بهترین زمان برای مطالعه
فهرست مطالب مقاله
بهترین زمان برای مطالعه چیست؟ این موضوع، بسیار بحث برانگیز است. با توجه به تحقیقات انجام شده، پس از تجزیه و تحلیل جوانب مثبت و منفی، محققان متوجه شدهاند که بهترین زمان برای مطالعه، زمان صبح است. این امر نه تنها برای دانشجویان بلکه برای افرادی که شغل تمام وقت دارند و میخواهند برای دریافت گواهینامه و مدرک دانشگاهی تحصیل کنند، نیز صدق میکند؛ زیرا، درهنگام صبح به ویژه ساعات اولیهی صبح و بعد از یک خواب خوب شبانه، انرژی ما برای مطالعه بیشتر است و به همین علت بهره وری ما را افزایش میدهد.
(همچنین بخوانید: افزایش بهره وری با برنامه ریزی هفتگی)
در این مقاله قصد داریم ساعات مختلف شبانه روز را بررسی کنیم و ببینیم که در چه زمانی از شبانه روز ذهن ما ظرفیت بیشتری دارد و برای مطالعه مناسبتر است؟ پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با هم بهترین زمان برای مطالعه در شبانه روز شناسایی کنیم.
بهترین زمان برای مطالعه چه زمانی است؟
اگر دانشجو هستید، تحصیل جزئی از زندگی شماست. برای ایجاد بهترین زمان برای مطالعه، صبر و تمرین زیاد لازم است. برای بعضی افراد؛ بهترین زمان برای مطالعه صبح است، در حالی که بعضی دیگر، شبها میتوانند تمرکز بیشتری بر روی مطالعهی خود داشته باشند.
(همچنین بخوانید: تکنیک های افزایش تمرکز)
کرونوبیولوژی بخشی از زیست شناسی است که فرآیندهای زمانبندی، از جمله پدیدههای دورهای (چرخه ای) موجودات زنده مانند سازگاری آنها با ریتمهای مربوط به خورشید و ماه را بررسی میکند. این چرخهها به عنوان ریتمهای بیولوژیکی شناخته میشوند.
طبق علم زمانبندی که به آن chronobiology نیز گفته میشود، عملکرد DNA ما افزایش مییابد. ساعت بیولوژیکی ما، که ساعتی درونی است که از زمان جوانی درون مغز ما جاسازی شده است، در واقع به ما کمک میکند تا تصمیم بگیریم چه ساعاتی بهترین زمان برای مطالعه است. اگرچه اکتشافات جدید ثابت میکند که زمان بندی ممکن است همه چیز نباشد، اما اگر میخواهید به طور مداوم در بهترین حالت خود مطالعه کنید و یا بازدهی بالاتری داشته باشید؛ این موضوع حائز اهمیت است.
همانطور که گفته شد، علم زمان بندی نشان داده است که یادگیری بین 10 صبح تا 2 بعدازظهر و 4 بعد از ظهر تا 10 شب که مغز در یک حالت اکتسابی قرار دارد، در بهترین حالت خود میباشد. از طرف دیگر، کمترین زمان برای یادگیری موثر بین 4 صبح تا 7 صبح است. اکنون قصد داریم نگاهی به مزایای مطالعه در ساعات صبح در مقایسه با سایر اوقات روز بیندازیم.
مطالعه در صبح
اکثر مردم فکر میکنند که صبح؛ بهترین زمان برای مطالعه است، زیرا مغز ما صبح بعد از یک خواب آرام و صبحانه؛ در بهترین حالت خود قرار دارد. نور طبیعی خورشید در روز نیز برای چشمان شما مفید است و شما را هوشیار نگه میدارد. این دوره برای مطالعهی یک مبحث جدید یا یادگیری نظریه جدید، یا فقط مرور یادداشتهای سخنران روز گذشته خود بسیار مناسب است، زیرا صبح ها به طور کلی حافظهی شما را تقویت میکنند و به شما توانایی یادآوری بیشتری میدهند.
(همچنین بخوانید: تکنیک تقویت حافظه)
مطالعه در بعد از ظهر
در بعد از ظهر، مغز دانش آموزان در تلفیق اطلاعات جدید با آنچه که در گذشته آموختهاند عملکرد بهتری را نشان میدهد. در این زمان از روز، دانش آموزان قادر به ایجاد ارتباط معنادار هستند که در گذشته آموخته اند و برای برقراری این ارتباط؛ بهترین زمان برای مطالعه؛ زمان بعد از ظهر است.
صبح و بعد از ظهرها برای مطالعه بهتر است، زیرا اگر در حین مطالعهی کتابهایتان با مشکلی روبه رو شدید، همیشه میتوانید با هم سن و سالان یا معلمان خود تماس بگیرید تا سریعاً در این مورد به شما کمک کنند و موضوع را برایتان شفافسازی کنند، زیرا این زمان، بیشتر افراد در حال فعالیت هستند. علاوه بر این شما در ساعات اولیهی صبح و بعد از ظهر میتوانید به کتابخانهها مراجعه کنید و در آنجا به مطالعه بپردازید.
(هچنین بخوانید: تندخوانی کتاب های الکترونیکی)
مطالعه در شب
برخی از دانشآموزان، انرژی بیشتری در اواخر روز و هنگام شب دارند. از این رو، برای آنها شب هنگام زمان مناسبتری برای مطالعه است. علاوه بر این؛ مطالعه در این زمان به بهبود تمرکز و خلاقیت شما نیز کمک می کند، زیرا محل مطالعهی شما در آرامش کامل و سکوت میباشد و حواس پرتی کمتری وجود دارد. همچنین گفته میشود که خوابیدن بعد از مطالعه باعث تلفیق اطلاعات گذشته و جدید شده و به بهبود و تقویت فرآیند یادآوری کمک میکند. در هر حال ذکر یک نکته بسیار مهم است. لطفاً اطمینان حاصل کنید که به طور متوسط 6 تا8 ساعت از زمانتان را به خواب اختصاص دهید.
برخی از تحقیقات نشان داده است که مطالعه در خستهترین زمان میتواند به مغز شما کمک کند تا مهارتهای جدید بیشتری مانند، صحبت کردن به یک زبان خارجی را بیاموزد. طبق تحقیقات انجام شده این فرآیند با عنوان “یادگیری خواب” نام گذاری شده است. از آنجا که در هنگام خواب موج آهسته در مغز برقرار است، روند تثبیت حافظه بهترین عملکرد خود را نشان میدهد و مغز شما میتواند ترمیم و دوباره فعالسازی مورد نیاز خود را در زمان استراحت دریافت کند. این بدان معنی است که مطالعه قبل از خواب میتواند به مغز شما کمک کند چیزهای جدیدی را یاد بگیرد.
(همچنین بخوانید: هوش کلامی چیست؟)
چگونه بهترین زمان خود را برای مطالعه پیدا کنیم؟
با توجه به مواردی که بیان شد، زمانبندیهای مختلف برای دانشجویان مختلف کارساز است و اگر عوامل زیر را در نظر بگیرید میتوانید بهترین زمان برای مطالعه خود را پیدا کنید.
اول باید بدانید که چه زمانی از روز هوشیاری شما بیشتر است؟ به طور کلی به نظر میرسد کیفیتهای یادآوری خاطرات و هوشیاری در ساعات مختلف روز برای افراد مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، ممکن است شما یک حافظه بصری بهتر در صبح داشته باشید، اما توانایی تفکر انتقادی شما در بعد از ظهر به اوج میرسد. ثانیاً، اگر زمانی را که شما به مطالعه اختصاص میدهید؛ مستعد حواس پرتی، مانند استفاده از تلفن همراه، و… است، بهتر است زمان دیگری را برای مطالعه انتخاب کنید. در آخر، مطمئن شوید، زمانی را که انتخاب کردهاید قابلیت این را دارد که به صورت مداوم از آن استفاده کنید و حداقل برای چند روز در هفته در همین زمان مشخص شده مطالعه کنید، زیرا؛ داشتن ثبات در این کار به شما کمک میکند تا علاوه بر مطالعهی روزانه، کیفیت زمان مطالعهی خودتان را نیز بهبود ببخشید.
(همچنین بخوانید: مجدود کردن استفاده از تلفن همراه)
هر دانشآموز یا دانشجو سبک یادگیری منحصر به فرد خودش را دارد. دانش آموزان مختلف نیز ممکن است در ساعات مختلف روز بهتر یاد بگیرند. اما اگر هر روز یک ساعت معین را به مطالعهی خود اختصاص دهید، ذهن و بدنتان به تدریج شرطی میشود و این بدان معناست که در مطالعه بهترین ذهنیت خود را خواهید داشت. بعد از این که متوجه شدید چه چیزی برای خودتان بهتر است، میتوانید مطالعهی روزانهی خود را به طور موثرتر و کارآمدتری شروع کنید.
محققان و کارشناسان یادگیری در مورد بهترین زمان برای مطالعه تحقیقاتی را انجام داده اند. برخی از آنها معتقدند که این زمان برای هر فرد نسبی است و ممکن است هر فرد با توجه به فرآیند یادگیری و به خاطر سپاری منحصر به فردی که دارد تایم های مختلفی از روز را به مطالعه اختصاص دهد؛ اما برخی دیگر معتقدند که صبح ها به دلیل خواب شبانه ای که هر فرد در شب گذشته داشته است بازدهی بیشتر و عملکرد بهتری در یادگیری دارد. شما نیز میتوانید با توجه به میزان تمرکز و میزان یادگیری خودتان تصمیم بگیرید که در چه ساعتی از روز مطالعه کنید. از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید سپاسگزاریم. شما نیز در قسمت نظرات برای ما بنویسید که در چه ساعاتی از روز مطالعه میکنید و آیا در زمان مطالعه بازدهی کافی را دارید؟
نویسنده: یاسمن وزیرزاده
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آراء: 0
دیدگاهتان را بنویسید