نقطه قوت گذشته نگر چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگی هایی دارند؟
فهرست مطالب مقاله
نقطه قوت گذشته نگر چیست؟ آیا تاکنون به رفتار و ویژگیهای انسانهای اطرافتان دقت کردهاید؟ همانطور که میدانید انسانها دارای ویژگیهای متمایز با یکدیگرند. همهی ما در طول زندگی روزمرۀ خود با انسانهای مختلف به همراه الگوهای رفتاری متفاوت، روبهرو میشویم. یکی از این ویژگیهای رفتاری، نقطه قوت گذشته نگر است. افرادی که دارای این نقطه قوت هستند، عموماً با گذشته ارتباط نزدیکتری دارند، به حدی که برای درک حال و آینده، به تجربیات و آموزههای گذشته خود تکیه میکنند. ما در این مقاله تلاش کردهایم تا نقطه قوت گذشتهنگر را به همراه ویژگیهای آن، به طور کامل برایتان مورد بحث و بررسی قراردهیم، تا شما بتوانید پس از مطالعه این مقاله، وجود یا عدم وجود نقطه قوت گذشته نگر را در خود یا دیگران تشخیص دهید. این مقاله 10دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد، اگر برایتان جالب است که بدانید ارتباطتان با گذشته چگونه است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
نقطه قوت گذشته نگر چیست؟
نقطه قوت گذشته نگر (Context) یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است. کلیفتن این نقطه قوت را زیر مجموعه نقطه قوت استراتژیک در نظر گرفته است. نقطه قوت گذشته نگر این امکان را به انسانها میدهد تا به کمک نگاه به گذشته و درک آن، حال و آینده را نیز دریابند. این افراد گذشته خود را مانند پازل در نظر میگیرند و در زمان بروز شرایط مشابه، با قرار دادن تکههای پازل در کنار یکدیگر تلاش میکنند تا به تصویر درست برسند.
این افراد تمرکز ویژهای بر گذشتهی افراد دارند. اگر انسانهای دارای نقطه قوت گذشته نگر، با شما ارتباط بگیرند، بدون شک به دنبال جستجو و پرس و جو کردن راجع به گذشتهتان خواهند بود، زیرا؛ این امر به آن ها کمک میکند تا بر اساس درک گذشتهتان شما را بهتر بشناسند و ارتباطشان را با شما تقویت کنند.
(همچنین بخوانید: تمرکز چیست و راه های تقویت آن)
چگونه نقطه قوت گذشته نگر را در خود تشخیص دهیم؟
حال میخواهیم بدانیم که چگونه میتوان نقطه قوت گذشته نگر را تشخیص داد؟ شما میتوانید در ابتدا، ویژگیهای این نقطه قوت را مطالعه کرده، و آنها را با ویژگیهای خود مورد سنجش و مقایسه قرار دهید. فراموش نکنید که مطالعه و درک ویژگیهای نقاط قوت مختلف، حساسیت شما را نسبت به خودتان افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا خودتان را بهتر بشناسید و استعدادهایتان را کشف کنید.
(همچنین بخوانید: استعداد چیست و آیا همه همه با استعداد اند)
افرادی که دارای نقطه قوت گذشته نگر هستند ترجیح میدهند که …
1- عبرت گرفتن از گذشته
با درس گرفتن از گذشته، حال و آینده را درک کنند و بفهمند.
2- گسترش سطح ارتباطات
این افراد، برای اینکه بخواهند ارتباطشان را گسترش دهند، گذشته را الگو قرار میدهد و بیشتر علاقمندند که دربارهی گذشتهی افراد پرسش و پاسخ داشته باشند، زیرا؛ درک گذشته افراد برایشان آسانتر است.
3- مقایسهی شرایط مختلف
از مقایسه کردن شرایط مشابه با تجربیات گذشته لذت میبرند و درصدند درک کنند که در شرایط مشابه چه کردهاند؟ نتیجهاش چی شد؟ و از آن چه درسی گرفتهاند؟
4- تکرار اشتباهات در صورت فراموشی
جالب است بدانید افرادی که دارای نقطه قوت گذشته نگر یا چشم انداز هستند، امکان تکرار اشتباهات گذشته را در صورت فراموشی آنها را دارند.
مشاغل مناسب نقطه قوت گذشته نگر
بدیهی است که اگر این افراد طبق ویژگی های نقطه قوت گذشته نگر شغل خود را انتخاب نکنند، نمیتوانند با انگیزهی لازم، مسیرشان را ادامه دهند.
1- مشاوره
فردی را در نظر بگیرید که در زمینهی مشاوره مشغول به کار است.این فرد در ابتدا برای انتخاب، ادامه و پیشرفت در حوزهی کاریاش نیازمند داشتن نقطه قوت گذشته نگراست، زیرا؛ مشاوران بیشتر با گذشتهی افراد سر و کار دارند و تلاش میکنند با شنیدن و درک گذشتهی مراجعین به آنها کمک کنند تا حال و آیندهی خود را دریابند.
2- باستان شناسی و معلم تاریخ
همچنین برای این نقطه قوت میتوانیم مشاغلی مثل باستان شناسی، معلم تاریخ و… را نام ببریم. این افراد برای اینکه در شغلشان موفق عمل کنند، داشتن نقطه قوت گذشته نگر برایشان ضروری است. زیرا؛ همواره در حال مطالعه نمونه های قدیمی موضوعات مختلف هستند و تلاش میکنند تا از آنها برای تعریف حال و آینده بهره ببرند.
3- تحلیلگر بورس
تحلیلگران بورس، علاوه بر نقطه قوت تحلیل گر، باید نقطه قوت گذشته نگر را نیز داشته باشند. تحلیلگری بورس نیز میتواند شغل مناسبی برای افراد با نقطه قوت گذشته نگر باشد؛ چرا که این افراد برای داشتن فعالیت موفق و چشمگیر در بازار بورس، اول از همه احتیاج دارند تا رفتارهای بازار و سهام شرکتهای مختلف را مطالعه کرده و بررسی کنند و با مطالعهی این روند، تغییرات بازار سهام را در روزهای آتی پیش بینی کنند.
4- مهندسی ژنتیک
مهندس ژنتیک، هم میتواند گزینهی مناسبی برای نقطه قوت گذشته نگر باشد. به طور کلی؛ اگر بخواهیم این رشته را توضیح دهیم، میتوانیم بگوییم که؛ مهندس ژنتیک کسی است که رفتار و ویژگیهای ژنتیکی انسانها، حیوانات یا گیاهان را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد و پس از درک و فهم آن؛ تغییرات ژنتیکی حال را توجیه میکند و شکل ژنتیک انسانها، حیوانات و گیاهان را در آینده پیش بینی میکند.
با توجه به توضیحات و مثالهای شغلی میتوان نتیجه گرفت؛ که به طورکلی، مشاغلی که بیشتر گذشته را مورد توجه قرار میدهند و از آن برای توجیه و تصمیمگیریهای حال و آتی استفاده میکنند، برای این نقطه قوت مناسب هستند.
راهکارهایی برای تقویت نقطه قوت گذشته نگر
برای تقویت نقطه قوت گذشته میتوانید دربارهی گذشتهی موضوعات مطالعه کنید و با تفکر و اندیشیدن دربارهی شکل حال آنها و پیشبینی آیندهی آنها به کمک برنامههای مستند، مجلات و روزنامهها و کتابهای مختلف این نقطه قوت را در خود تقویت کنید.
همچنین شما میتوانید در زمینههای تاریخی و باستان شناسی از تصاویر موضوعات در گذشته و تحلیل و بررسی آنها در زمان حال و پیشبینی تغییر شکل آنها در آینده نیز استفاده کنید.
(همچنین بخوانید: یادگیری تندخوانی با برترین کتاب ها)
تفریحات افراد گذشته نگر
افراد گذشته نگر میتوانند با دیدن مستندهای مختلف، یا حتی دیدن فیلمهای تاریخی و تجزیه و تحلیل آنها این نقطه قوت را در خود تقویت کنند.
علاوه بر این؛ خواندن کتابهای تاریخی نیز میتواند به شما در تقویت نقطه قوت گذشته نگر کمک کند.
امروزه انتخاب شغل مناسب برای انسانها یکی از مهمترین موضوعات جامعه است. اگر هر فردی براساس نقاط قوتی که دارد، شغل مناسبش را انتخاب کند، میتواند در آن شغل بهترین عملکرد را داشته باشد. یکی از نقاط قوتی که میتواند برای انتخاب شغل مؤثر باشد، نقطه قوت گذشته نگر است که ما در این مقاله به طور شفاف آنرا برایتان شرح دادهایم. همچنین برای شناخت بهتر هر یک از نقاط قوتتان، میتوانید با مراجعه به سایت، “دورهی جامع مسیر زندگی من“ را تهیه نموده و علاوه بر آشنایی با انواع روشهای استعدادیابی و 34 نقطه قوت گالوپ؛ مسیر زندگی خود را پیدا کرده و رسالت خود را کشف کنید. از اینکه ما را در دومین مقاله از سری مقالات استعدادیابی گالوپ همراهی کردید، کمال تشکر را داریم.
(همچنین بخوانید: استعدادیابی به روش جان هالند)
حالا که با ویژگی های نقطه قوت گذشته نگر آشنا شدید، در قسمت نظرات و پیشنهادات بنویسید که اگر شما دارای نقطه قوت گذشته نگر هستید، چه خصوصیات رفتاری دیگری را دارید؟
نویسنده: ارغوان سادات دلبری
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آراء: 6
32 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خداقوت جانانه به تیم قدرتمند تلنتا
من دو بار این مقاله رو مطالعه کردم احساس میکنم با توجه به توضیحاتی که گذشته نگر گفته شده من 50 درصد گذشته نگر باشم بعضی وقت میخوام کاری رو انجام بدم میرم ببینم این کار چه پیشینه داره آیا در گذشته جواب داداه یا نه
تو انجام کارهام خیلی دو دوتا چهارتا میکنم و خیلیم با احیاط انجام میدم و این کار باعث شده بیشتر وقتا فرصت ها رو از دست بدم بعدش حسرت بخورم بعضی وقتا هم انتخابات اشتباهی رو انجام میدم که بعدا باعث پشیمانی ام میشه
با عرض ادب واحترام خدمت تیم پرتلاش تلنتا واستاد محترم. بسیارخوشحال م که تو دوره استعداد یابی شما شرکت کردم چون مطالب بسیار ارزنده و مفیدی دراختیارم گذاشتید که تونستم به کشف استعدادها م نائل بشم. ممنونم
من به نقطه قوت گذشته نگرم ۸ میدم
سلام به تیم مای تلنتا!
ممنونم بابت مقاله مفید و مهم .
با خواندن مطالب مفصل و کاربردی دربارهی نقطه قوت گذشته نگر به طور دقیقتری تونستم به شناخت خودم و نقاط قوتم برسم و به این نقطه قوت خودم نمره 7 رو میدم چون با اینکه تو روابطم به گذشته افراد خیلی علاقه دارم ولی به اون اندازه به کتاب های تاریخ و فیلم های تاریخی علاقمند نیستم و ویژگی های این نقطه قوت رو بطور کامل ندارم و به همین دلیل فکر کنم نمیتونم جز پنج نقطه برتر خودم قرارش بدم
آموزشهای کاربردی و تمرینهایی که در این صفحه ارائه دادین، بسیار مفید بودند. با تشکر فراوان از تیم مای تلنتا و خانم دلبری برای ارائهی این محتوا با کیفیت و مفید.
سلام وقتتون بخیر
من برای نقطه قوت گذشته نگر به خودم نمره 5 رو دادم چون معمولا برای ارتباط و آشنایی با کسی گذشته اون آدم برام مهمه ، البته اینطوری نیست که بگم آدمی که گذشته خوبی نداشته پس آینده خوبی در انتظارش نیست ، به هر حال هر کسی ممکنه جايي از زندگی برسه که تغییر اساسی بکنه اما این شرایط و گذشته انسان ها هست که تا حدودی شخصیت اونا رو شکل میده ، اما درمورد استفاده از تجربیات خیلی موفق نیستم و زیاد از شنیدن خاطرات گذشته یا کتاب های تاریخ لذت نمیبرم ،ولی به نظرم شخصی که گذشته نگر هست تا جایی که این نقطه قوت اون به ضعف تبدیل نشه میتونه موفق تر از بقیه باشه و توی شرایط مختلف تصمیمات بهتر و سنجیده تری رو بگیره
اهمیت این نقطه قوت برام زیاد پررنگ نبود، و اصلا به دید قوت بهش نگاه نمیکردم، تا اینکه یه کتاب تاریخچه مربوط به رشته تحصیلی ام رو ترجمه کردم. اتفاقاتی که متخصصین و دانشمندان رشته ام در طول تاریخ رقم زده بودن، و احساس تٱسفی که خیلی از اونها در عمرشون پیدا کردن، خیلی من رو تحت تأثیر قرار داد. طوریکه خودش زمینه ساز تغییراتی در زندگی شغلی و یادگیریم شد. اونجا بود که یاد گرفتم گذشته نگری واقعا یک نقطه قوته، و (بر خلاف برخی نظرات عامیانه)، دور ریختن گذشته منجر به تکرار تاریخ میشه.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما،
این نقطه قوت در من با توجه به وجود نقطه قوت آینده نگر، تضعیف شده است. من همیشه سعی میکنم نگاه رو به جلو داشته باشم و اینکه گذشته افراد برایم مهم نیست و معتقدم که گذشته فرد چه خوب چه بد مهم این است که در آینده قرار است چه کاره شود و با خوش بینی برای همه انسان ها آینده ای خوب متصور میشوم چون مهم است با طرز تفکر مناسب در حال خود تصمیماتی درست برای آینده بگیریم و گامی به سوی پیشرفت برداریم. از انسان های ناامید به آینده دوری میکنم که توان خدادای خود را در تغییر و بهتر کردن سرنوشتشان نادیده میگیرند و به نوعی کفران نعمت میکنند. البته همه ما تاحدی نگاه به گذشته داریم و عبرت میگیریم اما حواسمان باشد که عبرت به حسرت تبدیل نشود و حال و آینده خود را درگیر گذشته ای که هیچ کاری برایش از دستمان برنمی اید نکنیم. این اعتقاد شخصی من است و میتواند نظرات مخالف و موافق زیادی نیز داشته باشد اما من به شخصه همیشه برای بهتر شدن قدم برمی دارم و گذشته را در حد عبرت نگه میدارم. حتی اگر گاهی دچار نشخوار ذهنی شوم، سعی میکنم اگاهانه آن را کنترل کنم.
ممنون از صبوریتون
من این نقطه قوت رو دارم چون هم خیلی به فیلم های تاریخی باستانی علاقه دارم و چون هوش منطقیم هم بالاست اتفاقات گذشته رو با روند حال تطبیق میدم و به یک نتیجه بدیهی میرسم خیلی جالبه مثل پیش بینی میمونه
سلام
من اتفاقات خیلی خوب و خیلی بد گذشته در حافظه ذهنم دارم
و در موارد لازم از آنها استفاده می کنم
ولی در کل به گذشته بر نمی گردم
من نمره ۴ رو به خودم میدم
نقطه قوت گذشته نگر من تقریبا امتیاز ۶ هست.
راستش ابن نقطه قوت خیلی به من کمک میکنه که توی شرایط مشابه این چطور رفتار کنم. و تقریباً ۹۰ درصد هم جواب گرفتم از این نقطه قوت. و فکر میکنم یکی از ویژگی های اصلیشون علاقه به گذشته و حوادث اون هست من خوندن تاریخ رو دوست دارم ولی اینجوری نیستم که ازش درس بگیرم بلکه یاد گرفتنو دوست دارم ولی کلاً توی زندگی از این نقطه قوت زیاد استفاده میکنم.
سلام برام جالب شد اولا بامقاله این نقطه قوت خوب فهمیدم فکر میکردم کسانی اند که حالت منفی نگری دارتد غرق درگذشته ان دوما من این شکلی دارمش ک مسیر گذشته رو تاب الان بررسی میکنم ببینم اتفاقات وحوادث وحالاتم چقدر رشد کرده وچقدر برام خوب بوده وهرچند سختی باشند ازش نگاه خیر ومثبت برداشت میکنم ازطرفیم سعی میکنم اشتباهات گذشته رو تکرار نکنم یا درآینده موقعیت هایی ک هدر دادم دیگ ازدست ندم وموقعیت حال رو بیشتر بادرس گرفتن از گذشته درک کنم وشکر گزار حال باشم وامیدوار ب آینده
باسلام …من نقطه قوت گذشته نگر روخیلی دوست دارم چون به ما این امکان را میدهد که بدون تجربه کردن خیلی از اعمال مارا از نتیجه ی آن که درگذشته توسط افراد دیگه ویاحتی خودمان صورت گرفته اگاه کنه وباچشم باز وبابصیرت بتوانیم راه بهتری را انتخاب کنیم.
گاهی گذشته نگری یعنی، از گذشته خودت درس بگیری گاهی یعنی، از دیگران و تاریخ. گاهی افراد با اصرار بر گذشته خودشون و تجربیاتشون، از دریافت تجربیات دیگران امتناع میکنند. باید مراقب و ذهن آگاه باشیم و نگذاریم نقاط قوتمون، باعث ضعف ما بشن.
با سلام
بنده اشتباهات گذشته خود و دیگران را خوب به یاد میارم و در اکثر موارد از گذشته درس می گیرم اما باز هم در بعضی موارد از این نقطه قوت ضعف دارم من در این مورد 8هستم
سلام
به این نقطه قوت در خودم از یک تا ده رو میتونم هفت یا هشت بدم
با سلام ممنون از سایت خوبتون
من نقطه قوت گذشته نگر را ندارم چون دوست ندارم اصلا به گذشته فکر کنم
سلام.تشکر بابت مطلب
من تا حدی این نقطه قوت را دارم البته نه زیاد و خیلی علاقه ندارم به گذشته بپردازم.اما خوشحالم که خداوند آنرا در بعضی آدمها قرار داده است تا تاریخ بنویسند. عبرت از تاریخ و عدم تکرار اشتباه بسیار مهم است.
تا حدودی ویژگی های این نقطه قوت را دارم مانند عبرت گرفتن از گذشته و یادگیری از اشتباهات گذشته که منجر به رشد یادگیری و بهتر شدن تصمیماتم شده و گاهی اوقات زیاد غرق در گذشته میشوم. این افراد با تمرینات ذهن آگاهی و زندگی در لحظه حال میتوانند کمتر از تلخی های گذشته رنج ببرند.
من به این نقطه قوت خود عدد 6 رو میرم در گذشته کندو کاو میکنم چرا که فکر میکنم گذشته تاثیر به سزایی داره روی جایی که الان قرار داریم خودم به گذشته ام توجه دارم و در تلاشم که خطاهای گذشته درس بگیرم و اون ها رو تعمیم بدم و نقاط ضعف خودم رو پیدا کنم از طرفی گاهی وقتا فکر کمیکنم که این میتئنه به نقطه ضعفمم هم تبدیل بشه چرا که نمی تونم به راحتی از کنارشون بگذرم به همین دلیل نمیتونم نمره بالایی بهش بدم
سلام و درود
من با مطالعه نقاط قوت گذشته نگر و مقایسه آن با احوالات خودم توانستم از میان 9 ویژگی شمرده شده در متن مقاله ویژگی های زیر را در خود بیابم.
• به کمک نگاه به گذشته و درک آن، حال و آینده را نیز در می یابند
• این افراد، برای اینکه بخواهند ارتباطشان را گسترش دهند، گذشته را الگو قرار میدهد
• از مقایسه کردن شرایط مشابه با تجربیات گذشته لذت میبرند
• و درصدند درک کنند که در شرایط مشابه چه کردهاند؟ نتیجهاش چی شد؟ و از آن چه درسی گرفتهاند؟
• تکرار اشتباهات در صورت فراموشی
من به نظرم در این نقطه قوت بیشتر از 6 و کمتر از 5 نیستم
و در بعضی نیز تجربه هایی به یاد دارم که در گذشته و زمان حال با آنها روبرو بودم.
مثلا یکی از این تجربه ها بر می گردد به سال 93 که به عنوان امین اموال در اداره آموزش و پروش برگزیده شدم با شروع کارم رفتم تمام سوابقی را که از گذشته بود را جستجو کردم هر آنچه را که پیدا می کردم را بعنوان سند مطالعه می کردم آنها را کنار هم می گذاشتم تا از صحت و سقم آنها مطلع شوم. بعضی از آنها چند بار نوشته بودند و باید آنها را بررسی می کردم تا ببینم کدام دقیق تر و واقعی تر است.
وسایلی که در گذشته مفقود شده بود اما سر نخی از آنها موجود بود را ردگیری می کردم. انقدر در این کار خود غرق بودم که زمان را نمی فهمیدم و ساعت اداری که حدود 2:15 تمام میشد بعضی روزها تا 6 الی 7 غروب در اداره می ماندم. تا اینکه خانواده دلواپس شده بهم زنگ میزدند.
تازه بعد از رفتن به خانه شب ها تا دیر وقت اسناد و دفاتری را که به خانه بردم بررسی میکردم
بعضی از آنها را دوباره نویسی کردم البته برای اینکار بچه هایم را هم درگیر کرده و به من کمک می کردند.
داستان دیگر داستان بورس و دعوت به بورس در خرداد 99 بود که با ضرر مالی زیادی برایم همراه بود اما از آن چیزهای زیادی یاد گرفتم.
بورس مرا با یک نوع جهانبینی که قبلا نیز به آن فکر کرده بودم بصورت ملموس وعینی آشنا کرد و فهمیدم که ما همه و کل دنیا یک مجموعه بیشتر نیستیم و آسیب به هر کس آسیب به همه ی مجموعه و نهایت خود ماست.
الان که حدود 2 سال از آن زمان گذشته بشدت در مورد بورس و دانش آن مطالعه و تحقیق می کنم.
واقعا بورس یک مثال عینی و ملموس برای داشتن نقطه قوت گذشته نگر است مخصوصا برای افرادی که به روش تحلیل تکنیکال از بورس سود می گیرند.
در ضمن اگر این افراد از نقطه قوت تحلیلگر هم بهره مند باشد کارایی بیشتری در بورس خواهند داشت
سپاس از همراهی شما عزیزان و تشکر فراوان از تیم بی نظیر تلنتا مخصوصا جناب استاد رحیمی عزیز
درود دوستان
در مورد این ویژگی فکر میکنم هر انسانی اون رو تا حدود زیادی باید داشته باشه
اگر نباشه یا ضعیف باشه کارا درست پیش نمیره،
هیچ درس و تجربه ای در کار نخواهد بود و اشتباهات به طور مداوم تکرار خواهند شد.
برای همین هم خوندن تاریخ و درس عبرت گرفتن از اون به عنوان پیش نیاز ساختن آینده ای درخشان تلقی میشه.
ولی خوب افراط در هر کاری میتونه باعث خطا و لغزش بشه،
بیش از حد بودن این نقطه قوت و به نوعی موندن در گذشته هم میتونه حالت وسواس گونه رو تشدید کنه و باعث محافظه کاری و احتیاط بیش از حد بشه و از حرکت رو به جلو ممانعت کنه.
یا اینکه فرد دچار درگیری با تجربه های محدود کننده ای بشه که مشخص نیست در وقایع پیش رو (آینده) مشابهی خواهند داشت یا نه!!!
یا احتمالا”یکی از نقاط ضعف میتونه گرفتاری در انواع تعصبات فکری و عقیدتی باشه.
به طور کل اینطور به نظرم میرسه که این نقطه قوت در صورتی کارآمد و باعث پیشرفت خواهد بود که در کنار نقطه قوت تحلیلگر و آینده نگر قرار بگیره.
امروز همون فرداییه
که دیروز نگرانش بودی…
پس
از گذشته درس بگیر
حال رو دریاب
و رو به آینده حرکت کن
سلام
من به نقطه قوت گذشته نگر از 10 به خودم 1 میدهم.
من برایم سخته که باور کنم آینده به گذشته ارتباط دارد و از خواندن تاریخ به جز راه حل هایی که گفتن هیچ چیز دیگه را یاد نمیگیرم و نمیفهمم و خیلی علاقه به خواندن تاریخ ندارم
سلام.
من به خودم در این ویژگی شخصیتی نمره نهایتا ۵رو میدم.گذشته نگر بودن تاحدودی خوب و قابل قبوله ولی به نظرم نه به اندازه زمان حال و آینده . چون ما اون زمان (حال) رو درک میکنیم زندگی می کنیم و نیز اون بعدی از زمان (آینده) رو پیش بینی می کنیم و به سمت اون در حال حرکتیم .در مورد افراد هم به نظرم جایی که بودن و شرایطی که داشتند چندان مهم نیست و موقعیت فعلی و نظری که نسبت به آینده دارند و هدفی که در آینده دور و نزدیک برای خودشون مشخص کردند.از اهمیت بیشتری برخورداره.به طور خلاصه اهمیت زمانها از نظر من در درجه اول آینده نمره (۵)زمان حال نمره (۳)و زمان گذشته نمره (۲) را از ۱۰ میگیرند.به فکر حال و آینده باشیم.گذشته ها گذشته😉
با سلام
در رابطه با نقطه ضعف گذشته نگر که توسط بعضی از دوستان صحبت شد و برای اینکه حرف تکراری نزنم، یه مثال میزنم که الان برای خودم پیش اومد که از دو جهت میشه بهش نگاه کرد که یکیش نقطه قوت و اون یکی نقطه ضعف محسوب میشه. مثلا در رابطه با امتیاز دار بودن این کامنت ها در دوره، اگه چیزی که در مورد این مقاله به ذهنمون رسیده رو در اینجا زود ننویسیم و نفرستیم، ممکنه بقیه زودتر بنویسن. حالا اگه بقیه زودتر اون نظری که به ذهنمون رسیده بود رو بنویسن، میتونیم هی ذهنمون رو درگیر کنیم و حسرت بخوریم که چرا زودتر ننوشتم و نفرستادم و بدتر اینکه به خودمون توهین هم بکنیم. پس این حالتی که توصیف شد گذشته نگری از جنبه نقطه ضعف بود. ولی به جای حسرت خوردن میشه درس گرفت و به عنوان تجربه به خاطر بسپاریم تا اگر دوباره رقابتی پیش اومد سریعتر وارد عمل بشیم و این میشه نقطه قوت گذشته نگری. در این صورت شاید حتی بعدا خوشحال هم باشیم که قبلا این اشتباه رو تجربه کردیم چون در موارد مشابه دیگه تکرارش نکردیم.
یعنی نقطه قوت گذشته نگر حتی میتونه باعث بشه که ما در برخی از شرایط، به دلیل به خاطر داشتن تجربه هامون، کمتر از دیگران اشتباه کنیم.
بنظر من اگر این گذشته نگری رو به گونه ای استفاده کنیم که باعث ازار خودمون و دیگران بشه درواقع تبدیل به نقطه ی ضعف ما شده. ازونجایی که هر نقطه ی قوت در مقابلش نقطه ی ضعفش هست باید بتونیم کاملا این دوتا رو از هم متمایز کنیم و درجهت مثبت ازش استفاده کنیم. به طور مثال حدود دو سال پیش من دائم ب فکر گذشتم بودم و کلا توی گذشته زندگی میکردم به اتفاقات بدی که افتاده بود فکر میکردم و حس تنفر توم ایجاد میشد یا به قول دوستمون که اشاره کردن تو کامنتا حس کینه و تلافب کردن پیدا میکردم و یا حتی اگر به اتفاقات خوب گذشتم فکر میکردم باعث میشد دائم حسرت بخورم و احساس خوبی نداشته باشم میخام بگم که این اسمش گذشته نگری نیست و باید اصلاحش کنیم اینکه دائم توی گذشته باشیم و افسوس بخوریم که ای وای چرا اونموقع اینکار و نکردم یا چرا اونموقع به فلانی این حرف و در جوابش نگفتم بیشتر باعث میشه خودمونو اذییت کنیم و یا اگر دائم از گذشته ی دیگران بپرسیم میتونیم باعث ازار اون طرف بشیم پس خیلی خیلی خیلی مهمه که بتونیم نقطه ی قوت گذشته نگر رو داشته باشیم نه نقطه ی ضعفش رو تا همونطور که اشاره کردید بتونیم با انالیز کردن گذشته و درس گرفتن از اشتباهات و اصلاح کردنشون به نقطه ی خوبی از زندگی برسیم.
بنظرم افراد با نقطه قوت گذشته نگر نسبت به باقی افراد شناخت بهتری از خود دارند
که در خود شناسی و تشخیص نقاط قوتشان بسیار به آنها و کسی در این زمینه از او مشاوره میخواهند کمک میکند
نمره ای که من به این نقطه قوت دادم 6 هست
من این نقطه قوت را تا حدودی د رخودم دارم زیرا بسیاری از تصمیماتی که می گیرم با یکسری از تجربیات گذشته خودم واگاهی که قبلا” کسب کرده بودم می گیرم.واین قیاس را همیشه انجام می دهم که در اینده کجا وچه شرایطی قرار دارم وبرای درک بهتر آن از گذشته خودم استفاده می کنم.
ما ممکن هست خیلی از مسایلی را که در گذشته بهای سنگینی برای ان پرداخت کرده بودیم را فرا موش کنیم ونتوانیم از ان الگویی برای پیشرفت خودمان در آینده تهیه کنیم زیرا رجوع به گذشته برای خیلی از افراد می تواند دردناک باشد ودر دل انها ترسی ایجاد کند که ایجاد الگوهای خوب برای انها وجود نداشته باشد.
یکی از ابزارات مهم برای کنکاش در گذشته پرسش هست که من در مواجهه با یک سری از مسایل در گذشته چه کار انجام دادم ؟ چه شد؟ وچه فرایندی را برای به نتیجه رساندن مسئله پشت سر گذاشتم واز ان به الگویی برسیم برای مواجه شدن با مسائلی که در اینده با ان مواجه می شویم .یعنی تحلیل یک سری از مسائلی که در گذشته اتفاق افتاده برای در ک مسائلی که در اینده افاق می افتد.
شخص گذشته نگر به گذشته نگاه میکند چون پاسخ سوالات خود را در گذشته پیدا می کند و با نگاه به گذشته زمان حال را دریافت میکند.زمان حال از دیدگاه اوثباطی ندارد و چیزی بیش از هیاهوی اشفته صدا های متضاد نیست.
فقط باتوجه به گذشته یعنی زمان تدوین و تنظیم برنامه ها و نقشه هاست که زمان حال را بدست می اورد.
از نظر او فهم گذشته ساده تر هست و همانطور که به گذشته نگاه میکند نیت ها و اهداف را میبیند ان وقت این طرحهای کلی انقدر شاخ و برگ یافته اند که تشخیص انها تقریبا” غیر ممکن هست واین شناخت باعث عزت نفس در او می شود.از این به بعد او بدون هدف نیست و بهتر میتواند تصمیم گیری کند به این علت که سا ختار زیر بنایی را درک کرده است. به این علت او به همکار خوبی تبدیل شده است که چگونگی رسیدن همکارانش به انچه هم اکنون هستند را درک کرده است.اونسبت به حال داناتر شده زیرا بذر حال در گذشته کاشته شده است.
او باید خودرا به پرسیدن سوالاتی عادت بدهد و موجب ظهور اهداف و طرحهای اولیه شود زیرا در صورتی که او ریشه ها رادر نظر نگیرد در تصمیم گیریهای اینده اعتماد به نفس کمتری خواهد داشت.
به نام آنکه ما را نور دین داد
طبق مطالعه مقاله زیبا شما و سخنان گهربارتون در کلاس به نظرم نمره 4 خوب است زیرا که ضعف مشاهده میکنم
مثلا : من اصلا علاقه به کتاب تاریخ زمان راهنمایی ام نداشتم و فیلم های تاریخی رو دوست ندارم
اما نقطه قوتی هست اینکه من از تجربیات پدر و مادر و پدربزرگ و…. اعضای خانواده در خصوص زندگی شون پرس و جو میکنم و تاکید در مشاغل دارم در زمان اونها چطور بوده و شرایط رو با حال تطابق میدم و بیشتر برای رشته مهندسی پیگیر هستم و رشته که علاقه مند هستم یعنی کامپیوتر ازشون میپرسم از شرایط گذشته تا حال تا میتوانم نقطه قوت ها و ضعف ها رو شناسایی کنم .
امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشید
پیش به سوی موفقیت ❤️
با سلام …
من از این نقطه قوت متاسفانه از جهت منفی استفاده میکردم که متوجه شدم باید به صورت کاربردی ازش
استفاده کنم
تا قبل از کلاس ها احساس میکردم خیلی زرنگ و عالی هستم 🤔🤦🏼♀️
که میتونم کارها و رفتار های ادم هارو بیاد بیارم
و از نقطه گذشته نگر خودم فقط در راستای تلافی (متاسفانه) یا جبران کار خوب بقیه استفاده میکردم
الان متوجه شدم قضیه کلا یه چیز دیگه هست و من
کاملا اشتباه میزدم 😅
روش من کاملا اشتباه بوده و فقط باعث حال بدم میشده
ممنونم که بهم اموزش دادید و میتونم از این نقطه قوت در جای درست و سوداوری استفاده کنم و کمتر صدمه روحی بخورم 💛
سلام
تا قبل از این نمیدونستم که نقطه قوت گذشته نگر هم داریم.کلا نمیتونستم درک کنم چرا بعضی افراد اینقدر به گذشته و دانستن وقایع اتفاق افتاده علاقه مند هستن.
من خودم نمره بالایی در این مورد به خودم نمیدم.
نظرم اینه که اینقدر زندگی و مسائل مربوط به اون درحال تغییر سریع و تفاوتهای شگفت انگیزی است که مطالعه گذشته کمک چندانی به حل مسائل حال نمیکنه.
البته در به صورت کلی.
این مقاله برام جالب بود.کمی در مورد افرادی با این ویژگی گوگل کردم و حالا کمی بهتر میتونم این افراد را درک کنم.
ممنون از نویسنده مقاله
بنظرم یکی از ویژگی های خوبی که این افراد دارن اینکه میتونن بین گذشته و اینده پلی بسازن و از مسیری که میبینن استفاده کنن تا بتونن موفق بشن. این افراد از گذشته میتونن عبرت بگیرن و تو حوادث آینده جلوی ضرری رو بگیرن.
و چقدر خوب میشد معلمی تاریخی که در مدرسه این درس رو تدریس میکنه واقعا دارای این نقطه قوت باشه تا بتونه مسائل رو با دل و جون برای دانش آموزاش توضیح بده و روشن کنه نه صرفا با یه روخوانی ساده از روی مطالب بگذره. خیلی از دانش آموزا ممکنه از این درس بدشون بیاد و زده بشن چون تدریس خوبی ندیدن.
در پي حوادث هسته اي اخير و پرتوگيري هاي ناشي از رها شدن مواد پرتوزا به محيط به نحو چشمگيري افزايش يافته است. در همين راستا، ضرورت توسعه شيوه هاي مطمئن براي برآورد ميزان پرتوگيري و دز دريافتي افراد، به ويژه در مواردي که هنگام پرتوگيري از دزيمترهاي متداول استفاده نشده باشد، روز به روز بيشتر احساس مي شود. برآورد به موقع ميزان پرتوگيري افراد علاوه بر آنکه نقش اساسي در تعيين نحوه مراقبت هاي اضطراري پزشکي دارد، داده اي کليدي در تدوين استراتژي مقابله با بحران به شمار مي رود. دزيمتري گذشته نگر فرآيندي براي برآورد دز افراد پس از قرار گرفتن در معرض پرتوهاي يون ساز محسوب مي شود. در اين پژوهش، سعي شده است پتانسيل ها و محدوديت هاي اين روش ها مورد بررسي قرار گيرد و امکان عملي يک شيوه برگزيده نيز به محک تجربه گذاشته شود. بدين منظور، قطعات الکترونيکي تلفن هاي همراه از يک مدل متداول شامل خازن، مقاومت و القاگر، از نظر خاصيت لومينسانس ارزيابي شده اند. پژوهش هاي انجام شده نشان مي دهد که آلوميناي موجود در قطعات الکترونيکي مي تواند سيگنال لومينسانس مناسبي توليد کند. بررسي ترمولومينسانس قطعات يادشده پس از آماده سازي شيميايي و پرتودهي توسط چشمه کبالت – 60 از طريق آناليز منحني هاي درخشش مويد آن است که آلوميناي موجود در قطعه القاگر را مي توان به عنوان گزينه اي مناسب براي برآورد دز در پي حوادث هسته اي و سوانح راديولوژيکي در نظر گرفت. ضمنا اين تجربه بيانگر کاربرد سيستم هاي موجود دزيمتري ترمولومينسانس براي دزيمتري گذشته نگر است