استعداد ایده پردازی چیست و افراد دارای این استعداد چه ویژگیهایی دارند؟
فهرست مطالب مقاله
ایده پردازی (Ideaphoria) یکی از ۱۴ مورد استعداد آزمون استعدادیابی به روش جانسون اوکانر میباشد که در مقاله گذشته توضیح کوتاهی درباره این استعداد دادیم.
به دلیل متفاوت بودن آزمون استعدادیابی به روش جاسون اوکانر با سایر آزمونها، مانند، هالند یا گاردنر، برای کشف این که شما کدامیک از استعدادها را دارید نیازمند شناخت کامل آنها میباشید. بنابراین برای داشتن درکی کامل از استعداد ایده پردازی، این مقاله را مطالعه کنید و با این استعداد آشنا شوید.
در این مقاله در ابتدا شما را با استعداد ایده پردازی، ویژگیهای افراد دارای این استعداد و آزمون آن آشنا میکنیم، سپس سؤالاتی را در اختیارتان قرار میدهیم تا با پاسخ دادن به آنها از وجود یا عدم وجود استعداد ایده پردازی در درونتان آگاه شوید، در ادامه نکاتی برای افرادی که در استعداد ایده پردازی امتیازات متفاوت کسب کردهاند ارائه خواهیم داد و در آخر شغل و حرفه مناسب هر گروه را معرفی خواهیم کرد. خواندن این مقاله 10 دقیقه زمان میبرد، پس با ما همراه باشید و تا پایان این مقاله استعداد ایده پردازی را به خوبی بشناسید.
(همچنین بخوانید: هوش های چندگانه هوارد گاردنر چیست؟)
افراد دارای استعداد ایده پردازی چه ویژگیهایی دارند؟
ایده پردازی میزان سرعت جریان ایدهها را اندازهگیری میکند. افرادی که امتیاز بالایی کسب میکنند، اغلب رشته کلام یا موضوع صحبت ثابت ندارد. افکار آنها همانند شاخههای درخت منشعب هستند، از مکانی شروع میشود و به طور کامل در جای دیگری خاتمه مییابد. این افراد باید سراغ کارهایی بروند که داشتن جریان سریع ایدهها برایشان مفید خواهد بود. حوزههای ارتباطات مانند تبلیغات، بازاریابی و روابط عمومی همگی از جریان ایدههای نو استفاده میکنند.
اغلب افرادی که استعداد ایده پردازی دارند انجام طوفان فکری برایشان کار رضایتبخشی میباشد. اگر دانشجویی با استعداد ایده پردازی بالا هستید، به دنبال دورههایی باشید که بحثهای کلاسی و ارائه دادن، بخشی از مراحل کسب نمره برای شما باشند.
تحقیقات مؤسسه استعدادیابی جانسون اوکانر نشان میدهد که افراد شاغل در زمینههایی که طوفان فکری، آموزش، نویسندگی، متقاعد کردن و نوآوری جزئی از آن هستند، اغلب در استعداد ایده پردازی امتیاز بیشتری کسب میکنند.
همچنین طبق آزمایشی در این مؤسسه، مهندسانی که در استعداد ایده پردازی امتیاز کمتری کسب کرده بودند، سطح رضایت شغلی بالایی داشتند، و اما مهندسانی که در استعداد ایده پردازی امتیاز بالایی کسب کرده بودند، اغلب دارای حق امتیاز برای ثبت طراحیها و اختراعات خود بودند.
(همچنین بخوانید: استعداد چیست؟ آیا همه انسان ها با استعداداند؟)
آشنایی با آزمون استعداد ایده پردازی
برای آزمودن استعداد ایده پردازی، یک سوال فرضی به آزمونشونده داده میشود و آن شخص باید در زمانی مشخص تا جایی که میتواند در مورد موضوع داده شده، بنویسد. نحوه امتیازدهی در این آزمون نه براساس کیفیت محتوا، بلکه براساس سرعت فرد آزمونشونده و تعداد کلماتی که مینویسد، است.
اگر فردی قادر به ارائه ایدههای نو به مقدار زیاد باشد، میتواند کلمات بیشتری نسبت به بسیاری از افراد بنویسد. یک ایده او به راحتی به ایده دیگری منتهی میشود. حتی ممکن است فرد بتواند به هنگام نوشتن جمله فعلی به جمله بعدی فکر کند. از طرف دیگر، اگر فردی در فکر کردن به ایدههای نو مشکلی داشته باشد، در پایینترین سطح امتیازات قرار خواهد گرفت.
نکته مهمی که در مورد آزمون استعداد ایده پردازی باید به خاطر بسپارید این است که این آزمون کیفیت ایدههای شما را ارزیابی نمیکند، شما باید به تنهایی روی این مسئله کار کنید. شما میتوانید کیفیت ایدههایتان را کنترل کنید (برخلاف استعداد ذاتی ایده پردازی)، برای این کار شما باید تجربیات خود را گسترش دهید، مهارتهای نوشتاری و گفتاری خود را تقویت کنید، دایره لغات خود را بهبود ببخشید و روی پروژههای خلاقانه کار کنید.
(همچنین بخوانید: نقطه قوت ایده پرداز چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟)
از کجا بدانیم که استعداد ایده پردازی را داریم یا خیر؟
با بله یا خیر به سوالهای زیر پاسخ دهید، اگر تعداد بلههای شما بیشتر بود، پس تبریک میگوییم شما دارای استعداد ایده پردازی هستید.
1- آیا به محض این که به خانهای جدید ورود میکنید، ایدههایی نو برای تغییرات فضا و دکوراسیون آن خانه به ذهن شما میرسد؟
2- آیا با این که حسابدار هستید و فقط سندهای مالی را ثبت میکنید؛ هر روز به ایدههایی نو برای افزایش راندمان شرکت فکر میکنید؟
3- آیا هنگام مطالعه یک کتاب به این که این داستان میتواند به شکلهای دیگری هم تمام شود فکر میکنید و پایانهای احتمالی و متفاوت آن را در ذهن بررسی میکنید؟
4- آیا در کودکی داستانهایی که در آن لحظه از خودتان ساخته بودید را برای بچههای دیگر تعریف میکردید؟
(همچنین بخوانید: تندخوانی کتاب های الکترونیکی)
تفاوت نقش استعداد ایده پردازی در مشاغل افراد دارای امتیاز بالا و امتیاز پایین
افراد دارای استعداد ایده پردازی بالا، با قرار گرفتن در موقعیتهایی که بتوانند از استعدادشان استفاده کنند، به موفقیت و خوشبختی دست پیدا میکنند. جانسون اوکانر در این باره میگوید: افراد دارای استعداد ایده پردازی بالا، باید کاری را انتخاب کنند که یک خروجی برای ایدههایشان به آنها بدهد. فروش، تبلیغات، روزنامهنگاری و تدریس نمونههایی از حوزههایی هستند که به طور کلی چنین خروجی را فراهم میکنند. معلمی که سعی میکند کلاس را هوشیار و علاقهمند نگه دارد، روزنامهنگاری که تلاش میکند تا یک داستان را قبل از ضربالاجل کامل کند، فروشندهای که به آخرین نکته متقاعدکننده برای رسیدن به یک فروش فکر میکند، همگی در حال استفاده از استعداد ایده پردازی خود هستند.
و اما در نقطه مقابل، افراد دارای استعداد ایده پردازی پایین، مشاغلی را در نظر میگیرند که به جای جریان سریع ایدههای نو، به تمرکز نیاز دارند؛ مانند برخی از حوزههای بانکداری، کار اداری و مهندسی. این مشاغل به تمرکز و توانایی کار کردن بدون حواسپرتی در موقعیتهای پیچیده، نیاز دارند. مدیران کسب و کار اغلب در استعداد ایده پردازی، امتیاز بالایی کسب نمیکنند؛ زیرا در بسیاری از موقعیتهای مدیریتی، اجرای سیاستهای موجود مهمتر از رویاپردازی درباره پروژههای جدید و بیشمار است. یک فرد دارای استعداد ایده پردازی بالا احتمالاً این مشاغل را کند و کسلکننده خواهد یافت و در مدت کمی متوجه خواهد شد که از استعدادش استفادهای نمیشود.
(همچنین بخوانید: تمرکز چیست؟ راه هایی برای تقویت آن)
نکاتی برای افرادی که در استعداد ایده پردازی امتیاز بالا کسب کردهاند
افرادی که در استعداد ایده پردازی نمره بالایی کسب میکنند، معمولاً زمانی بیشتر متعهد به کارشان هستند که یک خروجی از ایدههای خود داشته باشند. وقتی موضوع تحصیلات است، به دنبال کلاسهایی باشید که حول محور ارتباطات و گفتوگو هستند، یا شما را به چالش میکشند تا از ایدههایتان در کار استفاده کنید. حتی اگر یک رشته فنی را انتخاب کردید، سعی کنید در کلاسهای مربوط به علوم انسانی یا هنر نیز شرکت کنید.
(همچنین بخوانید: هوش بین فردی چیست؟ چطور میشود هوش بین فردی را تقویت کرد؟)
در حیطه کاری
1- به دنبال مشاغلی باشید که از پروژهای به پروژه دیگر حرکت میکند یا که نیاز به هجوم دائمی ایدههای نو دارند.
2- از تکرار اجتناب کنید – تکرار کارهای مشابه در هر روز ممکن است خستهکننده باشد.
3- سعی کنید مسئولیتها و چالشهای جدیدی را به عهده بگیرید.
4- وظایفی را در نظر بگیرید که شامل فروش، تحقیق و آموزش در مورد ایدههای نو یا توسعه کسب و کار جدید است.
در کلاس درس
1- فعالیتهایی مانند روزنامه، تئاتر و یا کلاسهای هنری را در نظر بگیرید.
2- به دنبال فرصتهایی برای رهبری یا اطلاعرسانی باشید. تدریس خصوصی، شورای دانشآموزی، سخنرانی، جمعآوری کمک مالی و یا تبلیغات را امتحان کنید.
3- اگر استعداد تجسم ساختاری نیز دارید، به کارهای خلاقانهای مانند طراحی صحنه، هنر و طراحی سهبعدی روی بیاورید.
در زندگی روزمره
1- سرگرمیهایی مانند نویسندگی خلاق، وبلاگنویسی، تدریس خصوصی یا مربیگری را امتحان کنید.
2- داوطلب شدن در جمعآوری کمک مالی و یا سخنرانی عمومی را در نظر بگیرید.
3- در فعالیتهای خود به دنبال تنوع باشید و در روتین خود تغییر ایجاد کنید، این کار معمولاً فرد دارای استعداد ایده پردازی را تحریک میکند.
نکاتی برای افرادی که در استعداد ایده پردازی امتیاز بالا کسب نکردهاند
کسب نمره کم یا متوسط در آزمون استعداد ایده پردازی به این معنی نیست که شما هیچ ایده نو و جدیدی ندارید، فقط ممکن است روند ایده پردازی شما خیلی سریع نباشد. شغلی که به جریان دائمی ایدههای نو نیاز دارد، ممکن است برای شما خستهکننده یا استرسزا باشد. به خاطر داشته باشید که استعداد ایده پردازی پایین، میتواند در محیط مناسب یک ویژگی مثبت باشد. مؤسسه استعدادیابی جانسون اوکانر به این نتیجه رسید که افراد دارای امتیاز کم در استعداد ایده پردازی، برای شغلهایی مناسب هستند که در آن تمرکز نقش کلیدی دارد و موفقیت فرد به داشتن و به کارگیری دانش در زمینه فعالیتش بستگی دارد.
حوزههایی مانند معاملات، حسابداری، مشاغل دفتری، برخی رشتههای مهندسی، مشاغل خدماتی و برنامهنویسی کامپیوتر، مناسب افرادی هستند که در استعداد ایده پردازی امتیاز بالا کسب نکردهاند. به نظر میرسد که در این زمینهها، داشتن استعداد ایده پردازی بالا به جای کمک، موجب حواسپرتی فرد میشود.
استعداد ایده پردازی مربوط به سرعت جریان ایدههاست، نه کیفیت آن ایدهها. درست است که مشاغل نیازمند خلاقیت برای فردی که استعداد ایده پردازی بالا دارد و میتواند جریان سریعی از ایدهها را تحویل بدهد، خروجی آشکارا دارن، ولی. با این حال، فردی که نمره پایین یا متوسط کسب کرده است نیز میتواند به کارهای خلاقانه مشغول باشد.
اگر شما هم از افرادی هستید که در استعداد ایده پردازی امتیاز پایین کسب کردهاید، پس بهتر است به دنبال مشاغلی باشید که: به شما امکان میدهند با سرعت طبیعی خود ایده پردازی کنید (به جای نوشتن متن یک سریال تلویزیونی، فقط یک نمایشنامه کوتاه بنویسید)، یک نقطه پرش برای ایده پردازی فراهم میکنند (مانند هنر مبتنی بر سفارش یا نقاشی پرتره)؛ و یا این که به شما اجازه میدهند با ایدهها یا محتوای دیگران کار کنید، همانطور که ویراستاران فیلمنامه یا عوامل استعدادیابی کار میکنند.
شغل و حرفه مناسب افرادی که علاوهبر استعداد ایده پردازی، استعداد تجسم ساختاری نیز دارند
طراحی سهبعدی
تصویرسازی علوم و پزشکی
فیلمسازی علمی
تولید فیلم
ارتباطات علمی
هنر سهبعدی
انیمیشن سازی
داروسازی
علم، فناوری و جامعه
بیوتکنولوژی و کارآفرینی
عصبشناسی
فناوری آموزشی
طراحی بازیهای ویدیویی
توسعه املاک و مستغلات
طراحی شهری
طراحی وبسایت
شغل و حرفه مناسب افرادی که استعداد ایده پردازی دارند اما استعداد تجسم ساختاری ندارند
روزنامهنگاری
بازاریابی
حقوق
روابط عمومی
تحصیلات
علوم انسانی
نویسندگی خلاق
روانشناسی
انتشارات
علوم سیاسی
طراحی گرافیک
ارتباطات
مشاوره
مطالعات رسانهای
ادبیات
مطالعات میانجیگری
کسب و کار سرگرمی
مطالعات فرهنگی
هنرهای نمایشی و تجسمی
مدیریت ورزشی
کارآفرینی
امور جهانی
مطالعات مواد غذایی
استعداد ترکیبی از تواناییها و ویژگیهای یک فرد است که او را مستعد میکند تا در انجام کاری خاص، بهتر و سریعتر از دیگران عمل کند و شانس موفقیت بیشتری نیز داشته باشد. در این مقاله ما استعداد ایده پردازی را به شما معرفی کردیم، استعدادی که در آن فرد هجوم مداوم ایدههای نو را احساس میکند. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، افراد دارای استعداد ایده پردازی توانایی خلق ایدهها و محتواهای نو با تعداد زیاد در کمترین زمان را دارند و کنترل خط فکری برای این افراد دشوار است و گفتیم که انجام طوفان فکری برای افراد دارای استعداد ایده پردازی کاری رضایتبخش است. شما را با نحوه برگزاری آزمون استعداد ایده پردازی آشنا کردیم و نمونه سؤالاتی در اختیارتان قرار دادیم تا با پاسخگویی به آنها وجود استعداد ایده پردازی را درون خودتان کشف کنید. و در آخر نکتههایی را در رابطه با افرادی که در آزمون استعداد ایده پردازی امتیازات متفاوت کسب کردهاند به همراه مشاغل مناسب هر کدام ارائه دادیم.
اگر به مباحث استعدادیابی علاقهمند هستید و خواهان کشف استعدادهای درونیتان میباشید، لازم است که با آزمونهایی به غیر از آزمون استعدادیابی جانسون اوکانر و ۱۴ مورد استعداد آن آشنا شوید. به غیر از استعدادهای ذاتی، ویژگیها، نقاط قوت و هوشهای ما نیز نقش بزرگی در کمک به ما برای قدم گذاشتن در مسیر موفقیت دارند، برای شناسایی و کشف آنها ما نیازمند شناخت سایر شیوههای خودشناسی و استعدادیابی یعنی MBTI، جان هالند، هوشهای چندگانه هوارد گاردنر و نقاط قوت گالوپ هستیم. برای این که در مدت زمانی کوتاه شناخت کاملی از این شیوهها پیدا کنید و هر چه زودتر با استعدادها، ویژگیها، نقاط قوت و هوشهای خود آشنا شوید و آنها را در زندگی خود به کار گیرید، میتوانید “دوره جامع مسیر زندگی من“ را تهیه کنید. با تهیه کردن این دوره شما اولین قدم به سمت موفقیت را برداشتهاید و با به کارگیری دانشی که از این دوره کسب کردهاید، مسیر درست زندگیتان را پیدا خواهید کرد.
اگر قبلاً دوره جامع مسیر زندگی من را تهیه کردهاید، تجربیاتی که داشتید را با ما به اشتراک بگذارید و همچنین اگر از استعداد ایدهپردازی برخوردار هستید، از تأثیری که تا به حال بر روی شغل و زندگی شما داشته به ما بگویید. اگر اطلاعات بیشتری از این استعداد دارید نیز خوشحال میشویم که ما و دیگران را از آن بهرهمند کنید. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.
نویسنده: شیما بلاش
کلمات کلیدی:
ایده پردازی/ استعداد ایده پردازی/ استعدادیابی به روش جانسون اوکانر/ جانسون اوکانر/ تجسم ساختاری/ استعداد تجسم ساختاری/ استعدادیابی/ شیما بلاش/ تلنتا
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آراء: 1
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام عرض ادب واحترام خدمت تمامی ایده پردازان گل یک ایده پرداز همه راآگاه میکنه ازایده های چه خوب چه بد چه درست چه غلط همین موضوعات باعث میشه ذهن باورکنه ورشدکنه وحداقل روهرموضوعی دوهفته وقت بذاره درضمن اول ازهرموضوعی که خواست شروع کنه بانام خدا وتمرین 10دقیقه مدیتیشن شروع کنه باانرژی کامل.دوستتون دارم ب امید توفیق الهی
عرض سلام و احترام
در زیر ویژگی هایی از افراد با نقطه قوت ایده پرداز آمده است از آنجا که من تجربه ای در استعداد یابی ندارم و تا بحال دانش آن را نداشته و با آن کار نکرده ام. خودم این ویژگی ها را در متن دیدگاه آورده تا بررسی کنم و با توجه به آن به خود امتیاز بدهم و علت های هر یک را بیان کنم تا اگر اشتباه کردم رصد شده و عزیزان توانمند در این حوزه راهنماییم کنند.
قبلا از اینکه وقت می گذارید هم در مطالعه این دیدگاه و هم بیان نظر و راهنمایی، خاضعانه دستتون را می بوسم که این برایم بسیار ارزشمند خواهد بود.
ضمنا من از بیان ضعف هایم نه توسط خود و نه توسط دیگران ناراحت نمیشوم و افتخار می کنم که بیان شود.
چرا که آنها متعلق به گذشته و افکار گذشته من است افکاری که امروز مرا ساخته است و من فرصت حال و دیروز را دارم پس می توانم روی آنها قلم بکشم و آنها را نبینم پس دلیلی برای ناراحتی در خود نمی بینم.
در عوض راهنمایی ها و افکار شما را توشه حال و آینده خود می کنم و در آنها تامل کرده و با کمک شما سعی در ساختن آینده خود می کنم.
پس بر من منت گذاشته و صادقانه مرا انتقاد کنید انتقادی سازنده
1- خلاقیت و هوش بالا
2- افراد دارای این نقطه قوت به راحتی میتوانند اشتراک و ارتباط بین پدیدههای مختلف و بی ربط را بیابند
3- مجذوب ایده ها و ایده پردازی است
4- عاشق ایده های جدید، تصور و خلق کردن
5- علاقه بسیار زیاد به ایده پردازی و خلق ایده.
6- مطالعه را دوست دارند و میتوانند از آن برای پیشرفت و خلق ایده به عنوان منبع تغذیه نقطه قوت ایده پرداز استفاده کنند.
7- این افراد کلمات را دوست دارند و به راحتی میتوانند با استفاده از آنها مفهوم یک الگو یا ایده را بیان کنند
امتیازی که من برای خود در این نقطه قوت در نظر می گیرم بین 5 الی 7 است
دلایل هریک را در ذیل می آورم
1- خلاقیت و هوش بالا را نمیدانم دارم یا نه، اما تصور خودم بر بالا بودن آن نبوده و معمولی هستم فقط در چند ماه گذشته در اینترنت تست هوشی بود که بیان می کرد کسانی که آن را در زمان کمتر پاسخ داده اند دارای بهره هوشی بالا هستند و نمی دانم اعتبار آن چقدر است. من آن را کمتر از چند ثانیه پاسخ درست دادم .
اما به این بسنده نکرده و همان معمولی را لحاظ می کنم .
2- در این ویژگی هم سرآمد نیستم اما همیشه در پی آن بودم که الگو برداری کنم و یک طورهایی مهندسی معکوس ام بد نبوده و در این زمینه فکر می کنم و نسبت به آن بی تفاوت نبوده ام
اما به راحتی نمی توانم اینکار را انجام دهم. پس در این قسمت نیز امتیاز بالایی نمی گیرم در حد متوسط به پایین هستم
3- اما این ویژگی را هستم، چون گفته عاشق ایده های جدید و نوآوری و تکنولوژی هستند و من بشدت اهل یادگیری و سر در آوردن از طرز کار اختراعات و سایل جدید هستم و در این زمینه آنهایی که ضرورتم باشد در بارهشان تحقیق می کنم
امتیازی این قسمت را بالا در نظر می گیرم
4- این را هم هستم و امتیاز بالا می دهم
5- این را هم هستم و امتیاز بالا می دهم
6- این قسمت را هم هستم مخصوصا بخش مطالعه که معتاد آن می باشم و تنها لذت من است
7- کلمات را هم خیلی دوست دارم اما قسمت دوم که براحتی از دل آنها الگو استخراج کنند را نمی دانم و فکر نمی کنم.
پس امتیازم در این قسمت بالاتر از 3الی 4 نمی تواند باشد حداقل اینطور فکر می کنم چون زیاد به آن فکر نکرده ام و خودم را رصد در این زمینه نکرده ام و حواسم به آن نبوده است.
سپاس
سلام
فکر میکنم کمتر کسی در تشخیص این نقطه قوت دچار مشکل بشه. افرادی که به راحتی روش های جدید انجام کار و حل مسئله را مطرح میکنن و از تکرار و دنباله روی دوری میکنن دارای این نقطه قوت هستند.
به نظرم این ویژگی خیلی در رشد علوم و بهبود کیفیت زندگی تاثیر داره.خیلی ویژگی خاص و مهمی هستش و علت پیشرفت بشر در تمام زمینه ها،همین نقطه قوت هستش.
ممنون
زمانی این ایده پردازی به بیشترین پتانسیل خودش میرسه که ما درمورد اون موضوعی که داریم دربارش ایده پردازی میکنیم اطلاعات تقریبا زیادی رو داشته باشیم مثلا شغلمون. من خودم به عنوان یک مدرس در مورد مهارتی که تدریس میکنم اطلاعات زیادی دارم و خب از طرفی ایده پرداز فوق العاده ای هستم و میتونم تقریبا هر چیز بی ربطیو به کار خودم ربط بدم اما چیزی که مهمه عملگرا بودنه. تقریبا اکثر ما چه ایده پرداز خوبی باشیم یا نه ایده هایی به ذهنمون رسیده که فقط در حد ایده موندن و هیچگاه قدمی برای براورده شدنشون برنداشتیم شاید این نشات از اهمال کاری بگیره و یا اینکه فکر میکنیم اون ایده انقدر خاص و بزرگه که قادر به عملی کردنش نیستیم. بنظرم چیزی که باید بهش توجه کنیم اینه که اون رو خورد کنیم به عمل های کوچک و قدم های کوتاه کوتاه تا کم کم به اون نتیجه ی دلخواهمون برسیم. ایده های ما گاهی ایده هایی هستند که ارزش میلیون ها و یا حتی میلیارد ها تومن رو دارند پس باید سعی کنیم که راحت ازشون نگذریم و بهشون شاخ و برگ بدیم تا رشد کنند و شکوفا بشن:)
سلام
اگه همه جامعه استعداد ایده پرداز رو در حد عالی داشته باشند و شغل متناسب با استعداد خود رو انتخاب کنند، بعضی از مشاغل دیگه که جامعه به اونها نیاز داره بدون داوطلب میمونه و کارها خوب پیش نمیره. همچنین اگه همه جامعه استعداد ایده پرداز رو در حد ضعیف داشته باشند، همچین مشکل مشابهی پیش میاد. بنابراین با اینکه کلمه استعداد ممکنه این منظور رو برسونه که اگه کسی این استعداد رو در حد عالی نداشته باشه کارایی کمتری داره، ولی جامعه هم به افرادی که این استعداد رو در حد عالی دارند نیاز داره و هم به افرادی که این استعداد رو در حد کم دارند، نیاز داره.
احساس میکنم بیشتر شخصیت های احساسی و شهودی ایده پرداز هستند شاید هم چون یاد دارن بیشتر بروز بدن فکر میکنم بیشتر جزو این دسته هستند
بخش متوسطی از این استعداد رو
توی زمینه روابط عمومی دارم که یکم از سمت منفیش استفاده میکردم 🙄
و متاسفانه خیلی باعث میشد رشته کلام از دستم در بره مثلا اگر در ارتباط با یک پروژه صحبت میکنم انقدر از بحث اصلی ممکنه دور بشم همش ایده جدید بحث جدید پیش بیارم که یادم بره اصل مطلب کجا بوده و بعضی وقتا از صحبت به هیچ نتیجه خاصی نمیرسم 😶
و این میشه سمت منفیش که خیلی بده گاهاً مشکلات رو نمیتونم ریشه ای حل کنم چون از عمق دارم میگم تهش یک مشکل جزئی رو تونستیم حل کنم 🤷🏻♀️
خیلی راحت ذهنمون با یک بحث جذاب گول میخوره و سمت اصلی رو رها میکنه
و نشونه یک بی ثباتی هست در جامعه از نظرم 😞
اینها باگ هایی بود که من از سمت منفی ایده پردازی داشتم
شاید هم افکارم درست نباشه و اصلا سمت منفی ایده پردازی عمومی این نباشه اما من با اطلاعات محدود الان خودم اینو تشخیص دادم 🤗
بهترین ترکیب دنیا از نظرم یک زوج متشکل از ایده پرداز و فعالساز هستند
من توی اِشل های کوچیک تر این رو دیدم نمونه کامل درو تخته
یک زوج مطرح که به نظرم این ترکیب جادویی رو دارند
میشل اوباما و باراک اوباما
و چقدر قشنگ که با یک ایده و تلاش مستمر به این جایگاه رسید
به فرد صاحب ایده، ایده پرداز میگویند و منظور از ایده پردازی، تفکر همراه با خلاقیت است
ایده پردازی به انگلیسی: Ideas در واقع یک نوع تصور ذهنی بوده که در شرایط های کمبود و نیاز، ارائه می شود و در نتیجه گامی موثر برای رشد و پیشرفت از شرایط فعلی می باشد. شما با ایده پردازی می توانید شرایط را به صورت کاملا متفاوت رسم کرده و تحول جدیدی را در زمینه مربوطه به وجود آورید.
یادتان باشد، برای ایده پردازی ناب باید ذهنتان را در هر شرایطی تقویت کنید؛ حتی در شرایط کاملا بحرانی، زیرا بسیاری از ایده ها حاصل کمبود و فقر امکانات است. در واقع شما اگر همه چیز را در اختیار داشته باشید دیگر جایی برای ایده پردازی باقی نمی ماند.
شما اگر نگاهی به تاریخچه اختراعات داشته باشید می بینید که واقعا مخترعان به دلیل کمبود ها دست به کار شده اند.
بهطورکلی، استعداد ایده پردازی نوعی تصور ذهنی است که در شرایط ویژهای از جمله کمبود و نیاز، شکل میگیرد و ارائه میگردد؛ به همین منظور است که ایدهپردازی، گامی مؤثر برای رشد و پیشرفت افراد محسوب میشود؛ چرا که افراد با ایدهپردازی و خلق ایدههای نو قادر هستند تا شرایط را بهصورت کاملاً متفاوت رسم کنند و تحول عظیمی در زندگی خود بهوجود بیاورند.
برای ایدهپردازی و برخورداری از این استعداد، لازم نیست به خودمان فشار بیاوریم و بهزور خود را وادار به طرح ایدههای نو کنیم؛ بلکه تنها با اعتماد به نفس کافی و شناخت محیط اطراف خود، مغزمان را در شرایطی قرار دهیم تا جوانهای از استعداد ایدهپردازی خود را شکوفا کنیم.
افراد ایده پرداز دوست دارند بیشتر روی تغییر یا توسعه پروژههای جدید کار کنند تا پروژههای قدیمی.
سفر به مکانها ناآشنا، شروع سرگرمیهای جدید یا آزمایش دستورالعملهای جدید آشپزی برای یک ایده پرداز لذتبخش است.
افراد ایدهپرداز به دنبال تغییرات هستند و روزمرگی و تکرار مداوم یک عملیات دوست ندارند.
ایدهپردازها باید فرصت ارائه و اعمال ایدههای خود را در محل کار خود داشته باشند، تا احساس رضایت شغلی کنند
افراد ایده پرداز میتونن رهبری یک گروه در دست بگیرن و قطعا در زندگی برنامه ریزی شده پیش میرود و از زمان محدود بصورت خلاقانه میتونن راه کاری پیدا کنند که شاید ما نتونیم حتی توی یک روز هم پیدا اش کنیم ولی با مراجعه به این افراد میتوانند سریع راهنمایی کنند و کار ما رو راحت کنند این افراد میتونن مشاور یا معلم باشد اما بعضی از ایده پردازان در زمینه خاصی فقط ایده پردازی دارند مثلا سیستم فردی خراب شده نمیدونه چه قطعی سوخته با مراجعه با این چنین افرادی تشخیص میدهند و اسان ترین راه و کم هزینه ترین رو برای شما پیشنهاد میدهند استعداد یاب ها میتونن قشنگ از طریق ایده پردازی آنها استعداد اونها بیابند وآنها رو راهنمایی کنند تا مسیر و هدف شون گام بر دارند
مشاغل بستگی به حرفه و تخصص آنها دارد میتوان به مشاور ، معلم ها اشاره کرد با تشکر 🌹