هوش موسیقایی چیست؟ چطور میشود هوش موسیقایی را تقویت کرد؟

فهرست مطالب مقاله
هوش موسیقیایی (Musical Intelligence)، یکی دیگر از انواع هوشهای چندگانه گاردنر است که هوارد گاردنر در کتاب چارچوب ذهن آن را معرفی کرده است. وقتی انسانی را میبینیم که با مهارت هر چه تمامتر در حال نواختن سازی بر روی صحنه کنسرت است، ممکن است برای لحظاتی با حس همذات پنداری تلاش کنیم خود را در آن معرکهی لذت بخش تصور کنیم، اما حقیقت چیز دیگریست. مهارت بالا و رسیدن به دستاوردهای عظیم در زمینه موسیقی نیازمند یک استعداد موسیقایی خوب و همچنین تلاش، مداومت و پشتکار فوقالعادهای است که از عهدهی هر شخصی برنمیآید.در ادامهی این مقاله با هوش موسیقایی و نحوهی تقویت آن بیشتر آشنا خواهید شد. این مقاله 6 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد و در ادامه با ویژگیهای افرادی که هوش موسیقیایی بالایی دارند و همچنین راهکارهایی برای تقویت این هوش آشنا خواهید شد.
(همچنین بخوانید: استعداد چیست؟ آیا همه انسان ها با استعداداند؟)
هوش موسیقایی چیست؟
هوش موسیقایی توانایی استفاده از مجموعه عناصر مربوط به موسیقی مانند صدا، ریتم، صوت، طنین، آهنگ و … میباشد. شاید مهمترین ابزار در هوش موسیقایی صدا و حساسیت به آن است. این صدا ممکن است مربوط به یک موسیقی نواخته شده و یا حتی یک صدا در طبیعت باشد.
افراد دارای هوش موسیقایی بالا چه ویژگیهایی دارند؟
ویژگیهای افرادی که هوش موسیقایی بالا دارند به شرح زیر است:
1- در تمام شبانه روز از موسیقی استفاده میکنند
افرادی هستند که از هر فرصتی استفاده میکنند تا به فضای خود آهنگ، ریتم و … ببخشند. این افراد به محض اینکه جایی مینشینند با دست یا پاهایشان به اصطلاح ضرب میگیرند. از هر زمانی برای گوش دادن به موسیقی استفاده میکنند. در هنگام کار یا حتی مطالعه تمایل دارند موسیقی نیز در پس زمینهی کارشان به گوش برسد. به محض این که در ماشین مینشینند سعی میکنند فضا را با روشن کرد رادیو و یا موسیقی مورد علاقهشان برای خودشان لذتبخش و مفرح کنند. این افراد حتی در زمانیکه زیر دوش حمام نیز هستند با آواز خواندن از صدایی که میپیچد غرق لذت میشوند. آنها همچنین عاشق رفتن به کنسرت بزرگان موسیقی هستند.
2- هر آنچه که مربوط به هنر میشود روحشان را نوزش میدهد
افراد دارای هوش موسیقایی بالا، به هنر علاقهی زیادی دارند و دوست دارند زمانهای بسیاری را در نمایشگاههای نقاشی و عکاسی سپری کنند. آنها با دیدن یک نقاشی و یا مجسمه حس آرامشبخشی را تجربه میکنند و معمولاً حضور در فضاهای هنری موجب میشود که در رویایشان فرو رفته و در دنیای درونشان غرق شوند. آنها زمانیکه به یک اثر هنری مینگرند از ظاهر اثر عبور کرده و بیشتر به این میاندیشند که خالق این اثر، انتقال چه مفهومی مد نظرش بوده است.
3-علاقه فراوان به نواختن آلات موسیقی و یا آواز خواندن دارند
بر کسی پوشیده نیست که فرد با هوش موسیقایی بالا علاقه و البته استعداد خوبی در نواختن آلات موسیقی یا خوانندگی دارد. این افراد معمولاً زودتر از همسن و سالان خود نواختن یک آلت موسیقی را فرا میگیرند. آنها ممکن است صدای خوشی نیز داشته باشند و در هر جمعی از آنها درخواست بشود ساز بنوازند و یا ترانهای بخوانند. این افراد با درونمایهی استعدادی خود، گاهی به حدی از مهارت میرسند که یک قطعه موسیقی را تنها بعد از یک بار شنیدن بدون خطا مینوازند و یا میخوانند. در کلیپ زیر آواز فوقالعاده زیبای پارسا خائف شرکت کننده کم سن و سال عصر جدید را ببینید و از هوش موسیقایی سرشار او لذت ببرید:
4- افراد با هوش موسیقیایی بالا، سبک یادگیری شنیداری دارن و بیشتر از طریق گوش مطالب را یاد میگیرند.
5- نسبت به صدای محیط اطراف بسیار حساس هستند.
6- در تقلید لحن و صد، مهارت بالایی دارند.
7- به طیف وسیعی از سبکهای مختلف موسیقی علاقه دارند.
8- یکی از سرگرمیهایشان، رفتن به کنسرت های مختلف است.
9- در اکثر اوقات، با شنیدن موسیقی یا حتی یک ریتم با دستانشان ضرب میگیرند.
10- در نوشتن قطعات موسیقی و نواختن آلات موسیقی مختلف مهارت دارند.
11- ترانههای جدید را پس از مدت کوتاهی، به سرعت یاد میگیرند.
مشاغل مناسب برای افراد با هوش موسیقایی بالا
اینکه بر اساس یک هوش غالب، برای فردی شغل توصیه شود کار غلطیست. مشاغل شکلهای بسیار متفاوت و متنوعی دارند و در دنیای امروز شاهد این هستیم که با سرعت بسیار زیادی مشاغل جدید بوجود میآید و همچنین مشاغلی نیز از بین میرود.
اما به طور کلی؛ میتوان گفت که افراد با هوش موسیقایی بالا در فعالیتهای زیر میتوانند موفق عمل کنند:
آهنگساز
ترانه سرای
رهبر ارکستر
تحلیلگر و منتقد موسیقی
نوازنده آلات موسیقی
تنظیم قطعات موسیقی
صدا بردار
خواننده
معلم موسیقی و …
راههای تقویت هوش موسیقایی چیست؟
اگر بخواهیم در زمینه تقویت هوش موسیقایی در جهت لذت بیشتر از زندگی و اوقات فراغت خود گام برداریم چند راهکار زیر میتواند در این امر مؤثر و کاربردی باشد:
1- به موسیقی متن در هنگام فیلم دیدن توجه کنید
زمانی که غرق تماشای فیلم یا سریال مورد علاقهتان هستید به موسیقی متن آن دقت کنید و سعی کنید سؤالات زیر را پاسخ دهید. در این قطعه موسیقی از چه آلات موسیقایی استفاده شده است؟ این قطعه موسیقی در این لحظه از سریال چه حس و مفهومی را به بیننده منتقل میکند؟ اگر در این لحظه موسیقی متن به کار نمیرفت، آیا فیلم از نظر حسی و تاثیرگذاری با افت مواجه میشد؟ در کدام لحظه موسیقی به صورت نابهجا به کار رفته؟
2- هر از گاهی بخوانید حتی اگر صدای خوبی ندارید
تلاش برای خواندن هماهنگ با ریتم حتی اگر صدای خوبی نداشته باشید، به تقویت هوش موسیقایی شما کمک میکند. سعی کنید حتی اگر دیگران از صدای شما استقبال نمیکنند وقتی تنها یا مثلاً زیر دوش حمام هستید از فرصت استفاده کنید و ترانههای مورد علاقهتان را بخوانید. همچنین اگر در تولد یکی از دوستانتان حضور دارید، با دیگر افراد جمع ترانه “تولدت مبارک” را به صورت دسته جمعی بخوانید.
3- وقت در طبیعت حضور دارید به اصوات حساس باشید
برای تقویت هوش موسیقیایی خود، وقتی به پیک نیک یا کوه و جنگل میروید، یا هنگامی که در سواحل قدم میزنید، به صدای طبیعت توجه کنید. سعی کنید حتی اگر پرندهای در دور دست هم میخواند بشنوید. صداها را از هم تفکیک کنید و در مورد هر کدام از خود بپرسید که صدا از کدام سمت است و از چه چیزیست؟ سعی کنید چشمانتان را ببندید و با صدای آب یا پرندگان غرق در رؤیا شوید. محیطی را که به آن علاقه مندید با همین صداها تجسم کنید و یاد روزهای خوش گذشته یا آینده کنید. با این کار علاوه بر تقویت هوش بدنی –جنبشی خود، هوش موسیقیایی خود را نیز تقویت کنید.
4- آهنگهای مختلف را حدس بزنید
با اطرافیان خود زمانی را تعیین کرده و بین خود بازی و مسابقهی حدس آهنگ راه اندازی کنید. به دوستانتان بگویید که بخشی از اهنگ را برای شما پخش کنند و سپس به صورت ناگهانی موسیقی را قطع کنند و اجازه دهند تا شما ادامه ی متن اهنگ را حدس بزنید. با این بازی علاوه بر تقویت هوش موسیقیایی خود، به افزایش قدرت حافظهی خود نیز کمک میکنید.
(همچنین بخوانید: حافظه چیست؟)
5- در کنسرتهای مختلف شرکت کنید
شرکت در کنسرتهای مختلف علاوه بر پر کردن اوقات فراغتتان، شما را با انواع آلات موسیقی آشنا میکند و حس شنواییتان را به صداهای مختلف حساس میکند. برای شما این موقعیت را فراهم میکند که با انواع آلات موسیقی و صدای آنها آشنا شوید.
6- با موسیقی زندگی کنید
قطعات مختلف موسیقی را دانلود کنید و سعی کنید قطعاتی را حفظ کرده و به خاطر بسپاید. سعی کنید از هر موقعیتی برای گوش دادن به موسیقی بهره بگیرید. به دنبال یادگیری نواختن یک ساز بروید و سعی کنید نوازندگی حداقل یک ساز را یاد بگیرید.
معرفی افراد مشهور با هوش موسیقیایی قدرتمند
1- مشاهیر ایرانی
محمد رضا شجریان
غلام حسین بنان
روح الله خالقی
اردشیر کامکار
مجید انتظامی
حسین علیزاده و….
2- مشاهیر خارجی
لودویگ فان بتهوون
ولفگانگ آمادئوس موتسارت
آنتونیو ویوالدی
فردریک شوپن
یوزف هایدن
هوش موسیقیایی یکی از مهمترین هوشهایی است که در اختیار داریم. یادگیری موسیقی، نوازندگی آلات موسیقی و … از مهارتهایی است که افراد با هوش موسیقیایی بالا در انجام آن بسیار توانمندند.
ما در این مقاله سعی کردیم شما را با هوش موسیقیایی ویژگی افراد با هوش موسیقیایی بالا، مشاغل مناسب برای این افراد، تکنیکهایی برای تقویت این هوش و … آشنا کنیم. اما اگر شما قصد دارید به صورت ویژه آموزش ببینید و با انواع هوشهای چندگانهی گاردنر و همچنین روشهای مختلف استعدادیابی از جمله؛ استعدادیابی به روش جان هالند، 34 نقطه قوت گالوپ، MBTI و … آشنا شوید، “دورهی جامع مسیر زندگی من“ را از دست ندهید. در این دوره شما میتوانید علاوه بر شناسایی هوشهای برتر خود، استعدادها، تواناییها، نقاط قوت و زمینههای شغلی خود را نیز پیدا کنید و مسیر زندگیتان را کشف کرده و در مسیر استعدادهایتان قدم بردارید.
از اینکه زمان خود را به مطالعه این مقاله اختصاص دادید سپاسگزارم. حال در قسمت نظرات برای ما بنویسید، به هوش موسیقیایی خودتان از 0 تا 10 چه نمرهای میدهید و چرا این نمره را انتخاب کردید؟
نویسنده: عرفان رحیمی و یاسمن وزیرزاده
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آراء: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
32 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما،
من معمولا از هر زمانی برای گوش دادن به موسیقی استفاده میکنم و لذتی که گوش دادن و هم خوانی با موسیقی دلخواهم به من دست میدهد قابل توصیف نیست. البته هرچه به هنر مربوط میشود برایم بسیار جذاب است. نسبت به صداهای محیط بسیار حساس هستم و این موضوع گاهی موجب حواس پرتی من میشود اگر اگاهانه کنترل نکنم. در تقلید آهنگ صحبت کردن به زبان های مختلف مهارت دارم. به جز تعداد کمی به اکثر سبک های موسیقی علاقه دارم. ترانه های جدیدی که برای بار اول میشنوم را خیلی زودتر از دیگران یادمیگیرم و خیلی بیشتر از آنها با موسیقی و ریتم آن درگیر میشوم مخصوصا اگر برایم جذاب باشد همچنین اگر به صورت موزیک ویدئو به همراه رقص های جذاب باشد علاقه و شوق مرا صد چندان میکند. همیشه این علاقه به موسیقی در من بوده و حتی زمان درس خواندن و آمادگی برای امتحانات که به تمرکز بالایی نیاز دارند نیز از موسیقی در پس زمینه استفاده کرده ام. موسیقی از کودکی با من بوده است این موسیقی میتونه آواز یک بلبل در طبیعت باشه و یا یک صدای پخته آهنگین از یک انسان. من به خودم سخت نمیگیرم چون به راحتی حضور تنین و موسیقی رو در تمام هستی حس میکنم. پس من به موسیقی رتبه دوم از هوش های خودم رو اختصاص میدم.
زندگی تون سرشار از موسیقی خدا
به عنوان کسی که هوش موسیقیایی پایینی داره اهنگ گوش بدم نمیتونم تمرکز کنم، علاقه ی خاصی هم به گوش دادن اهنگ ندارم، وارد مغازه یا جایی بشم که اهنگ گذاشتن بیشتر اعصابم خورد میشه چون حواصم پرت میشه و کارهام رو نمیتونم بهتر انجام بدم
ویژگیی های افراد با هوش موسیقیایی بالا: علاقه به استفاده از صدا، سریع با چندتا صدا اهنگ بسازی، بتونی اهنگی رو شبیه سازی کنی، همیشه فضا پر موسیقی باشه، علاقه به اثار هنری، توجه و پاسخ سریعتر به صداهای اطراف
تقویت: توجه به موسیقی فیلم و پیام آن، آواز خواندن، پیدا کردن دورترین صداها
سلام
من دوستی داشتم که وقتی باهم رفتیم کنار دریا اون خیلی اروم به صدای دریا گوش می کرد و من بیشتر عرض و عمق دریا رو برام جالب بود ، الان که سخنرانی استاد آقای رحیمی گوش دادم تازه متوجه میشم ایشون هوش موسیقی داشته یا می خواسته تقویت کنه این هوشو .
حسی که موسیقی از فیلم در من ایجاد می کند حس، مثل حس شادی یا غم درک می کنم اما در کل استعداد و صدای خوبی ندارم
۲ از ۱۰ نمره به خودم میدم
سلام
من خودم میدونستم ک این نوع هوش من نسبتا قوی هست اما دیدگاه های جدیدی این دوره بهم داد و باعث شد نگاهم درست تر و کامل تر باشه و خیلی خوب بود واقعا ممنونم ازتون ک دلسوزانه این دوره رو ایجاد کردید.
سلام
هوش موسیقیایی رو من ندارم ولی میتونم با یک نفر دیگه ترکیبی خوب بخونم.
البته نظر من اینه که خیلی از هوش هارو با تلاش مستونی تقویت کنی و ریتم های آهنگ و آهنگ های پس زمینه فیلم ها که خالت ترسناک یا هر ژانر دیگه اش رو مشخص میکند دوست دارم یاد بگیرم و تلاش میکنم
سلام . فک میکنم که نمرم توش ۳ یا ۴ باشه از ۱۰ بخاطر اینکه ریتم آهنگها خیلی یادم میمونه و میتونم تکرارشون کنم ولی به متن موسیقی توجه زیادی ندارم مگه که بخوام روش حساس بشم
من خیلی آهنگ گوش دادن رو دوس دارم ولی چون حرام و برای بدن مضر هست هر نوعش چه شاد و چه غمگین سعی میکنم که بزارمش کنار و البته تمرکز رو هم از فرد میگیره
با سلام و درود
در رابطه با هوش موسیقیایی من به خودم نمره 4 میدهم چون فقط در حد گوش کردن به موزیک ازش استفاده میکنم
با سلام
بنده در این هوش صعف دارم اما به صدای طبیعت علاقه دارم و توجه میکنم و همچنین در ماشین ترجیح میدهم بیشتر پادکست های صوتی اموزشی گوش می دهم تا اهنگ
سلام.وقت به خیر.
تشکر اطلاعات خوبی بود. ممنون بابت دوره بسیار عالی «مسیر زندگی من».
من به هوش موسیقایی خودم ۵ میدم. هیچ وقت دنبال موسیقی نبودم، اما موسیقی اصیل ایرانی را خیلی دوست دارم. مدتی بسیار داستان صوتی گوش می کردم و الان هم پادکست صوتی زیاد گوش میدم.از موسیقی طبیعت بسیار لذت میبرم.
تشکر از شما و دوره خوبتون.🌸
با در نظر گرفتن ویژگی های افراد با هوش موسیقیایی و امتیاز دادن از ۱تا ۱۰ به هر ویژگی ، میانگین امتیاز من ۲/۵
در تست گاردنر درصد هوش موسیقیایی.. ۲۸ شد
با در نظر گرفتن ویژگی های افراد با هوش موسیقیایی و امتیاز دادن به هر کدوم ، میانگین امتیاز من ۳/۵
در تست گاردنر درصد هوش موسیقیایی.. ۲۸ شد
من به هوش موسیقیایی خودم 5 میدم چون صدای خوبی واسه خوانندگی ندارم و اگه بخوام همخوانی کنم در حد متوسط می تونم این کار رو بکنم. ریتم ها رو نمی تونم بنوازم اما بدون موسیقی زندگی نمی کنم به سازها اهمیت میدم و شنیدن موسیقی دلنشین منو هیجانی و رویایی می کنه.
من به هوش موسیقیایی خودم عدد ۵میدم چون بنا ب دلایلی خیلی پیگیر موسیقی نیستم ومتوسط هستم ولی اگه بخوام پیگیر باشم میدونم پیشرفت میکنم
من به هوش موسیقیایی خودم عدد 6میدهم چون مواقعی که در طبیعت قرار میگیرم خیلی به صداها توجه میکنم، و اکثر مواقع موسیقی گوش میدهم
سلام ..من به صداها خیلی توجه دارم اصوات و حتی کلمات ..و تا مدتها یه ریتم آهنگ تو ذهنم میمونه عاشق صدای طبیعت هستم و موسیقی هم گوش میدم به خودم از ده نمره ۶ میدم
سلام وقت بخیر، من به هوش موسیقیایی خود نمره 5 از ده میدم، جنبه هایی از هوش موسیقیایی که در من وجود داره: موقع درس خوندن به موزیکهای بیکلام گوش میدم و اینکار باعث میشه زمان بیشتری بر روی درس متمرکز بمانم، توی ماشین، مخصوصا جاده، عاشق گوش دادن به موزیکهای مختلف هستم، وقتی یک موزیک برام جذاب باشه بعد از دو سه بار گوش دادن، همراه با موزیک میخونم. از جنبه های ضعیف هوش موسقیایی در من یکی تشخیص نت ها است، مثلا ی بار توی بازی اتاق فرار، باید با شناخت و تقلید از موسیقی پخش شده، نت ها رو مینواختیم تا قفل در باز بشه، و من هرچه تلاش کردم نتونستم تا نهایتا راهنماییم کردند.
سلام
این هوش واقعا عجیب و متفاوته
و همچنین کسی که این هوش رو داره علاوه براینکه خودش رو از بقیه آدمها متمایز میکنه،میتونه در زمینه خوانندگی مثل استاد شجریان و… مشهور و محبوب بشه بین عموم مردم
من متاسفانه خیلی دوست داشتم صدای خوبی داشته باشم ولی دیگه نشد و حتی در نوجوانی قصد داشتم در مسیرمداحی هم برم اما به دلیل عدم صدای خوب،این اتفاق نیوفتاد
من به هوش موسیقیایی خودم عدد 7 رو میدم. چون همون طور که گفته شد من از شنیدن موسیقی لذت میبرم به نواختن الات موسیقی علاقه فراوان دارم به شدت به موسیقی متن فیلم توجه میکنم در حدی که گوشیم پر از موسیقی متن فیلم های مورد علاقم هستش و خیلی وقت ها تقاید صدا هم انجام میدم به همین دلیل فک میکنم واقعا از ای هوش بهره برده ام
سلام عرض ادب و احترام
من پس از مطالعه و مرتب کردن تمام ویژگی هایی که در این مقاله، برای یک شخص با هوش موسیقایی بالا آمده بود فقط ویژگی ضرب زدن با دستان آن هم نه همیشه را دارا بودم. و فکر می کنم که با توجه به این تفاسیر در این هوش اصلا بالا نبوده و امتیاز بسیار پایینی می گیرم.
ناگفته نماند که در آزمون هوش چند گانه گاردنر نیز این جزء آخرین هوش های من بود.
البته شاید یکی از دلایل آن این باشد که من از دوران کودکی نه تنها رادیو و آهنگ گوش نمی دادم گوش دادن به آنها را ضایع کردن وقت انسان و کاری بیهوده می دانستم ( این اعتقاد من بود و درست یا غلط بودن آن بر می گردد به من و من هیچ دفاعی از آن نمی کنم بجز اینکه بگویم من نیز دلم میخواست که طوری برنامه ریزی میشدم که این هوش جزء هوش های غالبم باشد. اما به هیچ عنوان گزینه ای که نشان دهد در این قسمت موفق باشم ندارم)
فقط مقداری ته صدا که آن هم آنقدر نیست که بخاطرش به خود زحمت بدهم و تلاش کنم که این هوشم را بالا ببرم.
هر چند می دانم و اعتقاد دارم که این هوش ها ما بسان انگشتان دست هستند و همه آنها با تفاوتی که دارند لازم و ضروری هستند اما هر کس با توجه به نیازش به قسمتی که احساس می کند لازمه اوست می پردازد.
همچنین من اعتقاد دیگری هم دارم و آن این است که این هوش ها در کنار هم مکمل هم می توانند باشند و جدا نمودن آنها به منزله بی نیاز شدن آنها از همدیگر نیست، اما لازم است و در مطالعه و پیشبرد اهداف هر شخص بیشتر کمک می کند.
مثال: ما می گوییم دو نیمکره مخ داریم که هر قسمت وظیفه کنترل و مدیریت بخش روبرویی بدن را دارند.
نیمکره چپ مسئول سمت راست و نیمکره راست مسوول سمت چپ است اما همیشه دلمان خواسته تا دو نیمکره را فعال نگه داریم و معتقدیم که استفاده از دو نیمکره کمک شایانی دراستفاده هر چه بیشتر از مغز می کند.
سپاس بیکران از حوصله ای که کردید و مرا همراه شدید
سلام خداقوت
من به خودم در این هوش نمره ی۷ میدم چون از کودکی و نوجوانی صدای خوبی داشتم و تک خوان گروه سرود مدرسه بودم و بعد ها هم مداحی کردم وبازخورد های خوبی رو در خاطراتم بیاد دارم.
البته این توانایی و علاقه تا به الان هم ادامه دار بوده و علاقه ی زیادی به موسیقی دارم و همانطور که گفته شد در طیف وسیعی از از سبک های موسیقی علاقه مندی دارم.
و در آخر اینکه ؛ اغلب اوقات تمایل دارم یک موسیقی در فضای خونه و حتا محل کار به گوشم برسد.
سلام
این هوش واقعا عجیب و متفاوته
و همچنین کسی که این هوش رو داره علاوه براینکه خودش رو از بقیه آدمها متمایز میکنه،میتونه در زمینه خوانندگی مثل استاد شجریان و… مشهور و محبوب بشه بین عموم مردم
من متاسفانه خیلی دوست داشتم صدای خوبی داشته باشم ولی دیگه نشد و حتی در نوجوانی قصد داشتم در مسیرمداحی هم برم اما به دلیل عدم صدای خوب،این اتفاق نیوفتاد
با عرض سلام و ادب از زحمات همه مخصوصا جناب رحیمی بسیار ممنونم
من به خودم نمره 8 رو میدم چون نسبت به صدا و لحن بسیار حساس هستم و متوجه می شوم. حتی صدای طبیعت را خیلی دوست دارم و نسبت به ان حساسم اما موزیک ها رو زود حفظ نمیشم😉😉
همچنین کمی سنتور کارکردم و متوجه شدم در زمینه نواختن هم تا حدی استعداد دارم .
هم چنین یک موردی که شاید نادیده گرفته بشه و کمتر بهش توجه بشه اینه که صوت قرآن هم یک نوع موسیقی محسوب میشه و افراد قاری قرآن نیز از این هوش برخوردارند.
من کمی صوت قرآن هم کار کردم در صوت قرآن لحن های بسیار متفاوت وجود داره که فهمیدن تفاوت این لحن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
با تشکر
همونطور که نوشته شده هوش موسیقیایی تنها در مهارت نواختن خلاصه نمیشه. بعضا دیدیم ادم هایی رو که سال هاست در حال یادگیری نواختن ساز موسیقی هستند و خب چندان هم موفق نبودن و یا بالعکس فردی که بدون حتی کلاس رفتن میتونه بنوازه یا بخونه. اواز خوندن هم میتونه نوعی ازین هوش باشه. بنظرم هوش زیبا و ظریفیه. کسانی که هوش موسیقیایی بالایی دارند حساس به صداها فرکانس ها و امواج هستند و میتونن به راحتی تفاوت های کوچک رو متوجه بشن و خب این هم مثل هوش های دیگه درجه بندی داره ما میتونیم در حد خیلی بالا متوسط و یا کمی رو ازین هوش برخوردار باشیم اما تقویت کردنش اثر عالی ای رو میتونه در پی داشته باشه.
سلام
یه نکته اینه که یه شخص ممکنه هوش موسیقایی بالایی داشته باشه ولی نتونه خوب بخونه یا بلد باشه با ابزارآلات موسیقی خوب کار کنه ولی لحن و ریتم و آهنگ صدا رو خوب بفهمه و منتقد خوبی در زمینه موسیقی باشه.
در کل کسایی که هوش موسیقیایی بسیار بالایی دارند به شدت به لحن و ریتم و آهنگ صدا حساس هستند مثلا آریا عظیمی نژاد در برنامه عصر جدید به شدت روی صدای کسی که داره خوانندگی میکنه حساس هستش و چیزی که آریا از موسیقی اون خواننده درک میکنه با چیزی که آدم های با هوش موسیقیایی نسبتا کم، درک میکنند تفاوت قابل توجهی داره
سلام
پایین ترین نمره من در بین هوش ها مربوط به هوش موسیقیایی هستش.از صفر تا ده نمره ۲ به خودم میدم.🙈😊
جواب تستمم ۲۲ دراومد.
واقعا نمیتونم ریتم یک آهنگ را حتی با چندین با گوش دادن تکرار کنم.
هیچ تمایلی ندارم که حتی در تنهایی آهنگ گوش بدم.
هیچ کالکشن موزیکی تو لپ تاپ و موبایلم ندارم.
تنها ارتباط وتمایلم به موسیقی گوش دادن صدای افراد خوش صدا مثل همین آقا پارساست.
از راهکارهایی که برای تقویت این هوش ارائه دادید خیلی ممنونم.
تمرینهای ساده ولی کاربردی هستن.
موفق باشید
سلام سلام
من این هوش رو تقریبا توی
میزان متوسطی دارم ✔
حقیقتا تا به حال هیچ سازی رو امتحان نکردم 🙄 که ببینم مهارتش رو دارم یا نه
اما به شدت آوا و صدا برام مهمه
هوش کلامی زبانی بالایی دارم
و بیشتر سعی میکنم
آهنگین صحبت کنم یا روی کشش کلمه ها نحوه تلفظ دقت کنم تا تاثیر
گذاریش بیشتر بشه
خیلیی لهجه پذیرم احساس میکنم به خاطر
همین هوش هست 🤔
کافیه یک هفته توی محیطی باشم که لهجه متفاوتی دارن و ناخوداگاه
مثل اونا حرف بزنم
و خیلییی ویژگی خاصی هست یک احساس برتری خوبی بهم میده
انگار ابر قهرمانم🤭😅
علاوه بر اهنگین صحبت کردنم
موقع درس خوندن هم بیشتر
ترجیحم بر این بود که
ریتم دار تکرار کنم تا متوجش بشم
اصطلاحا استایل یادگیریم بیشتر شنوایی هست
و اصلا متوجه این موضوع نبودم
افراد بنظرم هوش موسیقیایی خوبی دارند که :
علاقه به نوازندگی و خوانندگی داشته باشند و عاشق گوش کردن آهنگ هستن و همیشه یک هندزفری همراهش هست 😅
و دوست داره روزی کنسرتی بزاره همه بیان و دوست داره مشهور بشه ، خیالات خوبی و مثبت دارند بنده متاسفانه در این هوش ام اولم البته از اخر 😅
مشاغل شون بنظرم : خواننده , نوازنده ، پیانیست ، گیتاریست و…
امیدارم همیشه به هدفتون فکر کنید چون موفقیت در هدف است نه چیزی که بی هدفی و چند راهی انتخاب میکنی چون لذتی در کار نیست و قصد دارید هر چه زودتر از اون کار راحت بشی 🌹 موفق و سربلند باشید
بنظرم داشتن این هوش خیلی جالب و هجان انگیزه، هرچند که درصد بالایی در این هوش ندارم ولی به شدت به موسیقی و ریتم ها علاقه مندم و با اهنگ گوش کردن تمرکز میکنم و بسیاری از کارهای روزمرم رو پیش میبرم. گاهی وقتا چنان تمرکزی دارم که واقعا حیرت انگیزه و ممکنه خیلیا از اون به عنوان یک عامل مزاحم و برهم زننده تمرکز یاد کنن. افرادی که از چنین هوشی برخوردارهستند بنظرم یک نعمت بزرگ الهی دارند یک امانت که باید از این امانت به خوبی استفاده کنن و اون رو رشد و پرورش بدن نه اینکه فقط بگن از این امانت نگه داری کنیم. اساتید بزرگی در این زمینه در کشورمون داریم که به خوبی تونستن فرهنگ و صدای کشور مارو به زیبایی به صدای جهان برسونن. به خاطر همینکه هرکسی این هوشو داره و ازش بهره منده باید خدارو، شکر کنه. بنظرم تمرکز و استفاده از این هوش میتونه بقیه هوش هارو هم گسترش بده و کمک ساز باشه.
درود
ایام به کام🧡
من نمره ۷ رو میدم،
تست گاردنرم ۶۲ درصد بود ولی خودم فکر میکنم باید بیشتر میبود چون…👇🏻
موسیقی، به سان سحر و جادویی هست که منو از زمین و زمینیان جدا میکنه و به بعد چهارم میبره،جایی که فقط ارتعاش هست و احساس های خوب
یک چیزی مثل حس پرواز…
عاشق آوازم،
گاهی اوقات که احساسی میشم،آواز میخونم
حرفه ای نیستم ولی اکثرا”میگن که صدام خوبه.
هیچوقت دنبالش نرفتم
خودمم نمیدونم چرا..!!!
ولی از اون کاراییه که همیشه ته ذهنمه
دقیقا”دوست دارم کنسرت های اساتید موسیقی رو برم،
آخرین کنسرتی که رفتم قبل کرونا کنسرت آقای “کاوه یغمایی” بود که خیلی لذت بردم،
و وقتی از سالن خارج میشدم انگار توی یه فضای دیگه سیر میکردم.👌🏻
یادش بخیر
نمره ای که من به این نوع هوش می دهم 4 است
من به موسیقی علاقه دارم وبسیاری از ریتمها را تشخیص میدهم حتی در سالهای پیش بعضی از موسیقی هایی که ریتم جالب و دلنشینی داشت را من بارها و بارها گوش می دادم.
هاوارد گاردنر در تئوری هوشهای چندگانه خود، به هوش موسیقایی پرداخته است به نظر او هوش موسیقایی، توانایی ذاتی برخی از انسان ها در درک الگوهای شنیداری، آهنگ ها و صداها است. به نظر گاردنر افرادی که دارای هوش موسیقایی بالا هستند، بیشتر از سایرین، توانایی تشخیص صداها و اوزان آهنگین را دارند. شخصیت های برجسته ای چون بتهوون، موتسارت، روح الله خالقی و دیگر چهره های بارز موسیقی جهان، از جمله افرادی هستند که از هوش موسیقایی بسیار بالایی برخوردار بوده اند. این افراد نه تنها قادر به درک و تشخیص آهنگ ها و صداها بوده اند بلکه قابلیت بالایی هم در تولید موسیقی و آهنگسازی داشته اند. ذهن این افراد بیش از هر چیز با موسیقی هماهنگ شده است. البته برای انکه هوش موسیقایی داشته باشید نیازی نیست که حتما یک آهنگ ساز، خواننده یا نوازنده مطرحی باشید، بلکه حتی انسان های عادی که شاید هرگز کاری با موسیقی نداشته باشند، نیز ممکن است دارای هوش موسیقایی بالایی باشند. این افراد کسانی هستند که قدرت شنوایی بالایی دارند، مطالب را به صورت آهنگین در ذهن خود می سپارند و برای به یادآوری به لحن و وزن آهنگین کلمات یا خاطرات به طور ناخودآگاه در ذهن خود رجوع می کنند.
هوش موسیقیایی لزوماً داشتن توانایی و مهارت در آهنگسازی و نواختن آلات و ادوات موسیقی نیست. بلکه افراد عادی که در زمینه آهنگسازی و حرفه موسیقی دستی ندارند هم می توانند دارای هوش موسیقایی بالایی باشند. خوشبختانه خبر خوب این است که هوش موسیقیایی استعداد مادرزادی نیست و می توان آن را با تمرین پرورش داد.
بعضی از انسان ها توانایی بالاتری در درک صداها، آهنگ ها و الگوهای موسیقیایی دارند. اصطلاحا گفته می شود که این افراد از هوش موسیقیایی برخوردارند.
این اشخاص علاقه ی خاصی به آهنگ و موسیقی و صداها حتی صدای طبیعت نشان میدهند. حتی صحبت کردن و راه رفتنشان ریتمیک است. مثلا به هنگام کار با دست روی میز ضربات ریتم دار وارد می کنند.
این افراد به راحتی آهنگ بسیاری از آوازها را می شناسند و با این که موزیکی را به تعداد دفعات کمی شنیده اند اما به آسانی می توانند بدون اشکال آن را بخوانند.
شخص با هوش موسیقیایی بالا می تواند به راحتی فالش و یا خارج از نت خواندن طرف مقابل را تشخیص دهند. این افراد به سادگی و به سرعت می توانند آهنگسازی، اجرا و خوانندگی را یاد بگیرند و همه ی این ها را ماهرانه انجام دهند.
از این توانایی برای یادگیری استفاده می کنند به این صورت که مطالب را به الگوی آهنگدار تبدیل می کنند و به ذهن می سپارند. برای یادآوری هم ناخودآگاه ریتم ها را در ذهن خود جست و جو می کنند.
در کل جذب صداها می شوند و می توانند از بین آهنگ های بسیاری صدای یک ساز خاص را به راحتی و وضوح تشخیص دهند
در طول تاریخ افراد مشهور زیادی بودند و هستند که از این هوش برخوردارند. آنها علاوه بر درک و تشخیص صداها و آهنگها، توانایی تولید آهنگ و موسیقی را نیز دارند.
البته برای اینکه مطمئن شوید این هوش را دارید یا نه؛ لزومی ندارد حتما آهنگساز، نوازنده یا خواننده باشید.
اینکه قدرت شنیداری بالایی دارید و آهنگها و نواها را به راحتی بهخاطر میسپارید، یک نشانه برای داشتن این هوش است.
سلام بسیار عالی
افرادی که هوش موسیقی پایین دارن معمولا در کارهای ریتمیک مشکل دارن مثلا نمیتونن دسته جمعی دست یا سینه بزنن یا به قول معروف فالش هستن