاشق طبیعت گردی هستند و دوست دارند همیشه در چنین جایی بشوند و بعضی ها در طبیعت میروند فکرشون باز تر خواهد شد و میتواند قشنگ تر تصمیم گیری کنند و راه حل پیدا کنند و از طبیعت نهایت لذت رو میبرند و عاشق کلمه آرامش هستند و صدای باران و آبشار ها رو دوست دارند
طبیعت گرا خوبی هستم 😊 با تشکر