استعداد یا سخت کوشی!

فهرست مطالب مقاله
استعداد یا سختکوشی؛ کدام یک اهمیت بیشتری دارد؟ تفاوت ما با یک فرد کاملاً موفق در چیست؟ آیا این افراد با بقیه مردم جهان تفاوت دارند و اگر بله، راز موفقیت آنها در چیست؟ آیا شما نیز به دنبال علت واقعی موفقیت هستید؟ همهی ما بارها شنیدهایم که میگویند برخی از افراد با یک استعداد ذاتی به دنیا آمدهاند و بر این عقیدهاند که استعداد کارآفرینی، ضریب هوشی و بهره هوشی بالاتر، مهارتهای بالاتر برای ورزش، صدای قوی، استعداد در خوانش درست مطالب و حتی توانایی تصمیم گیری درست در شرایط خاص؛ از جمله استعدادهای ذاتی است که هر فرد در بدو تولد با آن زاده میشود. از نظر این افراد، استعداد چیزی است که همگان آن را ندارند یا نمیتوانند به آن دست پیدا کنند و اما از سوی دیگر، برخی از افراد شانس را مهمتر از استعداد میپندارند.
(همچنین بخوانید: فرمول رسیدن به موفقیت از نگاه افراد موفق)
حال برای برخی سوال پیش میآید که آیا هر انسانی با استعداد های خاص خودش متولد میشود؟ آیا استعداد فقط متعلق به تعداد خاصی از افراد است؟ این که استعداد چه تعریفی دارد، هر فرد چه استعدادی دارد و برای رسیدن به موفقیت عامل استعداد یا مهمتر است سختکوشی ؟ سوالاتی است که ذهن اکثریت ما را به خودش درگیر کرده.
در این مقاله، ما برخی از حقایق اصلی در مورد استعداد و سختکوشی را بیان کرده و شما را با آن آشنا میکنیم پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
خواندن این مقاله 7 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد و در انتهای این مقاله شما با موارد زیر آشنا خواهید شد:
منظور از استعداد چیست؟
در حال حاضر تحقیقات و مباحث زیادی بر سر این موضوع وجود دارد که استعداد یک ویژگی ذاتی است یا اکتسابی؟ میتوان گفت که اکثر دانشمندان بر سر این موضوع که استعداد یک هدیهی خدادادی است و هر فرد استعداد مخصوص خودش را دارد اتفاق نظر دارند. به اعتقاد محققان و دانشمندان متخصص در این حوزه هر فرد با کشف استعدادهایش و تلاش در راستای استعدادش میتواند به موفقیت های بسیاری دست یابد. استعداد یک ویژگی ذاتی است که راهی هوشمند برای دستیابی به موفقیت را به شما میدهد. اما اگر در راستای استعدادهایتان تلاش نکنید هیچ اهمیتی ندارد. اینکه شما در یک زمینهی خاص استعداد دارید به این معنا نیست که میتوانید به میدان بروید و ستاره تیم باشید و همیشه موفق شوید. اگر کسی حاضر به انجام کاری برای رشد و پرورش استعداد خود نباشد، این استعداد اساساً بی فایده است.
استعداد همراه با سختکوشی چه دستاوردی را به دنبال دارد؟
به طور کلی استعداد بدون سختکوشی، بی فایده است. بنابراین، اگر استعداد و سختکوشی در کنار هم باشند نتایج بهتری را به ارمغان میآورند. اما مسئله اینجاست که با سختکوشی نیز شما میتوانید موفق شوید؛ منتهی مدت دستیابی شما به هدفتان طولانیتر خواهد بود. در نظر بگیرید، فردی در طراحی چهره استعداد دارد و کاملاً راحت میتواند در طول 2 ساعت یک چهره را با تمام جزئیات طراحی کند اما فرد دیگر در این زمینه استعدادی ندارد و فقط به این کار علاقه دارد. اما اگر او بخواهد در همین شرایط چهره ای را طراحی کند نیاز دارد که در مؤسسات مختلف ثبت نام کند و دوره ببیند، بارها و بارها تمرین کند تا بتواند در همین تایم یک طراحی چهرهی بدون نقص انجام دهد.
تفاوت استعداد و سختکوشی در چیست؟
استعداد به شما انگیزه برای شروع حرفهای را میدهد، اما سختکوشی باعث میشود که شما تا انتهای مسیر، پیش بروید و از خط پایان مسابقه نیز بگذرید. همه ما شنیده ایم که پشتکار کلید موفقیت است، اما گاهی استعداد همراه با سختکوشی و پشتکار بر همه چیز غلبه میکند و افراد از این طریق نتایج بهتری میگیرند.
(همچنین بخوانید: افزایش انگیزه از چه روش هایی امکان پذیر می باشد؟)
پس میتوان گفت که نه استعداد و نه سختکوشی، بر دیگری برتری ندارند. هر دو در کنار هم میتوانند اهداف شما را محقق سازند. اما در طول این سالها محققان دریافتند که ظرفیت میزان سختکوشی، بستگی به خود فرد دارد و هر شخص میتواند موفقیت خود را با پشتکاری که دارد رقم بزند. پس اگر شما فردی هستید که قصد دارید با سختکوشی و بدون داشتن استعداد، خواستههایتان را تحقق ببخشید، باید بگویم که راهی بسیار طولانی در پیش دارید ولی با کمی تلاش و انگیزه میتوانید در زمان درست به نتیجهی دلخواهتان دست پیدا کنید.
(همچنین بخوانید: هدف گذاری به روش ماتریس آیزنهاور)
برای رسیدن به موفقیت، داشتن استعداد کافی است؟
برای رسیدن به موفقیت، استعداد هرگز کافی نیست، زیرا در بیشتر موارد سختکوشی است که استعداد را در بلند مدت مدیریت میکند و میتواند فرد را هدایت کند. سختکوشی قابلیت این را دارد که از استعداد فراتر برود. وقتی در ابتدا با شخصیتهای موفق ملاقات میکنید یا میشنوید، بدیهی است که فکر کنید آنها باید دارای استعدادهای ذاتی باورنکردنی باشند. اما در واقعیت، موارد زیادی از افراد بزرگ وجود دارند که فقط به پشتکارشان تکیه کردهاند. به عنوان مثال، یکبار به اپرا وینفری پیشنهاد شد که برای تلویزیون مناسب نیست اما او با تکیه بر تلاشی که داشت توانست مجری موفقی شود. بسکتبالیست افسانه ای مایکل جردن از تیم بسکتبال دبیرستان خود اخراج شد اما او سخت تلاش کرد تا بهترین بسکتبالیست تمام دوران شود. این داستانهای واقعی در مورد افراد موفق ثابت میکند که هر فرد موفق در کنار استعدادی که دارد به موفقیت و شهرت سریع نمیرسد.
با این حال، موفقیت یک فرد در ارادهی او نهفته است. این تنها به خاطر وجود استعداد نیست که یک بالرین موفق میسازد. اجرای بی نقص باله، هماهنگی حرکات و… نتیجهی تلاش سخت و مداوم است که در طول سالیان طولانی انجام شده است.
طبق تحقیقات علمی انجام شده، محققان دریافتند که هر فرد با سختکوشی میتواند در انجام هر کاری مهارت کسب کند و در آن موفق شود. طبق این تحقیقات، وقتی شما کاری را بارها و بارها به صورت مستمر انجام میدهید و پشتکار لازم را نیز دارید؛ ذهن شما دسترسی لازم را به مسیرهای عصبی مختلف فراهم میکند و آن مهارت را در شما تقویت میکند.
موفقیت عالی و درخشان آنچنان ارتباطی با استعداد ذاتی فرد ندارد، یعنی توانایی موفقیت و عالی بودن به صورت طبیعی درون کسی وجود ندارد بلکه برای رسیدن به آن باید تلاش کرد اما بیتوجهی به استعدادها و تواناییها، اگر با سختکوشی و تلاش مضاعف از یک شخص فرد موفقی بسازد، به احتمال زیاد او را دچار خستگی مفرط و فرسودگی بیش از حد خواهد کرد. پس بهترین کار این است که در ابتدای کار خودتان را خوب بشناسید، استعدادتان را کشف کنید، نقاط قوتتان را شناسایی کنید و در نهایت مطابق با استعدادتان تلاش کنید و با سختکوشی در این مسیر موفقیت خود را تضمین کنید و بهره وری در کارتان را بالا ببرید.
(همچنین بخوانید: افزایش بهره وری با برنامه ریزی هفتگی)
برای بررسی این موضوع، در دهه 90 میلادی در انگلستان، اطلاعات تعداد زیادی جوان علاقهمند و سرشناس در حوزهی موسیقی گردآوری و بررسی شد. نتیجه بسیار غافلگیر کننده بود. اشخاصی که در بین این افراد بهترین عملکرد را از خود بروز دادند هیچ گونه استعداد ذاتی بیشتری نسبت به بقیه نداشتند. اما این موضوع را نمیتوان نادیده گرفت که سختکوشی در کنار داشتن استعداد ذاتی نتایج بینظیری را برای فرد رقم خواهد زد.
در این مقاله متوجه شدیم که در بلند مدت سختکوشی و پشتکار میتواند ما را بیشتر و بیشتر به خواستههایمان برای رسیدن به موفقیت نزدیک کند، اما فراموش نکنید که به هیچ وجه نباید استعدادهای درونی را نادیده گرفت. پس سعی کنید استعدادتان را کشف کنید و رسالت زندگیتان را بشناسید و در همین راستا تلاش کنید. با اطمینان زیاد میتوان گفت امروزه یکی از مهمترین دغدغههای ما در زندگی، شناسایی استعدادها؛ آشنایی با زمینههایی است که در آنها توانمندی بسیار بالایی داریم.شما باید بدانید که در چه زمینههایی استعداد دارید. اکثر افراد بلافاصله پس از شنیدن بحث استعدادیابی و پرورش استعدادها با انبوهی از ابزارها و پرسشنامه به عنوان تست استعدادیابی و و پرسشنامه سنجش استعداد و…، مواجه میشوند در صورتیکه اکثر این آزمونهای استعدادیابی نمیتواند تمام ویژگیها، نقط قوت و استعداد ما را در تمام زمینه را پوشش دهد
مؤسسه استعدادیابی و مهارتهای رشد فردی تلنتا، با بررسی تست های مختلف و مطالعه در مورد شیوه های استعدادیابی توانسته است جامع ترین دوره ی استعدادیابی را تهیه کرده و بهترین شکل ممکن ارائه دهد. در این دوره شما با هوش های چندگانه گاردنر، 34 نقطه قوت گالوپ، انواع مختلف تیپ شخصیتی (MBTI)، استعداد یابی به روش هالند، آشنا خواهید شد و پس از اتمام دوره؛ شما قادر خواهید بود نقاط قوت و استعداد های خود را شناسایی کنید و با توجه به آن ها مسیر زندگیتان را انتخاب کرده و در راستای مسیرتان تلاش کنید. برای ثبت نام در این دوره کافیست به قسمت محصولات در سایت مراجعه کنید و “دورهی جامع مسیر زندگی من“ را خریداری کنید. از این که وقت خود در اختیار ما قرار دادید بینهایت سپاسگزاریم. شما میتوانید نظرات و سوالات خود را در ارتباط با استعداد و سختکوشی با ما به اشتراک بگذارید.
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آراء: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام. من فکر میکردم فقط بااستعداد ب تنهایی میشه موفق شد وسخت کوشی بال دیگ پیشرفت نیست. وبرعکسش بانداشتن استعداد وسختکوشی فکر نمیکردم کارخسته کننده بشه فقط فکر میکردم علاقه نشانه استعداد در وجود افراد اما باخوندن این مطلب فهمیدم استعداد وسختکوشی دوبال موفقیت هستن
سلام. این نکته خیلی برام جالب و منطقی بود که هرکسی که استعداد نداره و فقط علاقه داره دیرتر به هدفش میرسه ، من فک کردم با علاقه و سخت کوشی هم میتونه ادم به هدفش برسه و به مدت زمان رسیدن به هدفش دقت نکرده بودم. استعداد واقعا در کنار سخت کوشی مهمه نه فقط علاقه سپاس
سلام. این نکته خیلی برام جالب و منطقی بود که هرکسی که استعداد نداره و فقط علاقه داره دیرتر به هدفش میرسه ، من فک کردم با علاقه و سخت کوشی هم میتونه ادم به هدفش برسه و به مدت زمان رسیدن به هدفش دقت نکرده بودم. سپاس
سلام و خداقوت
ممنون بابت مقاله مفید و کاربردی شما.
تلفیق استعداد و سختکوشی بسیار عالیست.
با عرض سلام و درود، در جهت مقایسه استعداد و سخت کوشی خانم آنجلا داکورث تحقیقات مشهوری دارند و در این زمینه کتابی با عنوان سرسختی نوشته اند، که به علاقه مندان پیشنهاد میکنم حتما بخوانند. این بیت از حافظ عزیز همیشه در سختی ها همراه جانم است: ز مشکلاتِ طریقت عِنان مَتاب ای دل / که مردِ راه نَیَندیشَد از نَشیب و فَراز . سخت کوشی در ادبیات دیرینه ما جایگاهی بلند بالا داره، همچونان که عطار میفرماید: گر مرد رهی میان خون باید رفت / وز پای فتاده سرنگون باید رفت / تو پای به راه در نه و هیچ مپرس / خود راه بگویدت که چون باید رفت
با عرض سلام و درود، در جهت مقایسه استعداد و سخت کوشی خانم آنجلا داکورث تحقیقات مشهوری دارند و در این زمینه کتابی با عنوان سرسختی نوشته اند، که به علاقه مندان پیشنهاد میکنم حتما بخوانند. این بیت از حافظ عزیز همیشه در سختی ها همراه جانم است:
ز مشکلاتِ طریقت عِنان مَتاب ای دل
که مردِ راه نَیَندیشَد از نَشیب و فَراز
سخت کوشی در ادبیات دیرینه ما جایگاهی بلند بالا داره، همچونان که عطار میفرماید:
گر مرد رهی میان خون باید رفت
وز پای فتاده سرنگون باید رفت
تو پای به راه در نه و هیچ مپرس
خود راه بگویدت که چون باید رفت
با سلام
استعداد در کنار سخت کوشی شکوفا می شود استعداد بدون سخت کوشی مانند گنج پنهان می ماند