نقطه قوت راهبردی چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟
فهرست مطالب مقاله
نقطه قوت راهبردی (استراتژیک) چیست؟ ویژگی های افراد دارای این نقطه قوت چیست؟
یکی از نقاط قوت استعدادیابی گالوپ، نقطه قوت راهبردی است که توسط اوکلیفتن ابداع شده است. همانطور که در مقالات قبل گفته شد، استعدادیابی گالوپ دارای 4 گروه است که هر یک از نقاط قوت در گروه مختص خود قرار میگیرد. نقطه قوت راهبردی در گروه استراتژیک قرار دارد. این نقطه قوت تحت عنوان نقطه قوت راهبردی نیز بیان میشود. افرادی دارای این نقطه هستند، با به کارگیری این نقطه قوت مسیر را پیش بینی میکنند، راه حل های مختلف را میسنجند و در نهایت از بین آنها بهترین گزینه را انتخاب میکنند. برای مثال میتوان دانش آموزی را در نظر گرفت که میخواهد برای تقویت زبان انگلیسی خود برنامه ریزی کند. وی ابتدا روش هایی که با آنها میتواند زبانش را تقویت کند را شناسایی میکند و پس از آن باتوجه به شرایط و مدت زمانی که دارد بهترین روش را برمیگزیند.
برای مطالعه این مقاله شما نیاز به 10 دقیقه زمان دارید، ما در این مقاله نقطه قوت راهبردی را به چالش کشیده ایم و تلاش کرده ایم با کمک مثال های کاربردی آن را برای شما توضیح دهیم. اگر برایتان جالب است که بدانید این نقطه قوت دارای چه خصوصیاتی است و شما نیز دارای این نقطه قوت هستید یا خیر تا انتهای انی مقاله با ما همراه باشید!
نقطه قوت راهبردی (Strategic)
یکی دیگر از نقاط قوت استعدادیابی گالوپ، نقطه قوت راهبردی یا استراتژیک نام دارد. این نقطه قوت زیر گروه نقطه قوت استراتژیک است که او کلیفتن در کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید درباره 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ از جمله این نقطه قوت، به طور کلی توضیح داده است.
کسانی که دارای نقطه قوت راهبردی هستند موضوعات مختلف را به سرعت تجزیه و تحلیل میکنند به طوری که همیشه بدنبال پیشبینی مسیر های روبرو هستند و پس از بررسی آنها بهترین را انتخاب میکنند.
(همچنین بخوانید: هوش ریاضی-منطقی (Logical-Mathematical Intelligence) چیست؟)
ویژگی های افراد دارای نقطه قوت راهبردی
زمانیکه با موضوعی روبرو میشوند ابتدا مسیر و راهحل های موضوع را بررسی میکنند و تلاش میکنند آنها را گردآوری کنند تا بهترین را برگزینند.
به طور مثال، مشاور خانوادهای را در نظر بگیرید که یکی از مراجعین آن دارای مشکلی خانوادگی است. وی در ابتدا به صحبتهای مراجع کاملا گوش میدهد و تلاش میکند چالش ها و مواردی را که باعث بروز مشکل شده است را شناسایی کند تا برایش راه حل بیابد. پس از آنکه راه های مختلف را جمع آوری کرد با درنظر گرفتن نتیجه و پیش بینی آن بهترین راه حل را به مراجع پیشنهاد میکند.
این افراد برای اینکه بتوانند از بین چند پیشنهاد بهترین را انتخاب کنند، آنها را باهم مقایسه میکنند. مثلا کارآفرینی را در نظر بگیرید که میخواهد برای خود کسب و کاری راه اندازی کند. برای این کار داشتن نقطه قوت راهبردی ضروریست چرا که فرد نیاز دارد تا بررسی کند چه فعالیتی برایش مناسب تر است و بهترین گزینه چیست.
این افراد همیشه طرف مقابل راه حل را نیز در نظر میگیرند. به طور مثال مدیر یک تولیدی لباس را در نظر بگیرید. این فرد برای اینکه کسب و کار موفقی داشته باشد ابتدا مسیر را به خوبی بررسی می کند و پس از آنکه مسیر بهتر را انتخاب کرد حال به دنبال راه حل های مکمل میگردد. در واقع در ذهنش این سوال تداعی میشود که اگر این مسیر موفقیت آمیز نباشد چه اتفاقی میافتد؟ و راه حل بعدی را در نظر میگیرد.
همچنین میتوان گفت این افراد اگر در نقطه قوت راهبردی، نقطه قوت تحلیلگر را نیز داشته باشند با قدرت بیشتری میتوانند از بین راه های مختلف بهترین را انتخاب کنند.
چگونه میتوان نقطه قوت راهبردی را تقویت کرد؟
برای تقویت این نقطه قوت می توانید در جلسات و سناریو های مختلف شرکت کنید. این کار به شما امکان دید گسترده تر و وسیع تری برای جمع آوری اطلاعات و روش های گوناگون میدهد. مثلاً، اگر بخواهید تصمیم گیری کنید کدام یک برای سرمایه گذاری بهتر است شرکت در سناریوهای بورس، تصمیمگیریهای مالی در زمینه این موضوع میتواند نام شرکتهایی را در اختیار شما بگذارد تا بتوانید درباره آنها تحقیق کرده و بعد تصمیمگیری کنید.
مطالعه کتابهای گوناگون درباره موضوع های مرتبط، مطالعه مقالات و مجلات، دیدن فیلم های مرتبط و … میتواند منبع خوبی برای تقویت نقطه قوت راهبردی باشد.
شما میتوانید با ذهنی باز درباره موضوعات مختلف تفکر کنید و راه هایی که میتوانید پیشنهاد دهید را با هم مقایسه کنید، این کار علاوه بر افزایش تمرکز، باعث میشود درباره مسائل گوناگونی اطلاعات کسب کنید تا در مواقعی که با آن موضوع روبرو شدید کاملا آمادگی سنجش و انتخاب موضوع را داشته باشید. فرض کنید شما یک مشاور هستید و روزانه افراد زیادی را معالجه میکنید. شما میتوانید درباره موضوعات شایع و چگونگی درمان آن در منابع مختلف مطالعه کنید و از راه حل های آنها متناسب با فرد و مشکلاتش استفاده کنید.
با افرادی که دارای نقطه قوت راهبردی هستند صحبت کنید. از آنجایی که این افراد هم مانند شما در تلاش هستند تا مسیر های روبرو را پیشبینی کنند و از آنجایی که شما دو فرد جدا از هم هستید میتواند دید متفاوتی با شما داشته باشد بنابراین هم شما ایده جدید میگیرید هم با بیان نظر خود می توانید از صحت آن اطمینان کسب کنید.
بیان این نکته ضروریست
در بعضی مواقع ممکن است برای یک موضوع مسیرهای دشواری وجود داشته باشد. در این مواقع بهتر است برای رسیدن به هدف مورد نظر با تقسیم کردن کارها و انجام کارها به طور مرحله ای با وجود سختی راه، آن را انجام دهیم.
به طور مثال: فردی که برای تقویت ریاضی خود به مشاوره تحصیلی مراجعه کردید و مشاور راه حلهای مناسب را جمع آوری، مقایسه کرده و به شما بهترین را ارائه میکند. فرضاً فرد باید روزی 8 ساعت مطالعه مفید داشته باشد تا به هدف مورد نظر دست پیدا کند. اما نمیتواند 8 ساعت مطالعه کند و این حجم زمان برای فرد سخت است. میتوانید آن را تقسیم کرده و در بازه های کوتاه تری انجام دهید.(این فرض بدون در نظر گرفتن محدودیت زمان بیان شده است).
همچنین چون نوع نگرش، سطح یادگیری و تلاش افراد متفاوت از دیگر است باید به این موضوع توجه شود که همه موضوعات در نظر گرفته شود و فرد دارای نقطه قوت راهبردی باید مراقب باشد که نظرات خود را به دیگران تحمیل نکند.
اگر در اطراف خود افرادی را دارید که دارای نقطه قوت راهبردی هستند
با آنها درباره موضوعات مختلف مشورت کنید زیرا آنها از شنیدن موضوعات مختلف و پیش بینی مسیر روبرو لذت میبرند.
اگر منبع مناسبی سراغ دارید که میتواند به آنها برای انتخاب راه درست کمک کند به آنها معرفی کنید.
اگر شما نیز دارای نقطه قوت راهبردی هستید با آنها بیشتر وقت بگذرانید زیرا، زمانهایی که راجع به مسائل مختلف صحبت میکنید میتوانید ایده های بسیاری را از هم دریافت کنید.
معایب نقطه قوت راهبردی
اگر در مسیر سنجش و ارائه راه حل مناسب دقت کافی به کار برده نشود، ممکن است فرد فقط از جانب خود مسیر را پیشبینی کرده و انتخاب کند. در صورتیکه ممکن است فرد مقابل با راه پیشنهادی نتواند کنار بیاید و آن را اشتباه یا ناقص انجام دهد و یا حتی رهایش کند.
ممکن است فرد آنقدر درگیر جمع آوری راهحلهای مختلف شود که نتواند مهمترین آنها را از هم تشخیص دهد.
فرد دارای نقطه قوت راهبردی تجزیه تحلیل را دوست دارد همین موضوع اگر بیش از اندازه در فرد وجود داشته باشد میتواند باعث شود که انقدر درباره یک موضوعی دقت و تحقیق کند که در نهایت از کارش خسته شود و یا تردید کند که راه درست چیست.
مشاغل مناسب نقطه قوت راهبردی
مدیریت در زمینه های گوناگون میتواند برای این نقطه قوت قوت مناسب باشد. مدیری را در نظر بگیرید که در زمینه بازرگانی فعالیت دارد. این فرد اگر فاقد نقطه قوت راهبردی باشد نمیتواند شرکت را در مسیر مناسب قرار دهد زیرا; توانایی پیش بینی و سنجش مسیرهای پیشرو را ندارد و در نهایت نمیتواند بهترین را انتخاب کند.
مشاوره در زمینه های مختلف نیز مناسب این نقطه قوت است. یک مشاور جدا از اینکه در چه زمینه ای مشغول به کار است، در طول روز درباره موضوعات مختلف روبرو میشود که باید برای آنها راه حل جمع آوری کرده و در نهایت بهترین را انتخاب کند. مثلا مشاوره تحصیلی را در نظر بگیرید. وی باید به دانش آموز خود راه حل و مسیر هایی را پیشنهاد دهد تا بتواند به هدف برسد. فرضاً برای اینکه در کنکور موفق شود مشاور راه های رسیدن به موفقیت را برایش تعریف کرده و باتوجه به ضریب هوشی، نحوه مطالعه و رشته مربوزه بهترین را برای دانش آموز انتخاب میکند.
اتاق فکر و حل مسائل از جمله مشاغلی است که اگر فرد دارای نقطه قوت راهبردی باشد میتواند پررنگ عمل کند. فردی را در نظر بگیرید که در اتاق فکر بانک مرکزی مشغول به کار است. اگر این فرد نقطه قوت راهبردی داشته باشد میتواند با استفاده از راه حل های گوناگون و به کارگیری سیاست های مالی شغل خود را به بهترین نحو انجام دهد.
حسابدارای مدیریت برای داشتن عملکرد درست علاوه بر نقطه قوت راهبردی اگر دارای نقطه قوت تحلیل گر نیز باشد بهترین خواهد بود. حسابداری مدیریت شاخه ای از حسابداری است که برای سود آور بودن و عملکرد عالی شرکت مسیر های گوناگون را جمع آوری، بررسی و در نهایت بهترین روش را با توجه به شرکت و شرایطش برمیگزیند.
برای مثال فردی را در نظر بگیرید که حسابدار مدیریت یک کارخانه تولیدی است. ابتدا باید شرایط شرکت و کارکنان آن را در نظر بگیرد و پس از آن مسیر هایی که میتواند شرکت را به نهایت بازدهی برساند را جمع آوری کند. سپس بین آنها راهی را برگیزیند که بهترین نتیجه را میدهد.
تحلیل راهبردی: 5 تا محصول نیاز داریم میتوانیم آنها را بخریم، یا خود شرکت تولید کند، یا از شرکت های وابسته خریداری شود یا نصف خریداری نصف تولید شود یا به شرکت دیگری نمایندگی تولید دهیم. حسابدار مدیریت این راه ها را با هم مقایسه میکند از لحاظ قیمت تمام شده و توان تولید شرکت و پس از آن بهترین را انتخاب میکند.
چگونه داشتن نقطه قوت راهبردی را در خود تشخیص دهیم؟
برای پاسخ به این سوال لازم است تا به طور کامل و شفاف با خود و رفتارو اخلاق خودمان اشنا باشیم. پس از آن درباره نقطه قوت راهبردی منابع درست را مطالعه کرده و آنها را با خودمان مقایسه کرده و بسنجیم. این کار باعث میشود تا خودمان را به چالش بکشیم و علاوه بر آن به خودمان توجه بیشتری پیدا کنیم.
اگر نقطه قوت راهبردی در کنار نقاط قوت گروه استراتژیک قرار بگیرد
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت تحلیل گر
داشتن هر دو نقطه قوت برای مشاغلی مانند بورس و مدیریت ریسک میتواند بهترین عملکرد را به فرد بدهد. در بورس برای سرمایه گذاری درست باید داده ها را تحلیل کرده و نام شرکت سهام های گوناگون را جمع آوری کرده و در نهایت بهترین شرکت را با بهترین عملکرد را انتخاب و در آن سرمایه گذاری کند.
همچنین در شرایط رویارویی با ریسک و کنترل آن باید امکان وجود ریسک را پیش بینی کرده، شرایط را سنجیده راه حل ارائه دهد و در نهایت بهترین را انتخاب کند.
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت گذشته نگر
مشاوری که دارای نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت گذشته نگر است میتواند با بررسی گذشته فرد و چگونگی برخورد با آن، راه حل هایی را جمع آوری کرده، چگونگی عملکرد فرد را پیشبینی و در نهایت بهترین مسیر را به فرد پیشنهاد دهد.
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت آینده نگر
این دو نقطه قوت در کنار هم می تواند فردی را برای انجام مشاغلی مانند مدیریت کسب و کار، کارآفرین، مشاور و … برگزیند. نقطه قوت آینده نگر، نگاه به آینده دارد و نقطه قوت راهبردی برای آینده مسیر انتخاب میکند در نتیجه مکمل خوبی برای هم خواهند بود.
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت ایده پرداز
فردی که در اتاق فکر مشغول به کار است اگر علاوه بر نقطه قوت راهبردی دارای نقطه قوت ایده پرداز باشد، میتواند سیاست ها و پیشنهاداتی متفاوت از هم در اختیار دیگران قرار دهد.
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت درونداد
داشتن نقطه قوت درونداد در کنار نقطه قوت راهبردی در جمع آوری راه حل کمک خواهد کرد.
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت متفکر
اگر در کنار نقطه قوت راهبردی نقطه قوت متفکر هم باشد، برای پیش بینی و تامل درباره مسیر روبرو فرد پررنگ تر عمل خواهد کرد.
نقطه قوت راهبردی و نقطه قوت یادگیرنده
قرار گرفتن نقطه قوت یادگیرنده در کنار نقطه قوت راهبردی باعث میشود تا فرد علاوه بر پیش بینی مسیر و ارائه راهکار و بهترین انتخاب، از آن بیاموزد و اگر دوباره با آن شرایط روبرو شد با استفاده از آموخته های خود تصمیم گیری کند.
برای داشتن شغل صحیح و مناسب باید بر اساس نقاط قوت آنرا انتخاب کرد. نقطه قوت راهبردی یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است که فرد دارای این نقطه قوت در پیشبینی مسیر روبرو، مقایسه راه حل ها با یکدیگر و در نهایت انتخاب بهترین راهکار توانایی و عملکرد مناسبی دارد. مشاغلی مانند مشاوره (در همه زمینه ها)، مدیریت (در همه زمینه ها)، حسابداری مدیریت، اتاق فکر و حل مسئله اشاره کرد. ما در این مقاله به طور کامل نقطه قوت راهبردی را توضیح داده و مشاغل مناسب با این نقطه قوت، ارتباط نقطه قوت راهبردی و سایر نقاط قوت توضیح داده ایم.
امیدوارم شما نیز بتوانید درباره خودتان و نقاط قوتی که دارید به شناخت درست و دقیق برسید. پیشنهاد ما برای دستیابی به این شناخت دوره مسیر زندگی من است. اگر شما علاقه مند به شناسایی نقاط قوت خود هستید و دوست دارید که ویژگی های درونی خودتان را بشناسید، میتوانید با مراجعه به سایت “دوره جامع مسیر زندگی من“ را تهیه نموده و علاوه بر نقطه قوت راهبردی، از سایر نقاط قوت خود نیز مطلع شوید تا بتوانید در مسیر درست خود گام بردارید. از اینکه ما را در هشتمین مقاله از استعدادیابی گالوپ همراهی کردید صمیمانه متشکریم. منتظر مقالات بعدی ما باشید.
برای ما در قسمت نظرات بنویسید که آیا شما هم دارای نقطه قوت راهبردی هستید؟ برای این نقطه قوت چه مشاغلی را پیشنهاد میکنید؟
نویسنده: ارغوان سادات دلبری
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آراء: 3
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام خدمت شمادو خسته نباشید،
نقطه قوت راهبردی در من بالا نیست و من در تصمیم گیری های پیش رویم معمولا کارآمدترین و بهینه ترین روش را بدون توجه به شرابط انتخاب میکنم درواقع خیلی به شرایط فعلی ام کار ندارم بلکه بهترین و یا بهینه ترین را میبینم و درنهایت دنبال روش دسترسی سریعتر به آن خواهم بود. پس همه راه ها برایم اهمیت بررسی ندارند. اما قاعدتا بهترین روش را نیز طبق تجزیه و تحلیل سایر موضوعات به دست آورده ام. البته کارآمدترین راه را نمیتوان به دیگران معرفی کرد چون افراد بهترین روش را مطابق شرایط خود میخواهند. در دوره ای از زمان بخاطر رشته ام مجبور به انجام تحقیقات گسترده ای روی انواع روش ها در رابطه با آن موضوع شدم و این تحقیق بسیار زیاد قطعا انرژی ادامه کار را از من گرفته بود و تمایل چندانی برای پیش روی در من وجود نداشت.
ممنون و روزتون خوش