هوش بدنی-جنبشی چیست و چگونه میتوان آن را تقویت کرد؟

فهرست مطالب مقاله
تا صحبت از هوش بدنی-جنبشی (Bodily-Kinesthetic Intelligence) میشود همهی ما به سرعت به افراد ورزشکار فکر میکنیم. هرچند ورزشکاران، نمونهی عالی از هوش بدنی-جنبشی بالا هستند اما بسیاری از مشاغل دیگر؛ از جمله، بازیگری و حتی جراحی نیز از این هوش بهرهی فراوان میبرند. به طور کلی بسیاری از فعالیتهای روزمره میتواند به هوش بدنی-جنبشی ما مرتبط باشد. متاسفانه در سیستم آموزشی ما بیشتر به دو هوش کلامی-زبانی و منطقی-ریاضی توجه میشود و چندان به هوشهای موسیقایی و بدنی-جنبشی اهمیتی داده نمیشود. این مقاله 5 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد و در پایان شما با هوش بدنی – جنبشی بیشتر آشنا خواهید شد و راههای تقویت آن را نیز خواهید آموخت.
هوش بدنی-جنبشی چیست؟
هوش بدنی-جنبشی یکی دیگر از انواع هوشهای چندگانهی گاردنر میباشد. به طور کلی هوش بدنی-جنبشی، توانایی کنترل بدن و استفاده از حرکات بدنی در جهت نیل به اهداف گوناگون است. مهمترین بخش در هوش بدنی-جنبشی هماهنگی بین بدن و ذهن است که موجب میشود شخص در بهترین زمان بهترین واکنش بدنی را از خود بروز دهد.
(همچنین بخوانید: هوش های چندگانه هوارد گاردنر چیست؟)
افراد دارای هوش بدنی-جنبشی بالا چه ویژگیهایی دارند؟
ویژگیهای افرادی که هوش بدنی-جنبشی بالا دارند به شرح زیر است:
1- از بی تحرکی طولانی مدت عذاب میکشند
حتماً تا به حال به افرادی برخوردید که به اصطلاح یک جا بند نمیشوند. نشستن طولانی مدت در کلاس درس برایشان عذاب آور است. همچنین اگر قرار باشد در جلسهای به یک سخنرانی طولانی گوش بدهند، بسیار برایشان کسل کننده و طاقت فرسا خواهد بود. زمانی که مدت طولانی یک جا میمانند احساس میکنند که نیاز دارند با انجام فعالیتهای بدنی انرژی خودشان را تخلیه کنند. آنها بدون اینکه اجباری باشد به باشگاههای ورزشی رفته و سعی میکنند زمانی در هفته را حتماً به فعالیتهای بدنی بپردازند.
در کلیپ زیر حرکات ورزشی بسیار زیبای آرات حسینی کودک مستعد ایرانی را میبینید که از چه هوش بدنی-جنبشی سرشاری بهره میبرد.
2- هماهنگی بالای مغز و بدن برای انجام حرکات ظریف
برخی حرکات بسیار حساسند. اگر مغز شما حتی برای کسری از ثانیه با بدنتان ناهماهنگ شود و پیام مربوطه کمی دیر یا کمی زود از مغز مخابره شود، فاجعه پیش میآید. بند بازی را تصور کنید که در ارتفاع چند ده متری روی یک طناب نازک در حال راه رفتن است، یا پزشک جراحی را به خاطر بیاورید که جان یک شخص به حرکات میلیمتری انگشتان او وابسته است. همچنین بدلکاری که باید دقیقاً در زمان درست و قبل از رسیدن خودرو پرش کند وگرنه جانش را از دست میدهد. همهی این مثالها اوج بهرهمندی از هوش بدنی-جنبشی و همچنین مهارت بالا در این اعمال را میطلبد.
3- عملگرا هستند و از مقدمات طولانی میپرهیزند
این افراد معمولاً تمایلی به جلسات طولانی مدت و برنامهریزیهای مفصل ندارند. به محض طرح یک ایده، علاقه دارند کار شروع شود و به سراغ اصل مطلب بروند. تأخیر بین تصمیم و انجام کار، افراد با هوش بدنی-جنبشی بالا را اذیت میکند و موجب بی انگیزه شدنشان میگردد.
(همچنین بخوانید: برنامه ریزی چیست و چگونه باید برنامه ریزی کرد؟ و راهکار های افزایش انگیزه)
4- حافظه ی عضلانی قدرتمندی دارند
” ورزشکاران حافظهی عضلانی دارند. ” آیا تا به حال این جمله را شنیدهاید؟
بسیاری از ورزشکاران معتقدند که هر گاه فردی حرکت ورزشی خاصی را تمرین میکند، عضلات بدن فرد آن حرکت را به خاطر میسپارند. حافظه عضلانی مسئول به خاطر سپاری حرکت عضلات است و با تمرین مستمر این حافظه تقویت میشود. کسانی که هوش بدنی- جنبشی بالایی دارند، از حافظهی عضلانی قدرتمندی برخوردار هستند.
5- از قدرت دستهایشان استفاده میکنند
افرادی که هوش بدنی-جنبشی بالایی دارند، اغلب از نیروی دستهایشان استفاده میکنند. به عنوان مثال، به انجام کارهایی همچون نجاری، درخت کاری، مجسمه سازی و … علاقهمند هستند و از حس لامسهی خود برای درک محیط اطراف، استفاده میکنند. این افراد با لمس کردن بهتر از هر وسیلهی دیگری یاد میگیرند.
6- زبان بدن دیگران را بهتر درک میکنند
افرادی که دارای هوش بدنی-جنبشی بالایی هستند، توانایی خوبی در درک زبان بدن دیگران دارند و میتوانند بدون حرف زدن و صرفاً از روی حرکات طرف مقابل منظور او را متوجه شوند. این افراد معمولاً زبان بدن خوبی دارند و هنگام حرف زدن نیز از دستهایشان استفاده میکنند.
راههای تقویت هوش بدنی-جنبشی چیست؟
اگر بخواهیم در زمینه تقویت هوش بدنی-جنبشی در جهت لذت بیشتر از زندگی و اوقات فراغتمان گام برداریم، راهکارهای زیر میتواند در این امر مؤثر و کاربردی باشد:
1- ورزش را جزو ضروریترین برنامههای هفته قرار دهید
انجام فعالیت ورزشی در هفته، علاوه بر تقویت هوش بدنی-جنبشی اثر قابل توجهی بر سلامتی دارد. نیاز نیست برای انجام ورزش حتماً به باشگاه بروید و ثبت نام کنید، بلکه میتوانید فقط با یک جفت کفش راحت و مناسب، در هفته به پیاده روی مفرح بروید و از مزایای ورزش بهره مند شوید. خانوم وندی سوزکی، پروفسور علوم اعصاب دانشگاه کالیفرنیا، در یک سخنرانی اعلام کرد که چنانچه هر فرد 3 یا 4 مرتبه در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش هوازی انجام دهد از بیشتر مزایای ورزش بر سلامت جسم و مغز برخوردار میگردد.
وقتی که به مسافرت یا پیک نیک میروید، وسایل ورزشی خود را ببرید و در اوقات فراغت به ورزشهای مفرح مانند؛ والیبال، بدمینتون، تنیس روی میز و … بپردازید. در ضمن، انجام فعالیت ورزشی که تا به حال انجام ندادهاید به شدت میتواند مفید و اثرگذار باشد. مثلاً اگر تا به حال تجربهی بولینگ یا تنیس نداشتهاید، سعی کنید دفعات کمی هم که شده به آن بپردازید. از اینکه چطور حرکات ورزش جدید به تدریج در چارچوب ذهنی شما جای میگیرد و حافظه عضلانی شما را تقویت میکند، شگفت زده خواهید شد.
2- فعالیتهایی که برایتان نو و کمی دشوار است را، انجام دهید
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که از هرگونه فعالیت بدنی بیزارید، سعی کنید برای خودتان فعالیتهایی که انجامشان لذت بخش باشد طراحی کنید. مثلاً؛ یک باغچه زیبا در حیاط خانه درست کنید و کارهای بدنی مرتبط با گلکاری و رسیدگی باغچه را خودتان به صورت هفتگی انجام دهید. زمانی که وقت تمیز کردن منزل فرا میرسد با یک موسیقی شاد به دیگر اعضای خانواده کمک کرده و در تمیز کردن خانه مشارکت کنید. این کار در زمان تزیین کردن خانه برای مراسمات و جشنها نیز امکان پذیر است. اگر هنگام رانندگی چرخ ماشین پنچر شد سعی کنید خودتان لاستیک ماشین را عوض کنید.
3- کارهای هنری دستی انجام دهید
تقویت حس لامسه به تقویت هوش بدنی-جنبشی کمک میکند. آموختن فعالیتهایی مانند خیاطی، صنایع دستی، بافندگی، معرق کاری، سفال گری، مجسمه سازی و … موجب افزایش هوش بدنی-جنبشی شما میگردد.
مشاغل مناسب برای افراد با هوش بدنی-جنبشی بالا
اینکه بر اساس یک هوش غالب، برای فردی شغل توصیه شود کار غلطیست. مشاغل شکلهای بسیار متفاوت و متنوعی دارند و در دنیای امروز شاهدیم که با سرعت بسیار زیادی مشاغل جدید بوجود میآید و همچنین مشاغلی نیز از بین میرود.
اما به طور کلی؛ میتوان گفت افراد با هوش بدنی-جنبشی بالا در فعالیتهایی مانند؛ بازیگری، شعبده بازی، مربیگری ورزشی، انواع رشتههای ورزشی، اجرای برنامههای سیرک، آتش نشانی، جنگلبانی و… میتوانند موفق باشند.
هوش بدنی- جنبشی یکی از مهمترین هوشهایی است که ما با آن سر و کار داریم. مهارتهایی همچون؛ درک زبان بدن دیگران، عملگرا بودن و داشتن حافظه عضلانی قدرتمند و … از جمله توانمندی هایی است که افراد دارای هوش بدنی – جنبشی بالا، به خوبی از آن برخوردار هستند.
ما در این مقاله سعی کردیم شما را با هوش بدنی- جنبشی ، ویژگی افراد با هوش بدنی- جنبشی بالا، تکنیکهایی برای تقویت این هوش و … آشنا کنیم. اما اگر شما قصد دارید به صورت ویژه آموزش ببینید و با انواع هوشهای چندگانهی گاردنر و همچنین روشهای مختلف استعدادیابی از جمله؛ استعدادیابی به روش جان هالند، 34 نقطه قوت گالوپ، MBTI و … آشنا شوید، “دورهی جامع مسیر زندگی من“ را از دست ندهید. در این دوره شما میتوانید علاوه بر شناسایی هوشهای برتر خود، استعدادها، تواناییها، نقاط قوت و زمینههای شغلی خود را پیدا کنید و مسیر زندگیتان را کشف کرده و در این مسیر گام بردارید.
از اینکه زمان خود را به مطالعه این مقاله اختصاص دادید سپاسگزارم. حال در قسمت نظرات برای ما بنویسید، به هوش بدنی- جنبشی خودتان از 0 تا 10 چه نمرهای میدهید و چرا این نمره را انتخاب کردید؟
نویسنده: عرفان رحیمی و یاسمن وزیرزاده
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آراء: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
19 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما،
من با اینکه تحرک زیادی در طول روز ندارم هماهنگی دست و پا و مغز و بدنم برای انجام حرکات مختلف نسبتا خوب است. البته از نشستن خسته نمیشوم اما نیاز به تحرک بیشتر را در خود میبینم. عملگرایی پایینی دارم ممکن است گاهی در ابتدا سریع به دنبال آن کار بروم اما به تدریج از عملگرایی ام کم شده و در کل پرونده های باز زیادی در زندگی ام وجود دارد و خودم را در عملگرایی خیلی پایین میبینم. حافظه عضلانی متوسطی دارم و زیاد به تقویت ان تلاش نکرده ام. همچنین حس لامسه خیلی برتر و متفاوت از دیگران ندارم و یادگیری ام ازین طریق خیلی بالا نیست. زبان بدن را تقریبا خوب متوجه میشوم و تقریبا خوب میتوانم از بدنم در جهت هدف خاص استفاده کنم به طور خاص در انجام کارهای هنری و استفاده از ابزارهای مختلف. در حرکات ریز بیشتر از حرکات بزرگ مثل رقص و … تخصص دارم. به خودم در این هوش نمره ۶ میدهم و در رتبه چهارم هوش های گاردنرم قرار میگیرد.
ممنونم از توجهتون
سلام
من فکر میکنم این هوش من بین اول تا سومم باشه،چون هم زبان بدن افراد رو خوب میفهمم و همچنین علاقه بسیار شدیدی به فوتبال دارم
و اگه یک هفته و نهایت یکماه فوتبال بازی نکنم دیونه میشم
و از یکجا نشینی طولانی مدت هم واقعا بدم میاد و حس میکنم یچیزی داره منو خفه میکنه
این افراد عموما از یک جا نشینی خیلی کلافه میشن ، و خیلی علاقه به ورزش دارند و می توانند گزینه های خوبی برای مربی گری ورزشی باشن
من به هوش جنبشی خودم میتونم نمره خوبی بدم مثل نمره 8 با اینکه در تست نمره خیلی بالایی نگرقتم ولی فکر میکنم که از حافظه عضلانی بالایی برخودارم و عضلات و ذهنم از هماهنگی خوبی برخوردار هستند. درسته که از یک جانشینی زیاد خسته نمیشم ولی از فعالیت بدنی داشتن هم بدم نمیاد و از ورزش کردن و تحرک داشتن هم استقبال میکنم. فکر میکنم یکی ارز مشاغل مرتبط این هوش میتونه شامل رقاص ها هم بشه.
عرض سلام و احترام
این مقاله را هم با افتخار خواندم و قیاسی بین خودم و یژگی های افراد باهوش بدنی جنبشی نمودم. در این قیاس من متوجه شدم که یک فرد با توانایی بدنی جنبشی چه ویژگی هایی باید داشته باشد.
مثلا اولین ویژگی اینکه اینها افرادی هستند که از یکجا نشینی زود خسته میشوند در سر کلاس نمی توانند بدون تحرک و منضبط آنطور که معلم های سنتی میخواهند رفتار کنند.
اینها باید مقداری از جای خود بلند شوند و جا به جا شوند. این عادت را در خودم سراغ نداشتم من می توانم ساعت ها از جایم تکان نخورم وحتی می توانم شب را تا صبح بدون اینکه خواب باشم در یک حالت قرار گیرم. و یا حتی میتوانم چشمانم را حتی یکبار هم باز نکنم. پس قاعدتا در این ویژگی که مانند آنها نیستم.
اما ویژگی دیگر آنها هماهنگی بین مغز و بدن در حرکات مختلف است که من در این قسمت نیز می دانم که رقص را یاد نگرفته ام. شنا کردن را هم نمی دانم و چند باری هم که تلاش کردم یادگیریش برام سخت بود. و کلا در این قسمت هم امتیاز بالایی نمی آورم
اما از نظر عملگرا بودن هم به این گونه افراد نرفته ام برای اینکه کاری را بخواهم انجام دهم کلی مقدمه چینی و آمادگی از قبل نیاز دارم.
تنها کاری که نیاز به مقدمه چینی ندارم مطالعه است.
پس امتیازی که از این هوش من کسب می کنم نباید بالاتر از 3 به 10 باشد.
موفق باشید
با عرض سلام و ادب ممنون از موسسه خوبتون. بنده به خودم درباره هوش بدنی جنبشی نمره 8 رو میدم. بیشتر والیبال و شنا رو کار میکنم.
همسرم هم به شدت هوش بدنی جنشی بالایی داره به طوری که نمیتونه اصلا یک جا بشینه. حتی سر کلاس درس نمیتونه مدت طولانی بشینه😁
من اما درسته هوش بدنی جنبشی بالایی دارم اما متاسفانه خیلی عملگرا نیستم.
یکی از مواردی که در مقاله مطرح شد و برام جالب بود بحث حافظه عضلانی بود که گفته بود عضلات حافظه دارند، عضلات حرکات رو میتوانند حفظ کنند و در خودشان نگهدارند. یاد شنا افتادم به نظرم شنا مثال بارز این بحث هست به طوری که اگر یک نفر در یک دوره ای از زندگی شنا را خوب یادبگیرد و چند سال شنا نکند و بعد از چند سال دوباره وارد آب شود راحت بدون اینکه خودش خیلی بخواد فکر کنه عضلاتش راحت شنا میکنند انگار دقیقا حرکات شنا رو حفظ کردند چون این قضیه دقیقا برای منم اتفاق افتاده.
حرف پروفسور خانم وندی سوزوکی برام خیلی جالب بود چون ما هم در رفرنس های تغذیه ای داریم فعالیت بدنی که برای افراد و سلامتی شون ضروری هست، 150 دقیقه در هفته به صورت ورزش متوسط هست مثلا پیاده روی رو هم میتونه شامل بشه. یعنی میتوان 5 روز هفته و هربار 30 دقیقه ورزش کرد. و این حداقل ورزشی هست که باید صورت بگیره. گاهی اوقات با انسان هایی رو به رو می شویم که میگویند وقت نداریم 30 دقیقه در روز بریم پیاده روی. تعجب میکنیم و میگوییم مگر شما در روز غذا نمیخورید؟ همانطور که برای غذا خوردن وقت هست پس برای 30 دقیقه پیاده روی هم وقت هست چون بسیار برای سلامتی بسیار لازم است. از فواید ورزش: بهبود سیستم قلبی عروقی و تنفسی، پیشگیری از بیماری دیابت و فشار خون و حتی در بیماران دیابتی و فشار خونی باعث بهبود قند خون و فشار میشود، هم چنین بهبود سیستم عصبی، کمک به کنترل وزن و خیلی خیلی فواید دیگر که در این متن نمیگنجد.
حتی در دین ما هم بسیار به ورزش توصیه شده و احادیث بسیاری در این زمینه هست که این اهمیت بیشتر ورزش را نشان می دهد.
ورزشکار باشید، ممنون از همه زحمات عرفان رحیمی و تیم اش
سلام وقت بخیر وشادی
من به خودم نمره ی ۶میدم
چون ویژگی هایی مثل درک زبان بدن دیگران و هماهنگی عصبی عضلانی خوبی دارم و از کودکی تا به الان فوتبال بازی میکنم که ورزشی ست که به ویژگی های این هوش نیازداره و اونهارو تقویت هم میکنه.اما در فوتبال بیشتر بازیکنی تکنیکی بودم تا دونده و بنظرم تکنیکی بودن هماهنگی عصب و عضله ی بالایی میخواد مثل رونالدینیو بازیکن سابق برزیل…
درود روزگارتون نیک 🌸
مقاله پرمحتوا و به نظرم دارای خیلی مطالب خیلی مهمی بود،موارد مطرح شده جزو مواردی هستن که خیلی بهشون بی توجهی میشه و در واقع تو روال عادی جامعه اصلا”به عنوان هوش به این مورد نگاه نمیشه.
حتی شاید فردی که هوش بدنی_جنبشی بالایی داره مورد انتقاد و سرزنش قرار بگیره و فکر کنه این بده که با بقیه متفاوته.
و امیدوارم اطرافیان یک چنین افرادی به اون سطح از آگاهی برسن که بتونن خوب این هوش رو هدایت کنن.
البته من خیلی قبلتر از این دوره متوجه شده بودم که این حرکت های تر و فرز و به موقع بدنی و حرکتی به نوعی با هوش مرتبط هست،
و جالبه بدونید این موضوع رو توی رانندگی خودم
کشف کرده بودم.
و تست گاردنر و مطالب این مقاله پر محتوا
خیلی اصولی تر این آگاهی رو در من افزایش داد.
با اجازتون نمره خاصی رو در نظر نمیگیرم
چون درصدهای تست گاردنرم خیلی نزدیک به هم هستن و فقط اینکه هوش بدنی_جنبشی جزو هوش های بالای من هست.
سپاس فراوان
سلام
من از ده نمره 7 میدم و در تست هوش سوم من بود.
من العان برنامه نویس هستم و از این که یک جا بشینم و فقط فکر کنم یک معمایی را حل کنم برایم سخت هست.
من قبلا نمیدونستم که این جور بودن اشکالی نداره چون اطرافیان همش بهم میگفتن نمیتونی یه جا بشینی نکنه فرش میخ داره.
و این باعث شد که من این هوش را سرکوب کنم و خودم مجبور کنم که فعالیت کمتری داشته باشم و یکجا بشینم.
این مقاله خیلی بهم کمک کرد. ممنون از سایت خوبتون.
با سلام
این هوش در دید عموم از توجه کمتری برخورداره و اهمیت کمتری داره.ولی از نظر من افرادی با ضریب بالا در این هوش افرادی سالمتر، شادتر و خلاق تری هستند
هوش جنبشی و حرکتی من در تست آخرین و هشتمی بود.هرچند ورزش و انجام حرکات ورزشی برام لذتبخشه. در دوران دبیرستان و دانشگاه فوتبال تفریح اول و آخر من بود.همچنین در دوران دبیرستان مدتی در کار معرق بودم که طبیعتا باید هماهنگی خوبی بین دست وذهن باشه تا کار خوب از آب دربیاد. شخصا خودم رو به لحاظ علاقه و اشتیاق نسبت به این نوع هوش و تلاش در جهت تقویتش در حد متوسطی می دانم ولی خوب دوست دارم کمی تقویتش کنم.
با عرض سلام
اسم خوبی برای این هوش انتخاب شده چون اگه مثلا اسمش هوش ورزشی بود، دیگه رقص و کار کردن با ابزار آلات موسیقی که نیاز به هماهنگی ذهن و بدن دارند رو نمیشد از روی همچین عنوانی حدس زد.
یه بحث دیگه که میشه مطرح کرد، اینه که معمولا کسانی که درسشون خوبه (یا خیلی خودمونی، خرخون هستند) و برای کنکور خیلی خوب درس میخونند، این هوش رو زیاد ندارند و شاید برای تخلیه انرژیشون با دوستانشون زیاد حرف میزنند (که زیرمجموعه هوش زبانی-کلامی میشه). از اون طرف کسانی هم که توی حوزه ورزش فعالند، حوصله درس خوندن برای کنکور رو ندارند چون باید یکجا بشینند و برای مدت طولانی درس بخونند.
من به خودم برای این هوش نمره 10 می دهم زیرا از هر شرایطی استفاده می کنم برا تحرک وجنبش من از همان ساعات اولیه روز شروع می کنم به استفاده از بدنم با ورزش صبحگاهی وهمچنین در طول روز هم از هر فرصتی برای ورزش کردن متناسب با شرایطی که دارم بهره می برم چه ورزشهای کششی که انجام می دهم پیاده روی وهمچنین کار با وزنه به هر حال سعی می کنم از این قسمت از هوش خودم استفاده کنم وهمچنین کارهایی که نیاز به مهارت دارد می توانم به نحو مطلوبی ان کار را انجام دهم
همچنین خرید هایی که در طول روز انجام میدهم سعی می کنم با پای پیاده اقدام کنم واز وسایل نقلیه معمولا” استفاده نمی کنم
طبق تستس که انجام داده ام سومین هوش قالب من هست زیرا من از همان کودکی به ورزش علا قه داشتم
وطبق توصیه پزشکان یکی از ار کان سلامت داشتن تحرک جسمی است
به نظر من باید این هوش را تقویت کنیم زیرا تقویت آن باعث می شود که در جوانب دیگر زندگی هم بتوانیم با اعتماد به نفس بیشتری حرکت کنیم.
افرادی که هوش بدنی جنبشی بالایی دارند این افراد می توانند حرکات خود را بهتر کنترل وتنظیم کنند وهمچنین ارتباطشان را با اشیا بهتر بفهمند
این افراد یاد گیری عملی بالایی دارند ومی توانند حرکات پیچیده را سریعتر از دیگران یاد بگیرند
همچنین می توانند کارهای ظریف وهنرمندانه را با دستان خود انجام دهند مثل نقاشی -سفال گری –
این هوش موظف به کنترل حرکات وحفظ تعادل رفتاری در فرد هست وهماهنگی که بین ادراک وبخشهای مکانیکی مغز صورت می گیرد فرد را قادر می سازد که به شکل ماهرانه ای از اشیا استفاده کند
نکته حائز اهمیت اینست که این هوش می تواند باعث تقویت انواع هوش در افراد شود
برای تقویت آن هم میتوان از انواع ورزشهای جسمی .وهمچنین هنر های جسمی مثل بازیگری- پانتومیم- ژیمیناستیک و ….استفاده کرد
و افرادی که می خواهند در مها رتهای ار تباطی شان وتعاملشلن با دیگران موفق باشند وسخنان تاثیر گذاری را ارائه کنند ملزم به رعایت نکاتی همچون کنترل Body Language خواهند بود که ارتباط مستقیمی با این هوش دارد.
طبق مطالب که در اسکای روم برگزار شد و مطالب بالا و آزمون که دادم به خودم نمره 4 رو میدم زیرا که در هوش فعالیت جنبشی ضعف دیده میشه ان شا الله سعی به تقویت اش دارم
با مطالعه هوش فعالیت جنبشی یاد همکلاسی ام افتادم که بی تابی سرکلاس گل میکنه و سعی داره توی هر جلسه که معلم میاد اجازه بگیره بره بیرون و زیادی سر کلاس تکان میخوره 😂 و در تیم فوتسال مدرسه رتبه اول کسب کرده.
ممنون که هستین التماس دعا 🌹❤️
اینکه بعضی از افراد اکثرا این هوش رو در ورزش و تحرک و عدم توانایی دریک جا نشینی میبینند اشتباه است
به عنوان مثال یک نوازنده یا یک مجسمه ساز و…
ممکن است این افراد در حین نواختن ساز یا ساختن یک مجسمه مجبور باشند مدت زمان زیادی را یک جا بنشینند ولی این یکجا نشینی به این معنی نیست که این افراد هوش بدنی جنبشی بالایی نداشته باشند
یکی از جنبه های مهم این هوش هماهنگی بالا ذهن و بدن است که مثال جراح در بالا یک مثال عالی در این زمینه بود حتی جراح ها هم در طی مدت زمان زیادی را ثابت ایستاده اند.
پن: شاید بعضی بگویند که یک نوازنده که من در مثالم استفاده کردم چه ربطی به هوش بدنی جنبشی دارد ، جدا از بحث هوش موسیقایی نواختن بعضی از ساز ها به تسلط بالایی برروی انگشتان و دست ها نیاز دارد و علاوه بر این نوازنده باید از حافظه ی عضلانی خوبی نیز بهره مند باشد که هر دو مربوط به هوش بدنی جنبشی هستند.
بنظر میرسه کساییکه صاحب این هوشن، دارای جنبش و فعالیت زیادی باشن که اگر وارد برخی مشاغل بشن نتونن بخوبی در اون موفق بشن، افرادی مثل ادیتورها، برنامه نویس ها، یا کساییکه مشغول فعالیت های هنری مثل فرش بافی و بافندگی هستن.
و این عادت یک جا نشینی در اون ها خیلی کمتر هست و ممکنه تو شغلی که دارن دچار مشکل بشن. شاید برنامه نویسی که هوش جنبشی حرکتی پایینی داره بتونه با کنترل این مورد تو این حوزه موفق تر و کارآمدتر باشه.
این هوش توی من هوش یکی مونده به اخر هستش باتوجه به تستی که گفتین حل کردیم چون واقعا ثابت موندن یکجا برام نه تنها عذاب اور نیست بلکه لذت بخشم هست و میتونم ساعت ها یکجا بشینم که خب هم خوبیایی داره و هم یکسری بدی ها مثل عدم تحرک و چاقی و… . همونطور که داخل جلسات فرمودین افرادی که هوش بدنی جنبشی بالایی دارن معمولا نمیتونن یکجا ثابت بشینن و درس بخونن مثل شرایط درس خوندن برای کنکور که براشون اذییت کنندس و خب درمقابل میتونن توی فعالیت های زیادی موفق باشن. خوبی شناخت این هوش ها اینه که بهمون این قدرت رو میده تا هوش بقیه ی افراد رو هم شناسایی کنیم و بهتر درکشون کنیم و مورد قضاوت قرارشون ندیم. مثلا من یک دوستی دارم که بنظرم فوق العاده هوش بدنی جنبشیش بالاست چون حتی یک لحظه نمیتونه بشینه و همش میگه من نمیدونم چرا اینطوریم و خب تونستم این موضوع رو باهاش درمیون بزارم که خیلی کمک کننده و ارزشمند بود.
کودکانی که دارای هوش جنبشی-حرکتی خوبی هستند، ممکن است، ناسازگار، شرور و بی توجه به درس به نظر برسند.چنین تصوری ممکن است منجر به شکست تحصیلی یامدرسه گریزی آن ها شود.شايد كودكي را ديده باشيد كه دائم در حال حركت است، جنبوجوش زيادي دارد، دائم از اينطرف به آنطرف ميدود، اگر كاري هم نداشته باشد بخشي از بدنش دائم در حال تکان خوردن است. در حين حركت، وسايل و اشيا را لمس مي كند. اين كودكان كلاً حركات فيزيكي را دوست دارند. در كلاس و مدرسه به خاطر حركات به ظاهر اضافي، اغلب با بچههاي بيشفعال اشتباه گرفته مي شوند. مسئله اينجاست كه به اين کودکان و رفتار آنها بهعنوان يك نوع هوش نگاه نميكنند، صفاتي مثل برهم زدن كلاس، بيتوجهي به درس، شلوغ كردن، دائم تکان خوردن و يکجا ننشستن، گاهي اوقات از ويژگيهاي اين کودکان به شمار ميرود. اما ميدانيم برای اين كودكان نشستن يعني تمركز نكردن! چون حركت باعث مي شود آنها بهتر تمركز كنند.
بنظرم شغل های هنری و معماری هم خیلی به این هوش نیازمند میشن
مخصوصا بعد پروژه و ژوژمان ها
من متوجه این قضیه نبودم
حقیقتا فکر نمیکردم که ورزش هوش باشه همیشه به ما گفتن هرکی ایکیو خوبی داره باهوشه
اما الان به این موضوع پی بردم
توی حوزه معماری یک بخشی هست به اسم راندر که بنظرم ترکیبی از هنر نقاشی و هوش بدنی هست
باید کاملا تعادل رو حفظ کنی
(ناگفته نماند که بعضی از بچه ها حتی نمیتونستد یه منحنی ساده بکشن و تبدیل به مثلث میشد)
حس میکنم از این هوش فقط قسمت زبان بدن و کنترل دست رو عالی دارم و در قسمت ورزشی خیلی ضعیف عمل میکنم
با انجام ورزش های روزانه درست میشه ؟؟