هوش بین فردی چیست؟ چطور میشود هوش بین فردی را تقویت کرد؟
فهرست مطالب مقاله
هوش بین فردی (Interpersonal Intelligence) که با نامهای دیگری همچون؛ هوش میان فردی، هوش برون فردی و هوش اجتماعی نیز یاد میشود؛ یکی از انواع هوشهای چندگانهی گاردنر است که هوارد گاردنر در کتاب چارچوب ذهن به آن پرداخته است.
اجازه دهید با یک سؤال شروع کنم. آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که آشنا شدن با افراد جدید و گسترش دایرهی دوستی برایتان مهم، ارزشمند و جذاب است؟ اگر جوابتان به این سؤال مثبت است؛ پس احتمالاً شما از هوش بین فردی بالایی برخوردار هستید. در دنیای امروز، ارتباطات و چگونگی برقراری ارتباط مؤثر با دیگران، نقش مهمی را در پیشرفت افراد یک جامعه بر عهده دارد. داشتن یک ارتباط مؤثر با اطرافیان میتواند ما را محبوب و جذاب کند. اما گاردنر اعتقاد دارد توانایی ارتباط گرفتن نیز نوعی هوش است که آن را با نام هوش بین فردی یا میان فردی معرفی مینماید.
اکنون که کمی با هوش بین فردی آشنا شدید از شما دعوت میکنم در ادامهی مقاله ما را همراهی کنید تا اطلاعات مفیدتری در مورد این هوش را در اختیار شما قرار دهیم. این مقاله 7 دقیقه از زمان شما را به خود اختصاص میدهد و بعد از خواندن آن میتوانید با ویژگیهای افرادی که هوش بین فردی خوبی دارند و همچنین راهکارهایی برای تقویت این هوش آشنا شوید.
هوش بین فردی چیست؟
هوش بین فردی توانایی برقراری ارتباط و معاشرت مطلوب با دیگران در جهت دستیابی به اهداف مشترک است. اینکه یک شخص چقدر میتواند با دیگران ارتباط مؤثر برقرار کند، با آنها احساس همدردی کند و همچنین بتواند عواطف و احساسات افراد دیگر را درک و تجزیه تحلیل نماید، بصورت کامل در قلمرو هوش بین فردی قرار دارد. هرچقدر افراد در برقراری ارتباطات با خانواه، دوستان، همکاران و دیگر افراد جامعه بهتر عمل کنند، نشان دهنده این است که بهرهی بیشتری از هوش بین فردی خود میبرند.
افراد دارای هوش بین فردی بالا چه ویژگیهایی دارند؟
ویژگیهای افرادی که هوش میان فردی بالایی دارند به شرح زیر است:
1- دیگران در هنگام مشکلاتشان به این افراد رجوع میکنند
شاید در بین اقوام یا آشنایان شما نیز افرادی هستند که وقتی برایتان مشکلی پیش میآید، به سراغ آنها میروید و از آنها مشورت میگیرید. احتمالاً این کار را به این دلایل انجام میدهید که شخص مورد نظر خیلی خوب میتواند با شما ارتباط برقرار کند. او به خوبی عواطف و احساسات شما را درک میکند، با صبر و حوصله به حرفهایتان گوش میدهد، خوشرو و خوش برخورد است، در مواقع لزوم با شما همدردی و همذات پنداری میکند و در انتها میتواند راهکارهای مفیدی را جلوی پای شما بگذارد. نیازی نیست که این افراد حتماً تحصیلات آکادمیک داشته باشند و ممکن است این شخص به عنوان مثال مادر بزرگتان باشد. واقعیت این است که ویژگیهایی که بر شمرده شد به این دلیل است که این افراد از هوش بین فردی بالایی برخوردارند.
2- در رأس جمع قرار میگیرند و قدرت رهبری دارند
افرادی که هوش بین فردی بالایی دارند، معمولاً در سطوح بالا میتوانند رهبری یک جمع یا یک کسب و کار مهم را بر عهده بگیرند. در هر جمعی، به این افراد توصیه میشود که سرپرست جمع بشوند. آنها با قدرت نفوذی که دارند، میتوانند ارادهی جمعی را در جهت نیل به هدفی مشخص بسیج کنند. به دلیل ارتباط گیری مؤثر رهبر گروه با اعضا، افراد گروه، برای اطاعت از اوامر حاضرند و از کار کردن با مدیر یا رهبری با این توانمندی، لذت میبرند. این افراد میتوانند با قدرت ارتباط، خیرخواهی و حسن نیتشان را نشان دهند و در ضمن از آنجایی که قدرت همدردی بالایی دارند تا جای ممکن سعی میکنند که عدالت را برقرار کنند تا حق کسی تضییع نگردد و این امور موجب محبوبیتشان میشود.
3- قدرت مذاکره و متقاعد سازی خوبی دارند
برای اینکه بتوانیم خوب مذاکره کنیم یا دیگران را متقاعد نماییم، نیاز است از هر دو هوش کلامی-زبانی و بین فردی نهایت بهره را ببریم. هوش بین فردی کمک میکند تا بتوانیم احساسات طرف مقابل را درک کنیم، با او همدردی کنیم و از حالت چهره و لحن او متوجه شویم که به چه چیزی فکر میکند. اما هوش کلامی به ما کمک میکند آنچه در ذهن داریم به خوبی و با بهترین چینش کلمات بر زبان بیاوریم. به این شکل میتوانیم در یک مذاکره شرایط را به شکل مطلوب پیش ببریم و به هدف خود برسیم و البته هر دو طرف گفتگو به خواستهی خودشان برسند. یکی از اقشار مهم که حتماً باید روی این دو نوع هوش متمرکز باشند فروشندهها هستند. چطور میشود بدون یک گفتگوی مطلوب و بدون ارتباط گیری مؤثر کالایی را فروخت؟
4- به راحتی با دیگران ارتباط برقرار میکنند
هوش بین فردی به توانایی فرد در ارتباط خوب با مردم و مدیریت روابط اشاره دارد. این افراد را قادر می سازد تا نیازها و انگیزه های اطرافیان خود را درک کنند که به تقویت نفوذ کلی آنها کمک می کند. به نظر می رسد که افراد دارای هوش بین فردی در میان جمعیت به عنوان افرادی که دوستان زیادی دارند برجسته می شوند و به راحتی می توانند خود را با موقعیتهای اجتماعی وفق دهند. آنها به طور موثر ارتباط برقرار می کنند و از شرکت در بحث و مناظره لذت می برند. مشخصه افراد دارای هوش بین فردی حساسیت آنها نسبت به خلق و خو، خلق و خو، انگیزه ها و احساسات دیگران است.
(همچنین بخوانید: افزایش انگیزه از چه روش هایی امکان پذیر است؟)
5- افرادی بسیار تأثیرگذار هستند
افراد با هوش بین فردی قدرتمند، به راحتی میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و خیلی زود احساس صمیمیت را در اتباطات خود ایجاد میکنند. اقتدار بالایی دارند. آنها به واسطهی شناختی که از خود، احساسات و محیط اطرافشان دارند، این اقتدار را کسب کردهاند. بسیار کاریزماتیک هستند و در اکثر فعالیتها به صورت داوطلبانه شرکت میکنند و گروه را در راستای رسیدن به هدف، همراهی میکنند.
مشاغل مناسب برای افراد با هوش بین فردی بالا
اینکه بر اساس یک هوش غالب، برای فردی شغل توصیه شود کار غلطیست. مشاغل شکلهای بسیار متفاوت و متنوعی دارند و در دنیای امروز شاهدیم که با سرعت بسیار زیادی مشاغل جدید بوجود میآید و همچنین مشاغلی نیز از بین میرود.
اما به طور کلی میتوان گفت افراد با هوش بین فردی بالا در فعالیتهایی مانند مشاوره، ریاست و مدیریت، روابط عمومی، فروش، پرستاری، تدریس، بازاریابی، درمانگری، وکالت، نویسندگی و … میتوانند موفق باشند.
راههای تقویت هوش بین فردی چیست؟
انسانها برای رسیدن به اهدافشان و پیشرفت در ابعاد مختلف به یکدیگر نیاز دارند و باید مهارتهای ایجاد ارتباط مؤثر را آموزش ببینند و هوش میان فردی خود را تقویت نمایند. در ادامه چند راهکار برای تقویت هوش بین فردی ارائه میگردد:
(همچنین بخوانید: سختی مسیر موفقیت و عدم دستیابی به اهداف)
1- با افراد غریبه سر صحبت را باز کنید
فرض کنید در رستورانِ دانشگاه، غذای خود را تحویل گرفتهاید و میخواهید یک میز برای غذا خوردن انتخاب کنید. در یک طرف، میزی را میبینید که دوستان شما در حال میل کردن ناهارند، و در طرف دیگر، میز دیگریست که چند دانشجوی غریبه نشسته اند. چه میکنید؟ اگر میخواهید هوش بین فردی را تقویت نمایید بهتر است میزی را انتخاب کنید که افراد غریبه نشستهاند. باید سر صحبت را با کسانی که آشنایی نداریم باز کنیم و سعی کنیم موضوع مشترک برای صحبت پیدا کنیم. اینگونه آن قسمت از مغز ما که وظیفه ایجاد ارتباطات را دارد فعال میشود. از بزرگ کردن دایره دوستانتان نترسید. سعی کنید به محض اینکه فرد لایقی را میبینید با او همسخن شوید و ارتباط برقرار کنید.
2- از افرادی که نمیشناسید و خدمتی ارائه میدهند تشکر کنید
گاهی یک نگهبان، یک پارکبان، یک رستوراندار و آشپز، یک کارمند و … به شما خدماتی ارائه میکنند. بسیار عالی ست که عادت کنیم حتی اگر هیچ شناختی از این افراد نداریم، بخاطر خدمتی که ارائه میدهند از آنها قدردانی کنیم و در حد چند کلمه هم که شده با آنها حرف بزنیم و ارتباط بگیریم. به یک رستوران دقت کنید. چندین و چند نفر هر روز در حال انجام کارهای تکراری هستند تا شما برای دقایقی با پرداخت مبلغ نه چنان زیاد، به سرعت غذای محبوبتان حاضر شود و میل کنید. آیا اگر غذا را دوست داشتید و لذت بردید، بهتر نیست به صاحب رستوران و یا سرآشپز این مسئله را انتقال دهید و تشکر کنید؟ این مسئله به مرور بر نحوهی ارتباط گیری ما اثر مثبت میگذارد.
3- در کارهای گروهی شرکت کنید
اگر کمی به اطرافمان دقت کنیم، فرصتهای بسیاری برای انجام کارهای گروهی به چشم میخورد. خانوادههای بسیاری هستند که در مناسبتهای مختلف مراسمها و جشنهایی برپا میکنند، نذری میدهند، قرارهای دسته جمعی برای پیک نیک، ورزش و … ترتیب میدهند. سعی کنید به گروههای اجتماعی مختلف چه در خانواده، چه در دانشگاه و اجتماع بپیوندید و سعی کنید خودتان را به هر شکلی شده در فعالیتهایشان دخالت دهید. کار تیمی و گروهی، اثر بسیار مثبتی بر سلامت روان و تقویت هوش میان فردی ما دارد.
4- از ناحیهی امن خود خارج شوید
منطقه یا ناحیه امن به این معناست که فرد در موقعیتی که قرار دارد راضی باشد و هیچگونه تلاشی برای بهترشدن اوضاع زندگی شخصی و کاری خود نکند. افرادی که در منطقه امن هستند در یک موقعیت یکنواخت و خسته کننده زندگی میکنند و بسیاری از فرصت ها را برای پیشرفت ساز دست میدهند. ماندن در منطقه امن به امید موفقیت و رسیدن به اهافتان، باعث می شود هیچگاه پیشرفت نکنید و زندگیتان را محدود به یک موقعیت کنید.
(همچنین بخوانید: فرمول رسیدن به موفقیت از نگاه افراد موفق)
معرفی افراد مشهور با هوش بین فردی بالا
1- مهاتما گاندی
مهاتما گاندی وکیل و فعالی بود که جنبش استقلال هند را علیه حکومت استعماری بریتانیا رهبری کرد. او با به کارگیری نافرمانی مدنی غیرخشونت آمیز در زمانی که کشورهای دیگر از خشونت علیه استعمارگران استفاده می کردند، به کشورش کمک کرد تا به استقلال برسد. گاندی علیرغم زندانی شدن در موارد متعدد، جامعه خود را الهام بخشید تا خواستار خودمختاری شوند. او از طریق این هوش بین فردی، الهام بخش جنبش های حقوق مدنی و آزادی در سراسر جهان شد.
2- مادر ترزا
مادر ترزا بیشتر به دلیل فعالیتهای خیریه و تواناییاش در درک احساسات فقرا شناخته می شود. مادر ترزا در جریان فعالیتهای خیریه خود از صومعه نقل مکان کرد تا با فقرا زندگی کند. او به تأسیس مدارس برای فقرا، یتیم خانه ها، آسایشگاه ها و جذامیان کمک کرد. زمانی که مادر ترزا با فقرا زندگی میکرد، گفت که زندگی برایش چقدر سخت بوده است، زیرا او هیچ درآمدی دریافت نمیکرد، برای غذا گدایی میکرد، تنهایی را تجربه میکرد، و حتی وسوسه بازگشت به صومعه را داشت. او مبلغان خیریه را تأسیس کرد، یک جماعت مذهبی که خانههای افراد مبتلا به HIV/AIDS، جذام، سل و سایر بیماریها را مدیریت میکند. یتیم خانه ها، درمانگاه ها و کلینیک های سیار؛ و همچنین برنامه های مشاوره خانواده و کودکان.
3- اپرا وینفری
اپرا وینفری؛ بازیگر، تهیه کننده و مجری برنامه نمایش اپرا وینفری است. او به دلیل تواناییاش در گوش دادن، صحبت کردن و برقراری ارتباط با دیگران محبوب شد. برنامه او از سال 1986 تا 2011 به بالاترین رتبهبندی تلویزیونی تاریخ تبدیل شد. اگرچه او از دوران کودکی آزاردهندهای بود، اما وینفری با ایجاد یک شکل اعترافآمیز صمیمی از ارتباطات رسانهای اعتبار داشت.
4- بیل کلینتون
بیل کلینتون از رتبه های دادستان کل آرکانزاس و فرماندار آرکانزاس به عنوان چهل و دومین رئیس جمهور ایالات متحده رسید. موفقیت سیاسی او عمدتاً مرهون شخصیت و توانایی او در برقراری ارتباط خوب با مردم است. او اولین دموکراتی بود که پس از فرانکلین روزولت دوباره به ریاست جمهوری برگزیده شد. او در سال 2001 با بالاترین میزان محبوبیت در بین رئیسجمهوران زمان خود از سمت خود کنار رفت و همواره در نظرسنجیهای عمومی از رتبههای بالایی برخوردار بود. بیل کلینتون حتی پس از بازنشستگی از ریاست جمهوری، در سخنرانی عمومی، کارهای بشردوستانه و سیاست مشارکت دارد.
معرفی کتاب برای تقویت هوش بین فردی
-کتاب قدرت هوش اجتماعی از تونی بوزان
کتاب «قدرت هوش اجتماعی» نوشته «تونی بوزان» شامل ده بخش است و در هر بخش مطالبی را در زمینهی هوش اجتماعی، نحوهی برقراری ارتباط با دیگران، هنر شنونده بودن، علائم موفقیت اجتماعی و … آشنا میشوید. با پرورش قدرت هوش اجتماعی در خودتان، میتوانید کسانی را که با آنها آشنا میشوید درک کرده و تحسین کنید؛ نیازهای شخصیشان را بفهمید، و با آنها احساس صمیمت داشته باشید.این کتاب دانش گران قیمت چگونگی راهیابی به دل دیگران را به شما یاد خواهد داد.
به طور کلی، هوش بین فردی یکی از مهمترین هوشهایی است که فرد برای برقراری ارتباط به آن نیاز دارد و هر فرد به سهم خویش باید تا جایی که میتواند این هوش را در خود تقویت کند و مهارتهای کلامی و ارتباطی خود را افزایش دهد. ما در این مقاله سعی کردیم شما را با هوش بین فردی، تکنیکهایی برای تقویت این هوش و همچنین ویژگیهایی افرادی که هوش بین فردی بالایی دارند، آشنا کنیم. اما اگر شما قصد دارید به صورت ویژه آموزش ببینید و با انواع هوشهای چندگانهی گاردنر و همچنین روشهای مختلف استعدادیابی از جمله؛ استعدادیابی به روش جان هالند، 34 نقطه قوت گالوپ، MBTI و … آشنا شوید، “دورهی جامع مسیر زندگی من“ را از دست ندهید. در این دوره شما قادر خواهید بود که علاوه بر شناسایی هوشهای برتر خود، استعدادها، تواناییها، نقاط قوت و زمینههای شغلی خود را پیدا کنید و مسیر زندگیتان را کشف کرده و در این مسیر گام بردارید.
از اینکه زمان خود را به مطالعه این مقاله اختصاص دادید سپاسگزارم. حال در قسمت نظرات برای ما بنویسید، به هوش بین فردی خودتان از 0 تا 10 چه نمرهای میدهید و چرا این نمره را انتخاب کردید؟
نویسندگان: عرفان رحیمی – یاسمن وزیرزاده
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آراء: 2
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
16 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما،
من از بودن در جمع خصوصا جمعی که با هدف شادی و تفریح خواندن رقصیدن و بازی های جمعی مفرح و پرانرژی دور هم جمع شده باشند بسیار لذت میبرم و بودن در جمع های با بحث های سیاسی، اقتصادی مالی و … به سرعت خسته کلافه و بی انرژی میشوم. در جمع آشنایان پرسر و صدا تر از همه هستم. قدرت مذاکره و اقناع متوسطی دارم چون به نظرم این کار همزمان به هوش کلامی بالایی نیاز دارد که من در کل به هر دو این هوش ها به خودم نمره بالایی نمیدهم. به بازاریابی و فروش هم علاقه ای ندارم که اتفاقا در راستای کمبود این دو هوش در من هست اما هر فرد نیاز به برندینگ شخصی دارد و اینکار یعنی توانایی معرفی درست و به جا از خود و توانایی های خود که باید در من تقویت شود. به دلیل تیپ شخصیتی ام با مولفه احساسی، حساسیت کافی نسبت به خلق و خو و احساسات دیگران دارم. با دیگر افراد به راحتی میتوانم احساس صمیمیت کنم اما به نظرم مهمتر ازین موضوع، کنترل میزان صمیمیت و مرزگذاری درست بین روابط است.علاقه به انجام کارهای داوطلبانه و کمک رسان به دیگران در من بالاست. در کل برای افرادی مثل من که به خود نمره پایینی در این زمینه میدهند بهتر است که به جای افراد با اشیا در ارتباط بوده و مشاغل این چنینی را انتخاب کنند البته به شرط تمایل و علاقه و منی که همیشه آرزویم این بوده که با افراد دنیا ارتباط برقرار کرده و با آنها به زبان خودشان حرف بزنم. با توجه به این نیاز، با تقویت این هوش از منافع ارتباطی آن بهره مند خواهم شد. نمره این هوش برای من ۵ است.
ممنون روزتون خوووش
سلام
در مورد ارتباط گیری توانایی لازم رو دارم ولی خیلی زود به دلیل عدم اعتماد به طرف مقابلم که چه نوع آدمی هست زیاد ارتباط نمیگیرم ،اما اگه اعتمادم نسبت بهش جلب بشه ارتباط خوب و موثری میگیرم و در زمینه درک عواطف و احساسات هم خوب هستم
موقعی که در زمینه علایقم تو جمع هستم
به عنوان مثال در یک جمع تیم فوتبالی که بنده به عنوان مربی چندباری حضور داشتم خیلی مسلط و قدرتمندانه در تکلم و… عمل کردم.
سلام من به این هوش خودم نمره بالایی نمیتوانم بدهم چون فکر میکنم به علت نداشتن هوش زبانی کلامی بالا خیلی فرد اجتماعی نیستم به هر حال من قکر میکنم هوش ها بر روی هم اثر میگذارند وخیلی توانایی برقراری ارتباط با دیگران را ندارم و توانایی متقاعد سازی ریگران رو ندارم من در محل کارم افرادی را مشاهده میکنم که کاملا توانایی برقراری ارتباط با هر فردی با هر گونه شخصیتی را دارند و این به نظرم در دنیای ارتباطات یک ویژگی فوق العاده است این فراد با هر فردی یک نقطه اشتراک دارن و ان را سریعا تشخیص داده و افراد ارتباط میگیرند و انقدر خون گرم هستند که میتوانند اعتماد دیگران را جلب کنند
با عرض سلام و افتخار
من با مطالعه و بررسی این مقاله توانستم حدود 28 ویژگی افراد با هوش ین فردی را پیدا کنم.
آنها را مرتب کرده و زیر هم نوشتم و ستونی در کنار آن قرار دادم و در جلوی هر کدام با عدد (0)و ( 1 ) به خودم امتیاز دادم همانطور که انتظار داشتم امتیاز های ( 1 ) من که به منزله داشتن آن ویژگی در خودم بود در این هوش بسیار کم و فقط از 28 ویژگی توانستم در 5 ویژگی عدد (1 ) را کسب کنم که به نظرم این امتیاز دلیل بر پایین بودن هوش بین فردی در من است.
در آزمون هوش گاردنر نیز این هوش بهمراه هوش بصری فضایی جزء هوش سوم من با کسب امتیاز ( 52 ) بودند.
5 ویژگی زیر همان ویژگی های هستند که من از آنها امتیاز گرفته ام
با صبر و حوصله به حرفهایتان گوش میدهد
خوشرو و خوش برخورد است
تا جای ممکن سعی میکند که عدالت را برقرار کند تا حق کسی تضییع نگردد
خیلی زود احساس صمیمیت را در اتباطات خود ایجاد میکند
گروه را در راستای رسیدن به هدف، همراهی میکند.
بدرود
سلام و عرض ادب ممنون از سایت مفید شما
من در تست گارنر هوش میان فردی ام بالاترین بود
اما به نظر من برای خودم این هوش در جهت ارتقا و رشد من نیست
و بیشتر گاها باعث اذیتم میشه
چون این هوش به طور مثبت در من نیست و گاها جنبه منفی پیدا میکنه به این صورت که بعضا در ایجاد ارتباط با دیگران خودم را اذیت میکنم و همیشه در جهت اینکه همه را راضی نگهدارم خودم اذیت میشم
و به کسی نه نمیتونم بگم
مثلا شاید یک مهمانی دعوت شدم و چون قدرت ارتباط خوبی دارم همه از من توقع دارن که شرکت کنم چون همیشه اینجوری عادتشان دادم که در همه جمع ها و مهمانی ها میروم
و اگر وقتی واقعا نخواهم بروم نمیتونم نه بگویم
متاسفانه …..
سلام و درود
من به خودم نمره ی ۵ میدم
چون در بعضی مواقع و شرایط که بحث علاقه و استعدادم مطرح باشدبه عنوان سردسته و رهبر هستم و در بعضی موارد دیگر نه…
اما نکته ای که لازمه بگم اینه که بتازگی که اهمیت ارتباطات رو درک کردم براحتی ارتباط برقرار میکنم.حتا با غریبه هایی که اولین باره همو میبینیم.و یه مدته که براجتی میتونم باهمه گپ بزنم و دوستان زیادی پیدا کردم.
سلام و عرض ادب ممنون از سایت مفید شما
من در تست گارنر هوش میان فردی ام بالاترین بود
اما به نظر من برای خودم این هوش در جهت ارتقا و رشد من نیست
و بیشتر گاها باعث اذیتم میشه
چون این هوش به طور مثبت در من نیست و گاها جنبه منفی پیدا میکنه به این صورت که بعضا در ایجاد ارتباط با دیگران خودم را اذیت میکنم و همیشه در جهت اینکه همه را راضی نگهدارم خودم اذیت میشم
و به کسی نه نمیتونم بگم
مثلا شاید یک مهمانی دعوت شدم و چون قدرت ارتباط خوبی دارم همه از من توقع دارن که شرکت کنم چون همیشه اینجوری عادتشان دادم که در همه جمع ها و مهمانی ها میروم
و اگر وقتی واقعا نخواهم بروم نمیتونم نه بگویم
متاسفانه …..
این هوش خودش به تنهایی میتونه تا حد زیادی حدود شغلی یک فرد و رو مشخص کنه. برای مثال اگر شما هوش درون فردی بالایی داشته باشی قطعا شغلی رو دوست داری که بتونی در اون با ادم ها ارتباط برقرار کنی که و باهاشون تعامل داشتی باشی. شاید فکر کنی که خب من یک ادم درونگرا هستم ولی از طرفی هوش بین فردی بالایی دارم پس ایا دارای تضاد هستم؟ خیر. این مسئله کاملا جداس یعنی افراد هم میتونن هوش بین فردی بالایی داشته باشند ینی از تعامل و کار با ادم ها لذت ببرن و هم میتونن درونگرا باشند و از تنهاییشون هم لذت ببرند و این دوتا هیچ تناقضی باهم ندارند. از طرف دیگر اگر هوش بین فردی پایینی داشته باشید احتمالا کار با ابزار رو بیشتر میپسندید و بیشتر باهاش حال میکنید در نتیجه باید به دنبال شغل هایی بود که ابزاری هستند و صرفا این شغل ها محدود فقط به مهندسی نمیشه حتی یک ادیتور فیلم هم تا حدودی کارش با ابزار های دیجیتالی هستش تا با ادم ها پس تا اطلاعاتمون کامل نیست نمیتونیم خودمون رو قضاوت کنیم. از نظر من تقویت کردن این هوش توی این دوران میتونه خیلی تسکین بخش باشه قطعا همه ی ما احساس درک شدن رو دوست داریم پس چقدر بهتره که بتونیم دیگران رو هم درک کنیم.
سلام
در عصر ارتباطات لازمه که هوش کلامی-زبانی و هوش بین فردی رو تا حد مناسبی در خود داشته باشیم. اگه بتونیم با بقیه افراد ارتباط سازنده داشته باشیم و دایره دوستان بزرگی هم داشته باشیم، بعضی از مشکلاتی که در مسیر زندگی برای ما پیش میاد رو میتونیم با کمک دوستان و بقیه افراد برطرف کنیم در صورتی که اگه دوستان کمی داشته باشیم و ارتباطمون با افراد دیگه محدود باشه، تنهایی با این مشکلات روبهرو میشیم و حل کردن این مشکلات با فقط تکیه بر خود، کار سختی میتونه باشه مخصوصا در این عصر که عصر ارتباطات هستش. بنابراین تقویت هوش بین فردی (و همچنین هوش کلامی-زبانی) میتونه در این عصر ارتباطات به ما کمک زیادی بکنه.
با سلام امیدارم همیشه شاد باشید
بنظرم افرادی که هوش میان فردی خوبی دارن میتونن در بین جمع عزیز باشد و همگی این جمع دوست دارند و به حرف کوچیک تا بزرگ با دقت گوش میکند و قدر همگی را میداند و سعی به راهنمایی کردن افراد دارد تا مشکلاتشان حل شود و افراد خوش خنده و غم و قصه رو دوست ندارند و بنده هم هوش درون فردی خوبی دارا هستم شکر خدا
شغل های مثل آموزگاری ، پزشکی و پرستاری و مشاور به تیپ شخصیتی شون میخوره
ممنون از توجهتون موفق و سربلند باشید.
هوش بین فردی
از نظر شخصی من و مواردی که
عینن مشاهده کردم
نسبت به هوش های دیگه بیشتر مورد تخریب دیگران قرار میگیره ،
متاسفانه این برای هر انسانی پیش اومده که مورد ازار و تمسخر قرار بگیره
و وقتی توی سن کم باشه شخص عزت نفس خودشو از دست میده و این هوشش
رو کلا فراموش میکنه
من چون ادمه نیمه اجتماعیی بودم خیلی برام مشکل بود که میدیدم یک نفر خیلی
راحت ارتباط میگیره و من
فقط نگاه میکنم و حقیقتا نمیدونم از کجا متوجه شدم اما خودم رو حتی اگر اذیت میشدم توی محیط های اجتماعی قرار میدادم و واقعا به من کمک کرد
(اگر هوش بین فردی پایینی دارید انجام بدید نتیجه میگیرید 😌)
اما الان واقعا نمیدونم که با تمرین کردن این
هوش رو بدست اوردم یا نه
ذاتا این هوش رو داشتم هرچند بنظرم فرقی نداره مهم اینکه تقویت شده
و دیگه از دور تماشا نمیکنم 🙂
فکر کنم توی افراد مشهور ایرانی
هم استاد الهی قمشه ای ، دکتر انوشه و دکتر هلاکویی هم این نقطه قوت رو دارند
خیلی زیبا صحبت میکنند
خیلی انسان هارو درک میکنند 💛🙂
سلام
من به خودم نمره ۸ را تو این هوش میدم.چون راحت میتونم با دیگران ارتباط بگیرم و صحبت کنم،چه آشنا،چه غریبه.
اتفاقا تمایل دارم که با افراد غریبه سرصحبت را باز کنم و مثلا نظر و دیدگاهشون را در مورد یک موضوع بدونم.از طرز صحبت اونها،کلماتی که استفاده میکنن و حالت و حسشون وقتی که دارن باهام حرف میزنن خیلی اطلاعات کسب میکنم و این برام لذت بخشه.
به نظرم این هوش،هوش مهمیه و یکی از دلایل پیشرفت آدمها در هر زمینه ای میشه.مخصوصا تو دورانی که ما هستیم و به عصر ارتباطات معروفه.
ممنون
من به این هوشم نمره 6 می دهم
من از همان دوران کودکی ارتباطات ضعیفی داشتم یعنی نمی توانستم بسیاری از مواردی که در ارتباط بین فردی رایج بود را به خوبی اعمال کنم عزت نفس پایینی داشتم و بسیاری از خواسته های خودم باز مانده بودم وان همدلی که نیاز داشت برای ارتباط بین فردی من درآن ضعیف بودم وفن بیان خوبی نداشتم واکثرا” ساکت بودم ولی به لطف آموزشهایی که دیده بودم توانستم اندک اندک انرا ارتقا دهم وبه حدی برسانم که بتوانم با دیگران راحت تر باشم وبهتر بتوانم دیگران را درک کنم.و شناخت بهتری در رابطه با دیگران بدست بیاورم.
براساس تعریف گاردنر، هوش میان فردی به افراد اجازه میدهد که بتوانند با موفقیت روابط خود با دیگران را مدیریت کنند و با آنها ارتباط برقرار کنند. هوش میان فردی به شما کمک میکند تا به سرعت قصد، نیت و انگیزههای دیگران را درک کنید و بر اساس آن با دیگران ارتباط برقرار کنید. همچنین به شما این امکان را میدهد که بتوانید برای ارتباط با افراد مختلف راههای ارتباطی متفاوتی را به کار بگیرید. به طور کلی هوش میان فردی باعث تاثیر گذاری بیشتر شما میشود و به شما کمک میکند در موقعیتهای اجتماعی مختلف به خوبی خود را وفق دهید. پس تا حدود میتوان آن را مکمل هوش اجتماعی نیز دانست.
تقریبا هرکاری که بخواهیم در زندگی انجام دهیم، نیازمند ارتباط با دیگران است. چه برای موفقیت در کار و چه برای داشتن روابط دوستانه با دیگران باید با افراد مختلف ارتباط برقرار کرد. پس هوش میان فردی در زندگی ما امری ضروری به حساب میآید چرا که نمیتوان آن را از زندگی ما به عنوان موجوداتی اجتماعی جدا کرد. بنابراین هرچقدر بهتر بتوانیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم و روابط سازندهای با دیگران ایجاد کنیم، در زندگی شخصی و اجتماعی خود موفقتر خواهیم بود.
روابط بین فردی به محض به وجود آمدن تعامل و ارتباطات با دیگران آغاز می شود. ابتدا این ارتباط در سطح خانواده و بعد مدرسه و جامعه گسترش می یابد. در واقع ارتباط نوعی تبادل است. ما می توانیم با خودمان و یا فرد یا افراد دیگری وارد ارتباط شویم. بنابراین روابط بین فردی از اهمیت زیادی در زندگی ما برخوردار است.
معمولا افراد دارای هوش بین فردی بالا در بین مردم به عنوان افرادی که دوستان زیادی دارند، شناخته میشوند. آنها به راحتی میتوانند خود را با موقعیتهای اجتماعی وفق دهند. این افراد به طور موثر با دیگران ارتباط برقرار میکنند و از شرکت در بحث و گفتگو لذت میبرند. مشخصه افراد دارای هوش بین فردی بالا، حساسیت آنها نسبت به رفتار، خلق و خو، انگیزهها و احساسات دیگران است.
به گفته گاردنر، افراد دارای هوش بین فردی به راحتی با دیگران همدلی میکنند و در برخورد با دیگران استعداد دارند. او گفت که افراد با چنین مهارتی به طور طبیعی تمایل دارند که سیاستمدار، معلم، درمانگر، دیپلمات، فروشنده و مذاکره کننده شوند. این مشاغل به افرادی نیاز دارند که بتوانند به شرایط متفاوت نگاه کنند و رویکردی تطبیقی داشته باشند.
داشتن مهارتهای بینفردی قوی در روند مصاحبهی شغلی به شما کمک میکند، زیرا کارفرمایان به دنبال کسانی هستند که بتوانند بهخوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند؛ همچنین، به شما کمک میکنند تا دیگران را درک کنید و رویکردی مؤثر برای همکاری با دیگران داشتهباشید که در نتیجه میتوانید در هر شغلی موفق شوید؛ برای مثال، اگرچه مهندس نرمافزار میتواند بیشتر وقت خود را به طور مستقل کار کند، شاید لازم باشد که با سایر برنامهنویسان همکاری کند تا بتواند محصولی را به طور مؤثر به بازار عرضه کند.
این امر بهویژه در شرکتهایی که چارچوبهای خاصی برای انجام کارها دارند، صادق است. کارفرمایان به دنبال کارمندانی هستند که بتوانند کارهای خود را بهخوبی انجام دهند و همچنین با همکاران خود بهخوبی ارتباط برقرار کنند.
مهارت های بین فردی علاوه بر ارتباط مؤثر، بر عملکرد گروه نیز تأثیر میگذارند و مشارکت، اثربخشی و کار تیمی را در شرکت به وجود میآورند. باید بتوانید در محل کارتان با دیگران ارتباط برقرار کنید تا بهرهوری شما بیشتر شود. مهارت های بین فردی خوب، برای شما احترام بسیاری را به وجود میآورند و باعث میشوند که در میان دیگران متمایز شوید.
هوش بین فردی یا Interpersonal Intelligence، که به آن هوش میان فردی، هوش برون فردی و هوش اجتماعی نیز میگویند؛ یکی از انواع هوشهای چندگانه نظریه گاردنر است.
در گذشته میزان هوش انسان را به وسیله تستهای استاندارد و با معیار «ضریب هوشی» یا IQ میسنجیدند.
اما گاردنر عقیده داشت هوش چند بُعدی است و IQ به تنهایی معیار خوبی برای سنجش آن نیست.
به همین دلیل نظریه هوشهای چندگانه خود را ارائه داد.
هوش برون فردی یکی از انواع هوشهای گاردنر است و در واقع به معنای توانایی ایجاد ارتباط و تعامل مؤثر با دیگران است.
اگر کسی در درک احساسات، رفتارها و انگیزههای دیگران استعداد داشته باشد، دارای هوش بین فردی بالایی است.
این افراد معمولاً دوستان زیادی دارند، روابط عمومی بالایی دارند و برای اطرافیان خود اهمیت زیادی قائل هستند.
آنها دلسوز و همدل بوده و در درک ارتباطات کلامی و زبان بدن دیگران ماهر هستند.
هوش بین فردی یکی از هوش هایی بود که به میزان بالایی اون رو داشتم. هوشی که با آدما باید ارتباط داشته باشی. و باهاشون تعامل کنی. گاها این هوش رو داریم ولی ممکنه شرایط و محیطی که این هوش در اونجا وجود داره رو نداشته باشیم. ولی سعی کنیم خودمون رو در این محیط ها قرار بدیم تا این ارتباط گیریه شکل بگیره.
معمولا تو برخی از کارها و بیزنس ها افرادی هستند که باید بین دو گروه وحدتی ایجاد کنند اگر فردی که به عنوان نماینده میخواد مذاکره کنه، فردی باشه که این هوش رو نداره یا کم داره، قطعا اون گفت و گو و مذاکره به ثمر نمیشینه و هر دو طرف با مشکل روبه رو میشن.
شاید قبلا ها اهمیتی نداشت که آدما دارای این هوش باشن ولی امروزه با توجه به ارتباط گیری و گسترش دنیای اطراف نیاز داریم که حتما این هوش رو داشته باشیم و تقویت کنیم. اگر میخوایم پیشرفت کنیم باید تعامب کنیم و این بدون داشتن هوش بین فردی سخت اتفاق میفته.