نقطه قوت تحلیل گر چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟
فهرست مطالب مقاله
نقطه قوت تحلیل گر چیست؟ انسانهایی که دارای نقطه قوت تحلیل گر هستند دارای چه ویژگیهای رفتاری و شخصیتیاند؟ آیا شما نقطه قوت تحلیل گر را در بین ویژگیهای شخصیتی خود دارید؟
همانطور که میدانید با گذشت زمان، تجربیات و آموختههای بشر از زندگی روزمره و شغلی رو به افزایش است و همین امر اهمیت شناسایی نقاط قوت را بیشتر کرده و انسانها را مجاب میکند تا از تجربیات خود درس بگیرند و برای آینده تلاش کنند. داشتن نقطه قوت تحلیل گر این توانایی را به شما میدهد تا از تجربیات گذشتهی خود برای دستیابی به موفقیت و آیندهای درخشان استفاده کنید.
هیچ یک از انسانها مثل هم نیستند و هر فرد، نقاط قوت مخصوص خود را دارد. دربارۀ نقطه قوت تحلیلگر هم این موضوع صدق میکند. نمیتوان هر نقطه قوت و یا هر صفتی را به هر کسی تعمیم داد. ما در این مقاله قصد داریم تا ویژگیهای افراد تحلیل گر را مورد بررسی قرار دهیم و به شما کمک کنیم؛ تا این نقاط قوت را با ویژگیهای شخصیتی خودتان مقایسه کنید و دریابید که آیا شما هم دارای نقطه قوت تحلیل گر هستید یا خیر!؟
این مقاله 10دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد، پس اگر کنجکاو هستید که افراد تحلیلگر، چه ویژگیهایی دارند؛ با ما تا انتهای این مقاله، همراه باشید.
(همچنین بخوانید: استعدادیابی گالوپ چیست و چگونه انجام میشود؟)
نقطه قوت تحلیل گر چیست؟
نقطه قوت تحلیل گر(Analytical)، یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است. کلیفتن این نقطه قوت را زیر مجموعهی تفکر استراتژیک قرار داده است. به طور کلی؛ این افراد هوش ریاضی-منطقی و همچنین توانایی بالایی در سازش و فهم اعداد و ارقام دارند. دادهها و اطلاعات مختلف برایشان قابل درک است و بدنبال یافتن علت و معلولی هستند و هر موضوعی را به سادگی نمیپذیرند. منطقی و واقعبیناند و در صورتی موضوعی را میپذیرند که از صحت آن اطمینان داشته باشند.
چگونه نقطه قوت تحلیل گر را در خود بیابیم؟
برای اینکه متوجه شویم آیا دارای این نقطه قوت هستیم یا خیر، میتوانیم ویژگیهای نقطه قوت تحلیل گر را با ویژگیهای شخصیصتی خود مطابقت داده و سپس آن را مورد شناسایی و سنجش قرار دهیم. سنجیدن و مقایسه کردن به ما کمک میکند تا با نقاط قوت خود بیشتر آشنا شویم و آنها را بهتر درک کنیم و تفاوت نقطه قوت تحلیل گر را با سایر نقاط قوت بفهمیم.
افرادی که دارای نقطه قوت تحلیل گر هستند به موارد زیر علاقهمندند
1- اعداد و ارقام و نتیجهگیری
نقطه قوت تحلیل گر این توانایی را به افراد میدهد تا به راحتی اعداد و ارقام را بفهمند و آنها را تفسیر کنند. به عنوان مثال، یک محقق را در نظر بگیرید که در زمینهی تجزیه و تحلیل آماری فعالیت میکند. برای بیان مسئله و نتیجهگیری تحقیق خود، به مقایسه و تفسیر اعداد و ارقام احتیاج دارد. این فرد اگر دارای نقطه قوت تحلیل گر باشد؛ به آسانی میتواند اعداد و ارقام را بفهمد و به نتیجه برسد، چرا که توانایی درک و فهم آن را دارد و اما برعکس، اگر فردی که فاقد این نقطه قوت است در این زمینه فعالیت کند، نمیتواند به آن صورتی که باید مسائل را تحلیل و نتایج را بیان کند، به همین علت دچار سردرگمی شده و حتی ممکن است که کار را رها کند.
2- اطلاعات عینی و شفاف
برای این افراد اطلاعات عینی و شفاف اهمیت بسیاری دارد، چرا که میتوانند براساس دادهها و اطلاعات ارائه شده، به جواب برسند.
مثلاً؛ یک قاضی را در نظر بگیرید. همانطورکه میدانید قاضی برای اینکه به جواب درست دسترسی پیدا کند، نیازمند اطلاعات شفاف، ملموس و عینی است. قاضی اطلاعات را بطور منظم و بیطرف، تحلیل و بررسی کرده و در نهایت حکمش را اعلام کند. بنابراین؛ میتوان گفت، برای مشاغلی شبیه به قضاوت، پزشکی قانونی، آزمایشگاه و… داشتن نقطه قوت تحلیل گر ضروری است.
اگر فردی که فاقد این نقطه قوت است در این مشاغل فعالیت کند، ممکن است به راحتی از موارد جزئی رد شود، جانبدارانه قضاوت کند و پس از انجام اولین آزمایش آن را رها کرده و طبق بار اول نظرش را بیان کند.
3- درک واقعیت، ریشهیابی و روابط علت و معلولی
نقطه قوت تحلیلگر؛ افراد را به سمت درک واقعیت، جستجوی علت و ریشهیابی موضوع سوق میدهد و این امکان را به افراد میدهد تا در صورت بروز مشکل بتوانند منشأ آن را جویا شده و آن را حل کنند.
این نقطه قوت میتواند برای مشاغلی همانند، حسابداری و مدیریت، بسیار مفید باشد. زیرا یک حسابدار و یک مدیر، ابتدا باید واقعیت و اصل موضوع را درک کنند، در مرحله بعدی آن را ریشهیابی کرده و سپس با استفاده از روابط علت و معلولی برای بهبود یا رفع آن تلاش کنند.
عدم وجود این ویژگی در مشاغلی مانند؛ حسابداری و مدیریت و… باعث میشود تا افراد موضوع را بسیار سطحی تلقی کرده و انگیزهی خود را برای شرکت در تصمیم گیریها از دست داده و دچار مشکل شوند. همچنین اگر موضوع دیر شناسایی شود؛ ممکن است عواقب جبران ناپذیری را با خود به همراه داشته باشد.
(همچنین بخوانید: راه کارهای افزایش انگیزه)
4- موضوعات قابل قبول و موسق
این افراد تا جایی که به یک پاسخ موسق و قابل قبول دست یابند تلاش میکنند. برای مثال، فردی را فرض کنید که در آزمایشگاه بر روی گونهای از ویروسها مطالعه و آزمایش میکند. نقطه قوت تحلیل گر باعث میشود این فرد به یکبار آزمایش کردن، اکتفا نکند و تا جایی که ممکن است آزمایش را تکرار کرده تا در نهایت به یک جواب صحیح، موسق و معتبر برسد، اما فردی که تحلیلگر نیست با یکبار آزمایش اطمینان حاصل میکند.
در کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید، جک و خوزه دو تن از کسانی هستند که دارای این ویژگی اند. خوزه به عنوان مدیر مدرسه فعالیت میکند و از نقطه قوت تحلیل گر برای ارائه راهحل های مناسب در جواب درخواست های مختلف کمک میگیرد. جک، مدیر منابع انسانی است که بر اساس گفته های وی در این اثرکلیفتن، هرگاه ادعا یا نظری داشته باشد، از قبل باید از توان اثبات و صحت موضوع اطمینان حاصل کند.
البته باید در نظر داشته باشید که هر فردی اگر درباره ی هر موضوعی حساسیت و دقت نظر بیش از حد به خرج دهد، به طوری که موضوع از حالت طبیعی و مفید خود خارج شود، میتواند نتیجه ی عکس داشته و به ضرر آن تمام شود. مثلا اگر نقطه قوت تحلیل گر بیش از اندازه در فرد رشد کند، میتواند موجب پافشاری فرد و تلاش بیهوده برای اثبات همه موضوعات شود.
مواردی که فرد دارای نقطه قوت تحلیل گر، آن را رد میکند
1) پذیرش مسائل مختلف، بدون در نظر گرفتن واقعیت و روابط علت و معلولی برایشان بیمعنی و غیر قابل درک است.
2) از انجام کارهایی که فاقد تجزیه و تحلیل است، اجتناب میکنند.
3) وجود اطلاعات سطحی، گنگ وغیر شفاف میتواند برروی بازدهی و عملکردشان تأثیر منفی بگذارد.
4) همچنین این افراد، برای انتخاب شغل باید ویژگیهای این نقطه قوت را در نظر بگیرند و متناسب به آن مشغول کار شوند، زیرا وجود تضاد با نقطه قوت تحلیل گر میتواند فرد را دچار کسالت، کاهش بهرهوری و انگیزه در آن شود.
(همچنین بخوانید: استعدادیابی به روش جان هالند و افزایش بهره وری با برنامه ریزی هفتگی)
مشاغل متناسب با نقطه قوت تحلیل گر
افرادی که دارای نقطه قوت تحلیل گر هستند میتوانند در مشاغلی همچون؛ کارشناس آمار، بازاریابی، امورمالی، حسابداری، مدیریت، بورس، تحقیقات آکادمیک، مدیریت ریسک، پزشکی قانونی، پلیس آگاهی و … مشغول به فعالیت شوند.
این افراد به دلیل آیندهنگری که دارند، اطلاعات را با دقت بررسی و سازماندهی میکنند. بسیار ریسک پذیر هستند و در مواقع وجود بحران، مدیریت ریسک بسیار خوبی را دارند. بر همین اساس چنین افرادی، اگر در مشاغلی مانند پزشکی قانونی، بورس و … فعالیت کنند؛ عملکرد بسیار خوبی خواهند داشت.
تفریحات مناسب افراد تحلیلگر
برای لذت بردن و تقویت نقطه قوت تحلیل گر؛ انجام تفریحاتی مثل؛ بازیهای فکری، شرکت در اتاق فرار معمایی، خواندن کتاب یا دیدن فیلمهایی با ژانر جنایی، پلیسی، بازیهای ریاضی و… که در آنها نقطه قوت تحلیل گر را به چالش میکشد به شما پیشنهاد میکنیم.
(همچنین بخوانید: معرفی چندبازی برای افزایش تمرکز و تندخوانی چیست؟)
امروزه برای دستیابی به جایگاه بهتر ضروریست تا نقاط قوت خود را شناسایی کرده از آنها برای بهبود عملکرد خود استفاده کنیم. یکی از انواع نقاط قوت استعدادیابی گالوپ، نقطه قوت تحلیلگراست که در این مقاله تلاش کردیم ویژگیهای آن، مشاغل متناسب و ویژگیهای متضاد آن را برای شما بیان کنیم. برای شناخت دقیقتر هر یک از نقاط قوتتان، میتوانید با مراجعه به سایت “دورهی جامع مسیر زندگی من“ را تهیه نموده و علاوه بر آشنایی با انواع روشهای استعدادیابی و 34 نقطه قوت گالوپ؛ مسیر زندگی و آیندهی شغلی خود را پیدا کنید. از اینکه ما را در اولین مقاله از سری مقالات استعدادیابی گالوپ همراهی کردید صمیمانه سپاسگزاریم.
حالا که فهمیدید نقطه قوت تحلیل گر چه ویژگیهایی را دارد، برای ما در قسمت نظرات بنویسید که آیا شما نیز دارای این نقطه قوت هستید؟ چه بازی هایی برای شما لذت بخش است؟ و چند درصد از این ویژگیها دربارهی شما صدق میکند؟
نویسنده: ارغوان سادات دلبری
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آراء: 4
24 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام خدمت شما و خسته نباشید،
من به خود در این نقطه قوت نمره پایینی میدهم چون نمیتوانم سماجت کافی تا رسیدن به نتیجه خیلی قابل قبول را داشته باشم و نیز به کار با اعداد و تجزیه تحلیل های عددی علاقه مند نیستم و نیز هوش منطقی ریاضی بالایی ندارم. با توجه به تیپ شخصیتی ام نمیتوانم خیلی واقع بین منطقی و بی طرف عمل کنم. در کل این نقطه قوت نه مورد علاقه من بوده نه با ویژگی های شخصیتی ام یکسان است چون من به کار با انسان ها بیشتر از کار با اعداد و یا ابزار علاقه مند هستم.
خیلی ممنون و روزتون خوش
سلام خیلی ارتباطی باعداد ندارم وقوی نیست این نقطه قوت درمن. اما توی موضوعاتی ک برای من مهم دنبال کشف روابط علت ومعلولی هستم واهل آزمون وخطا هستم. پیش بیاد کتاب میخونم وفیلم می بینم
سلام خیلی تواین این زمینه قوی نیستم ولی توموضوعی ک برام مهم دنبال کشف رابطه علت ومعلولی وازمون وخطا هستم کتاب یا فیلم پلیسی پیش بیاد می بینم
سلام و درود، من در زمینه تحلیلگر بودن یا نبودن به خود نمره 5 میدهم زیرا از بین ویژگیهای بیان شده در مرز قرار دارم، به انجام تحقیقات علمی بسیار علاقه دارم و در کار کردن با اعداد نیز خوب هستم ولی حتما باید فردی یا دوستی کنارم باشد تا از قدرت تحلیلگری بیشتری نسبت به من برخوردار باشد تا بتواند متغیرهایی که از چشم من پنهان مانده در نظر بگیرد. من از افراد با قدرت تحلیل بالا در حیطه های مختلف کمک میگیرم چون با مشورت افق دیدم وسیعتر شده و تصمیمات بهتری میگیرم. برای افزایش قدرت تحلیلگری بازیهای گروهی معمایی با خانواده و دوستانم انجام میدهم هم حس خوبی دریافت میکنم و هم با نقطه نظر دیگران و شیوه حل مسئله آنها آشنا میشوم.
با سلام
بنده در کارآگاهی ، بازی های فکری و فیلم هایی که ذهن را به چالش میکشه بسیار علاقه دارم قطعا بنده در این مورد 10هستم
سلام
به این نقطه قوت در خودم میتونم ۹ یا ۱۰ بدم ،چون این نقطه قوت رو در خودم بالا میبینم
با سلام ممنون از سایت خوبتون.
من تا حدودی این نقطه قوت را دارم چون مسائل مختلف زندگی مو تحلیل میکنم و دنبال علت و معلول میکردم
سلام.ممنونم از این مطلب مفید.
اهل تحلیل هستم و مخصوصا ریشه یابی مسائل و علت و دلیل و بررسی میکنم.
با سلام و عرض خداقوت به شما عزیزان زحمتکش
من در این نقطه قوت از میان 17 ویژگی که در متن مقاله آمده فقط در ویژگی های زیر امتیازمتوسط به بالا دارم ودر مابقی آنها امتیازی نمی گیرم.
• بدنبال یافتن علت و معلولی هستند (8)
• و هر موضوعی را به سادگی نمیپذیرند (7)
• منطقی و واقعبیناند (9)
• در صورتی موضوعی را میپذیرند که از صحت آن اطمینان داشته باشند.( 6 )
• علاقمند به اعداد و ارقام و نتیجهگیری ( 8)
• برای این افراد اطلاعات عینی و شفاف اهمیت بسیاری دارد (7 )
• این افراد تا جایی که به یک پاسخ موسق و قابل قبول دست یابند تلاش میکنند (6 )
نمره من در این نقطه قوت کمتر از 3 و بیشتر از 4 نمی تواند باشد
البته از نظر علاقه بسیار علاقمند به تحلیلگری هستم و دایم در این باره تحقیق و تلاش می کنم اما چندان پیشرفتی نداشتم.
در پناه حق باشید ممنون از همراهیتون
سلام
بنظر من کسانی که دارای این نقطه قوت هستند در تصمیم های زندگیشون خیلی منطقی تر تصمیم میگیرند و مشکلاتشونو بااستدلال بیان و حل میکنن درواقع با عقلشون تصمیم میگیرند بجای تصمیم احساسی.قطعا در حل مشکلاتشون سریع تر و بهتر عمل میکنند.
درود همراهان گرامی 🧡
میتونم بگم تحلیلگری می تونه یکی از نقاط قوتم باشه،
از اونجایی که از کودکی به بازی های فکری_معمایی خیلی علاقه دارم،
فیلم ها و سریالهای مطلوب دوران نوجوانی و جوانیِ من همین فیلم های کارآگاهی و جنایی بودن.
نمونه بارزش همین سریال شرلوک خودمون با بازی آقای “جِرِمی برت” که نمونه یک فرد باهوش ماورایی هستن.(شرلوک های دیگه رو قبول ندارم یعنی بعد این سریال هیچ شرلوک هلمز دیگه ای به دلم ننشسته،فقط ایشون و دیگر هیچ)
👆🏻ملاحظه میفرمایید دیگه با چه تحلیلگر ذاتی طرف هستید.🤗
این نشون میده تحلیلگرها مشکل پسند هم تشریف دارن.(چون به جزییات خیلی توجه دارن و اونا رو با اهمیت تلقی میکنن)
از شوخی گذشته،
به نظرم همه افراد تا حدی این نقطه قوت رو دارن چون اگر غالب افراد اینو نداشتن
ما الان در دوران طلایی رازهای کشف شده موفقیت نبودیم.
تمام
سلام
من دارای نقطه قوت تحلیل گر هستم.
برای مثال در پیدا کردن استعداد هایم به یک دوره قانع نمی شوم و چندین مقاله و دوره های دیگه شرکت میکنم و بعد جواب ها را کنار هم گزاشته و نتیجه گیری میکنم در غیر این صورت ممکن است مطلبی را قبول کنم ولی هیچ وقت به آن عمل نمیکنم.
رو در رو صحبت کردن با افراد برایم در عمل به گفتهاش بیشتر اثر دارد تا فیلم و فایل صوتی.
این نقطه قوت تحلیل گر را خودم بهش رسیده بودم ولی نمیدونستم چگونه باید از آن استفاده کنم
ممنون از مطالب مفید و کاربردی که برای ما تهیه کردین
بنده به عنوان کسی که مدت ها در بازارهای مالی فعالیت داشتم بدون شک مهمترین نقطه قوتم تحلیلگری می باشد…
شاید لازمه ی حضور افراد در بازارهای مالی و بورس داشتن نقطه قوت تحلیلگری می باشد…
و اگر کسی بدون این ویژگی ها در بازارهای مالی فعالیت کند احتمالا شکست خورده و حذف می شود…
در عین حال حضور در بازارهای مالی می تواند یکی از سخت ترین چالش های تحلیلگران هم باشد…
چون متوجه می شوند که تحلیل هایشان به راحتی نقض می شود یا بازار طبق تحلیلشان پیش نمی رود…
به همین دلیل در صندوق های سرمایه گذاری، تیم تحلیلگری و تیم معامله گری از هم جدا هستند…
با سلام
نقطه قوت تحلیلگر اگه به صورت وسواس گونه در هر مسئله ای استفاده بشه یعنی سر هر مسئله ای علی الخصوص مسائل روزانه، شخص تحلیلگر بپرسه «چرا؟» در واقع به حالت افراطی تحلیلگر میرسیم که چیز مطلوبی نیست. به عنوان مثال وقتی با دوستان میخواهیم به رستورانی برای خوردن شام برویم، برای هر پیشنهادی که دوستان ما ارائه بدن، هی بپرسیم «چرا اونجا بریم؟» و هر پیشنهاد دیگه ای هم که میدن این سوال رو تکرار کنیم. چنین حالتی به عنوان نقطه ضعف محسوب میشه، نه نقطه قوت تحلیلگر.
من وقتی این مقاله روخوندم یاد شخصیت الکس ماهون در فیلم فرار از زندان افتادم که با تحلیلاش و ریشه یابی علل اتفاقات میتونست به سرنخ اصلی برسه. همچنین شرلوک هولمز که عالی بود در کشف پشت پرده وقایع و ریشه یابی اتفاقات و رسیدن به علت اصلی .شخصا در یک بعد ازین شخصیت تحلیلگر که همون علاقمندی به حل معما و فیلم های معمایی هستش تبحر قابل قبولی دارم.
ان شا الله همیشه سالم و تندرست باشید
نقطه قوت تحلیل گر یکی از ویژگی های نسبتا ضعیف هست طبق مطالعه جزوه بالا و کلاس های زیبای شما و برسی نقطه قوت های خودم به این موارد 6 میدم که خوشبختانه چند نکته در وجود من هست مثلا در هر چیزی که توی اون حرفه ندارم دخالت نمیکنم و اگر کسی کمک بخواد راحت میگم در این کار حرفه ای ندارم و اگر قصد خرید چیزی داشته باشم قشنگ از چندین جهت برسی اش میکنم در صورتی که اعتماد کنم بعد خریداری میکنم
ممنون که هستین
بسیار عالی
تحلیلگران فرایند با مشاغل کار میکنند تا بخشهایی را که میتوانند عملکرد یا فرایندها را بهبود بخشند، شناسایی کنند و در ادامه به آنها کمک میکنند تا استراتژیهایی کاربردی، برای رقابت در بازار به کار گیرند.
این ملاقاتها شامل ذینفعان اصلی برای تعیین اهداف سازمان، مدیران بخشهای مختلف و … است؛ در نهایت با جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادهها، نقشهبرداری فرایندها و ایجاد گزارشهای اصولی، تحلیلهای لازم برای پیشرفت و بهبود در آینده ارائه میشوند.
از ویژگیهای تحلیلگر فرایند این است که در زمانهای منظم در محیطی مستقر هستند، هرچند ممکن است گاهی اوقات نیازمند سفرهایی برای ملاقات با مشتریها و مشاهده مراحل انجام کار مورد نظر باشند.
من میخوام تجربه خودمو بگم
من این استعداد یا هوش رو در جهت محاسبه کردن و اعداد و ارقام نداشتم
ابتدایی انقدر تخریب کردن
که چرا نمرت پایینه مگه خنگی دختر عموهاتو نگاه کن مقایسه های بشدت اشتباه🤐
حدوداً 10سال پیش میگفتن که به بچه فشار نیارید کسی که در ریاضی خوب نیست در ورزش خوب عمل میکنه
دیگه خانوادها نمیومدن در نظر بگیرن فقط دو بعد نیست میگفتن واای دیگه نه ریاضیش خوبه نه ورزشش این بچه یجای کارش ایراد داره 😶🤔
انقدر فشار از ۸.10 سالگی زیاد شد که من خودم فکر کردم شاید واقعا خنگم بدرد نمیخورم بالاخره بی هیچ که نیست
همه میگن دیگه
(کلا فکر کردم این بخش از ذهنمو خدا یادش رفته بده 🥲)
با تمرین کردن هرطور بود خودمو به شاگرد اولی رسوندم تا سال اخر تحصیلم
کتابهای زیادی میخوندم که متوجه این شدم هر ادمی توی یه سری از موضوعاتی خیلی خوب عمل میکنه درسته توی اعداد خوب کار نمیکنم اما میتونم تحلیل کنم میتونم تشخیص بدم همچین هم صفر صفر نبودم
خداروشکر توی دوره شما یکی از راهکار ها که گفتید حداقلا شده فاکتور های خرید رو محاسبه کنید
خودم احساس میکنم خیلی بهتر شدم میرم سمت ماشین حساب عذاب وجدان میگیرم
خلاصه که بابت اموزش این یکی یه تشکر ویژه دارم ازتون استاد ممنونم🧡
خیلی کمکم کرد اعتماد به نفسمو خیلی اورد بالا فهمیدم از بقیه
کمتر نیستم
سلام
من خیلی اهل تفکر و تعمق تو مسائل نیستم.ولی تقریبا هیچ موضوعی راهم بدون دلیل و منطق قبول نمیکنم.
ولی باید بیشتر رو این نقطه قوتم کار کنم و تقویتش کنم.
ویژگی کاربردی به نظرم اومد.
ممنون از نویسنده
نمره من برای این نقطه قوت 7 هست
به نظر من این افراد واقعیات زندگی را بر متناسب با ادراک وفهم خود تحلیل عینی وشفاف وقابل سنجش با اعداد وارقام هست برسی می کنند
فرد تحلیل گر جمله هایی مثل “ثابت کن “یا چیزی که مدعی آن هستی را به من نشان بده”را به کار میبرند
او خود را عینی نگر وبی طرف می انگارد او به داده ها علاقه دارد چون حاوی قضاوتهای گوناگون ونتیجه گیری نیستند.
با برخورداری از چنین داده هایی وی ارتباط بین پدیده ها و الگوها را مورد بررسی قرار می دهد
مایل است نحوه تاثیر یک الگو بر دیگری را درک کند . میخواهد نحوه تر کیب شدن الگوها و برونداد انها را بداند
باید اطمینان حاصل کند ایا نتیجا حاصل با فرضیه های مطرح شده وشرایط موجود هماهنگ است یا خیر.
او به تدریج لایه های سطحی پدیده ها ووقایع را بر میدارد تا علت وعوامل ریشه ای آنها را دریابد.
دیگران اورا فردی منطقی وبسیار دقیق می شناسند با گذشت زمان به پیش او رفته ومی خواهند آرزوها و ایده هایی که آزمون نکرده اند را مقابل سنجش تفکر و ذهنیت پالایش یا فته او قرار دهند و تحلیل او به صورت عجولانه و سر سری انجام نمی شود. در غیر اینصورت احتمال دارد که دیگران از مشورت با او درباره آرزوهای خود امتناع کنند.
من وقتی این مقاله روخوندم یاد شخصیت الکس ماهون در فیلم فرار از زندان افتادم که با تحلیلاش و ریشه یابی علل اتفاقات میتونست به سرنخ اصلی برسه. همچنین شرلوک هولمز که عالی بود در کشف پشت پرده وقایع و ریشه یابی اتفاقات و رسیدن به علت اصلی .شخصا در یک بعد ازین شخصیت تحلیلگر که همون علاقمندی به حل معما و فیلم های معمایی هستش تبحر قابل قبولی دارم.
بنظرم یکی از ویژگی های خوبی که افراد داری این نقطه قوت دارن، اینکه هر موضوعی رو به راحتی نمیپذیرن و تا سروته ماجرارو بررسی نکنن و دنبالش نکنن، اون قضیرو رها نمیکنن و فقط به شنیده ها اکتفا نمیکنن.
با توجه به اینکه داده ها و ارقام و آمار موضوعاتی هست که ثبت شده و به دست اومده این دسترو برای نتیجه گیری از طریق این فاکتورا مطمئن تر میکنه و بخاطر همینه که به داده های آماری بیشتر از حرف دیگران اعتماد دارن.
بنظرم این افراد کارگاه های خوبی هستن و میتونن همه چیز رو بررسی کنن و باتوجه به شواهد و مدارک تصمیم بگیرن اما بنظر من از طرفی بالا بودن این هوش میتونه درک بعضی از قضیه های احساسی و یا قضیه هایی که عملا مدرک قابل مشاهده ای براش نیست رو مشکل کنه و نتونه یسری چیزهایی که قطعیت دارند رو باور کنه تنها بخاطر اینکه علت و معلول مشخصی رو براش پیدا نمیکنه و از اونجایی که اکثرا منطقی هستند اگر چیزی با منطق خودشون و یا با منطق اعداد و ارقام جور درنیاد نمیپذیرند. از نظر من اگر افرادی که نقطه قوت تحلیلگر بالا دارند هوش منطقی ریاضی بالایی هم داشته باشند به شدت میتونن در شغل هایی مثل مهندسی کامپیوتر فوق العاده موفق باشند.