استعداد شخصیت در محل کار چیست و افراد دارای این استعداد چه ویژگیهایی دارند؟

فهرست مطالب مقاله
استعداد شخصیت در محل کار (Workplace Personality)، یکی از 14 مورد استعداد جانسون اوکانر میباشد که در مقاله آزمون استعدادیابی به روش جانسون اوکانر، تعریف کوتاهی از این استعداد را ارائه دادیم.
در این مقاله ابتدا شما را با استعداد شخصیت در محل کار و آزمون آن آشنا میکنیم؛ سپس رویکرد ذهنی را معرفی میکنیم و از ارتباط کارآفرینی با این رویکرد میگوییم و نکاتی را برای افراد دارای این رویکرد ذکر میکنیم. در ادامه رویکرد عینی را معرفی میکنیم و از ارتباط مدیریت با این رویکرد میگوییم و نکاتی را برای افراد دارای رویکرد عینی ذکر میکنیم. در آخر، رویکرد میانی و ایجاد تعادل بین رویکردها را توضیح میدهیم. خواندن این مقاله بین 7 تا 10 دقیقه زمان میبرد، پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید و با استعداد شخصیت در محل کار و رویکردهای ذهنی و عینی آشنا شوید.
آشنایی با استعداد شخصیت در محل کار و رویکردهای آن
در روزهای اولیه آزمایشگاه مهندسی انسانی در جنرال الکتریک، جانسون اوکانر با آزمون تداعی واژهها، آزمایشی را آغاز کرد. همانطور که او افراد بیشتری را مورد آزمایش قرار میداد، الگویی جالب ظاهر شد. اکثریت شرکتکنندگان، یک نوع پاسخ را به کلماتی خاص میدادند، در حالی که تعداد کمتری از شرکتکنندگان نوع دیگری از پاسخ را ارائه میدادند.
گروه اول، که اوکانر آن را عینی (objective) نامید، شامل فروشندگان و کسانی بود که به مدیریت ارتقا یافته بودند. گروه دوم که او آن را ذهنی (subjective) نامید، متشکل از مهندسان فنی و سایر افراد در مشاغل تخصصی بود.
مؤسسه استعدادیابی جانسون اوکانر اعتقاد دارد که آزمون آنها، نشانهای از رویکردی است که یک فرد به طور طبیعی در کار خود پیش میگیرد. اگر استعدادهایتان شما را به جهتی هدایت میکنند، رویکردهای استعداد شخصیت در محل کار، نشاندهنده چگونگی نحوه کار شما در آن جهت هستند.
آشنایی با آزمون استعداد شخصیت در محل کار
استعداد شخصیت در محل کار از طریق آزمون تداعی واژهها سنجش میشود. لیستی از کلمات رایج خوانده میشود و فرد آزمونشونده باید با اولین کلمهای که به ذهنش میرسد پاسخ دهد. مؤسسه استعدادیابی جانسون اوکانر، از آزمون تداعی واژهها به عنوان یک فرافکنی سنتی برای فهمیدن این که چرا آزمونشوندگان یک سری پاسخهای خاص میدهند استفاده نمیکند. آنها فقط به نوع پاسخ داده شده توجه میکنند.
آشنایی با رویکرد ذهنی
رویکرد ذهنی یکی از رویکردهای استعداد شخصیت در محل کار است و با شیوه کار انفرادی و تخصصی مشخص میشود. افرادی که در رویکرد ذهنی امتیاز کسب میکنند، میتوانند به عنوان یک متخصص پیشرفت کنند، که در درجه اول به تلاش خودشان برای موفقیت بستگی دارد. آنها از داشتن آزادی عمل برای تصمیمگیری لذت میبرند و چه به تنهایی و چه با دیگران کار کنند، در نقشهای خاصی که میتوانند دانش عمیق خود را با دیگران به اشتراک بگذارند، راحتتر هستند. افراد دارای رویکرد ذهنی، به دنبال موقعیتهایی هستند که در آن بتوانند دیگران را راهنمایی کنند و یا به آنها مشاوره بدهند.
(همچنین بخوانید: فرمول رسیدن به موفقیت از نگاه افراد موفق)
کارآفرینی و افراد دارای رویکرد ذهنی
بسیاری از افراد دارای رویکرد ذهنی به طور طبیعی کارکنان سختکوشی هستند که به دلیل شیوه کار سرپرستان خود احساس محدودیت میکنند. رویکرد عینی، موجب شده است که آنها اغلب رویای این را داشته باشند که رئیس خود باشند و کسب و کار یا خدماتی را بر اساس علاقه یا هدفی که به آن اهمیت میدهند، راه اندازی کنند.
هنگامی که در حرفه خود تخصص کافی را کسب کردید، یک کسب و کار کوچک راه بیاندازید که به شما امکان میدهد مستقیماً در هر چیزی نقش داشته باشید. به یاد داشته باشید که کسب و کار کوچک لزوماً به معنای فروشگاه فیزیکی نیست. راه اندازی یک شرکت مشاوره کوچک، خدمات فریلنسری، یا حتی یک وبلاگ یا حساب اجتماعی همگی میتوانند این میل به کارآفرینی را برآورده کنند.
اگر کارآفرینی برای شما مناسب نیست، این حرفههای دیگر را در نظر بگیرید:
- استادی
- فروش تخصصی
- معاون
- مشاور
- مدافع
- محقق
- متخصص
- تحلیلگر
- هنرمند
- مربی ورزشی
- صنعتگر
- مرشد
(همچنین بخوانید: نقطه قوت تحلیل گر چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟)
نکاتی برای افراد دارای رویکرد ذهنی
1- در محل کار
- به دنبال شرکتهای کوچک باشید تا بتوانید افرادی که با آنها کار میکنید را بشناسید و به آنها اعتماد کنید.
- به دنبال مربیای بگردید که به او اعتماد دارید و تحسینش میکنید. بسیاری از افراد دارای رویکرد ذهنی، شانس این را دارند که با افرادی که برایشان احترام قائل هستند، همکاری مستقیم داشته باشند.
- در صنعت خود به یک رهبر استدلالگر تبدیل شوید. تخصص خود را در وبلاگ به اشتراک بگذارید.
- از ترفیع رتبهای که شما را از کار مورد علاقهتان دور میکند، اجتناب کنید. ممکن است این که فقط مسئول مدیریت دیگران باشید برای شما ناامیدکننده باشد. در عوض، به دنبال فرصتهایی برای کسب عنوان ارشد یا سایر نقشهای تخصصی باشید.
2- در کلاس درس
- در صورت امکان، افرادی که در پروژههای گروهی با آنها همکاری میکنید را خودتان انتخاب کنید.
- به یک باشگاه کارآفرینان بپیوندید یا کسب و کار خود را راه اندازی کنید. باشگاه، تیم و یا سازمانی مرتبط با علاقهای که دارید راه اندازی کنید یا که به آنها ملحق شوید.
- به دنبال مدارس و کلاسهای کوچک باشید تا بتوانید به عنوان یک فرد دیده شوید و فرصتی برای ایجاد ارتباط در سطح عمیقتر داشته باشید.
- به یاد داشته باشید که دبیرستان شما را مجبور میکند که یک متخصص عمومی باشید، اما در دانشگاه و شغل خود شانس بیشتری برای متخصص شدن در حیطه مورد علاقهتان خواهید داشت.
3- در زندگی روزمره
- برای مهارت یافتن در سرگرمیها و علایق خود تلاش کنید.
- از اهدافی که عمیقاً به آنها اهمیت میدهید، دفاع کنید.
- در کلاسهایی شرکت کنید که نظر شما را جلب میکنند.
- علاقه خود را به یک تجارت جانبی تبدیل کنید.
آشنایی با رویکرد عینی
رویکرد عینی یکی از رویکردهای استعداد شخصیت در محل کار است. نکته کلیدی برای افراد دارای رویکرد عینی، همکاری است. این رویکرد نشان میدهد که فرد بهتر است به دنبال فرصتهایی برای کار با دیگران باشد. نکته کلیدی بعدی، تنوع است. افراد دارای رویکرد عینی، اغلب مشاغلی را ترجیح میدهند که در آنها وظایف زیادی وجود دارد. تمرکز بیش از حد و محدود تنها بر روی یک جنبه از کار در طول یک دوره حرفهای میتواند احساس نارضایتی بدهد. همچنین ممکن است فرد رویکردی کلان برای شغل خود داشته باشد و کار کردن بر روی چشم انداز کلی پروژه را به کار بر روی جزئیات کوچکتر، ترجیح بدهد.
(همچنین بخوانید: تمرکز چیست؟ راه هایی برای تقویت آن)
مدیریت و افراد دارای رویکرد عینی
افراد دارای رویکرد عینی اغلب به سمت نقشهای رهبری و مدیریت گرایش دارند. تقریباً در هر زمینهای مدیرانی وجود دارند، از هنر گرفته تا منابع انسانی، بانک، ورزش و آموزش. انعطافپذیر بودن نقش مدیریت میتواند این امکان را به شما بدهد که در زمینه یا صنعتی کار کنید که برایتان معنا و ارزش شخصی نیز دارد. بسیاری از مدیران به این علاقه دارند که در راستای کمک به تیم، افراد را در سِمتهای مناسب قرار دهند، کارهای گروه را هماهنگ کنند، ایدهها و اطلاعات را با دیگران به اشتراک بگذارند و کمک کنند که هر یک از اعضای تیم بهترین خودشان را ارائه دهند.
اکثر پستهای مدیریتی، دست افرادی است که دارای تحصیلات و تجربه در زمینه خاصی هستند. مدیران ورزشی اغلب ورزشکاران سابق هستند. مديران مدارس اغلب در گذشته تدریس میکردند. اگر به مدیریت در حرفهای که برایتان جدید است فکر میکنید، بهتر است در ابتدا داوطلبانه کار کنید و کارهای غیرمدیریتی انجام دهید تا در آن زمینه تجربه کسب کنید، سپس مسیر خود برای تبدیل شدن به یک مدیر یا سرپرست را شروع کنید.
اگر به مدیریت دیگران علاقهمند نیستید، این حرفهها را در نظر بگیرید:
- آموزش
- فروش
- مدیریت حساب
- جذب سرمایه
- مشاوره
- خدمات مشتری
- سیاست
- تولید
نکاتی برای افراد دارای رویکرد عینی
1- در محل کار
- به دنبال شرکتهای بزرگتر باشید که فرصتهای همکاری بیشتری در اختیار شما قرار میدهند. اگر قصد کارآفرینی دارید، به راه اندازی یک کسب و کار با یک شریک فکر کنید تا احساس نکنید که به تنهایی دنبال یک رویا و یک هدف هستید.
- به دنبال پستهای مدیریتی و رهبری باشید.
- در صورت امکان از موقعیت کار در خانه اجتناب کنید. ممکن است به شما حس انزوا بدهد.
- به دنبال برگزاری جلسات هفتگی، ناهار با کارکنان و یا فرصتهای دیگر برای رد و بدل کردن ایده با همکاران خود باشید.
- کارهایی را در نظر بگیرید که دامنه نفوذ گستردهای به شما میدهند. کاری که بر تعداد زیادی از افراد تأثیر میگذارد، میتواند برای یک فرد دارای رویکرد عینی بسیار رضایتبخش باشد.
(همچنین بخوانید: هدف گذاری به روش ماتریس آیزنهاور)
2- در کلاس درس
- گروههای مطالعه تشکیل دهید، به دیگران آموزش دهید و یا هنگام رفتن به کتابخانه یا کافیشاپ، همراه خود کتاب ببرید تا انگیزهتان را حفظ کنید.
- به دنبال تجربه رهبری در یک شغل پاره وقت، سازمان دانشآموزی، باشگاهها و یا کار داوطلبانه باشید.
- از محدود کردن خود در اوایل کار دانشگاهی خودداری کنید، زیرا ممکن است محیط دانشگاهی بزرگتر و یا مسیر بین رشتهای را ترجیح دهید.
- از اوایل کار خود شبکه سازی را شروع کنید. در آینده از داشتن یک شبکه بزرگ لذت خواهید برد.
3- در زندگی روزمره
- به خودتان اجازه تفریحی کار کردن بدهید. اگر علایق متفاوت زیادی دارید، ممکن است به جای عمیق شدن فقط در یک موضوع، از یادگیریهای کوچک در مورد همه آنها لذت ببرید.
- در محله خود کارهای داوطلبانه انجام دهید: روی کمپینهای مردمی کار کنید، به شورای محله خود و یا هیئت مدیره یک سازمان غیرانتفاعی بپیوندید.
- سرگرمیهای انفرادی را به چندنفره تبدیل کنید: یک باشگاه کتاب راه اندازی کنید، در یک کارگاه نویسندگان ثبت نام کنید، به باشگاه علاقهمندان به ماشین بپیوندید و یا در لیگ ورزشی محلهتان بازی کنید.
آشنایی با رویکرد میانی
رویکرد میانی، محدوده بین دو طیف ذهنی و عینی است. وقتی از افراد دارای رویکرد میانی پرسیده میشود که با کدام رویکرد بیشتر شناسایی میشوند، آنها اغلب کمی از هر دو را در خود میبینند.
مؤسسه استعدادیابی جانسون اوکانر به افراد دارای رویکرد میانی توصیه میکند که زمینه و یا موضوع مورد علاقهشان را پیدا کنند و در آن دانش عمیقی کسب کنند. تخصص پیدا کردن، مخصوصاً در اوایل مسیر حرفهای، میتواند انعطافپذیری بیشتری در آینده ایجاد کند. فرض کنید به نحوه کار ماشینها علاقه دارید. اگر به عنوان یک مهندس آموزش ببینید، هم این گزینه را خواهید داشت که به عنوان یک مهندس مکانیک یا رباتیک در این مسیر پیش بروید، یا اگر تصمیم گرفتید که رویکرد کلیتری را ترجیح میدهید، میتوانید از آن تخصص برای تبدیل شدن به یک تولیدکننده استفاده کنید. برعکس، اگر با شغلی مانند “فروشندگی” شروع کنید، برای مهندس شدن باید آموزش ببینید. بهتر است که هنگام شروع کار خود، با رویکرد ذهنی خود پیش بروید. همانطور که تجربه کاری به دست میآورید، دقت کنید که آیا در آن فضای تخصصی پیشرفت میکنید یا اگر تخصص خود را در جهتی گستردهتر ببرید، رضایت بیشتری خواهید داشت.
ایجاد تعادل بین رویکردهای ذهنی و عینی
اگر متوجه شدید که هر دو رویکرد عینی و ذهنی را در خود دارید، به دنبال ایجاد تعادل بین این دو باشید. یکی از راههای انجامش این است که به دنبال فرصتهایی باشید که هم پروژههای تخصصی خود را داشته باشید و هم آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
در اینجا سه مثال از این رویکرد ترکیبی آورده شده است:
- یک استاد دانشگاه با پروژههای تحقیقاتی انفرادی و کلاس درس.
- یک صاحب کسب و کار کوچک که زمان خود را بین توسعه محصول و بازاریابی کسب و کار خود تقسیم میکند.
- یک کپیرایتر یا طراح گرافیک که کار فردی او، بخشی از یک پروژه تیمی بزرگتر میشود.
به هنگام انتخاب رشته و یا شغل بهتر است که براساس شناختی که از خود دارید، تصمیمگیری کنید. شما برای شناخت کامل خود، به آگاهی از استعدادها، هوشها و نقاط قوت خود نیاز دارید. برای این کار بهتر است که راههای استعدادیابی و خودشناسی دیگر مانند استعدادیابی به روش جان هالند، استعدادیابی به روش شخصیتشناسی MBTI، استعدادیابی گالوپ و هوش های چندگانه ی هوارد گاردنر را نیز امتحان کنید. اگر شما به دنبال این هستید که در کمترین زمان با این مباحث آشنا شوید و در این باره اطلاعات کسب کنید، دوره جامع مسیر زندگی من را به شما پیشنهاد میکنیم. با تهیه این دوره شما به شناخت کاملی از خودتان دست پیدا میکنید و در مسیر زندگیتان تصمیمات درستی خواهید گرفت.
اگر بعد از مطالعه این مقاله به این نتیجه رسیدید که از بین رویکردهای استعداد شخصیت در محل کار، دارای رویکرد ذهنی، عینی و یا میانی هستید، تأثیرات رویکرد خود بر کارتان را با ما در میان بگذارید و همچنین اگر از قبل “دوره جامع مسیر زندگی من“ را تهیه کردهاید، خوشحال میشویم که تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از این که تا پایان این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.
نویسنده: شیما بلاش
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آراء: 2
دیدگاهتان را بنویسید