نقطه قوت همپیوند چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟
فهرست مطالب مقاله
نقطه قوت همپیوند چیست؟ درباره نقطه قوت همپیوند چه میدانید؟
نقطه قوت همپیوند که در کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید تحت عنوان نقطه قوت پیوند دهندگی ذکر شده است، یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است که توسط کلیفتن تعریف شده است. کلیفتن این نقطه قوت را زیرمجموعه برقراری ارتباط قرار داده است. افرادی که دارای نقطه قوت همپیوند هستند خود را عضوی از یک مجموعه گسترده و بزرگتر میدانند. آسیب زدن و آزاد دادن دیگران را آسیب به خودشان میدانند. معتقدند هرکاری در حق دیگران انجام دهند، همان کار به خودشان بر میگردد در واقع وجود کارما را بسیار باور دارند. برای هر مشکل و رویدادی که اتفاق میافتد دلیل و حکمتی را قبول دارند. خواستار ایجاد ارتباط و پیوند بین انسان ها هستند.
این مقاله 15 دقیقه از وقت شما را به خود اختصاص میدهد، شما پس از مطالعه این مقاله نقطه قوت همپیوند و خصوصیات آن را شناخته و میتوانید از دارا بودن آن در خود یا اطرافیانتان اطمینان حاصل کنید.
با ما همراه باشید!
نقطه قوت همپیوند (Connectedness)
نقطه قوت همپیوند یا پیونددهندگی یکی از 34 نقطه قوت استعدادیابی گالوپ است. همانطور که در مقالات قبلی بیان شد، کلیفتن 4 گروه اصلی استعداد را تعریف کرده است. دومین گروه این مجموعه برقراری ارتباط نام دارد که نقطه قوت همپیوند پس از نقطه قوت سازگار دومین نقطه قوت این گروه است. دارا بودن این نقطه قوت خصوصیاتی از جمله: اعتقاد به جزئی از کل بودن، ایجاد ارتباط بین انسان ها، اعتقاد به کارما، اطمینان از وجود دلیل و حکمت برای هر اتفاق و رخدادی در افراد ایجاد میکند. همچنین در کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید ویژگی های دیگری از جمله: با محبت، نوع دوست، با ملاحظه و دارا بودن ایمان قوی را برای نقطه قوت همپیوند ذکر کرده است.
خصوصیات و ویژگی های نقطه قوت همپیوند
ما عضوی از یک گروه بزرگتر و گسترده تر هستیم
انسان هایی که نقطه قوت همپیوند را دارند خود را جزئی از کل میدانند. این ویژگی بیانگر این است که آنها خود را مجزا از طبیعت، زمین و کائنات نمیدانند بلکه پیوسته معتقدند همه چیز به هم مربوط است.
آسیب زدن به دیگران را آسیب به خود میدانند
اگر فردی دارای نقطه قوت همپیوند باشد قطعا به کارما نیز معتقد است. یعنی همواره باور دارد که اگر من به کسی آسیب برسانم یا او را آزرده خاطر کنم، به خودم برمیگردد. اگر از کسی سوء استفاده کنم، از من سوء استفاده خواهد شد. یعنی در آینده اگر از من سوء استفاده شود نتیجه کار خودم در گذاشته است.(کارما). در نتیجه با ملاحظه و نوع دوستی رفتار میکند تا منجر به آسیب رساندن به دیگران نشود.
ایجاد ارتباط بین انسان ها و پیوند بین آنها را دوست دارند
نقطه قوت همپیوند به این افراد کمک میکند تا در زمینه هایی مثل نصیحت کردن و پند دادن پررنگ ظاهر شوند. آنها میتوانند به دیگران کمک کنند تا درباره ارتباط بین اهداف و مسائل روزمره
آشنایی پیدا کرده و آنها را درک کنند.
به استعداد های خود اطمینان دارند
باور دارند که اگر دارای ویژگیهایی هستند آن را بطور واقعی نشان دهند. این موضوع نه بزرگنمایی است و نه بیان غیر واقعی. بطور مثال اگر باور دارند که در درک کردن انسانها دارای یکسری ویژگیها هستند و آن را در رفتار نشان میدهند، به همان اندازه قبول دارند که در درک کردن انسانها فاقد یکسری دیگر از ویژگی ها اند.
معتقدند هر مشکلی که پیش میآید دارای حکمتی است
این افراد همه اتفاقاتی که در زندگیشان رخ میدهد را سبب وجود حکمت و منطقی میدانند. همچنین اگر رویداد یا رخدادی را شاهد باشند باور دارند که قطعا دارای علت و دلیل است.
معمولا وقتی نتیجه کاری را میبینند به فرآیند انجام کار فکر میکنند
این افراد از اولین جزء تا آخرین جزء یک کار را محترم میشمارند. برای مثال اگر ظرفی را خریداری میکنند این احتمال وجود دارد تا در لحظه از اولین شخصی که شروع به تولید آن کرده تا آخرین نفر یعنی فروشنده ای که آن را به دستشان رسانده تشکر و قدردانی کنند.
مشاغل مناسب نقطه قوت همپیوند
معلم، روانشناس، مشاور، روحانی، فعالیت های داوطلبانه، هلالاحمر، حفاظت از طبیعت و …
فرد دارای نقطه قوت همپیوند میتواند معلم موفقی باشد. همانطور که میدانید معلمی جزء مشاغلی است که نیازمند روحیه انسان دوستی و فداکاری است. یک معلم اگر دارای نقطه قوت همپیوند باشد به راحتی میتواند دیگران را درک کند و ارتباط بین افراد را گسترش دهد. همچنین میتواند دیگران را پند و نصیحت کند و به آنان کمک کند تا بین اهداف و برنامه هایی که برای آینده دارند پیوستگی ایجاد کنند.
روانشناسی یکی دیگر از مشاغلی است که اگر فرد دارای نقطه قوت همپیوند باشد، میتواند روز به روز موفق تر در آن عمل کند. روانشناس به انسان ها کمک میکند تا ارتباط بین مسائل مختلف را درک کنند و بین مشکلات و ریشه آن ها پل بزنند. این شغل نیازمند توانایی شنیدن و در مقابل دادن پند و اندرز به مراجعین است. در نتیجه میتوان گفت نقطه قوت همپیوند نقش پررنگی در موفقیت یک روانشناس دارد.
مشاور نیز مانند روانشناس در صورتیکه دارای نقطه قوت همپیوند باشد میتواند با توان بیشتری مراجعین خود را در درک مشکلات و ارائه پند و نصیحت در خور یاری کند.
همچنین شاید برایتان جالب باشد که چرا یک فرد روحانی علاقمند به درک و کسب اطلاعات درباره ادیان مختلف است. پاسخ این سوال بر میگردد به خصلت نقطه قوت همپیوند، کسانیکه دارای نقطه قوت همپیوند هستند کنجکاوند تا درباره رموز جهان و زندگی بدانند، همین موضوع باعث میشود تا تلاش کنند درباره ادیان مختلف اطلاعات کسب کنند، به زبان ساده تر دست های پشت پرده جهان و خلقت را بشناسند.
برای انجام فعالیت های داوطلبانه در هر زمینه ای داشتن نقطه قوت همپیوند نیاز است. زیرا؛ انجام دادن کارها در این زمینه مشروط به وجود حس انسان دوستی و ایجاد ارتباط بین انسان هاست. فردی که فاقد نقطه قوت همپیوند است ممکن است بخاطر دقت به خود نتواند آنطور که باید فعالیت را به سرانجام برساند. بطور مثال افرادی در نظر بگیرید که برای انسان های نیازمند بسته های غذایی تهیه میکنند و یا برای تهیه آن کمک مالی میکنند. اگر این افراد نوع دوستی و انسان دوستی را نداشته باشند، به جای صرف کردن وقت و هزینه خود برای دیگری فقط به خودش اهمیت میدهد و همین هزینه و زمان را برای موفقیت خود استفاده میکند (بیان این نکته ضروریست در این مقاله برای درک بهتر مخاطب از مثال های گوناگون استفاده میشود و ذکر مثال های مختلف از جمله مثال اخیر به این معنی نیست که همه انسان ها اینگونه هستند).
(همچنین بخوانید: هوش بین فردی چیست؟ چطور میشود هوش بین فردی را تقویت کرد؟)
عضویت در گره های هلال احمر نیز از جمله فعالیت های داوطلبانه ای است که انسان ها برای پیوستن به آن باید دارای نقطه قوت همپیوند باشند چراکه مهم ترین ویژگی این انسان های فداکار وجود حس انسان دوستی و کمک برای بهتر زیستن دیگران است.
هم چنین میتوانیم حفاظت از محیط زیست را جزء فعالیت هایی در نظر بگیریم که نقطه قوت همپیوند را طلب میکند. افرادی که دارای این نقطه قوت هستند معتقدند که انسان، طبیعت، زمین و هر چیزی که در آن وجود دارد باهم در ارتباطند و به نوعی به هم متصل اند. در نتیجه آسیب رساندن به طبیعت را آسیب رساندن به خود تلقی میکند.
(همچنین بخوانید: هوش طبیعت گرا چیست و چگونه میتوان این هوش را تقویت کرد؟)
بیان این نکته حائز اهمیت است: همه افراد میتوانند چند نقطه قوت را در کنار هم داشته باشند، چیزی که موفقیت در یک شغل را منجر میشود وجود نقطه قوت مناسب ان شغل است.
برای ایجاد ارتباط بهتر با کسانی که دارای نقطه قوت همپیوند هستند میتوانیم به این موارد دقت کنیم
از آنجایی که این افراد توانایی بسیاری در پند و نصیحت دارند میتوانید با آنها صحبت کنید تا هم آن ها از گوش دادن و پند به شما لذت ببرند هم شما از این ویژگی بهرمند شوید.
برای ایجاد حس خوب در آنها میتوانید درباره مسائلی از قبیل پیشنهاد آغاز یک طرح یا باشگاه کتاب و یا پیوستن به یک فعالیت گروهی داوطلبانه صحبت کنید. گفتوگو درباره این موارد باعث میشود تا هم حس خوب پیدا کنند و هم حس پیوند دهندگیشان را توسعه دهند.
وجود این افراد در هر سازمانی ضروریست زیرا؛ میتوانند به کارمندان برای درک اینکه تلاش هایشان چه قدر برای سازمان اهمیت دارد کمک کنند و به افراد احساس مهم بودن را القا کنند. همچنین از آنجایی که از مرزها و محدودیت هایی که در سازمان وجود دارند با خبرند می توان از آن ها برای در هم شکستن موانع موجود برای رسیدن به اهداف سازمان استفاده کرد.
اگر شما در آنچه که انجام میدهید دچار تردید هستید و یا تلاش هایتان را در مسیر رسیدن به هدف به نظرتان کم میآید پیشنهاد ما به شما ایجاد ارتباط با فرد دارای نقطه قوت همپیوند است. آنها به شما کمک میکنند تا پیوستگی بین استعدادهایتان، کنش ها و موفقیت هایتان را ببینید. آنها باور دارند اگر کسی به آنچه انجام میدهد اعتقاد داشته باشد و احساس کند که جزئی از یک مجموعه بزرگتر است میتواند در شغل خود بررنگ تر ظاهر شود. در نتیجه با القای این نگرش در شما به موفقیتتان کمک میکنند.
برای تقویت نقطه قوت همپیوند میتوان
با افرادی که دارای این نقطه قوت هستند ارتباط برقرار کنید. این امر باعث میشود تا از دارا بودن یکسری خصوصیات اطمینان حاصل کنید و یا ویژگی هایی را در خود کشف کنید که تا به حال به آن بی توجه بوده اید.
همچنین شروع انجام کار در سازمان های مختلف و یا فعالیت داوطلبانه گوناگون چون حس انسان دوستی و ایجاد ارتباط را در شما بیدار میکند، این امتیاز را به شما میدهد را با انگیزه بیشتری ادامه دهید.
خواندن کتاب، مقاله و مجلاتی که در این زمینه نوشته شده است و یا دیدن مستند هایی در این باره، منبع بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار میدهد پس از آن بهره ببرید.
چگونه از دارا بودن نقطه قوت همپیوند اطمینان حاصل کنیم؟
همانطور که در مقالات قبلی بیان کردیم، شما ابتدا باید خودتان را به همراه خصوصیات و ویژگی های گوناگونی که دارید مورد توجه قرار دهید تا بتوانید به یک شناخت نسبی درباره خودتان برسید. سپس آنها را با ویژگی هایی که در این مقاله بیان شد در کنار یکدیگر قراردید، مقایسه کنید و در آخر به نتیجه برسید.
آیا توجه بیش از اندازه به نقطه قوت همپیوند نیز دارای عواقب است؟
نقطه قوت همپیوند نیز همانند سایر نقاط قوت اگر بیش از اندازه مورد توجه قرار بگیرد میتواند برای فرد نتیجه نامطلوبی را داشته باشد. مثلاً فردی در نظر بگیرید که آنقدر به وجود حکت و دلیل در کارهایش معتقد است که کوتاهی خود را دلیلی بر قسمت تلقی میکند.
همچنین توجه بیش از اندازه این نقطه قوت میتواند باعث کم بینی خود و بی توجهی به خود فرد شود. این بدین معناست که فرد آنقدر درگیر سایر افراد و حس انسان دوستی میشود که دیگر خودش را مهم تلقی نمی کند به بیان ساده تر خودش را فدای دیگران میکند. این مثال درباره مشاغل نیز وجود دارد وقتی فرد دارای نقطه قوت همپیوند خودش را بیش از اندازه درگیر شغل داوطلبانه میکند زمان کافی برای خودش ندارد در نیجه غرق شغل میشود.
به علاوه اگر این نقطه قوت بیش از اندازه در برقراری ارتباط و پند دادن مورد استفاده قرار گیرد ممکن است باعث آزار و اذیت دیگران شود و یا میتواند سوء تفاهم ایجاد کند، چراکه فرد برای ایجاد ارتباط بیشتر سوالات بیشتری میپرسد، کنجکاوی بیشتری به خرج میدهد در نتیجه ممکن است واکنش عکس دهد.
برای درک دقیق تر این موضوع من تصمیم گرفته ام درباره خودم برایتان بگویم
من فردی با نقطه قوت همپیوند هستم. ویژگی های ذکر شده در من نیز وجود دارد. من خودم را جزئی از این کره خاکی میدانم، معتقدم که درست است یک انسان هستم و از سایر انسان ها متمایزم اما بطور کلی همه ما با هم ارتباط داریم و جزئی از مجموعه بزرگتر و گسترده تر هستیم.
من در برقراری ارتباطم با دیگران به حد و اندازه نیز دقت میکنم، برایم مهم است که به دیگران آسیب نرسانم، موجب آزار و اذیتشان نشوم زیرا باور دارم که آسیب رساندن و آزار دادن هم نوع من، آسیب زدن و آزاردادن خودم است.
برای انجام هر کاری به عاقبت و نتیجه آن فکر میکنم در واقع بخاطر اعتقاد به وجود کارما حواسم به عملکردم هست زیرا؛ باور دارم که هر کاری انجام دهم چه خوب چه بعد درآینده به من بر میگردد.
من ایجاد ارتباط و پیوند بین انسان ها را دوست دارم. از هم صحبتی و پند دادن به هم نوع خودم لذت میبرم. گاهی اوقات پای صحبت های اطرافیانم مینشینم و به آن ها درباره موضوعات مختلفی که اطلاعات دارم مشورت میدهم.
برای هر اتفاقی که می افتد و یا رویدادی که رخ میدهد دلیل و منطقی را باور دارم. معتقدم هر رویدادی دلیل و یا حکمتی دارد. قطعا شنیده اید که میگویند عیبی ندارد قسمت نبوده است، من کاملاً به این جمله اعتقاد دارم و همه چیز برای خودم بر مبنا قسمت و حکمت تعریف میکنم.
گاهی اوقات هم کنترل نقطه قوت همپیوند را فراموش میکنم و درگیر عواقب توجه بیش از اندازه آن میشوم. بطور مثال بیش از اندازه راجع به مسائل مختلف صحبت میکنم و حوصله اطرافیانم را سر میبرم. و یا دچار خرافات میشوم و برای هر چیز کوچکی از بهانه قسمت نبود استفاده میکنم. گاهی اوقات خودم را درگیر کارهای داوطلبانه ای میکنم که بیش از اندازه وقتم را میگیرد و باعث میشود که به اهداف و برنامه ریزی خودم نرسم.
ارتباط نقاط قوت گروه استراتژیک با نقطه قوت همپیوند
نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت تحلیلگر
از آنجایی که نقطه قوت تحلیلگر در افراد علاقه شدید درک واقعیت و علت و معلولی را ایجاد میکند هم چنین خصوصیت عینی نگر و واقع بینی را نیز در آنها بر میانگیزد می توان گفت اگر فردی در کنار نقطه قوت همپیوند، نقطه قوت تحلیلگر را نیز داشته باشد در درک واقعیت، دلیل رخداد یک موضوع، ارتباط بین موضوعات و واقعی نشان دادن مسائل متفاوت موفق ظاهر شود.
نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت گذشتهنگر
همانطور که در مقاله نقطه قوت گذشته نگر بیان شد، این افراد توانایی بسیاری در درک گذشته دارند و میتوانند با کمک گذشته افراد ارتباطشان را برای آینده افراد حفظ کنند. نقطه قوت همپیوند نیز ارتباط برقرار کردن را دوست دارد در نتیجه میتوان گفت با داشتن هر دو این نقاط قوت فرد میتواند برای ایجاد ارتباط بهتر و گسترده تر گذشته افراد مورد بررسی قرار دهد و از آنها برای ایجاد ارتباط وسیع تری استفاده کند.
بیان این نکته نیز میتواند مفید باشد که اگر مشاور یا روانشناسی دارای نقطه قوت همپیوند و گذشته نگر باشد میتواند به مراجعین خود با تسلط بیشتری راهحل ارائه کند زیرا؛ توانایی کنکاش در گذشته و ایجاد ارتباط با حال افراد، ریشه یابی و علت بروز مشکلاتشان را بهتر درک میکند.
نقظه قوت همپیوند و نقطه قوت آیندهنگر
همانطور که میدانید نقطه قوت آینده نگر معتقد است که آینده بر اساس تصمیمات امروز ساخته میشود. این ویژگی در نقطه قوت همپیوند نیز وجود دارد. افراد دارای نقطه قوت همپیوند اعتقاد دارند که هرکاری که امروز انجام دهی در آینده نتیجه آن را خواهی دید. وجود نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت آیندهنگر در فرد میتواند مرکز توجه فرد را آینده قرار دهد و باعث شود فرد برای آینده ای درخشان تر در زمان حال تلاش بیشتری کند. مثلا یک روانشناس اگر دارای نقطه قوت آیندهنگر باشد وقتی به مراجع خود راهحل ارائه میکند، به آینده نیز دقت میکند که چند روز دیگر اگر مراجع این تمرین را انجام دهد خوب خواهد شد و یا اگر مراجع این تمرین را به مدت فرضا 10 روز انجام دهد بعد از 10 روز حالش چطور خواهد بود. این موضوع درباره نقطه قوت همپیوند نیز صدق میکند. مشاوری که دارای نقطه قوت همپیوند است با علم به اینکه مراجع در آینده چه تغییری خواهد کرد راهحل ارائه میکند. در نتیجه دارا بودن هر دو نقطه قوت در کنار هم برای مشاور باعث پررنگ ظاهر شدن توانایی درک زمان حال و دقت به آینده با توجه مسائل مراجع را در بر خواهد داشت.
نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت ایده پرداز
ایده پرداز همانند همپیوند بدنبال یافتن وجه اشتراک و ارتباط بین پدیده های مختلف است، هر دو نقطه قوت تمرکز را بر روی وجه اشتراک و دلیل ارتباط بین موضوعات مختلف قرار میدهند. برای درک بهتر میتوانیم معلم نقاشی را مثال بزنیم.
معلم نقاشی که دارای هر دو نقطه قوت است برای فهمیدن و بازده بهتر دانش آموزان در ابتدا برای آموزش دادن به آنها روش های گوناگونی را امتحان میکند. مثلا برای رسم مربع و مستطیل ابتدا شباهت های آن ها را از قبیل: 4 ضلعی بودن، توانایی رسم آنها با 4 حرکت را برایشان بیان میکند و پس از آن شروع میکند به چگونگی رسم آن از طریق الگو و یا فیلم. سپس توضیح میدهد که چون مربع و مستطیل هر دو 4 ضلعی هستند و با 4 حرکت رسم میشوند پس می توانیم بگوییم که آنها مثل هم هستند اما با زاویه ها و اندازه ضلع های متفاوت.
همچنین بخوانید: نقطه قوت ایده پرداز چیست و افراد دارای این نقطه قوت چه ویژگیهایی دارند؟)
نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت درونداد
همانطور که در مقاله نقطه قوت درونداد مطالعه کردید، درونداد علاقمند است به جمع آوری اطلاعات. اگر نقطه قوت همپیوند در کنار نقطه قوت درونداد قرار بگیرد میتواند این ویژگی را در فرد ایجاد کند که درباره مسائل گوناگون و انواع راه حل ها، اطلاعات را بایگانی کند تا در زمان پند دادن به دیگران بتواند منبع کاملی را داشته باشد.
نقطه قوت همپیوند و نقظه قوت متفکر
نقطه قوت متفکر اهل تفکر و تامل درباره مسائل مختلف است. نقطه قوت همپیوند نیز به دلیل حس کنجکاوی که درباره موضوعات مختلف دارد گاهی اوقات درباره آنها تفکر و تامل میکند تا علت موضوع را در یابد. در مشاغلی مانند الهیات و روحانی وجود هر دو نقطه قوت همپیوند و متفکر توانایی افراد در یافتن علت موضوعات کمک میکند. مثلا کسانیکه بدنبال کشف و جمع آوری اطلاعات درباره ادیان مختلف هستند دارا بودن هر دو نقطه قوت به آنها کمک می کند تا علاوه بر جمع آوری اطلاعات در زمینه موضوع به نتیجه نیز برسند.
نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت یادگیرنده
استفاده از توانایی آموختن و یادگیری بسیار نقطه قوت یادگیرنده در کنار نقطه قوت همپیوند به افراد کمک میکند تا موضوعات مختلف را آموخته و از آنها برای راهنمایی، پند و نصیحت به دیگران استفاده کنند.
مثلا سخنرانی را در نظر بگیرید که دارای هر دو نقطه قوت همپیوند و یادگیرنده است. سخنران بخاطر وجود نقطه قوت یادگیرنده در زمینه های مختلفت آموزش میبیند و به سبب وجود نقطه قوت همپیوند زمانی که میخواهد دیگران را نصیحت کند و یا با آنها ارتباط برقرار کند از آموخته های استفاده میکند.
نقطه قوت همپیوند و نقطه قوت راهبردی
فرد دارای نقطه قوت راهبردی مسیر های گوناگون رسیدن به هدف را پیش بینی کرده و بهترین را انتخاب میکند. اگر فردی در کنار نقطه قوت همپیوند دارای نقطه قوت راهبردی نیز باشد میتواند مشاور بسیار خوبی باشد. زیرا؛ مشاور به سبب وجود نقطه قوت همپیوند تلاش میکند تا با ارائه راه حل های مناسب بین گذشته فرد، ریشه موضوع و بهبود فرد و علت رخداد آن ارتباط برقرار کند و نقطه قوت راهبردی از بین راه حل های پیش رو بهتریبن را انتخاب میکند.
ارتباط بین نقطه قوت همپیوند و اولین نقطه قوت گروه برقراری ارتباط
همانطور که در مقالات قبل بیان کردیم اولین نقطه قوت از گروه برقراری ارتباط نقطه قوت سازگار است. سازگار زندگی در لحظه را مهم تلقی میکند. برای مشاغلی مانند هلال احمر وجود نقطه قوت سازگار در کنار نقطه قوت همپیوند ضروریست زیرا؛ فرد هم باید توانایی کنار آمدن و حل مسئله را در شرایط بحرانی را داشته باشد، هم بخاطر وجود نقطه قوت همپیوند دارای خصوصیت انسان دوستی و نوع دوستی باشد تا بتواند در این شغل برای نجات جان دیگران فداکاری کند.
انسان ها باید در همه حال میانه رو باشند
اگر فردی بدون توجه به نقاط قوت خود ادامه دهد، اهداف تعیین کند و یا شغلی را برگزیند نمیتواند در آن موفق شود و برعکس. اگر فردی از نقاط قوت مختلف بیش از اندازه در انتخاب مسیر، تعیین هدف و یا انتخاب شغل استفاده کند این امر میتواند فرد را دچار وسواس و سر درگمی کند. در نتیجه فرد باید تمرکز خود را روی کنترل و استفاده به اندازه نقاط قوت بگذارد تا درگیر افراط و تفریط در نقاط قوت نشود. همانطور که در این مقاله و سایر مقالات ذکر شد اگر فرد بدون توجه به خصوصیات و ویژگی های خود انتخاب های گوناگون در زمینه های شغلی، زندگی روزمره و … داشته باشد بدون شک موفق نخواهد شد و عدم موفقیت نیز باعث کاهش انگیزه، کاهش بازدهی و در نهایت نا امیدی و رها کردن آن هدف، شغل ئ یا انتخاب را در بر خواهد داشت.
همانطور که میدانید همه ما دارای یکسری نقاط قوت مختلف هستیم و ویژگی های مختص به خودمان را داریم و همین موضوع انسان ها را از هم متمایز کرده است. برای انتخاب شغل و هدف باید این ویژگی ها و نقاط قوت را به درستی شناخته و در مسیر مناسب از آن ها استفاده کنیم تا به نتیجه برسیم. یکی از این نقاط قوت نقطه قوت همپیوند یا پیونددهندگی نام دارد. استعدادیابی گالوپ که دارای 34 نقطه قوت است توسط او کلیفتن تعریف شده است. برای کسب اطلاعات دقیق تر با مراجعه به کتاب 5 نقطه قوت خود را بشناسید، ویژگی های این نقطه قوت از قبیل: اعتقاد به جزئی از یک نظام کل و گسترده بودن، باور داشتن این موضوع که آسیب رساندن و آزار دیگران آسیب رساندن به خود و آزردن خود است، معتقد به وجود کارما و قبول داشتن این امر که من اگر کاری را امروز انجام دهم فارغ از ماهیت خوب یا بد بودن آن در اینده به من بر میگردد، علاقمند به دستیابی به رموز و شگفتی های جهان، ایجاد ارتباط و پیوند بین انسان ها را دوست دارند، بر این باورند که اگر اتفاقی میلفتد قطعا حکمتی در ان نهفته است و یا اگر رویدادی رخ میدهد قطعا دلیلی برای آن وجود دارد، را میتوان نام برد. ما در این مقاله تلاش کرده ایم تا با بیان مثال های متنوع به زبان ساده تر این نقطه قوت را برای شملا توضیح دهیم تا بتوانید آن را درک کنید و پس از شناختن نسبی خود، ویژگی های خود را با ویژگی های بیان شده در این مقاله مقایسه کنید، خود را به چالش بکشید و از دارا بودن نقطه قوت همپیوند در خود اطمینان حاصل کنید.
خواسته ی قلبی ما این است که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا ویژگی های خود را بشناسید و بتوانید در مسیر درست خود قدم بگذارید. هم چنین پیشنهاد ما برای دستیابی به مسیر درست، دوره مسیر زندگی من است. اگر شما علاقه مند به شناسایی نقاط قوت خود هستید و علاقمند هستید تا ویژگی های درونی خودتان را بشناسید و در مسیر درست انتخاب شغل و هدف در خور نقاط قوتتان قدم بگذارید، میتوانید با مراجعه به سایت “دوره انتخاب مسیر زندگی من” را تهیه نموده و علاوه بر نقطه قوت همپیوند، از سایر نقاط قوت خود نیز مطلع شوید تا بتوانید انتخاب درستی برای ادامه مسیر خود داشته و در نهایت به موفقیت برسید. از اینکه ما را در دهمین مقاله از استعدادیابی گالوپ همراهی کردید صمیمانه متشکریم. منتظر مقالات بعدی ما باشید!
راستی حالا که درباره نقطه قوت همپیوند اطلاعات کسب کردی و با ویژگی های آن اشنا شدی برای ما توی قسمت نظرات بنویس آیا تو هم دارای نقطه قوت همپیوند هستی؟ خواندن این مقاله برای اطمینان از دارا بودن ان چه قدر کمکت کرد؟
نویسنده: ارغوان سادات دلبری
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آراء: 6
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
در پاسخ به سؤال تون، هم پیوند جزو 5 نقطه قوت برتر من هست. همینطور که این متن رو میخوندم، هر چی جلو تر میرفت میگفتم ااااا آره، اااا دقیقا، تا رسید به قسمت حفظ محیط زیست، که دیگه یه سؤال ذهنی ام برطرف شد: منم خیلی دغدغه محیط زیست رو دارم و همیشه برام سؤال بود که من هوش طبیعت گرای بالایی ندارم، پس چرا حفظ محیط زیست انقدر برام اهمیت داره. متوجه شدم بخاطر این نقطه قوت بوده. 👍 منم تجربه عدم تعادل در هم پیوند رو دارم، طوریکه تو محل کار بخاطر منافع شرکت، و در نهایت منافع تولید و سلامت در جامعه، بیش از حد توانم کار میکردم و متأسفانه حقوق حداقلی کارگری دریافت میکردم. خدا رو شکر با افزایش خودآگاهی و توسعه فردی متوجهش شدم، هر چند که سالهای گذشته رو نمیشه برگردوند، اما به قول معروف جلوی ضرر رو هر زمان بگیری منفعته.
متن و نکاتی که گردآوری کردین عالی بود. ممنون.
با سلام خدمت شما و خسته نباشید،
این نقطه قوت در من متوسط رو به بالاست. خود را جز کوچکی در این دنیا میبینم حس کمک برای بهتر زیستن انسان ها دارم. حس انسان دوستی و کنجکاوی در مورد جهان هستی دارم. همیشه در رویاهایم خود را فردی میدیدم که انسان های این کره خاکی را باهم هماهنگ، مرتبط و یکی میکند. در گذشته خیلی کوتاهی های خود را به گردن سرنوشت و قسمت می انداختم که خداروشکر به اشتباه بودن این موضوع پی بردم و از آن زمان به بعد متوجه شدم خواستن همراه با تلاش، لازمه رسیدن به هرچه میخواهیم هست. ترکیب این نقطه قوت با نقطه قوت آینده نگر در من باعث میشود که با نگاه پررنگ تری به اینده، در زمان حال تلاش بیشتری کنم. از ترکیب آن با نقطه قوت درونداد، از بایگانی اطلاعات زیاد جمع آوری شده ام در پند و نصیحت دادن به دیگران استفاده کنم.
ممنون از توجه شما